Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
bella82 wrote:Anutka dziekuje:-) mam jeszcze jedno pytanie, do wczoraj mialam gruba kreche przy owulacji, dzis zauwazylam, ze zmienila sie na kreske przerywana? dlaczego tak?
no i temp schodzi w dol wiec chyba nic z tego:-(
pozdrawiam cieplo
musiałaś pewnie zaznaczyć objaw płodności później, zmień śluz -
Postanowiłam że pomimo iż mamy miesiąc zawieszenia będę wszystko notowała..przynajmniej będę wiedziała jak ten cykl przeszedł
Szkoda że nie możemy bo od kilku dni mamy straszne parcie na -
Anutka wrote:Aniu to sobie , ale w kondomkach
co do kondomków to ani ja a ni misko ich nie lubimy może w całym 4 letnim uzyliśmy ich z 15 - na samym początku a póżniej to @ miałam co 7 miesiecy więc za specjalnie się nie przejmowaliśmy a dwa że później to nawet chcieliśmy mieć malucha tylko nie obserwowaliśmy nic ja nie wyliczałam dni płodnych -
Ania_84 wrote:co do kondomków to ani ja a ni misko ich nie lubimy może w całym 4 letnim uzyliśmy ich z 15 - na samym początku a póżniej to @ miałam co 7 miesiecy więc za specjalnie się nie przejmowaliśmy a dwa że później to nawet chcieliśmy mieć malucha tylko nie obserwowaliśmy nic ja nie wyliczałam dni płodnych
hehe a kto je lubi My używaliśmy ich praktycznie od zawsze w "niebezpiecznych dniach" -
Dziewczyny, chyba Ovu źle wyznaczył mi owulację
Celowałabym w 15-16 dzień cyklu, ale 17??! Do tej pory program zaznaczał mi owulację po tym charakterystycznym spadku temperatury (w tym cyklu 14 dnia), a teraz? Śluz był lepki, szyjka średnia, temperatura skoczyła poprzedniego dnia. Co sądzicie? -
Lillenka wrote:Dziewczyny, chyba Ovu źle wyznaczył mi owulację
Celowałabym w 15-16 dzień cyklu, ale 17??! Do tej pory program zaznaczał mi owulację po tym charakterystycznym spadku temperatury (w tym cyklu 14 dnia), a teraz? Śluz był lepki, szyjka średnia, temperatura skoczyła poprzedniego dnia. Co sądzicie?
jak dla mnie 14 dc -
Myślę, że tak, jak się tak źle czujesz, to pewnie choroba ma wpływ na temperaturę, pomimo tego, że nie masz gorączki jako takiej.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
@karolina1990 - jest dość niska w porównaniu z temperaturą przed skokiem (w dodatku często spada poniżej linii wyższych temperatur), ale sama w sobie nie jest niska (ja zawsze w drugiej fazie miałam temperaturę na poziomie 36,6-36,8 ).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2013, 19:51
Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
@karolina1990 - może być to wina zbyt niskiego progesteronu i/lub za wysokiej prolaktyny, albo po prostu złego termometru.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB