X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D
Odpowiedz

Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Czy jest sens fragmentacje DNA u chłopa robić? Bo w lutym będzie robił badanie nasienia i szczerze powiem, że żona kolegi trochę mi zmąciła myśli, że nie warto bo prawdziwy obraz jest po badaniu fragmentacji. No ale 190 a 550 zł to różnica...
    Ja bym zrobiła. Te wyniki są bardzo istotne. U nas na 99% z tym był problem i dopiero jak mąż sie porządnie wziął za to to się udało, także możesz odzalowac te 300 zł naprawdę. Jeśli tam będzie ok to będziesz miała jasność, że nie z mężem problem, a tak to zawsze człowiek się zastanawia.. Zbadalabym jeszcze hba i posiew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 15:40

Salome, Malgonia, Madziandzia, aeiouy lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Patik Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Patik, a powiedz - jak to się stało, że już w 3-4 cyklu dostałaś skierowanie na histero?

Miałam jakiegoś polipa. Chodziłam prywatnie do ginekologa i ponieważ się nie wchłonął, a moja ginekolog wiedziała, że staramy się o dzidzię dała mi to skierowanie... Ja akurat nie zdążyłam zrobić zabiegu, bo zaszłam w ciążę ;) i dziś miałam pierwsze usg - jeszcze za wcześnie i mam przyjść za 2 tygodnie, ale dzidzia się trzyma i nie ma żadnych krwiaków itp..

MagdalenaMaria2, Miska _a, Salome, szona, aeiouy lubią tę wiadomość

"Sny pochowane na strychu nie mogą już spać..."
    Staramy się o pierwsze 👶🏻

3 cs - skierowanie na histeroskopię (ale nie zdążyłam jej zrobić)
    4 cs -33 dc 30.11.19 - ||
  • Patik Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Jak dla mnie to ona jest taka sama kolorystycznie, tylko jakaś taka cienka...🤔 Dobra jutro bobek prawdę powie! Zamówiłam na Gemini jeszcze babyboom- one mnie nigdy nie okłamaly, tylko nie wiem czy się wyrobią z dostawą przed weekendem....

Pati musisz mieć jakiegoś extra lekarza, co tak szybko dał skierowanie na histero... Bo ogólnie to ciężko się o to doprosić

Ja przez wiele lat nie chodziłam do ginekologów i jak postanowiliśmy się starać o dziecko to byłam przerażona. Szukałam opinii na forach i właśnie w moim mieście dużo osób ją polecało... Ja też jestem bardzo zadowolona :)

MagdalenaMaria2 lubi tę wiadomość

"Sny pochowane na strychu nie mogą już spać..."
    Staramy się o pierwsze 👶🏻

3 cs - skierowanie na histeroskopię (ale nie zdążyłam jej zrobić)
    4 cs -33 dc 30.11.19 - ||
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:43

frezyjciada, Patik, Izape_91, i'm_back, Irvine90, Nuch2, Agape91, MonikA_89!, Sasanka55., Gosiek1993, Malgonia, Salome, syllwia91, Daniela, Madziandzia, Ewelina29, szona, Kittinka83, moyeu, Ochmanka, aeiouy, Iseko, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• Salome Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia, fragmentację koniecznie! Tym bardziej, że macie morfo 2%. My żałujemy, że wcześniej się na to nie zdecydowaliśmy ze względu na kasę właśnie... Ale w tych całych staraniach to właśnie to badanie było jednym z najważniejszych...

Madziandzia lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:43

frezyjciada, Patik, MonikA_89!, Sasanka55., Gosiek1993, Salome, syllwia91, Madziandzia, szona, MagdalenaMaria2, Kittinka83, moyeu, Ochmanka, aeiouy, Iseko lubią tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Stasia, ta twoja mikołajka jest boska!!!! 😍

Izape, a nie możesz założyć własnej działalności? Takie cuda szyjesz, że conajmniej połowa forum będzie chciała coś kupić! 😘

Szona, ja brałam Clostibegyt z lamettę, zastrzyki przed IVF i nigdy lekarz nie powiedział, że nie mogę się napić alkoholu. Oczywiście w granicach rozsądku ;)

Elfia, po 17 dopiero mam wizytę. Mam nadzieję, że jakieś jajka jednak są, bo coś nic nie czuję 😱

Madziandzia, fragmentacja dna plemnika ma znaczenie przy niepowodzeniach. Im wyższe SCD, tym większa szansa, że trafi się zły plemnik i zarodek będzie słaby/ chory. Lepiej wiedzieć na czym się stoi i w razie czego włączyć suple.

Dziewczyny, chyba nie chcecie utopić mojej choinki? 😱 Sikać mi u proszę skutecznie! ✊✊✊✊✊
    Grudzień słabo się rozkręca, ale mam nadzieję, że od jutra będzie różowa fala! 😬

Salome, Madziandzia, szona lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    A ja zrobiłam dzisiaj betę po tygodniu od ostatniej. Tylko, że zrobiłam ją rano, a te poprzednie popołudniu. Jak wcześniej po 48 h przyrost był 102%, tak teraz z kalkulatora wychodzi 72%. I już się stresuję, że za mały 😭😭

Sorki, że tak tylko o sobie, ale siedzę dzisiaj sama w domu i tylko rozmyślam 🤦🏻‍♀️

Agape, dlaczego badasz bete? Masz za soba jakies poronienia lub przeslanki, ze ciaza zle sie rozwija? Jesli nie, to wiecej nie badaj tego hormonu :* Przyrost 72% jest w normie, przeciez wiesz :*

Kto usunal kontoooo????

Edit: wypilam 1/5 kieliszka wina na rozrzedzenie krwi @, bo mimo acardu jakies wstretne mam dzis skrzepy. Upilam sie i tak o, a o 20:00 impreza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 16:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Agape, dlaczego badasz bete? Masz za soba jakies poronienia lub przeslanki, ze ciaza zle sie rozwija? Jesli nie, to wiecej nie badaj tego hormonu :* Przyrost 72% jest w normie, przeciez wiesz :*

Kto usunal kontoooo????
    Już nie będę badać, to było bardzo niemądre z mojej strony 🤦🏻‍♀️ Po prostu ciekawość wygrała 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Już nie będę badać, to było bardzo niemądre z mojej strony 🤦🏻‍♀️ Po prostu ciekawość wygrała 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Kotek, trzymam za slowo i mowie Ci to ja- wariatka, ktora badala bete nawet w 9tc i ktora testuje od 7dpo :D <3 Buziaki

Agape91, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, to ze nic nie czujesz nie znaczy ze jest źle. Trzymam kciuki za pozytywne wieści ✊

MonikA_89!, Patik lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Kotek, trzymam za slowo i mowie Ci to ja- wariatka, ktora badala bete nawet w 9tc i ktora testuje od 7dpo :D <3 Buziaki
    Szalona! 😄

Ja mam już tak "dziurawe" żyły, że nie ma co więcej ryzykować 🤦🏻‍♀️
    Standardowo mogą się wkłuć tylko w prawą rękę, bo w lewej mam zbyt cienkie 🤷🏻‍♀️
    Przede mną jeszcze wieeele badań krwi w ciąży, to trzeba trochę oszczędzić te żyły 😉

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• Daniela Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape, mam podobnie, tyle że ja mam zrosty w lewej. Jeszcze trochę i igły będą się lamaly...

Monika, trzymam kciuki mocno :)

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Monika, to ze nic nie czujesz nie znaczy ze jest źle. Trzymam kciuki za pozytywne wieści ✊
    Szału nie ma. Jeden pęcherzyk 20mm, jeden 14 albo 16 (skleroza) i kilka mniejszych. Przedłużamy stymulację do poniedziałku i po USG decyzja co dalej...

Z dobrych wieści Emkowi spadła fragmentacja z 31 na 21% przy normie <25 😬 warto było go faszerować suplami!

Salome, nowa na dzielni, Madziandzia, Agape91, Pati96, szona, Daniela, Kittinka83, Malgonia, Ochmanka, Mama_Zuzia, aeiouy, Ania_85_ lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Salome Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super wynik! Pochwal się, czym faszerowałaś męża :)

A pęcherzyki już spore! Do jakiej wielkości dążycie?

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietacie jak na rano pisałam wam, że test 9 dni po ovitrelle bialy. No coz.. będę testować dalej... Jak mocz z nocy może być mniej skoncentrowany niż z popołudnia. Testy poprostu są tak niedokładnie robione, oszukują strasznie.
    Ten wyschnięty z rana, świeży z 10min temu. Kreska w czasie 5min.
    https://zapodaj.net/9d4b84dcbcbdc.jpg.html

To nie beta rośnie chyba bo o wiele za wcześniej dziś 7 dni po ovu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 19:04

szona, megson91, Daniela, moyeu lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień nie sikałaś?!😅

Mildred lubi tę wiadomość

• Mildred Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Cały dzień nie sikałaś?!😅
    Hehehe.. wstrzymywałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 19:09

MagdalenaMaria2 lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję sikać. Chyba po raz pierwszy 😂

• Mildred Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Ja się boję sikać. Chyba po raz pierwszy 😂

Sikaj ja coś czuje że brak objawow jest Twoim największym objawem ;). Zaskoczysz sie, a jak jednak nie to będziemy robić dziedzica w święta (u mnie tak wypadnie chyba ) ;)

Czuje że będzie wysyp dwóch kresek w grudniu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 19:19

szona, Madziandzia, Patik lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ