Elektroniczny czy rtęciowy-jakim mierzycie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mierzę elektronicznym owulacyjnym, ale wkurza mnie strasznie. Dzisiaj temperatura wydała mi się dziwna i postanowiłam zmierzyć raz jeszcze. Wynik jest taki, ze były 3 pomiary i 3 różne od siebie temperatury.. I to nie był najtańszy termometr w aptece...
-
ja początkowo sebza tak samo miałam, kupiłam niby specjalny owulacyjny elektroniczny termometr i pokazywał mi temperatury ok. 34 stopni. okazało się, że niby prosta rzecz, a jednak nieumiejętnie mierzyłam. mierze nim, ale czy mam do niego zaufanie.. chyba raczej nie. nie wiem czy coś z tych moich pomiarów w ogóle da się zinterpretować
-
Ja stosuję się do zaleceń z ulotki. Wcześniej miałam wrażenie, że on ma za mało czasu, żeby "naciągnąć". Teraz po włożeniu w miejsce pomiaru najpierw odczekuję , żeby termometr miał czas "złapać temperaturę" po czym go włączam. On mierzy temp. przez 30 sekund, po czym się wyłącza i nada mam wątpliwości, czy to jest ok. Jestem zła na to, bo kosztował dużo, ma dwa miejsca po przecinku, a ciągle mam wrażenie, że przekłamuje mi temp.
samira lubi tę wiadomość
-
Pierwszy pomiar 36,40, kolejny 36,23 i ostatni 36,28. Wiem, że to nie jest duże wahanie, ale wiem, że nawet takie ma znaczenie dla obserwacji cyklu. Tym bardziej, że wczoraj miałam temp. 36,70 i nie jestem na pewno przed miesiączką, bo póki co zaczęłam dopiero brać metforminę.
-
Ja używam elektronicznego. Zgodnie z instrukcja mierzy się do sygnału dźwiękowego, ale ja i tak trzymam dłużej bo tempka jest w stanie jeszcze urosnąć o 0,1-0,2 st. Pamiętam jak na zajęciach na studiach mierzylismy pH i wtedy mówiono nam, że mierzymy do czasu, aż wartość pH przestanie rosnąć i taką sama zasadę stosuję mierząc tempke. Sprawdzalam czy mierząc do sygnału uzyskam w kolejnych pomiarach taką sama temperaturę i wtedy wychodziły rozbieżności.
-
nick nieaktualnya ja radze kupić termometr z dwoma miejscami po przecinku (elektroniczny)jest dokładniejszy i tempki nie będą płaskie np. masz 36,90 a na takim z dwoma miejscami może być 36,97 najlepiej mierzyć w pochwie o tej samej porze, ja bym mierzyła najpóźniej do 7:30 i nie można wstać z łóżka i nic pić przed mierzeniem ,wprowadzać go w to miejsce na ok.4cm (tempka jest wtedy najbardziej optymalna)i trzymać go tam jeszcze ok. 30sekund po pikaniu .
ja mam taki i tej firmy są bardzo dobre a takie rzadko są w aptekach ,wklejam link
http://allegro.pl/termometr-owulacyjny-mt-16c2-microlife-mt16c2-npr-i3062518447.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2013, 13:40
-
Ja mam Cyclotest Lady, ma dwa miejsca po przecinku, mierzę o tej samej porze (7.00) bez wstania z łóżka, oczywiście w pochwie. Po prostu mi się nie sprawdził. Mam pogmerane cykle i pcos, więc mogłabym uwierzyć, że wahania temperatur tez mam kosmiczne, gdyby nie to, że pewnie mierząc pod rząd 10 razy otrzymam 10 różnych wyników. Wybieram się do PL na urlop, więc chyba zakupię sobie jakiś z prawdziwego zdarzenia.
-
mam dokładnie ten sam co samira i jestem z niego zadowolona. szybko mierzy temperaturę i sygnalizuje koniec pomiaru dźwiękiem, dzięki temu nie zasypiam z termometrem w buzi:) faktycznie trudno go dostać w aptekach, udało mi się go w końcu kupić w super-pharm za 18 zl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2013, 15:59
-
dlatego termometr rteciowy mimo ze nie ma dwóch miejsc po przecinku jest najbardziej pewny, kupilam tez owulacyjny elektroniczny i w tym cyklu chce go sprawdzic jak bedzie chodzil- zobaczymy.Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
aniolek [*] 20/06/2012 6tc
aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
aniolki [*] 23/10/2014 8tc -
Mierzę również elektronicznym z allegro - zawsze około godziny 7:15 i tylko w pochwieChwalebny Ojcze, święty Dominiku, który otrzymałeś od Boga tyle pomocy dla tych, którzy polecają się Tobie w obrazie z Soriano , weź także i mnie pod swoją łaskawą opiekę i wyjednaj łaski dla duszy oraz inne dobrodziejstwa, tak mi obecnie potrzebne. Amen.
-
nick nieaktualnyGunia wrote:Ja z takim pytankiem... czy możliwe, by głębokość mieszczenia termometru w pochwie miała znaczenie? Ja mam takie wysokie tempki bo może za daleko wkładam? Któraś z dziewczyn pisała coś o 4cm, ale mi się wydawało, że on się wysunie? Tak sobie myslę, że ja to chyba na głębokości 6-7cm? (wstyd się przyznać )
tak ma znaczenie wkłada się właśnie na gł. 4cm ,ja lekko przytrzymuję można powiedzieć ze go podpieram (i wtedy temperatura jest najbardziej optymalna ) -
Mam do was pytanie dopiero od niedawna prowadze wykres i caly czas mierze temerature w ustach a zauwarzylam ze wiekszosc z was pobiera temperature z pochwy czy z waszego doswiadczenia to ma jakies znaczenie z kad pobiera sie temperature i jesli tak to skad najlepiej i jak ustawic termometr bo ja go wkladam pod jezyk...?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2013, 08:21