Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNoo ja pierwsze co to po decyzji polecialam do ginekologa i zbadal mnie czy nie mam infekcji zadnych, dal skierowanie na krew i mocz co do badan hormonow kazal czekac pol roku bo bylam po odstawieniu tabletek anty. Ale nie zdarzylam zrobic. Tylko progesteron po owulacji. powinnien sprawdzic co jest przyczyna tak dlugich @ czy taka twoja uroda czy hormony
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Moim zdaniem temperatura ale tak naprawde tylko lekarz i podglad jajnikow to 100% pewnik ;P
Co do owulacji pokazesz poprzedni wykres? Moze jakies prawidlowosci da se znalezc. Przewaznie jak dlugie cykle masz?
Odstawiłam niedawno tabletki i po nich mam cykle ok. 27 dni, teoretycznie ovu wyznaczyło mi wcześniej owulację w dniu skoku. Poniżej liknk do porzedniego wykresu:
https://ovufriend.pl/graph/2217850b2809bb031d48669383f8543d -
nick nieaktualnyIle jestes po odstawieniu anty? dobrze by bylo zebys w tym cyklu po zaznaczeniu owulacji zrobila progesteron w 7 max 8 dniu po owu. Bedziesz wiedziec czy do niej doszlo bo po tabletkach to czasem wymaga czasu. Nooo i czy progesteroon sobie radzi z po tabletkach z ta owulacja.
Jesli cykle masz 27 dni, to jesli ten tez taki bedzie to stawiam ze owulacja najpozniej powinna byc w 16dpo. I wlasnie jak pierwszy raz naniego spojrzalam to tak mi sie zdawalo ze wtedy mogla byc... -
nick nieaktualnyDzięki ciri. Też byłam przekonana, że owu była w 16 dc, ale dziś się zdziwiłam tym śluzem.
To mój 4 cykl po tabletkach, pierwszy po odstawieniu miał 30 dni, dopiero kolejne zaczęłam obserwować i są porównywalne, każdy wg wzrostu temteratury był owulacyjny. Tabletki brałam 3 lata. Pomyślę o tym progesteronie, póki co nie mamy z mężem strasznego ciśnienia, ale może faktycznie lepiej za wczasu sprawdzić czy wszystko ok -
nick nieaktualnyNoo ja pierwsze dwa nie obserwowalam ale byly 24 i 28dni.. bardzo umieralam, w kolejnym wydluzyl sie do 38 dni i w drugiej polowie cyklu zdychalam bolaly mnie caly czas jajniki i mialam mddlosci i lekarz powiedzial ze pierwszy owulacyjny ale skapa @ wskazywala ze raczej niedomagal progesteron , kolejny byl z plamieniami (37dni cykl) a w kolejnym zaszlam (tez by byl 37 bo owulacja byla tego samego dnia co cylk wczesniej)
Jak nie macie cisnienia to poczeaj te pol roku od odstawienia i wtedy zrob. MOj gin powiedial ze po tym czasie powinnam byc w ciazy albo zaczniemy badac hormonyale sie udalo w ostatnim cyklu przed wizyta zaszlam
wiec trzymam kciuki -
nick nieaktualnyDziękuję
I gratuluję - niech rośnie w Tobie zdrowa Fasolka
PS Czy skąpe okresy mogą być oznaką niskiego progesteronu? Ja mam krótkie, ale obfite. Genealnie gin nie stwierdził u mnie żadnych problemów, jedynie zauważył niewielki mięśniak. mam nadzieję, że wszystko jest ok i obejdzie się bez wielu badań i stresu. -
nick nieaktualnyNie ma na to reguly, jedne dziewczyny maja obfity a progesteronu malo inne maja na odwrot raczej to nie jego wina jest jak wyglada ta miesiacka. Raczej mowi sie o tym ze jak sie plami przed @ np przez 3-4 dni to moze oznaczac jego niedobor ale tez badania roznie pokazuja, u innych jest to progesteron u innych jakis inny powod.
U mnie bardziej chodzilo o to ze mialam jeden dzien plamienie skape, potem dwa dni krew tylko przez 2 godziny a potem znow dwa dni plamienia wiec to bylo jakby go nie bylo ale lekarz stwierdzil ze rozpoczelam nowy cykl... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny
zaczynam sie zastanawiac czy moj termometr nie jest zepsuty hmm
dzis powinnam prawdopodobnie dostac @ a tempka podskoczyla
albo to szczesliwy cykl bedzie albo czeka mnie zmiana termometru(z nowego na nowy)ciri22, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny