X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D
Odpowiedz

Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Czy jest sens fragmentacje DNA u chłopa robić? Bo w lutym będzie robił badanie nasienia i szczerze powiem, że żona kolegi trochę mi zmąciła myśli, że nie warto bo prawdziwy obraz jest po badaniu fragmentacji. No ale 190 a 550 zł to różnica...
    Ja bym zrobiła. Te wyniki są bardzo istotne. U nas na 99% z tym był problem i dopiero jak mąż sie porządnie wziął za to to się udało, także możesz odzalowac te 300 zł naprawdę. Jeśli tam będzie ok to będziesz miała jasność, że nie z mężem problem, a tak to zawsze człowiek się zastanawia.. Zbadalabym jeszcze hba i posiew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 15:40

Salome, Malgonia, Madziandzia, aeiouy lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Patik Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Patik, a powiedz - jak to się stało, że już w 3-4 cyklu dostałaś skierowanie na histero?

Miałam jakiegoś polipa. Chodziłam prywatnie do ginekologa i ponieważ się nie wchłonął, a moja ginekolog wiedziała, że staramy się o dzidzię dała mi to skierowanie... Ja akurat nie zdążyłam zrobić zabiegu, bo zaszłam w ciążę ;) i dziś miałam pierwsze usg - jeszcze za wcześnie i mam przyjść za 2 tygodnie, ale dzidzia się trzyma i nie ma żadnych krwiaków itp..

MagdalenaMaria2, Miska _a, Salome, szona, aeiouy lubią tę wiadomość

"Sny pochowane na strychu nie mogą już spać..."
    Staramy się o pierwsze 👶🏻

3 cs - skierowanie na histeroskopię (ale nie zdążyłam jej zrobić)
    4 cs -33 dc 30.11.19 - ||
  • Patik Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Jak dla mnie to ona jest taka sama kolorystycznie, tylko jakaś taka cienka...🤔 Dobra jutro bobek prawdę powie! Zamówiłam na Gemini jeszcze babyboom- one mnie nigdy nie okłamaly, tylko nie wiem czy się wyrobią z dostawą przed weekendem....

Pati musisz mieć jakiegoś extra lekarza, co tak szybko dał skierowanie na histero... Bo ogólnie to ciężko się o to doprosić

Ja przez wiele lat nie chodziłam do ginekologów i jak postanowiliśmy się starać o dziecko to byłam przerażona. Szukałam opinii na forach i właśnie w moim mieście dużo osób ją polecało... Ja też jestem bardzo zadowolona :)

MagdalenaMaria2 lubi tę wiadomość

"Sny pochowane na strychu nie mogą już spać..."
    Staramy się o pierwsze 👶🏻

3 cs - skierowanie na histeroskopię (ale nie zdążyłam jej zrobić)
    4 cs -33 dc 30.11.19 - ||
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:43

frezyjciada, Patik, Izape_91, i'm_back, Irvine90, Nuch2, Agape91, MonikA_89!, Sasanka55., Gosiek1993, Malgonia, Salome, syllwia91, Daniela, Madziandzia, Ewelina29, szona, Kittinka83, moyeu, Ochmanka, aeiouy, Iseko, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• Salome Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia, fragmentację koniecznie! Tym bardziej, że macie morfo 2%. My żałujemy, że wcześniej się na to nie zdecydowaliśmy ze względu na kasę właśnie... Ale w tych całych staraniach to właśnie to badanie było jednym z najważniejszych...

Madziandzia lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:43

frezyjciada, Patik, MonikA_89!, Sasanka55., Gosiek1993, Salome, syllwia91, Madziandzia, szona, MagdalenaMaria2, Kittinka83, moyeu, Ochmanka, aeiouy, Iseko lubią tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Stasia, ta twoja mikołajka jest boska!!!! 😍

Izape, a nie możesz założyć własnej działalności? Takie cuda szyjesz, że conajmniej połowa forum będzie chciała coś kupić! 😘

Szona, ja brałam Clostibegyt z lamettę, zastrzyki przed IVF i nigdy lekarz nie powiedział, że nie mogę się napić alkoholu. Oczywiście w granicach rozsądku ;)

Elfia, po 17 dopiero mam wizytę. Mam nadzieję, że jakieś jajka jednak są, bo coś nic nie czuję 😱

Madziandzia, fragmentacja dna plemnika ma znaczenie przy niepowodzeniach. Im wyższe SCD, tym większa szansa, że trafi się zły plemnik i zarodek będzie słaby/ chory. Lepiej wiedzieć na czym się stoi i w razie czego włączyć suple.

Dziewczyny, chyba nie chcecie utopić mojej choinki? 😱 Sikać mi u proszę skutecznie! ✊✊✊✊✊
    Grudzień słabo się rozkręca, ale mam nadzieję, że od jutra będzie różowa fala! 😬

Salome, Madziandzia, szona lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    A ja zrobiłam dzisiaj betę po tygodniu od ostatniej. Tylko, że zrobiłam ją rano, a te poprzednie popołudniu. Jak wcześniej po 48 h przyrost był 102%, tak teraz z kalkulatora wychodzi 72%. I już się stresuję, że za mały 😭😭

Sorki, że tak tylko o sobie, ale siedzę dzisiaj sama w domu i tylko rozmyślam 🤦🏻‍♀️

Agape, dlaczego badasz bete? Masz za soba jakies poronienia lub przeslanki, ze ciaza zle sie rozwija? Jesli nie, to wiecej nie badaj tego hormonu :* Przyrost 72% jest w normie, przeciez wiesz :*

Kto usunal kontoooo????

Edit: wypilam 1/5 kieliszka wina na rozrzedzenie krwi @, bo mimo acardu jakies wstretne mam dzis skrzepy. Upilam sie i tak o, a o 20:00 impreza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 16:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Agape, dlaczego badasz bete? Masz za soba jakies poronienia lub przeslanki, ze ciaza zle sie rozwija? Jesli nie, to wiecej nie badaj tego hormonu :* Przyrost 72% jest w normie, przeciez wiesz :*

Kto usunal kontoooo????
    Już nie będę badać, to było bardzo niemądre z mojej strony 🤦🏻‍♀️ Po prostu ciekawość wygrała 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Już nie będę badać, to było bardzo niemądre z mojej strony 🤦🏻‍♀️ Po prostu ciekawość wygrała 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Kotek, trzymam za slowo i mowie Ci to ja- wariatka, ktora badala bete nawet w 9tc i ktora testuje od 7dpo :D <3 Buziaki

Agape91, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, to ze nic nie czujesz nie znaczy ze jest źle. Trzymam kciuki za pozytywne wieści ✊

MonikA_89!, Patik lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Kotek, trzymam za slowo i mowie Ci to ja- wariatka, ktora badala bete nawet w 9tc i ktora testuje od 7dpo :D <3 Buziaki
    Szalona! 😄

Ja mam już tak "dziurawe" żyły, że nie ma co więcej ryzykować 🤦🏻‍♀️
    Standardowo mogą się wkłuć tylko w prawą rękę, bo w lewej mam zbyt cienkie 🤷🏻‍♀️
    Przede mną jeszcze wieeele badań krwi w ciąży, to trzeba trochę oszczędzić te żyły 😉

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• Daniela Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape, mam podobnie, tyle że ja mam zrosty w lewej. Jeszcze trochę i igły będą się lamaly...

Monika, trzymam kciuki mocno :)

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Monika, to ze nic nie czujesz nie znaczy ze jest źle. Trzymam kciuki za pozytywne wieści ✊
    Szału nie ma. Jeden pęcherzyk 20mm, jeden 14 albo 16 (skleroza) i kilka mniejszych. Przedłużamy stymulację do poniedziałku i po USG decyzja co dalej...

Z dobrych wieści Emkowi spadła fragmentacja z 31 na 21% przy normie <25 😬 warto było go faszerować suplami!

Salome, nowa na dzielni, Madziandzia, Agape91, Pati96, szona, Daniela, Kittinka83, Malgonia, Ochmanka, Mama_Zuzia, aeiouy, Ania_85_ lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Salome Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super wynik! Pochwal się, czym faszerowałaś męża :)

A pęcherzyki już spore! Do jakiej wielkości dążycie?

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietacie jak na rano pisałam wam, że test 9 dni po ovitrelle bialy. No coz.. będę testować dalej... Jak mocz z nocy może być mniej skoncentrowany niż z popołudnia. Testy poprostu są tak niedokładnie robione, oszukują strasznie.
    Ten wyschnięty z rana, świeży z 10min temu. Kreska w czasie 5min.
    https://zapodaj.net/9d4b84dcbcbdc.jpg.html

To nie beta rośnie chyba bo o wiele za wcześniej dziś 7 dni po ovu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 19:04

szona, megson91, Daniela, moyeu lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień nie sikałaś?!😅

Mildred lubi tę wiadomość

• Mildred Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Cały dzień nie sikałaś?!😅
    Hehehe.. wstrzymywałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 19:09

MagdalenaMaria2 lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję sikać. Chyba po raz pierwszy 😂

• Mildred Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Ja się boję sikać. Chyba po raz pierwszy 😂

Sikaj ja coś czuje że brak objawow jest Twoim największym objawem ;). Zaskoczysz sie, a jak jednak nie to będziemy robić dziedzica w święta (u mnie tak wypadnie chyba ) ;)

Czuje że będzie wysyp dwóch kresek w grudniu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 19:19

szona, Madziandzia, Patik lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ