X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    no i po wszystkim tempka polecialaaa
    dzis albo jutro ^zawita u mnie @

74700tc7xapwpc4i.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, spojrzcie na moj wykres i powiedzcie czy oplaca sie juz jutro isc na bete ?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • malagoreczka Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo prosze o pomoc w interpretacji wykresu :) To juz mój drgi. Czy skok temperatury może być tak niski ? :)

f2f49b05a20166de82e5b70ad46da569.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze moze, ale ja bym jeszcze sie tak bardzo do tego skoku nie przyzwyczaja bo tak naprawde nie wiadomo czy owulacja byla.
    Jak dlugie masz cykle oraz czy zawsze masz taka dluga @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Hej dziewczyny, spojrzcie na moj wykres i powiedzcie czy oplaca sie juz jutro isc na bete ?
    Masz bardzo ladny wykres ale i tak uwazam ze troche za wczesnie na bete. Szkoda pieniedzy, masz w planach sikanca? Jak nie to ja bym poczekala z beta chociaz do 11 dnia po owulacji. Jak dlugie masz drugie fazy cyklu?

• pucek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Masz bardzo ladny wykres ale i tak uwazam ze troche za wczesnie na bete. Szkoda pieniedzy, masz w planach sikanca? Jak nie to ja bym poczekala z beta chociaz do 11 dnia po owulacji. Jak dlugie masz drugie fazy cyklu?
    Dzięki za odpowiedź! Fl trwa u mnie 14 dni.

Myslalam żeby zrobić jutro betę bo to akurat 2 równe mce odkąd poroniłam i wiesz, ten dzień nie byłby aż taki straszny jakby beta wyszła +

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm i znowu zaczynam sie nakrecac ze nieprzyjdzie @
    wyczytalam na ovufriend ze zagniezdzenie sie zarodka nastepuje miedzy 7 a 10 dniem po owulacji i wtedy morze byc wzrost lub spadek tepki
    co wy na to
    nadzieja umiera ostatnia :)

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja bym poczekala ladnie rosnie ale niestety wiadomo jak to jest czasem spada w dniu @ ;/ a ze beta jest droga. Ja bym kupila sikanca jak masz dostep do rossmana, to te ich testy facelle (oho znow reklama :P ale one sa dosc czule i moj szczesliwy:D) byly w tym tygosniu w promocji za 5 zl takie zwykle paskowe. Sikaj na to. Wiesz na test czy bete moze byc za wczesnie nawet tego 11 dnia po owulacji bo wszystko zalezy od zagniezdzenia kiedy bylo. Dlatego tak mowia ze najlepiej sikac 13 dnia bo najbardziej wiarygodne jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilona29 wrote:
    hmm i znowu zaczynam sie nakrecac ze nieprzyjdzie @
    wyczytalam na ovufriend ze zagniezdzenie sie zarodka nastepuje miedzy 7 a 10 dniem po owulacji i wtedy morze byc wzrost lub spadek tepki
    co wy na to
    nadzieja umiera ostatnia :)
    co do wzrostu ok ale spadek niestety lecz to mit. nie ma zadnych dowodow na to ze temperatura spada w dniu zagniezdzenia, szukalam od groma na ten temat jakis naukowych przeslanek, niestety nic, to taki nie udowodniony mit. I jak patrzec na wykresy to jednak wiecej dziewczyn ma wzrost i za 3 dni plusa niz spadek i plusa.

ilona29 lubi tę wiadomość

• pucek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo ja bym poczekala ladnie rosnie ale niestety wiadomo jak to jest czasem spada w dniu @ ;/ a ze beta jest droga. Ja bym kupila sikanca jak masz dostep do rossmana, to te ich testy facelle (oho znow reklama :P ale one sa dosc czule i moj szczesliwy:D) byly w tym tygosniu w promocji za 5 zl takie zwykle paskowe. Sikaj na to. Wiesz na test czy bete moze byc za wczesnie nawet tego 11 dnia po owulacji bo wszystko zalezy od zagniezdzenia kiedy bylo. Dlatego tak mowia ze najlepiej sikac 13 dnia bo najbardziej wiarygodne jest.

Najgorsza jest ta babska niecierpliwość :P Dodatkowo do wykresu czuję takie... ciągnięcie w dole brzucha od kilku dni i pobolewają mnie też piersi, ale boję się z drugiej stroy że sobie to wmawiam... może faktycznie najpierw siknę a potem w razie co na betę...

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • mikka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czekam z niecierpliwością, chciałam zrobic bete za 3 dni, ale stwierdzilam , że zrobię w 13 dpo test i dopiero pozniej bete
    A czy mój wykres chcociaż trochę może rokowąc na szczęśliwy wykres? Wiem, że to róznie bywa- u mnie dopiero wg ovufriend 8dpo... Mam nadzieję, że @ jednak nie nadejdzie...

https://ovufriend.pl/graph/ab792f6e0af8b1d2a016b8de1ff3a8c8

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz ladny dzis skok wiec jest szansa, ale tak jak mowisz roznie to bywa, wykresy ksiazkowe koncza sie @ a te ktore najmniej sie spodziwamy to nagle zielone plusiki sa.

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ zawsze mam takie długie :) a cylke zazwyczaj 30 dniowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to tak, jesli chodz o moje spostrzezenia, to tak zeczywiscie owulacja pewne byla tego 15dc i wydaje mi sie ze taka dluga @ moze stanowic pewien problem przy 30dniowych cyklach... Okres to w koncu zluszczanie sie nablonka macicy, endometrium, ktore musi odpowiednio urosnac zeby moc przyjac zarodek, skoro krwawisz 7 dni to jesli w 15dniu masz owulcje, to endometrium ma tylko 8dni zeby urosnac odpowiednio grube, czyli mozesz miec taki sam problem jak diewczyny z wczesna owulacja.... Ze endometrium bedzie za cienkie a zagniezdzenie... oczywiscie moze Twoje jest mocarne i rosnie szybko :P
    Co do temperatury na razie za duzo nie mozna powiedziec bo ona jeszcze moze urosnac.
    Wiec mialabym pod uwaga jesli bedziesz sie dluzej starac zbadanie tego endometrium przed kolejna owulacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, prośba o Waszą opinię. Dopiero obserwuję swój 3 cykl, muszę nabrać wprawy. Głównie w rozpoznaniu dnia owulacji :P Otóż już drugi raz zauważyłam że ok 15-16 dnia cyklu mam spadek temperatury i bardzo wrażliwe sutki, zdarza się pobolewanie jajników. Ale, może dlatego że nie mam wprawy, ciężko mi określić co z tym śluzem. No i np dziś, 18 dc zauważyłam ten rozciągliwy, najbardziej płodny, ale już jest po skoku... taki sam miałam z resztą w 13 cd. Tzn, że owulacja może być dopiero dziś? Który wskaźnik jest bardziej pewny - temeperatura, śluz, czy może ból piersi?

Prośba o zerknięcie na mój wykres i Wasze fachowe opinie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem temperatura ale tak naprawde tylko lekarz i podglad jajnikow to 100% pewnik ;P
    Co do owulacji pokazesz poprzedni wykres? Moze jakies prawidlowosci da se znalezc. Przewaznie jak dlugie cykle masz?

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedz ! Będe musiała to zbadać ;) Krwawienie mam spore przez cały czas trwania @

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz robilas badania hormonalne? Gin nigdy nic nie mowil o tak obfitych @?

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie . Chyba będe musiała bo zaczynam się niepokoić

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialas z ginekologiem o staraniach? jak jest dobry to sam Ci da na wszystko skierowanie i powiedz mu o tych obfitych dlugich @ i w sumie przy nich to krotkie cykle. Moja siostra (co prawda ona jest posterydowcem) ona ma 6dni obfitego krwawienia ale za to dluzsze cykle po 34-35 dni, wiec ma juz dluzszy ten okres do owulacji...

‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ