Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 24 maja 2019, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska _a wrote:
    https://zapodaj.net/567d7ca1fcdd8.jpg.html
    Wyniki męża

    Lepkość jest do dalszego diagnozowania/ leczenia. Zbadałabym fruktozę oraz przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA) z krwi i/lub test MAR z nasienia.
    Lepkość wpływa na inne parametry typu ruchliwość, koncentracja, więc warto znaleźć przyczynę.
    Doraźnie można spróbować zwalczać to ACC/ syropem z gujazanylem pitym przez męża w okresie owulacyjnym przed stosunkiem (jakieś 30 minut) plus codziennie duże dawki (min. 1000 mg) witaminy C.
    Robiłaś badania w Parens?

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • szona Autorytet
    Postów: 5570 13077

    Wysłany: 24 maja 2019, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina, dawaj zdjęcie testu. Poszukam tej drugiej kreski razem z Tobą :)

    Magduullina lubi tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 24 maja 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Lepkość jest do dalszego diagnozowania/ leczenia. Zbadałabym fruktozę oraz przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA) z krwi i/lub test MAR z nasienia.
    Lepkość wpływa na inne parametry typu ruchliwość, koncentracja, więc warto znaleźć przyczynę.
    Doraźnie można spróbować zwalczać to ACC/ syropem z gujazanylem pitym przez męża w okresie owulacyjnym przed stosunkiem (jakieś 30 minut) plus codziennie duże dawki (min. 1000 mg) witaminy C.
    Robiłaś badania w Parens?
    Tak w Parens.., jestem załamana... Myślałam, że to ja, a tu klops... Chyba wolałabym żeby coś ze mną było nie tak..

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 24 maja 2019, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska _a wrote:
    Tak w Parens.., jestem załamana... Myślałam, że to ja, a tu klops... Chyba wolałabym żeby coś ze mną było nie tak..

    A reszta wyników? Bo sama lepkość po pierwsze ma szansę być poprawiona, po drugie można próbować np. IUI .

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 24 maja 2019, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    A reszta wyników? Bo sama lepkość po pierwsze ma szansę być poprawiona, po drugie można próbować np. IUI .
    Reszta czyli?

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7157 10075

    Wysłany: 24 maja 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, czekamy na ciebie. Wróć, jak będziesz gotowa

    Sylwia, przykro mi że tak cierpisz. Oby Twoje samopoczucie szybko się poprawiło.

    Szona, popieram dziewczyny w sprawie krzaków 😂 Może będzie kolejny bobo-podróżnik na forum :)

    Magdulina, wszystkiego najlepszego kochana! Spełnienia wszystkich marzeń i samych radosnych dni! 🎂🍾

    szona, syllwia91, Magduullina lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 24 maja 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska _a wrote:
    Reszta czyli?

    Choćby ruch czy morfologia.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 24 maja 2019, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina, wszystkiego najlepszego :)

    Magduullina lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 24 maja 2019, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, miałam nadzieję że do rana do nas wrócisz :(

    szona, Magduullina, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet
    Postów: 5570 13077

    Wysłany: 24 maja 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Choćby ruch czy morfologia.

    Kurczę, tak przeglądam oferty badań nasienia w Klinikach w Bia i wszędzie jest "komputerowe badanie nasienia" bez wskazania co wchodzi w zakres tego badania :/

    EDIT: już widzę, że w tym komputerowym badaniu jest wszystko, co trzeba. No to stary - szykuj plemniory!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 11:23

    GrubAsia, MonikA_89!, Maria87, Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 24 maja 2019, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Kurczę, tak przeglądam oferty badań nasienia w Klinikach w Bia i wszędzie jest "komputerowe badanie nasienia" bez wskazania co wchodzi w zakres tego badania :/

    W większości klinik w komputerowym badaniu jest ruch i morfologia. W Parens też dwukrotnie mieliśmy, stąd jestem zdziwiona, że koleżanka nie ma... W sumie ruch to jeden z absolutnie podstawowych parametrów.
    No i ja to bym pewnie wszystkim zalecała od razu dalsze badania M., ale ja ogólnie na punkcie badań w czasie starań miałam fioła i robiłam w sumie od 1 cs. (aczkolwiek u mnie to zaowocowało sukcesem po blisko dwóch latach...)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 24 maja 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    W większości klinik w komputerowym badaniu jest ruch i morfologia. W Parens też dwukrotnie mieliśmy, stąd jestem zdziwiona, że koleżanka nie ma... W sumie ruch to jeden z absolutnie podstawowych parametrów.
    No i ja to bym pewnie wszystkim zalecała od razu dalsze badania M., ale ja ogólnie na punkcie badań w czasie starań miałam fioła i robiłam w sumie od 1 cs. (aczkolwiek u mnie to zaowocowało sukcesem po blisko dwóch latach...)

    Ruch juz wrzucaly. To jest akurat sedno problemu, bo tylko kilka %
    Nie ma moffologii, ale poza tym wyniki nie sa tragiczne. Mysle ze gdyby lepkosc nie byla tak duza to od razu i ruch sie poprawi.

    Miska _a lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2070 3424

    Wysłany: 24 maja 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny;)

    Magduulina sto lat!

    W Toruniu dzisiaj piękna pogoda aż żyć się chce i samopoczucie od razu lepsze.. my z moim M postanowiliśmy że leki będę brała ale od tego cyklu nic na siłę..co ma być to będzie :)

    Udanego dnia!

    Magduullina, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 24 maja 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ruch juz wrzucaly. To jest akurat sedno problemu, bo tylko kilka %
    Nie ma moffologii, ale poza tym wyniki nie sa tragiczne. Mysle ze gdyby lepkosc nie byla tak duza to od razu i ruch sie poprawi.
    Wrzucalam wcześniej badania, oby oby

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 24 maja 2019, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ruch juz wrzucaly. To jest akurat sedno problemu, bo tylko kilka %
    Nie ma moffologii, ale poza tym wyniki nie sa tragiczne. Mysle ze gdyby lepkosc nie byla tak duza to od razu i ruch sie poprawi.
    A co jeśli lepkość jest wnormie, a ruch słaby? I mała ilość plemników? Ja to już kombinuje czy może mój nie ma jakichś żylaków czy coś, bo suple póki co nie pomogły, no ale powtórzymy badanie nasienia w czerwcu i wtedy go będę dalej po andrologach ciągać ;)

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2206 3213

    Wysłany: 24 maja 2019, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny życzę Wam miłego dnia ! 😊

    U mnie jakby było mało przed chwilą zabolało mnie coś na szyji pod uchem i dotknęłam tam i jest jakiś mały guzek ,bolesny. Nie wiem co to jest, gołym okiem go nie widać tylko jak się dotknie jest wyczuwalny.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 24 maja 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ruch juz wrzucaly. To jest akurat sedno problemu, bo tylko kilka %
    Nie ma moffologii, ale poza tym wyniki nie sa tragiczne. Mysle ze gdyby lepkosc nie byla tak duza to od razu i ruch sie poprawi.

    A to nie widziałam! Ja tu wpadam rzadko, jak jestem złakniona wieści od Ciebie czy nowej, a żadna z Was nie zamelduje się na Dinusiach ;)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 maja 2019, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje!!! Jak wroce do domu to posle zdj

  • szona Autorytet
    Postów: 5570 13077

    Wysłany: 24 maja 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    W większości klinik w komputerowym badaniu jest ruch i morfologia. W Parens też dwukrotnie mieliśmy, stąd jestem zdziwiona, że koleżanka nie ma... W sumie ruch to jeden z absolutnie podstawowych parametrów.
    No i ja to bym pewnie wszystkim zalecała od razu dalsze badania M., ale ja ogólnie na punkcie badań w czasie starań miałam fioła i robiłam w sumie od 1 cs. (aczkolwiek u mnie to zaowocowało sukcesem po blisko dwóch latach...)

    Ja teraz jestem w takim punkcie, że nie wiem co robić dalej. Realnie staramy się 7 miesiąc. Lh, Fsh, Estradiol - w 3 dc w normie. Prolaktyna za wysoka, ale nie wpływa na owulację i potwierdzona makroprolatyna, która nie ma żadnego wpływu na rozrodczość. Dotychczas TSH najwięcej miało 2,2 - cała reszta przeciwciał w normie. Powtórzę te badania prawdopodobnie jutro. Progesteronu nie monitorowałam w kolejnych dniach cyklu, ale w 3 d.c jest bardzo niski, badany 7 dpo miał raz ok. 18, raz ok 15, a raz prawie 10 - w tym cyklu nie wiem czy była owulacja, a jeśli była to kiedy, także równie dobrze mógł to już być prog spadający. Miewam czasami plamienia przed samym @ - stąd podejrzenia, że z tym progiem bywa różnie. Usg robione dotychczas w okolicy 12-14 dnia potwierdzało obecność ciałka żółtego. Tylko ostatnie dwa cykle jakieś nijakie. Kiedyś biust mnie bolał ostro, teraz od kilku miesięcy wcale.

    I cóż. Mąż zrobi to badanie nasienia (umówiłam go na dzień dziecka ;) ) i ja przejdę się na monitoring. O ile wyniki nasienia będą ok. Ale co dalej? Co teraz zbadać w dalszej kolejności? Bo mam pustkę w bani. Zupełną.

    Aaa - robiłam też AMH, wyszło 2,89.

    Reset help!

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 24 maja 2019, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mi już głupio pisać, że znów nie mam objawów i panikuje. W końcu mnie wyproszą :p

    Iseko to już bardzirj skomplikowana sprawa. Czasem wystarczy l arginina i wit C, czasem jskieś hormony a czasem nic nie pomoże.
    Tu u miski to sie tak samo nasuwa. Skoro sperma jest lepka to plemniki nie maja w niej jak sie ruszac.
    U nas po kuracji clo poprawily sie wzzystkie parametry poza koncentracja (ale czytalam ze tak czestk sie dzieje) i trzebs odczekac 3 miechy i to sie stabilizuje. U nas tak mniej wiecej wyszlo, bo po tym cyklu emek mial wyniki powtarzac, ale na oko widzialam, ze jest lepiej.
    Mysle ze generalbie jak cos jest nid tak i suple nie pomagaja (a moj witaminy bral caly czas) to trzeba isc zrobic usg i hormony. Flugo trwa spermatogrneza i szkoda czasu na strzelanie lekami na oslep.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego