Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, pisze tu zeby nie zakładac nowego tematu ale mam nadzieje ze mi cos odpowiecie
Mianowicie chodzi o zmiane "terminu" przewidywanej owulacji oraz skrócenie długosci dni płodnych... Od kiedy sie obserwuje, czyli od 2 lat NIGDY nie miałam wczesnej owulacji. Najczesciej była ona w dniach od 17 (najwczesniej)-do 21 dc, a teraz wychodzi na to ze 14dc no bo czułam dosc mocny bol owulacyjny no i wtedy tez przypadł dzien szczytu sluzu. Zawsze długo wystepował u mnie sluz płodny, bo az 6 dni, a teraz 3 dni. W poprzednim cyklu 4. Troche mnie to dziwi, bo moj cykl zawsze byl taki sam, no ewentualnie owulacja sie przesuwała na pozniejsze dni, ale to wszystko. Odrobine mnie to niepokoi, moze zupelnie niepotrzebnie.. Ale kurcze kocham swoje dni płodne:D a teraz na to wyglada ze skrociły sie o połowe... Czy ktoras z was miała podobnie?
-
nick nieaktualnyHmm dosc dziwnie wyglada ten Twoj wykres zastanawia mnie czemu w dniu w ktorym powinnas mniec owulacje masz tak wysoka temperature, tak naprade wtedy dopiero powinna zaczac rosnac a szczyt powinien byc w ok 7-10dpo. JAkby ominac te temperatury to ladnie to wyglada.
Pamietasz o wszystkich zasadach mierzenia tempertury? Moze cos ja zaburzylo? -
nick nieaktualnyEzia90 wrote:Hej dziewczyny, pisze tu zeby nie zakładac nowego tematu ale mam nadzieje ze mi cos odpowiecie
Mianowicie chodzi o zmiane "terminu" przewidywanej owulacji oraz skrócenie długosci dni płodnych... Od kiedy sie obserwuje, czyli od 2 lat NIGDY nie miałam wczesnej owulacji. Najczesciej była ona w dniach od 17 (najwczesniej)-do 21 dc, a teraz wychodzi na to ze 14dc no bo czułam dosc mocny bol owulacyjny no i wtedy tez przypadł dzien szczytu sluzu. Zawsze długo wystepował u mnie sluz płodny, bo az 6 dni, a teraz 3 dni. W poprzednim cyklu 4. Troche mnie to dziwi, bo moj cykl zawsze byl taki sam, no ewentualnie owulacja sie przesuwała na pozniejsze dni, ale to wszystko. Odrobine mnie to niepokoi, moze zupelnie niepotrzebnie.. Ale kurcze kocham swoje dni płodne:D a teraz na to wyglada ze skrociły sie o połowe... Czy ktoras z was miała podobnie?
Powiem Ci na swoim przykladzie, bol i sluz wcale nie musza wystepowac w dniu owulacjiWiec to nie jest jakis dobry wyznacznik.
Z drugiej strony cos ze srodowiska zewnetrznego albo wewnetrznego moglo wplynac na skrcenie cyklu ale jest on w normie wiec nie ma sie zbytnio czym martwic, jakby skrocil sie do 23 dni wtedy moglabys miec powod do niepokoju -
nick nieaktualnyilona29 wrote:pierwszy z termometrem
w tamtym cyklu moja faza miala 11 dniNa wykesie moglo by to inaczej wyglada
ale trzymajmy sie ze ma 11 wiec wtedy tak jak mowilam @ powinna przyjsc za dwa dni.
-
wlasciwie niewiem:)
ok 14;15 dc mialam sluz jak bialko i bolaly mnie jajniki ,wiec stwierdzilam ze to moze byc owulacja
ja to w tych sprawach jestem ciemna
pomimo tego ze dwoje dzieci urodzlam
nigdy nie prowadzilam wykresow -poprostu sie udalo
pierwszy raz odkad pamietam bede miala @ 29dc hmm
o ile przylezie -
nick nieaktualnyBo wedlug wykresu to ovu raczej dobrze Ci zaznaczylo owulacje. Wez pod uwage ze jesli w Polsce mieszkasz to te upaly nie sa obojetne dla naszego organizmu wiec ogrannizm mogl przesunac owulacje bo nie byl gotowy na nia. Wiec ja bym sie nastawiala na czwartek jesli chodzi o termin @
A reszta to trzeba czekac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 11:24
-
nick nieaktualnyMoim zdaniem tak, poczekaj te dwa dni
w 9dpo rzadko komu wychodzi, Twoje temperatury tez nie powalaja i nie ma skoku jak to zwykle przy zagniezdzeniu bywa, oczywiscie nie takie wykresy widzialy zielonego kropka ale moim zdaniem nie ma na razie przeslanek do tego ze doszlo do zagniezdzenia chyba ze to dzisiejsze plamienie to i tak najwczesniej czwartek-piatek test powinien wyjsc.
-
nick nieaktualnyKlauudyssa wrote:No właśnie byłam nad morzem i zaczęłam po powrocie. Dlatego on nic dla mnie nie znaczy zobaczymy co mi ten pokaże czyli owulacje przepowiada spadek i wzrost ?
ja mierzylam 3cykle w kazdym mialam inaczej
Warto sobie dolozy testy LH zeby potwierdzily to co widac na wykresie.
-
ciri22 wrote:Moim zdaniem tak, poczekaj te dwa dni
w 9dpo rzadko komu wychodzi, Twoje temperatury tez nie powalaja i nie ma skoku jak to zwykle przy zagniezdzeniu bywa, oczywiscie nie takie wykresy widzialy zielonego kropka ale moim zdaniem nie ma na razie przeslanek do tego ze doszlo do zagniezdzenia chyba ze to dzisiejsze plamienie to i tak najwczesniej czwartek-piatek test powinien wyjsc.
-
ciri22 wrote:A to moze po podrozy lub zmianie klimatu byla wyzsza ta temperatra ale pozniej wyglada baaaardzo ladnie. Co do owulacji roznie to jest jedne dziewczyny dniu owylacji maja spadek a potem temperatura cyklicznie rosnie, inne maja ze nie spada a zaczyna rosnac juz przed owulacja wiec nie da sie tego jednoznaczie stwierdzic
ja mierzylam 3cykle w kazdym mialam inaczej
Warto sobie dolozy testy LH zeby potwierdzily to co widac na wykresie.
Właśnie chciałam o to pytać. Dziś lecę po witaminki i testy jak tylko słońce zejdzie z nieba hehe teraz sobie przypomniałąm dodatkowo że okres przed wyjazdem mi się przestawił o kilka dni i był ogólnie bardzo mizerny więc być może to tez miało coś do powiedzenia.Ale dzięki z odpowiedź
-
dzieki ciri22 za odpowiedz, pewnie masz racje tylko ze moj cykl znam prawie na pamiec, wszystko jest raczej jak w zegarku, ból owulacyjny był jak zawsze, sluz tez wiec zawsze wszystko sie zgadza. Teraz owszem nie mierze temperatury wiec nie wiem co sie dzieje dokładnie, ale pewnie jakbym mierzyła to tez temperatura by na to wskazywała, że owu była 14 dc ( co sie nigdy wczesniej nie zdarzało
)
-
nick nieaktualnyWcale nie prawda
Jak sie czlowik stara zaczynaja cyrki sie dziac dziwczyny po kilka lat maly jak w zegarku i nagle wszystko sie zmienia. My sie stazjemy z nami nasz cykl. A upal tez robi swoje. Rekordy temperatur od wielu lat nie bylo tak goraco. Wiec wszystko jest mozliwe
Ezia90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, czy ktoras z Was mogla by spojrzec na moj wykres? Kilka dni temu pisalam na temat moich staran gdyz myslalam ze bedzie to cykl bezowulacyjny. Po cczym po kilku dniach owufriend wyznaczylo mi najpierw owulacje na 26dc, po 2 dniach owulacja znowu sie przesunela na 23dc, a 3 dni temu owufriend znowu przesunal termin owulacji na 17dc. Prawdopodobny dnien @ byl wczoraj narazie sie nie pojawiła, ale nie wiem czy juz moge testowac, bo mam rozlegulowane cykle po odstawieniu anty. Ostatni cykl trwal az 42 dni a owu byla w 30dniu. Moja temperatura tez jakos drastycznie nie wzrosla, a pierwszy termin spodziewanej miesiaczki mialabym w ta niedziele. Czy jest szansa na zielonego groszka w tym cyklu? Z objawow moge tylko stwierdzic ze od tygodnia mam bardzo wrazliwe piersi, co do tej pory przed @ rzadko sie zdarzało, a jak juz to trwalo tylko 2 dni. Dziewczyny testowac juz czy poczekac?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 17:27
-
nick nieaktualnyJa jednak stawiam ze owulacja byla tego 23 dnia cyklu nie patrz na program sama spojrz na wykres po tym czasie ladnie zaczela rosnac temperatura, wiec moim zdaniem jeszcze za wczesnie na test. Po anty niestety takie cyrki to norma jak sie nie uda zajsc w pierwszym cyklu po odstawieniu gdzie plodnosc znacznie wzrasta potem trzeba czekac na wyregulowanie... Noo a ta temperatura to tez moze wskazywac ze jeszcze nie wszystko jest ok... Jeszcze organizm moze nie radzic sobie. A sluz po odstawieniu anty tez robi co chce...
Ja to zawsze owulacja w innym dniu sluz plodny w innym...