Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Anutka wrote:tak tak, mam dostęp odpisuję z opóźnienie, bo raz, że weekend z mężusiem a dwa, że grzybobranie i duuuuuuuużo czasu w lesie spędzam
jak na razie Ovu ( w moim przypadku sie nie myli, ale wezme pod uwage to co powiedzialas:-))
dzis temp minimalnie zeszla w dol, ale mialam straszna noc budzilam sie bardzo czesto i jak mierzylam temp o 5 to nie bylo to po 3 nieprzerwanych godzinach pozniej jak usnelam i obudzilam sie dopiero o 8 to zmierzylam temp i wyszlo 36,97 wiec juz nie wiem co sadzic:-/Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2013, 01:12
-
bella82 wrote:rozumiem:-) wszystko jasne:-) nie ma problemu, i dziekuje za kazdy komentarz:-)
jak na razie Ovu ( w moim przypadku sie nie myli, ale wezme pod uwage to co powiedzialas:-))
dzis temp minimalnie zeszla w dol, ale mialam straszna noc budzilam sie bardzo czesto i jak mierzylam temp o 5 to nie bylo to po 3 nieprzerwanych godzinach pozniej jak usnelam i obudzilam sie dopiero o 8 to zmierzylam temp i wyszlo 36,97 wiec juz nie wiem co sadzic:-/
dzisiaj daj ignoruj ja bym tak zrobiła -
nick nieaktualny
-
Estera wrote:Witajcie, rzućcie okiem na mój wykres - znów proszę o pomoc. Czy zanosi się na owulację dziś lub jutro według Was? Wiem wiem, że owulację wyznacza się w zasadzie wstecz po skoku temp.), ale może coś wypatrzycie, o czym ja nie mam pojęcia?
śluz rozciągliwy - dobrze, jest - dobrze, niestety nie badasz szyjki więc nie widać czy jest wysoko i otwarta, spadek tempki może sugerować owulacje dziś lub jutro, ale pewności nie ma... -
Trzymam kciuki
-
No, ale to jest nic innego jak właśnie prowadzenie obserwacji i wykresów.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Olgenek wrote:Ja mam bardziej pytanko techniczne
co oznaczają te przerywane, czerwone linie na wykresie i cyferki pod tą linią? Ogarnęłam, że pionowa linia to owulacja, ale czym jest reszta?
Buziaki!
pionowa to owulacja, a pozioma to linia wyznaczające temperatury po owulacji to znaczy... cykl (wykres) dzielimy na 2 części przed owulacja i po niej, przed owulacją są tempki niskie, po owulacji wyższe więc program stawia krechę w miejscu ostatniej niższej i pokazuje wyższe nad nią jakoś pokrętnie to napisałam, ale na pewno rozumiesz co miałam na myśli a te cyferki to są dni po owulacji, test ciążowy powinno się zrobić jak dojdzie się do 16 bez okresu niektóre wykresy nie maja cyferek, bo się nie ma abonamentu premium, tak ja ja mam i jak temp spadnie pod linie pozioma to trzeba oczekiwać @, bo ona jest poprzedzona spadkiem tempWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2013, 08:59
Olgenek lubi tę wiadomość
-
Przerywana pionowa to owulacja, przy czym jak jest przerywana, tzn. że program nie jest do końca pewien. Pozioma to linia podstawowa temperatury, przy czym ovf wyciąga średnią ze wszystkich temperatur przed skokiem i jest to jego własny wymysł, bo w metodach NPR inaczej się ją wyznacza.
Anutka lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
m_d_f wrote:Przerywana pionowa to owulacja, przy czym jak jest przerywana, tzn. że program nie jest do końca pewien. Pozioma to linia podstawowa temperatury, przy czym ovf wyciąga średnią ze wszystkich temperatur przed skokiem i jest to jego własny wymysł, bo w metodach NPR inaczej się ją wyznacza.
M_d_f jesteś autorytet i już bałam się czy coś nie pokręciłam i będą zrąbki możesz zobaczyć czy moje przypuszczenia, że miałam owulkę 14 dc są słuszne ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2013, 09:04
-
@Anutka, myślałam, że wyciąga średnią. Tak tu dziewczyny kiedyś pisały.
Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
m_d_f wrote:@Anutka, myślałam, że wyciąga średnią. Tak tu dziewczyny kiedyś pisały.
wyciąga średnią, ja się źle wysłowiłam, a miałam to na myśli w każdym cyklu mam inaczej linię poziomą, bo temperatury inaczej się układają a moje przypuszczenia co so 14 dc są słuszne wg Ciebie ???
czy jest w ogóle sens serduszkowac po owulacji ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2013, 09:36
-
Jasne, że jest sens. Po pierwsze owulacja może wystąpić do 3 dni po skoku, po drugie ovf może nie wyznaczyć dobrze owulacji i po trzecie, to czemu przestawać? No chyba, że się nie ma ochoty, wtedy to zrozumiałe
A co do dnia owulacji u ciebie, to możliwe, że była 14 dc, ale po tym dniu ciągle masz śluz płodny i otwartą szyjkę, więc równie dobrze mogła być później. Poza tym nie ma jeszcze 3 wyższych temperatur, więc lepiej przyjąć, że owu jeszcze nie było i kontynuować starania.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
hmmm właśnie nie jestem pewna mojej owulacji niby to był 14 dc, ale dziś mam super śluz, szyjkę mam wysoko i ładnie otwarta się zrobi jak będziemy mieli ochotę bardzo fachowo opisujesz wykresy i bardzo chętnie korzystam z Twojej pomocy powinnaś Ty być autorytet a nie ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2013, 10:10
-
Anutka wrote:dzisiaj daj ignoruj ja bym tak zrobiła
no i temp schodzi w dol wiec chyba nic z tego:-(
pozdrawiam cieplo
-
@Anutka - dzięki za miłe słowaStarania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB