X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    co sadzicie o moim wykresie na dzien dzisiejsz

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladnie :) Jak jestes ciekawa co z progesteronem to w poniedzialek ostatni gwizdek zeby zobaczyc co i jak :)

ilona29 lubi tę wiadomość

• majamaja Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba w tym cyklu nic nie będzie, a już miałam nadzieję, bo i objawy mam i temperatura rosła... Ahh, odechciewa się wszystkiego. :(

b35b97be76362a815055732b49687aca.png

majamaja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 03:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic poza tym ze raczej w ciazy nie jestes. Jednym dziewczyna progesteron spada szybko i maja np spadek tylko w dniu @ lub dzien wczesniej innym spada stopniowo. Zwykle tym co spada stopniowo maja dluzsza faze fl. Masz ladne temperatury jak chcesz byc pewna zbadaj progesteron w 7 lub 8 dniu po owu ale u Ciebie widac ze w 8 dniu po owu jest szczyt najwyzsza temperatura a potem spada wraz z progesteronem. Czyli w normie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 03:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli wtedy wystepowaly takie plamienia to bardzo prawdopodobne ze profesteron ale tez slyszalam ze wysoka prolaktyna. Robilas pakien badan hormonalnych? Boze powinnas na tym aie skupic jak teraz dostaniesz @ bo wszystkie badania w odpowiednim dniu trzeba robic. Bo progesteron wyglada jakby sobie radzil choc tez moglo sie wyrownac po poronieniu.

• mikka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej to znowu ja :)
    Ja mam pytanie, co prawda to dopiero wg ovufriend 7 dpo ale czy to normalne ze juz kolejny dzien mam ta samą temp. 37 st?
    Staramy się z mężem o dzidziusia i bardzo chcialabym byc w ciazy i tak sobie mysle że moze sie udalo? Narazie nie bede robila testów poczekam do dnia w ktorym mialabybyc ewentualna @. Tylko czy ta temp jest normalna?

https://ovufriend.pl/graph/ab792f6e0af8b1d2a016b8de1ff3a8c8

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Jest normalna. Ona moze nawet do dnia spodziewanej @ albo dzien dluzej a potem spadne a moze sie utrzymac i bedziesz w ciazy. Na testy to nawet za wczesnie bo najczesciej do zagniezdzenia dochodzi miedzy 7-10dpo.

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny o co dokladnie chodzi z mierzeniem temp. Mianowicie chodzi mi o to kiedy będę wiedziała że to ta chwila skoro moj wykres non stop lata góra dół. Zaczęłam od połowy poprzedniego cyklu wyglądał inaczej był równy w miarę

55990b83d2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej fazie cyklu moze skakac w druiej powinna temperatura rosnac po owulacji i w miare sie ustabilizowac (wplywa na to progesteron) TAk naprawde poki nie przejdzie jeden caly cykl nie da sie powiedziec nic o tym wykesie.

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki trochę mnie uspokoiłaś :)

55990b83d2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Dzięki trochę mnie uspokoiłaś :)
    A jakiej dlugosci masz zwykle cykle?

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 dni i faktycznie połowa ostatniego była prawie prosta oprócz dwóch albo trzech spadków

55990b83d2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mozesz wkleic link do poprzedniego wykesu? Jesli 27 dni to owulacja powinn byc mniej wiecej tandardowo miedzy 11 a 17 dniem cyklu.

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym że jestem nowa i poprzedni mam od połowy cyklu zrobiony bo nie mierzyłam aż tak dokładnie więc nie wiem czy coś ci to da :)

55990b83d2.png
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja mam ten sam problem
    dzis mam 9dpo wedlug ovu
    to moj 27 dc normalnie dzis powinnam dostac @ ale zamiast tego jakis dziwny sluz zabarwiony na rozowo i tylko jednorazowo.tempka od trzech dni taka sma 36,7

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo wiem ze od polowy :P Ja tez taki pierwszy mialam wiec dawaj :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilona29 wrote:
    hej ja mam ten sam problem
    dzis mam 9dpo wedlug ovu
    to moj 27 dc normalnie dzis powinnam dostac @ ale zamiast tego jakis dziwny sluz zabarwiony na rozowo i tylko jednorazowo.tempka od trzech dni taka sma 36,7
    Jesli masz 9dniowa faze lutealna powinnas sie udac do lekarza. Bo wtedy szanse na zajscie sie zmiejszaja....
    Ale z tego co pamietam to Ty mialas przesunieta owulacje w tym cyklu bo w 18dpo wiec najwczesniej powinnas @ dostac za dwa dni po 11 dniach fl. To jest Twoj pierwszy wykres?

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę :)

55990b83d2.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ