X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Brązowe plamienia = stan zapalny
Odpowiedz

Brązowe plamienia = stan zapalny

Oceń ten wątek:
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona jak już będziesz coś wiedziała na temat tych plamień to napisz proszę w tym temacie

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:05

• Mira Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nic się nie rozkręciło, wręcz odwrotnie. dzisiaj to już bardzo małe te plamienia. jednodniowej miesiączki to jeszcze nie miałam. myślicie że przy spadku temperatury i tej dziwnej @ jest możliwość że to jednak ciąża? bóle miesiączkowe były i troche krwi też, poza tym nie mam żadnych objawów więc chyba nie ale już nie wiem co myśleć..
    po ostatnich dwóch dziwnych miesiączkach byłam u gin i wszystko było w porządku. brałam ten duphaston na wszelki wypadek więc to może przez niego.
    w sierpniu mam wizyte wiec do tego czasu poczekam

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zrób test..? będziesz miała pewność, najlepiej z krwi bo w te z marketów nie wierzę.

• Mira Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekam jeszcze troche, oprócz tej krótkiej @ nic nie wskazuje na to żeby się udało.

• Mira Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, temperatura mi się podnosi. wolno ale jednak.. 19 lipca mam cytologie to od razu zapytam gin czym to może być spowodowane

• Brunhilda Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii ustalenia czy to plamienie czy już @ przydatny okazuje się kubeczek menstruacyjny. ja co prawda dopiero 1 cykl, ale rzeczywiście jest różnica miedzy brązowo zabarwionym śluzem a nitkami krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 12:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Brunhilda Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miałam taką nadzieję, ale tak bardzo nie lubię tych akcesoriów że jednak zainwestowałam. Cóż, nie nastawiam się

Fajny podpis :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Brunhilda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u nowego gin w sprawie plamień i musze powiedzieć że jestem bardzo miło zaskoczona. Lekarz ok. 60 ale jeszcze nie zdarzyło mi się żeby umiał tak fajnie nawiązać kontakt z pacjentką. Po wywiadzie i badaniu stwierdził, że wygląda mu to na typową niedomogę ciałka żółtego i niedobór progesteronu w ostatniej fazie. Dostałam receptę na luteinę z dokładną informacją jak powinnam używać i jak działa. Mam zaczynać od połowy cyklu. Jeśli chodzi o starania o dziecko - to też ma nam pomóc. Bardzo mnie podbudował, gdyż stwierdził, że nie powinnam robić ciśnienia, ponieważ założy się, że za pół roku będę już w ciąży:) pod warunkiem, że mąż będzie częściej w domu:) Zatem po owu zaczynam luteinę i zobaczymy.. mam nadzieję, że wszystko będzie ok. i pozbędę się tych plamień!

gigsa, Nona lubią tę wiadomość

• vanessa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kita a zbadać progesteronu Ci nie kazał? tylko tak na oko stwierdził co Ci dolega? a skąd wie jaką dawkę Ci zlecić bez badania?

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam badania z wizyty u poprzedniej gin. która chciała mi dać wkładkę wewnątrzmaciczną, na te plamienia ale ja nie chciałam bo przecież się staramy.. ona nie miała innego pomysłu i dlatego zmieniłam lekarza

• vanessa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kita wrote:
    Miałam badania z wizyty u poprzedniej gin. która chciała mi dać wkładkę wewnątrzmaciczną, na te plamienia ale ja nie chciałam bo przecież się staramy.. ona nie miała innego pomysłu i dlatego zmieniłam lekarza
    Aha :) bo wyglądało z poprzedniego wpisu że z wywiadu stwierdził że masz niedomogę ciałka żółtego :D

201701271765.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wyniki ze sobą ponieważ skoro już raz zapłaciłam za nie to pomyślałam, że wezmę, tak samo cytologię.. w sumie część z nich byłam robiona w złych dniach, ale akurat progesteron był trafiony:) zastanawiam się tylko dlaczego tamta lekarka nie mogła mi tak pomóc.. za luteinę zapłaciłam kilkanaście złotych chyba... a za wkładkę chyba się płaci ze 600 zł. nie mówiąc już o tym że nie chodziło mi o antykoncepcję. Ciężki temat z tymi lekarzami..

gigsa lubi tę wiadomość

• vanessa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kita ona chciała zarobić a nie pomóc.

gigsa lubi tę wiadomość

201701271765.png

• gigsa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa widzę po Twoim suwaczku, że dziś Twój szczęśliwy dzień:-)

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 22:08

• gigsa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zobaczymy jeszcze co moja mi powie na temat plamień. Na razie mój wykres nie jest obiecujący. Do tego jeszcze dziś mega spadek temperatury:-( a już miałam nadzieję, że pójdzie choć trochę w górę, ale się przeliczyłam. Do tego od 2 dni dość mocno boli mnie podbrzusze i już się nakręcam, że coś złego się dzieje

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Mira Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się zawsze nakręcam jak cokolwiek zaczyna się dziać a w końcu wychodzi, że niepotrzebnie bo wszystko jest ok. teraz odpuściłam, staramy się dopiero 3 miesiąc więc spoko.
    a od kilku dni czuję się super, nic mnie nie kłuje w podbrzuszu, nie boli, nie ciągnie. a od jakichś 3 miesięcy ciągle coś czułam, w zasadzie nie było dnia żebym czegoś nie zauważyła. już nawet zapomniałam jak jest normalnie więc codziennie jestem zdziwiona:)
    jestem pozytywnie nastawiona, za 2 tygodnie wyjeżdżamy na urlop pod koniec którego powinna pojawić się @ i mam nadzieję że się nie pojawi:)

Nona lubi tę wiadomość

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ