Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Mierz zawsze o stałej porze rano, zaraz po przebudzeniu (bez wstawania z łóżka) - wykres wtedy już nie powinien być dziwny. Kup sobie termometr z dwoma miejscami po przecinku - wtedy wykres jest bardziej miarodajny. I zaczynaj mierzyć temperaturę trochę szybciej, najlepiej jak tylko się skończy miesiączka.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Hej trudno coś powiedzieć - bo tempki są nie mierzone w tych samych godzinkach.
zejście do poziomu temp wyjściowej tak jak w Twoim przypadku może swiadczyć albo o implantacji- tak czytałam że wtedy może tempka sapaść nawet poniżej wyjściowej albo może też swiadczyć o tym że za dwa, trzy dni dostanie @.
jeśli się odbije szansa jest - pozatym dopóki nie nadejdzie @ zawsze nadzieja jest
Pozdrawiam:)
Ps. zgadzam sie m_d_f ja tylko pisze to o czym czytała
M_d_f możesz looknąć na mój wykresik ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 18:52
-
A co z nim nie tak? Wykres idealny, temperatura pnie się w górę, nie pozostaje nic innego, jak czekać na dzień testowaniaStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Staram się mierzyć o danej porze, jednak no nie zawsze jest to możliwe. Co do implantacji, to czy nie późno jak na to? Przecież minęło już 10 dni od owulacji. Mam od paru dni ciągłe bóle podbrzusza i jak to nie jest związane z zapłodnieniem to chyba udam się na kolonoskopie sprawdzić jelita Jednak gdzieś czytałam, że jak temperatura nie spadnie poniżej linii to nie jest źle, to prawda?
-
Mi lekarz powiedzial ze implantacja nastepuje od 7-12 dpo. ale ogolnie to prawda poki jest do linii jest ok
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natka skok tempki jest- a to dobrze - mi też w 4 dniu trochę spadła tempka teraz ważne żeby się albo podniosła albo utrzymała na tej Trzymam kciuki
-
nick nieaktualny
-
W kilku przypadkach jak patrzyłam na wykresy innych dziewczyn też zaznaczyło przy śluzie K więc nie wiem widziałam taki temat - śluz owulacyjny może tam znajdziesz wiecej info nie chcę wprowadzać w błąd bo w sumie to nasz drugi cykl obserwowany
Ojj chciałabym żeby się zazieleniło- tylko martwię się bo od 2 dni dczuwam kłucie i pieczenie przy ujsściu pochwy- zauważyłam to gdy pojawiło się dużo śluzu - i nie wiem czy to jakaś infekcja, czy jeśli jestem w ciąży to może się zmienić ph a może to coś związanego z luteina
a wizyta dopiero w piatek -
nick nieaktualny
-
dziewczyny czy przy abonamencie podstawowym program wyznaczy mi zień owulacji czy muszę zrobić to sama ??? jestem 1 miesiąc bez premium i nie wiem jak temat ugryźć... zauważyłam, że nie zaznacza prawdopodobnej owulacji takimi zielonymi kwadracikami na dole...
-
Anutka nie zaznacza prawdopodobnej owu - ja ten miesiąc miałam tak i dopieor po owu włączyłam premium i wtedy wyszły mi prawdopodobne dni owu
zaznacza tylko na podstawie Twoich obserwacji -
Anoolka wrote:Pracowałam na poczcie więc wygląda to w ten sposób że przy wypełnianiu druczku wpłaty oprócz danych adresta trzeba KONIECZNIE wpisać swoje dane, jeżeli jakaś pani w okienku przyjęła wpłatę bez waszych danych to popełniła błąd za który grozi jej zabranie premii Ale znając życie babka jak zna kogoś osobiście to sama wpisuje dane nadawcy. Ważne żebyście przy tych wpłatach dla Ovu dobrze przepisywały tytuł wpłaty bo to jest najważniejsze( oczywiście oprócz numeru konta )
dałam sobie spokój z tym abonamentem... nie będę podawać swoich danych... to miało być anonimowe... -
Ania_84 wrote:Anutka nie zaznacza prawdopodobnej owu - ja ten miesiąc miałam tak i dopieor po owu włączyłam premium i wtedy wyszły mi prawdopodobne dni owu
zaznacza tylko na podstawie Twoich obserwacji
ale generalnie zaznacza linie kiedy wg tego co ja wypisuje ??? czy wcale i są tylko tempki ???