Elektroniczny czy rtęciowy-jakim mierzycie?
-
WIADOMOŚĆ
-
tak..ja trzymam 3 minuty zawsze..ogólnie w tym cyklu zrobiłam eksperyment..mam dwa termometry jednym mierzyłam w ustach..drugim na dole..lol..jeden wynik zapisywałam na ff drugi tutaj..po wynikach temp mierzonych w ustach widać wyraźnie skok owulacyjny..po tych na dole już tego skoku tak bardzo nie ma..eh mam MT16C2 i jakoś nie do końca ufam pomiarom..
-
a ja tez dlugo sie zastanawialam czym mierzyc, rteciowy nie bardzo mi sie chcialo tak dlugo tzrymac.... wiec zaoszczedzilam i kupilam taki elektroniczny na podczerwien, i powiem ... ze chwale go sobie, zajmuje mi to sekinde doslownie i jest dokladny, tylko trzeba mierzyc dokladnie w tym samym miejscu,bo np na czole mozna otrzymac kilka roznych temperatur. np na gorze przy lini wlosow potrafi byc o 0,2 st wiecej niz na srodku
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Ja w pierwszym cyklu mierzenia używałam szklanego niertęciowego i było ok. Później kupiłam elektroniczny ale zwykły z jednym miejscem po przecinku, ale tym to mi temperatury wychodziły kosmiczne;P Więc zamówiłam owulacyjny microlife i jestem bardzo zadowolona;)
-
Hej! Ja też mam elektroniczny, zdarzyło mi się rzeczywiście, że w ciągu 6 m-cy kilka miałam tak samo niską temp. jak Ty Kambel. W moim przypadku zazwyczaj były to cykle bezowulacyjne, bo taką niską temp. miałam po owulacji i utrzymywała się przez ok 1 - 1,5 tyg. A to cecha cykli bezowul. Unormowało się to jak zaczęłam brać Castagnus i Oeparol. Od tego czasu mam temperaturkę "książkową". Aż miło patrzeć.
-
Kambel- Ja jak kupiłam elektroniczny to jakiś właśnie dziwny był, niskie temperatury mi wychodziły i co mierzenie to inna- pod rząd(ten zwykły z apteki). Teraz mam ten microlife jak już pisałam i jest ok, tempki są jak należy i 2 i 3 mierzenie jest takie samo(nawet dziś dla sprawdzenia mierzyłam 3 raz i wyszła taka sama jak za drugim). A rozgrzewasz go wcześniej? Ja robię tak, że wkładam gdzie trzeba, włączam raz, jak zapipka to wyłączam nie wyciagając i włączam drugi raz. Tą drugą temkę sprawdzam i wpisuję
-
Ja też kupiłam elektroniczny Microlife i w pierwszym cyklu jego używania udało się Polecam we wcześniejszych cyklach używałam elektronicznego z jednym miejscem po przecinku ale ten z dwoma jest o wiele lepszy
Można go kupić w aptece albo przez allegro
Ja mam taki :
http://allegro.pl/termometr-owulacyjny-microlife-16c2-do-npr-i3522985225.html
ale jest jeszcze taki model:
http://allegro.pl/termometr-owulacyjny-microlife-1622-do-npr-i3512382727.html
Pozdrawiam i życzę zielonej kropeczki20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Hej:)Mam również elektroniczny z apteki, zwykły z jednym miejscem po przecinku.Mierzyłam w ustach i moja temperatura nie sięgała nawet 36...Dziś pierwszy raz miałam 36,6, ale termometr trzymałam pod językiem. Jeszcze jutro zobacze, jak nadal bedą takie niskie to kupuje microlife!
-
Ja mierze termometrem lekarskim szklanym bezrtęciowym pod pachą 10min. nie jest to termometr owulacyjny (iCARE GAL003) około 13zł w aptece
to mój teraźniejszy wykres
a to wykres kiedy zaszłam w ciąże
https://ovufriend.pl/graph-print,873216f79c74eaa8fb438622560b9fd1,0px.html
mierzone tym samym termometrem cały czasLayla. -
Ja od początku mierzę w ustach termometrem MICROLIFE MT 16C2 i jestem bardzo zadowolona. Co prawda nie mam porównania z innymi, ale wydaje mi się, że nieważne czy termometr pokazuje ciut wyżej , czy ciut niżej niż inne... najważniejsze by wykazywał wahania temperatur, by można było określić owu.
m_d_f lubi tę wiadomość