X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • malagoreczka Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zaczynam starania więc jeszcze z nim nie rozmawiałam. Będę musiała z nim pogadać i zrobić badania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja pierwsze co to po decyzji polecialam do ginekologa i zbadal mnie czy nie mam infekcji zadnych, dal skierowanie na krew i mocz co do badan hormonow kazal czekac pol roku bo bylam po odstawieniu tabletek anty. Ale nie zdarzylam zrobic. Tylko progesteron po owulacji. powinnien sprawdzic co jest przyczyna tak dlugich @ czy taka twoja uroda czy hormony

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Moim zdaniem temperatura ale tak naprawde tylko lekarz i podglad jajnikow to 100% pewnik ;P
    Co do owulacji pokazesz poprzedni wykres? Moze jakies prawidlowosci da se znalezc. Przewaznie jak dlugie cykle masz?

Odstawiłam niedawno tabletki i po nich mam cykle ok. 27 dni, teoretycznie ovu wyznaczyło mi wcześniej owulację w dniu skoku. Poniżej liknk do porzedniego wykresu:

https://ovufriend.pl/graph/2217850b2809bb031d48669383f8543d

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile jestes po odstawieniu anty? dobrze by bylo zebys w tym cyklu po zaznaczeniu owulacji zrobila progesteron w 7 max 8 dniu po owu. Bedziesz wiedziec czy do niej doszlo bo po tabletkach to czasem wymaga czasu. Nooo i czy progesteroon sobie radzi z po tabletkach z ta owulacja.
    Jesli cykle masz 27 dni, to jesli ten tez taki bedzie to stawiam ze owulacja najpozniej powinna byc w 16dpo. I wlasnie jak pierwszy raz naniego spojrzalam to tak mi sie zdawalo ze wtedy mogla byc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ciri. Też byłam przekonana, że owu była w 16 dc, ale dziś się zdziwiłam tym śluzem.

To mój 4 cykl po tabletkach, pierwszy po odstawieniu miał 30 dni, dopiero kolejne zaczęłam obserwować i są porównywalne, każdy wg wzrostu temteratury był owulacyjny. Tabletki brałam 3 lata. Pomyślę o tym progesteronie, póki co nie mamy z mężem strasznego ciśnienia, ale może faktycznie lepiej za wczasu sprawdzić czy wszystko ok ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja pierwsze dwa nie obserwowalam ale byly 24 i 28dni.. bardzo umieralam, w kolejnym wydluzyl sie do 38 dni i w drugiej polowie cyklu zdychalam bolaly mnie caly czas jajniki i mialam mddlosci i lekarz powiedzial ze pierwszy owulacyjny ale skapa @ wskazywala ze raczej niedomagal progesteron , kolejny byl z plamieniami (37dni cykl) a w kolejnym zaszlam (tez by byl 37 bo owulacja byla tego samego dnia co cylk wczesniej) :P

Jak nie macie cisnienia to poczeaj te pol roku od odstawienia i wtedy zrob. MOj gin powiedial ze po tym czasie powinnam byc w ciazy albo zaczniemy badac hormony :P ale sie udalo w ostatnim cyklu przed wizyta zaszlam :D
    wiec trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) I gratuluję - niech rośnie w Tobie zdrowa Fasolka :)

PS Czy skąpe okresy mogą być oznaką niskiego progesteronu? Ja mam krótkie, ale obfite. Genealnie gin nie stwierdził u mnie żadnych problemów, jedynie zauważył niewielki mięśniak. mam nadzieję, że wszystko jest ok i obejdzie się bez wielu badań i stresu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma na to reguly, jedne dziewczyny maja obfity a progesteronu malo inne maja na odwrot raczej to nie jego wina jest jak wyglada ta miesiacka. Raczej mowi sie o tym ze jak sie plami przed @ np przez 3-4 dni to moze oznaczac jego niedobor ale tez badania roznie pokazuja, u innych jest to progesteron u innych jakis inny powod.
    U mnie bardziej chodzilo o to ze mialam jeden dzien plamienie skape, potem dwa dni krew tylko przez 2 godziny a potem znow dwa dni plamienia wiec to bylo jakby go nie bylo ale lekarz stwierdzil ze rozpoczelam nowy cykl...

• pucek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, czy taki nieduży spadek jak dzis u mnie cos znaczy?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ;p nic nie oznacza ;)

• Olcia O-O Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć...Dziewczyny pomóżcie mi troszke z tym wykresem jestem tu nowa i nie do konca rozumiem....jest jakas szansa?? dodam ze strasznie mnie piersi bolą nigdy tak nie mialam....nie wiem co mam juz myslec :/

c4e3dd3e29e0e93e6f18432048756405.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladnie rosnie i nic poza tym :D To Twoj pierwszy wykres?

• pucek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj doszło mnóstwo białego śluzu u mnie

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze oznaczac wszystko. Raczej ja bym nie patrzyla na objawy ja prawie w ogole ich nie mam i nie mialam wiec nie ma reguly za to w miesiacach kiedy mialam mnostwo objawow w ciazy nie bylam.

pucek lubi tę wiadomość

• Olcia O-O Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak to mój pierwszy wykres wcześniej nie robiłam...stwierdziłam z mężem ze może nam pomóc mierzenie temperatury. Muszę sie w to wdrążyć bo tak na razie to
    średnio rozumiem he...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie nie widze powodow do niepokoju, zobaczymy jak sie zakonczy, jak bedzie + to super jak nie to zobaczymy jak dluga jest druga faza cyklu :D

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    zaczynam sie zastanawiac czy moj termometr nie jest zepsuty hmm
    dzis powinnam prawdopodobnie dostac @ a tempka podskoczyla
    albo to szczesliwy cykl bedzie albo czeka mnie zmiana termometru(z nowego na nowy) ;)

ciri22, Kjopa3 lubią tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sikańca, nie wytrzymałam.. Jest druga bladziutka kreseczka!!

Kjopa3 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Zrobiłam sikańca, nie wytrzymałam.. Jest druga bladziutka kreseczka!!
    To lec na bete :D bedziesz miala 100% pewnosci :)

• pucek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdaze juz dzisiaj, pojde w poniedziałek a jutro powtorze tesst :))) Intuicja mnie nie zawiodła :)))

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ