Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Conceive Plus - Żel, lubrykant
Odpowiedz

Conceive Plus - Żel, lubrykant

Oceń ten wątek:
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!
    W końcu się nam udało :) Maluszka udało się nam zmajstrować w 10 cyklu starań i 1 z conceive plus.
    Fakt, że brałam jeszcze euthyrox na obniżenie TSH, ale poza tym pani doktor chciała dac mi leki na obniżenie prolaktyny i inne na stymulacje cyklu. Po wzięciu pierwszej dawki trafiłam do szpitala, bo pojawiło się większość objawów niepożądanych z listy. Miałam dość. Pani doktor po pierwszej dawce odstawiła wszystkie leki (za wyjątkiem euthyroxu) i w tym właśnie miesiącu kupiłam conceive plus i się udało!!! :) Jeszcze mam 5 aplikatorków, ważnych do 04.2015. Gdyby ktoś chciał to chętnie odsprzedam :)
    Pozdrawiam i życzę powodzenia! :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChcialabymJuz gratulacje ! Mi sie nie udalo w pierwszym cyklu z Conceive, obenie jestem w trakcie drugiego no i mam bez aplikatorow.
    Tak sie zastanawiam ile w koncu uzywac tego zelu, moze ostatnio stosowalam za malo, hmm...

wff22n0ab6iac00e.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChcialabymJuż, moje gratulacje! :) U nas pierwszy cykl z żelem, zdziwiły mnie bardzo wysokie jak na mnie temperatury zaraz po owulce i widzę u siebie coraz więcej ciążowych objawów, ale może tylko się niepotrzebnie nakręcam :P Za tydzień będzie wiadomo, czy ten żel coś nam dał, czy nie :D

oar89jcgzipdaets.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee no tam ( w aplikatorze) jest tego troszkę. Tak sądzę, ze z kilka cm byś wycisnęła. może z 5-7. Dokładnie nie wiem, bo się nad tym nie zastanawiałam, ale było mokro.

Cassie dzięki :) Trzymam kciuki za powodzenie u Was :)

Aaaa i ponawiam ogłoszenie. Jeśli chce ktoś odkupić 5 aplikatorów to chętnie sprzedam. Tylko dajcie znać na priv :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzę, by dać znać, że u nas żel wcale nie okazał się magiczny, dziś przyszła @, jak zwykle... :( Skoro już kupiłam, to będziemy używać aż do wykończenia całego opakowania, bo przynajmniej fajnie nawilża, a po stosunku nic ze mnie nie wycieka - aby taka z tego korzyść...

oar89jcgzipdaets.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cassie może w następnym cyklu z C+ się uda :)
    ja używałam przez 3 cykle i nic. w tym cyklu nie używałam, ale nie spodziewam się cudu. od następnego znowu zacznę z żelikiem :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się uda, może się nie uda, ale czytałam tak wiele opinii, że z tym żelem udało się w pierwszym cyklu, że już raczej nie wierzę, iż akurat on mi pomoże, być może problem tkwi gdzie indziej i magiczne działanie lubrykanta na nic się nie zda.

oar89jcgzipdaets.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Może się uda, może się nie uda, ale czytałam tak wiele opinii, że z tym żelem udało się w pierwszym cyklu, że już raczej nie wierzę, iż akurat on mi pomoże, być może problem tkwi gdzie indziej i magiczne działanie lubrykanta na nic się nie zda.
    Kochana, dla mnie C+ to kolejny gadżet... używam, i pewnie kupię kolejny bo mimo, że coraz lepiej u mnie z własnym śluzem to niestety jakiegoś lubrykantu zewnętrznie używac muszę.
    Strasznie zrezygnowana wydajesz się z tej wypowiedzi, nos do góry proszę :) <3

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, jestem zrezygnowana. Miałam tym razem piękny wykres, używaliśmy żelu i w ogóle... Poza tym jak mam nie być zrezygnowana po 11 nieudanych cyklach? Jeszcze ten obecny i będzie można nazwać nas niepłodnymi, nigdy nie przypuszczałam, że to wszystko będzie właśnie tak wyglądać, zaczynam powoli oswajać się z myślą, że albo nigdy nie będziemy mieć dzieci, albo będziemy mieć jedno po latach badań i żmudnego leczenia. Nie tak miało być :(

oar89jcgzipdaets.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cassie u mnie też mija 11 cykl starań. zawsze mi się wydawało,że taka zdrowa osoba jak ja szybko będzie mieć dzieci a tu proszę co za niespodzianka. czas leci a ja nadal w tym samym miejscu. najgorsza jest ta nadzieja, choć i ją powoli tracę. poza tym inne ziołowe specyfiki na mnie nie działają ,więc pozostanę przy żelu w nast. cyklu, chyba że wypróbuję castagnusa, bo mam straszny pms...

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    cassie u mnie też mija 11 cykl starań. zawsze mi się wydawało,że taka zdrowa osoba jak ja szybko będzie mieć dzieci a tu proszę co za niespodzianka. czas leci a ja nadal w tym samym miejscu. najgorsza jest ta nadzieja, choć i ją powoli tracę. poza tym inne ziołowe specyfiki na mnie nie działają ,więc pozostanę przy żelu w nast. cyklu, chyba że wypróbuję castagnusa, bo mam straszny pms...
    Asioczek, a czego z ziółek próbowałaś?
    Akurat jeśli chodzi o casta to z mojego małego researchu wynika, że wiecej dziewcyzn jest niezadowolonych niz zadowolonych ;) Oprócz castagnusa na pms jest jeszcze takie cudo:
    http://www.bionorica.pl/produkty/na_pms.php
    i mocniejsze (ma więcej niepokalanka w skłądzie niż castagnus herbapolu):
    http://www.bionorica.pl/produkty/na_bol_piersi.php
    Na PMS i ogólnie regulację cyklu polecana jest (i jest to potwierdzone badaniami) wit. B6 w dużych dawkach (conajmniej 100mg).
    Dziewczyny, a robiłyście jakieś badania?
    Jeśli stosujecie C+ to rozumiem że są jakieś problemy ze śluzem - u mnie wiesiołek nic nie pomógł, natomiast siemie lniane, świeży sok z marchwi i 1,5-2l wody bardzo pomogły.

W sumie to rozumiem Was kochane, sama jestem w 6 cs a nieraz dopada mnie zrezygnowanie. Mam już półtoraroczną córeczkę, zaszłam w ciąże w drugim cyklu, nie wiedząc co to faza lutealna i że w ogóle takie cuda jak C+ istnieją. Teraz naiwnie planowałam sobie, że do końca 2013 na pewno będę już w ciąży... Dlaczego teraz nie mogę zaskoczyć - nie wiem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 09:12

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piłam w tym cyklu zioła ojca sroki nr i dostałam plamień, piłam nadal i krwawienie, więc się przestraszyłam i przestałam. mam mało śluzu, płodnego (max2 dni) i niepłodnego zresztą też. w tym cyklu przez zioła w ogóle nie miałam śluzu płodnego i nie wiem na jakim etapie jestem, liczę jednak że okres dostane normalnie. od nowego cyklu to chciałam znowu kombinować, ale mąż na mnie krzyczy,że za dużo wymyślam.
    badań nie robiliśmy- u mnie cytologia i usg prawidłowe. na resztę czekam- za miesiąc ide do nowej ginki i poproszę o skierowania.
    wiesiołek mało mi pomógł, lepsza była woda z octem- teraz piję codziennie.
    dzięki za info, poczytam sobie o nowych specyfikach :) w tym cyklu to tylko tran biorę, no i ocet, bo na wszystkie inne suplementy mam focha ;)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zeli zadnych nie stosuje bo mi sie robi grzybica, natomiast ostatnio czytałam w jednym artykule ze kobieta zaszła w ciaze po 4 latach staran(zdrowa 100%).

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka nie strasz:D

Asioczek ja też poodstawiałam te wiesiołki i odkąd piję ocet to mój śluz mnie zaskakuje jak nigdy:)
    ale C+ będę stosowała tylko w mniejszej o wiele dawce

asioczek86 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żel postanowiłam zastosować głównie z ciekawości, choć muszę przyznać, że kiedyś śluz miałam idealny, a odkąd się staramy, to jest go zdecydowanie mniej... Co do badań, to dopiero teraz wzięłam sprawę w swoje ręce, dziś byłam na FSH i LH (w pon. wyniki), a w 21 dniu cyklu robię prolaktynę i progesteron. Dziś też zapisałam się do nowego gina na wizytę, która przypadnie akurat w 22 dc, szkoda, bo nie będę mieć jeszcze wyników z prl i progesteronu, ale może chociaż badanie cytologiczne zrobię i ustalę z lekarzem co dalej... Zaczyna mnie to wszystko przerażać, chyba wolałabym wpaść jakieś 3-4 lata temu, kiedy tak się tego bałam...pewnie i tak byśmy sobie poradzili, a parą jesteśmy od 6 lat, więc nawet gdyby los tak nami pokierował to i tak bylibyśmy parą...mądry człowiek, jak już się czasu cofnąć nie da!

oar89jcgzipdaets.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam ani czasu ani pieniędzy ani ochoty na bieganie po niekompetentnych lekarzach :(

co do C+ to przyznam szczerze, że mnie on nie pasuje, ale mam zamiar stosować jako gadżet :)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • karolaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Jeśli chodzi o żel, mam i polecam. Jest on w białej tubce z różowymi napisami. Kupiłam go na stronie jestemplodna.pl. Żel rewelka. Polecam jak najbardziej.

9ltfu6bdv4t6go6c.png

ff1d6de0ddd1efa7c7b09089c73ba48b.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych
    wypełnionych nadzieją budzącej się do życia
    wiosny i wiarą w sens życia.
    Pogody w sercu i radości płynącej z faktu
    Zmartwychwstania Pańskiego
    oraz smacznego Święconego w gronie
    najbliższych osób
    3270312nl7b26n6tb.gif

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ten żell może mieć ph przyjazne zarówno kwasowe i zasadowe? Bo coś mi tu nie gra - przyjazny dla ph pochwy i dla plemników? Infekcja murowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2014, 12:43

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar, ja się na tym nie znam, ale tak na logikę - każdy stosunek musiałby się kończyć infekcją... ;)

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ