X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirkaŻ wrote:
    Witajcie dziewczyny
    Spójrzcie prosze na mój wykres, co z owulacja?

Mirka Tak jak napisała Tylko Ja. Musisz miesz przynajmniej kilka nizszych niczym nie zakłoconych temperatur i dopiero wtedy OF pokaze owulke. Teraz coś ciężko powiedziec ale skoro miałaś pozytywny test owulacujny to możliwe że jeśli zmierzysz jutro też o 7 rano i nie bedzie to zaklócony pomiar powinien byś skok, w przeciwnym razie musisz dalej mierzyc i obserwowac temperatury ( mierzone o tej samej porze, w tym samym miejsci, po min 3godzinnym śnie bez wstawania z łóżka :) )

jak cos źle napisałam dziweczyny poprawcie mnie :)

AgataR lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko dobrze napisałas :)do tego trzeba checi i pamietania o tym,ze masz mierzyc temp. owulacje musi poprzedzac 6 nizszych temp.(przed skokiem ) wtedy mozna przypuszczac,ze owu byla.tym sie charakteryzjuja 2 fazy cyklu.piewsza folikularna temp.nizsze(do owulacji) i faza druga lutealna faza wyzszych temp.(po owulacji )utrzymujaca sie do wystapienia miesiaczki.mam nadzieje,ze nic nie pokićkałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 20:14

OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jehe nic a nic ja zawsze sie myle z tymi 6nizszymi i 3 wyzszymi hehe

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jedna wielka dupa za przeproszeniem. .. Dzisiaj tempka spadła wiec pewnie przyjdzie @ :/ ale cóż trudno

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maczka mi of wyznaczył poród na 5 czerwca ale myślę, że urodzę wcześniej. Z synem też takie przeczucie miałam. Termin miałam z nim na 27 lipca a ciągle mówiłam, że na koniec czerwca się urodzi no i 25 czerwiec wyszedł ;)
    Owieczka no w sumie spoko. Od wczoraj doszły bóle jak na @, więc to jest trochę męczące. Miałam też takie 2 dni, że czytałam na internecie o krwawieniu we wczesnej ciąży i w sumie trochę mnie to przeraziło bo w pierwszej ciąży, którą poroniłam nie wiem czemu ale ciągle sprawdzałam informacje na temat poronienia. Nie czułam wtedy, że mogłabym poronić, może czasem miałam takie myśli no i jednak poroniłam. Dlatego teraz się trochę obawiam, że sprawdzam te informacje o krwawieniach i jakieś takie wrażenie mam, że mogło by się mi to przytrafić. Ale póki co temperatura rośnie, więc mam nadzieję, że nic takiego mnie nie spotka ;)

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula tymi górami i dolinami to się nie przejmuj. Nie wiem jak długie masz cykle ale stawiam, że owulacja była w 10 bądź 12dc. Trudno jest wyznaczać owulację przy takich temp ;)

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• palma Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :* miała może któraś z Was tak że pomimo okresu miała wysoką temp? bo ja wczoraj zaczęłam plamic temp 36.8, dziś już lekkie krwawienie i tez temp 36,8. Coś mi się pokićkało w cyklu chyba

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    hej :* miała może któraś z Was tak że pomimo okresu miała wysoką temp? bo ja wczoraj zaczęłam plamic temp 36.8, dziś już lekkie krwawienie i tez temp 36,8. Coś mi się pokićkało w cyklu chyba
    Tak się zdarza czasami, ja często mam tak ze pojawia się krwawienie i dopiero na drugi a czasem trzeci dzień temp spada :) poczekaj do jutra i zobaczysz czy dalej się taka temp utrzymuje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:49

palma, tylko ja lubią tę wiadomość

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) dzięęęki :*

Tysia :), DzikaRoza lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    ja mialam.podejzyj moj przedostatni wykres :)

agata dzieki za podejzenie mojego wykresu i za komentarz :) tez mysle,ze zle nie wyglada :) spadek tempki mam przewaznie w owu.dzisiaj skoczyla o 0,2 kreski wiec jak sie utrzyma tzn,ze owu była wczoraj :):) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:59

Tysia :), AgataR lubią tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko_ ja nie ma sprawy :) bede sciskac mocno kciuki :) u mnoe tez dupa Tysia :\ ja to w ogole nie wiem co jest grane bo wykres kompletnie nie wyglada na owulacyjny :(
    Czarna ja za to mialam na odwort kiedy bylam w ciazy, myslalam sobie przeciez ciaza to nie choroba, tyle kobiet pracuje i normalnie funkcjonuje, a tu sie okazalo ze jednak trzeba chuchac i dmuchac i nigdy nie wiadomo co nam pisane :( nie czytaj juz tego internetu :) kiedy wizyta u gina?
    Natalii00 a Ty kobieto co milczysz? Dzis mial byc test :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna nic sie nie stanie !nie czytaj tego!wszystko bedzie ok !wiem,ze po tym czego doswiadczylas poprostu boisz sie o swojego brzdaca !!!!ale nic sie nie martw urodzi sie zdrowiutki,śliczniutki,uśmiechnięty czerwcowy tak jak ja !!!!hihi.prosze natychmiast odgonic czarne mysli!!!!takie mysli sa absolutnie,kategorycznie zabronione !!!!
    duzo słoneczka Ci zycze,zdrowka dla Ciebie i Twojej całej rodziny !!! :) :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata nie chce tak jakos mocno ingerowac,ale moze przejdz sie do gina,pokaz te wykresy i niech zrobi monitoring od przyszlego cyklu ( jak teraz oczywiscie nie zajdziesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 09:50

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze koniecznie znalesc najpierw dobrego gina :) mialam zaczac stymulowanie jajeczkowania od wrzesnia ale moj obecny gin od grudnia przechodzi ne emeryture no i wyszla jeszcze ta tarczyca... Dziekuje Tylko_ja :) jakos do dupy sie z tym wszystkim juz czuje :\ ale trzeba sie wziac w garsc :)

tylko ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry lekarz to podstawa to prawda :)szukaj szukaj :)i nie przejmuj sie,chwycimy potwora za gardlo!!!!!!!!!!!!!bedziemy w ciazy wszystkie !!!!!!!!!!! :)

AgataR, Natalii00, palma lubią tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko_ja optymizm godny podziwu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Tylko_ja optymizm godny podziwu :D
    dziekuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 10:28

• AgataR Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az nie wiem co powiedziec... Bardzo duzo przeszlas i na pewno dzieki temu jestes silniejsza :) bardzo Ci kibicuje :) mam nadzieje, ze los wynagrodzi Ci to z nadwiazka :)

tylko ja, Natalii00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze,ze szybko to przeczytalas bo skasowalam juz to :)nie wypada sie zalic na swoj los ludzie maja gorzej i wieksze problemy,ale dziekuje bardzo,ja rowniez bardzo ci kibicuje i moj partner mowi ,ze twarda ze mnie "babeczka " :)zna cala moja historie :)mam nadzieje ze los da mi mozliwosc urodzenia slicznego,zdrowego dzidziulka :)bo materialistka nie jestem,kasy i willi z 5 ma basenami nie chce,ale bączka małego,pampulka jak najbardziej :)

Tysia :) lubi tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podziwiam cie tylko ja.najwazniejsze jest nasze podejscie.my z męzem jak bralismy slub cywilny organizowany na szybko kazdy mowił że bierzemy go bo jestem w ciazy a wcale tak nie było.bralismy go bo sie kochamy.a w ciaze zaszłam na 1 rocznice równo.wtedy nie obserwowałam nic nie mierzyłam tempki.teraz nasza córka ma 5,5 roku.chciałaby rodzenstwo.nie wiem tylko czy mamy jakiekolwiek szanse.od jakiegos czasu obserwuje swoj organizm.na dodatek wyszla ta niedoczynnosc tarczycy wiosną.mój mąz ma 43 lata ja prawie 28.ja zajmuje sie domem i wszytkim co sie z tym wiaze.maz pracuje fizycznie srednio po 10 godzin dziennie od pon-sob.pozniej robi rozne rzeczy w obejsciu domowym i zajmuje sie corka.jest dobrym tata.ja też chciałabym urodzic dziecko przed 30 aby odchowac i pojsc do pracy,

tylko ja lubi tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ