X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • malagoreczka Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zaczynam starania więc jeszcze z nim nie rozmawiałam. Będę musiała z nim pogadać i zrobić badania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja pierwsze co to po decyzji polecialam do ginekologa i zbadal mnie czy nie mam infekcji zadnych, dal skierowanie na krew i mocz co do badan hormonow kazal czekac pol roku bo bylam po odstawieniu tabletek anty. Ale nie zdarzylam zrobic. Tylko progesteron po owulacji. powinnien sprawdzic co jest przyczyna tak dlugich @ czy taka twoja uroda czy hormony

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Moim zdaniem temperatura ale tak naprawde tylko lekarz i podglad jajnikow to 100% pewnik ;P
    Co do owulacji pokazesz poprzedni wykres? Moze jakies prawidlowosci da se znalezc. Przewaznie jak dlugie cykle masz?

Odstawiłam niedawno tabletki i po nich mam cykle ok. 27 dni, teoretycznie ovu wyznaczyło mi wcześniej owulację w dniu skoku. Poniżej liknk do porzedniego wykresu:

https://ovufriend.pl/graph/2217850b2809bb031d48669383f8543d

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile jestes po odstawieniu anty? dobrze by bylo zebys w tym cyklu po zaznaczeniu owulacji zrobila progesteron w 7 max 8 dniu po owu. Bedziesz wiedziec czy do niej doszlo bo po tabletkach to czasem wymaga czasu. Nooo i czy progesteroon sobie radzi z po tabletkach z ta owulacja.
    Jesli cykle masz 27 dni, to jesli ten tez taki bedzie to stawiam ze owulacja najpozniej powinna byc w 16dpo. I wlasnie jak pierwszy raz naniego spojrzalam to tak mi sie zdawalo ze wtedy mogla byc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ciri. Też byłam przekonana, że owu była w 16 dc, ale dziś się zdziwiłam tym śluzem.

To mój 4 cykl po tabletkach, pierwszy po odstawieniu miał 30 dni, dopiero kolejne zaczęłam obserwować i są porównywalne, każdy wg wzrostu temteratury był owulacyjny. Tabletki brałam 3 lata. Pomyślę o tym progesteronie, póki co nie mamy z mężem strasznego ciśnienia, ale może faktycznie lepiej za wczasu sprawdzić czy wszystko ok ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja pierwsze dwa nie obserwowalam ale byly 24 i 28dni.. bardzo umieralam, w kolejnym wydluzyl sie do 38 dni i w drugiej polowie cyklu zdychalam bolaly mnie caly czas jajniki i mialam mddlosci i lekarz powiedzial ze pierwszy owulacyjny ale skapa @ wskazywala ze raczej niedomagal progesteron , kolejny byl z plamieniami (37dni cykl) a w kolejnym zaszlam (tez by byl 37 bo owulacja byla tego samego dnia co cylk wczesniej) :P

Jak nie macie cisnienia to poczeaj te pol roku od odstawienia i wtedy zrob. MOj gin powiedial ze po tym czasie powinnam byc w ciazy albo zaczniemy badac hormony :P ale sie udalo w ostatnim cyklu przed wizyta zaszlam :D
    wiec trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) I gratuluję - niech rośnie w Tobie zdrowa Fasolka :)

PS Czy skąpe okresy mogą być oznaką niskiego progesteronu? Ja mam krótkie, ale obfite. Genealnie gin nie stwierdził u mnie żadnych problemów, jedynie zauważył niewielki mięśniak. mam nadzieję, że wszystko jest ok i obejdzie się bez wielu badań i stresu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma na to reguly, jedne dziewczyny maja obfity a progesteronu malo inne maja na odwrot raczej to nie jego wina jest jak wyglada ta miesiacka. Raczej mowi sie o tym ze jak sie plami przed @ np przez 3-4 dni to moze oznaczac jego niedobor ale tez badania roznie pokazuja, u innych jest to progesteron u innych jakis inny powod.
    U mnie bardziej chodzilo o to ze mialam jeden dzien plamienie skape, potem dwa dni krew tylko przez 2 godziny a potem znow dwa dni plamienia wiec to bylo jakby go nie bylo ale lekarz stwierdzil ze rozpoczelam nowy cykl...

• pucek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, czy taki nieduży spadek jak dzis u mnie cos znaczy?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ;p nic nie oznacza ;)

• Olcia O-O Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć...Dziewczyny pomóżcie mi troszke z tym wykresem jestem tu nowa i nie do konca rozumiem....jest jakas szansa?? dodam ze strasznie mnie piersi bolą nigdy tak nie mialam....nie wiem co mam juz myslec :/

c4e3dd3e29e0e93e6f18432048756405.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladnie rosnie i nic poza tym :D To Twoj pierwszy wykres?

• pucek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj doszło mnóstwo białego śluzu u mnie

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze oznaczac wszystko. Raczej ja bym nie patrzyla na objawy ja prawie w ogole ich nie mam i nie mialam wiec nie ma reguly za to w miesiacach kiedy mialam mnostwo objawow w ciazy nie bylam.

pucek lubi tę wiadomość

• Olcia O-O Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak to mój pierwszy wykres wcześniej nie robiłam...stwierdziłam z mężem ze może nam pomóc mierzenie temperatury. Muszę sie w to wdrążyć bo tak na razie to
    średnio rozumiem he...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie nie widze powodow do niepokoju, zobaczymy jak sie zakonczy, jak bedzie + to super jak nie to zobaczymy jak dluga jest druga faza cyklu :D

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    zaczynam sie zastanawiac czy moj termometr nie jest zepsuty hmm
    dzis powinnam prawdopodobnie dostac @ a tempka podskoczyla
    albo to szczesliwy cykl bedzie albo czeka mnie zmiana termometru(z nowego na nowy) ;)

ciri22, Kjopa3 lubią tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sikańca, nie wytrzymałam.. Jest druga bladziutka kreseczka!!

Kjopa3 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Zrobiłam sikańca, nie wytrzymałam.. Jest druga bladziutka kreseczka!!
    To lec na bete :D bedziesz miala 100% pewnosci :)

• pucek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdaze juz dzisiaj, pojde w poniedziałek a jutro powtorze tesst :))) Intuicja mnie nie zawiodła :)))

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ