X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Kochana znalesc Cie nie moge na tym facebooku ale sprobuje jeszcze raz :) wiesz co nie wiem jak duza masz nadwage ale czasem wystarczy kilka kilo zeby zaskoczylo :) jak sie zmobilizujesz i bedziesz miala ochote to zobacz sobie tabela indeksu glikemicznego. Nie jest to dieta a sposob zywienia tylko trzeba chciec ;) zasady sa proste, nie glodujesz, mozna nawet czasem cis slodkiego przekasic a w ciagu tygodnia gubi sie do kilograma :)
    jak mnie znalezc nie mozesz ?!zdjecie w okularach czarne rozpuszczone kudły !kamila malinowska.wzięłam sie troche za siebie,najwazniejsze odstawilam słodycze,ktore kocham miłosia wierną :) staram sie jesc regularnie,kiedys mialam bzika na tym punkcie a potem mialam duzo nerwow,zmienilam prace (teraz juz nie pracuje )i przestalo mi zalezec na utrzymaniu figury.a bylam laska.....nono....! :) staram sie na razie zrzucic chociaz 10 kg.powinnam wazyc do 85 kg a waze 105

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 16:01

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    a co do polaków to czy za granica czy nie,skaczą sobie do gardeł i jeden na drugiego spode łba patrzy,naród ogólnie kłótliwy uważam,zaborczy i zazdrosny.

Niestety Tylko_ja po częsci to jest prawda ale nigdy nie miałam problemów jak mieszkałam w pl a odkąd mieszkam w anglii to jest po prostu koszmar.
    Np w pracy jak odchodziłam na maciezynski to Anglicy byli bardziej zyczliwy niz polacy.
    Ze strony ukochanych polaków to tylko plotki , zawiść itd.. Oczywiscie nie generalizuje bo mam przyjaciólki polki i jest super ale przez te 5lat dostałam pare razy po du....ie. w kazdym bądz razie rozumiem Cię czarna.( aha i tez mam problem z kupieniem prezentu :P)

Moj wykres jest jako taki. cos mi sie wydaje ze owulka będzie w ciagu dwóch dni lub jutro bo mnie prawa strona i lewa tez kuje strasznie czyli to niby ten ból okołoowulacyjny :P
    A wczoraj zbitka sluzu znalazłam wiec zaczynaja sie chyba dni plodne czy cos . Muszę leciec po testy owu zeby sprawdzic,.

tylko ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak a jaka jest zasada wyznaczania owulacji ? nasz system ovufriend bierze pod uwage 6 nizszych i 3 wyzsze temp.i na ich podstawie wyznacza termin owulacji.,ale u ciebie nie bylo owu jeszcze.skok temp.musi byc o conajmniej 0,2 stopnia do 0,5 stopnia. np.z 36,3 na 36,5 najmniej,lub z 36,3-36,8 utrzymujaca sie chociaz przez trzy kolejne dni.

agatko sprawdze pozniej ta tabele,chybaa wiem o czym mowisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 16:27

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprubuj diete bezglutenowa i bez mleczna.u mnie działa.doradziła mi to lekraka na niedoczynnosc tarczycy na jej prace i aby zrzucic kg bo chce zajsc w ciaze

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owieczka taka prawda,zeby poznac czlowieka trzba beczke soli zjesc,na palcach mozna policzyc zyczliwych i uczciwych ludzi,nawet przyjaciolki podejrzewam do konca prawdy nie mowia(przynajmniej z moich trzech dwie nie mowia prawdy do konca )kochana jak masz plodne lec po testy i do dziela !!!!! :)

OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    sprubuj diete bezglutenowa i bez mleczna.u mnie działa.doradziła mi to lekraka na niedoczynnosc tarczycy na jej prace i aby zrzucic kg bo chce zajsc w ciaze
    nie ma opcji,ja sama sobie wyznaczam diete kiedys schudlam sama na swojej diecie 25 kg,wiec teraz tez dam rade :) ale dzieki :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje pytanie o owulację już nieważne, właśnie dostałam lekkiego krawienia/plamienia - zapodałam dupka w 14dc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 16:39

• AgataR Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Kama ;) dasz rade :)
    Powiedzcie mi czy jak wzielam lek przeciwbolowy o 16 to jutro temp bedzie zaklocona? Musze sie upewnic ;)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będzie Agatko :)

Witam ja! :) u mnie bóle jajnika ustąpiły, raz dziś tylko lekko poczułam, tempka dalej niska. Czekam aż się rozwinie :) chyba że owulka czeka na nową dawkę żołnierzykow :D juz tak rzadko do was zaglądam i złe mi z tego powodu :(
    Co do wagi to tez mam nadwagę niestety :( tabletki anty tak mi dowalily ze w parę miesięcy 10 kg przybyło i w żaden sposób nie chce to zejść :( kiedyś jak się zmobilizowalam to 3 kg w tydzień potrafiło mi zejść a teraz? Tragedia. Mam 158 wzrostu i ważę 68 kg :((((( gdzie się podziała moja dawna figurka :( nigdy więcej tabletek anty!!

tylko ja, AgataR, OwieczkaaaJo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Brawo Kama ;) dasz rade :)
    Powiedzcie mi czy jak wzielam lek przeciwbolowy o 16 to jutro temp bedzie zaklocona? Musze sie upewnic ;)
    ja tez wzięłam :) nie sądze zeby jakos specjalnie byla zaklocona :) kurcze,moze czarna cos wie ! CZARNA kochana gdzie jestes ? potrzebujemy pomocy :)

heheh :) mam nadzieje ze dam rade :) dla dzidziulki,koteczka mojego malego to zrobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 17:59

AgataR lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatko znalazłam taka informację:
    na karcie cyklu trzeba zaznaczyc wszelkie czynniki ,ktore moga zaklocic temp.
    -choroba : bol gardla,zeba,katar,kaszel,przeziebienie
    -odmienna pora pomiaru
    -czeste wstawanie w nocy
    -alkohol wypity w wiekszej ilosci poprzedniego dnia wieczorem
    Jesli czynnik zakłócający wywoła wyrazną zmianę temperatury to taki wynik należy uznać za zakłócony ,ich wartości nie bierzemy pod uwagę przy interpretacji krzywej termicznej.

ja wzięłam 3 gripexy,zobaczymy jaka rano bedzie tempka :)

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info ;)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kochana to Ty grubo... Chora jestes? Ja tyllo tabletka na bol glowy bo juz nie moglam :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    owieczka taka prawda,zeby poznac czlowieka trzba beczke soli zjesc,na palcach mozna policzyc zyczliwych i uczciwych ludzi,nawet przyjaciolki podejrzewam do konca prawdy nie mowia(przynajmniej z moich trzech dwie nie mowia prawdy do konca )kochana jak masz plodne lec po testy i do dziela !!!!! :)

Niestety nie zdazyłam do drogerii a w aptece nie mieli. Córcia nie spała w ciagu dnia to i o 17 zaczeła zasypiac tzn po wizycie u lekarza i lipa :(
    jutro kupie ale nie wiem czy cos wogóle pokaze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:46

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    black.devile wrote:
    Nie będzie Agatko :)

Witam ja! :) u mnie bóle jajnika ustąpiły, raz dziś tylko lekko poczułam, tempka dalej niska. Czekam aż się rozwinie :) chyba że owulka czeka na nową dawkę żołnierzykow :D juz tak rzadko do was zaglądam i złe mi z tego powodu :(
    Co do wagi to tez mam nadwagę niestety :( tabletki anty tak mi dowalily ze w parę miesięcy 10 kg przybyło i w żaden sposób nie chce to zejść :( kiedyś jak się zmobilizowalam to 3 kg w tydzień potrafiło mi zejść a teraz? Tragedia. Mam 158 wzrostu i ważę 68 kg :((((( gdzie się podziała moja dawna figurka :( nigdy więcej tabletek anty!!

Ja też tak miałam black i caly czas walcze :P Ale pamietaj jak zafasolkujesz to i tak przybedzie ci troche ;) pokochaj te kilogramy :) a póxniej zrzucisz jak bedziesz karmic:)

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    nie ma opcji,ja sama sobie wyznaczam diete kiedys schudlam sama na swojej diecie 25 kg,wiec teraz tez dam rade :) ale dzieki :) :)
    napewno dasz rade schudnac.jak nie my kobiety to kto.najwazniejsze że masz złoty srodek jak to zrobic.dziękuje za objaśnienie wyznacznika owulacji według of.poczekamy i zobaczymy co wyjdzie

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    A Kochana to Ty grubo... Chora jestes? Ja tyllo tabletka na bol glowy bo juz nie moglam :)
    chora,chora,noch zapchany,łeb mnie boli,gardło, mój misiu juz mi ścieli łózeczko :) a Ciebie to moze z nerwów głowa boli?!jedna to ci nic nie zakloci,ale mnie gripexy mogą,zaburzyc temp. do jutra kochana kładę się bo juz mnie Pawel od kompa odciąga.spokojnej nocy :) do juterka :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MI niestety OF znów przesunal owulke ale raczej nie bede tego traktowac jako wyznacznika :P
    Coś mi sie wydaje, owulka była dziś lub bedzie jutro. Rano pójde kupic testy no i zobaczymy. szyjka troche miękka ale dzisiaj miałam wiecej stresu wiec zobaczymy tempke w nastepne dni ale szczerze dawno nie miałam tak szybko owulki :P az dziwne :D

• black.devile Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczka teraz te kg są zbędne ale jak będzie fasolka to będą ukochane kg :) ale i tak będę się pilnować żeby za dużo nie przytyć :)

U mnie zrobiło się strasznie mokro :D owu nadchodz!! :D

• AgataR Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kochane :) dzis w nocy mialam znowu kropny bol glowy :/ musialam wstac o 2 zeby wziac tabletke bo chyba bym umarla... Myslicie, ze powinnam dzisiejsza temp oznaczyc jako zaklocona?

‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ