Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti, możliwe, że dopiero teraz masz owulację. Tam gdzie ci ovf zaznaczył owu, wprawdzie były trzy wyższe temperatury, ale skok był przed płodnym śluzem, więc teoretycznie nie powinien się liczyć. No i szyjka w tym czasie też nie była otwarta... Za to teraz - jest skok i wyższe temperatury (chociaż jeszcze do końca nie wiadomo, bo są dopiero dwie) i ten skok był po jednym dniu z płodnym śluzem, ale znowuż szyjkę masz zamkniętą. Masz bardzo skomplikowany cykl Poza tym masz dużo temperatur ignorowanych, co też nie ułatwia interpretacji... Niestety, ale pozostaje czekanie i obserwowanie jak się sytuacja rozwinie. Czy temperatury będą rosnąć, albo chociaż utrzymają się na takim mniej więcej poziomie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2013, 08:46
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Magda35, jeżeli nie miałaś monitoringu, to nie możesz być nigdy pewna, kiedy miałaś owulację - niestety. Co do ovf, to się nie przejmuj, jak będziesz wprowadzać dane w kolejnych dniach, powinien ci w końcu zaznaczyć owu. Możliwe, że owu miałaś w 11 dc, ale na to tylko szyjka wskazuje; test owu pokazuje, że miałaś 12-13 dc, a z temperatur wynika, że dopiero 16 dc! Ale możliwe, że to przez niedokładny termometr - najlepiej mierzyć takim z dwoma miejscami po przecinku.
Co do wycieku z piersi nie jest to dobra oznaka... Może być wynikiem wysokiej prolaktyny. Piszesz, że nigdy tego nie miałaś przed okresem, ale po okresie się zdarzało? Konsultowałaś to z ginekologiem?Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
Dzięki,to prawda zmieniłam termometr-może to błąd.Najpierw mierzyłam elek.ale z jednym miejscem po przecinku a teraz takim zwykłym pod pachą.A co do prolaktyny to miałam sprawdzaną 2 miesiące temu i była ok.Ten wyciek był bardzo malutki po uciśnięci przeze mnie na sutki.Nie pamiętam kiedy miałam tak mokro jak w tym cyklu. Zobaczymy co będzie dalej.Ale wielkie dzięki.Pozdrawiam.magda
-
Hej dziewczyny, mam takie pytanko czy po @ może od razu wystąpić śluz wodnisty - bo nigdy tak nie miałam
-
nick nieaktualny
-
Magda35 - termometr rtęciowy jest ok, ponoć nawet lepszy niż elektroniczny, ale jak np. zmierzy ci między dwoma kreskami, to wtedy wpisuj połówki. No i trzeba pamiętać, że rtęciowy co najmniej 8 min należy trzymać w ustach, a 5 min. w pochwie lub odbycie, żeby pomiar był niezafałszowany.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Anutka, według mnie owulacji raczej jeszcze nie było. Ale możliwe, że będzie na dniach, więc nie zaprzestawaj starań Śluz masz płodny, więc trzeba korzystaćStarania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
No to rozpoczynamy czekanie na owulke.. ciekawe kiedy będzie
Od wczoraj na maksa boli mnie prawy jajnik a raczej kłuje, a do tego wczoraj ledwo co chodziłam taki ból od okolo 20 po prawej stronie przy lędźwiach ... dziś troche mniej ale tez odczuwam.. -
dziewczyny co myślicie o moim wykresie?
nierozumiem tej mojej temperatury o co kaman??
Tego 6-tego DPO ten spadek rozumiem, ale ten kolejny już nie tym bardziej że dzisiaj znowu tempka poszła w górę ..... pfffffffffffffff
macie na to jakąś teorię ?? -
bella82 wrote:dziekuje bardzo, odpowiedzialam na Twoj post pod swoim wykresem i nie jestem pewna czy Ty do tego masz dostep?
pozdrawiam
tak tak, mam dostęp odpisuję z opóźnienie, bo raz, że weekend z mężusiem a dwa, że grzybobranie i duuuuuuuużo czasu w lesie spędzam -
A ja się wciąż sobie dziwie - test owulacyjny wyszedł negatywny - ale już ciemniejszy niż wczoraj, pojawił się dziwny czop śluzowy - a u mnie pojawia sie on na 2-3 dni przed owulacją..ciekawe czy to możliwe żebym miała owólke koło 10dc?? i co dziwne dziś pojawiła mi się czerwona plamka na nodze- pojawia się u mnie gdy temp ciała się zwiększa taka moja dziwna uroda