X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • blackkkwhisky Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    90e0c63789f22b5a54ed99df0e7fe468.png

09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
    23.01.2019 8 tc aniołek :,(
    14.10.2020 CB
    29.03 są 2 kreski
    29.04 szok! 2 ❤️
    20.05 jeden z zarodków obumarł :( oby ten drugi był silny
    22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️

Wysłany: 24 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale coś czuje się na okres 19 cykl starań i nic ... :<

14.10.2020 CB
    29.03 są 2 kreski
    29.04 szok! 2 ❤️
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackkkwhisky niestety ale nie umiem rozszyfrowac Twojego wykresu :( ale mimo to trzymam kciuki :) za Ciebie Black tez ;)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackkkwhisky wrote:
    Hej dziewczyny przepraszam , że Was tak o wszystko wypytuje . Dzisiaj powinnam dostać okres czuje się jak na okres , ale moja szyjka uciekła do góry i nawet nie mogę dosięgnąć żeby sprawdzić czu otwarta czy zamknięta , obkręciła się w stronę kręgosłupa , słyszałam coś o tyłozgięciu macicy , czy któraś z Was ma jakieś osobiste doświadczenia z tym ?
    Jak mialas usg robione to by lekarz tylozgiecie chyba stwierdzil jakby bylo. Co di twojego wykresu to widze ze pozno zaczelas prowadzic, od nast miesiaca zacznij od razu

iv09mg7y3g8rfy1m.png

Wysłany: 24 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie moze w ktorym dniu cyklu robic progesteron ? Bo chce na własną rękę zrobic , leczą mnie na niedoczynność tarczycy , usg tarczycy go noewykazuje , podobno zanizony progesteron daje takie same objawy jak tarczyca bo zaburza jej pracę

14.10.2020 CB
    29.03 są 2 kreski
    29.04 szok! 2 ❤️
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ana dla mnie to u ciebie owu byla ok 27 dc. Moglo byc drugie podejscie a ze juz nie sprawdzalas testami to program ci zaznaczyl tam gdzie test wyszedl +
    raczej nie, bylam na usg dopochwowym 24dc i lekarz nic nie widzial, gdyby pęcherzyk byl to by przeciez go zobaczyl.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mniejsza o wiekszosc w sumie kiedy i czy byla ta owu... teraz chce juz @ zeby miec kolejną szansę na ciążę... a tu ani widu ani slychu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:08

Kocham Cię córeczko ❤
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackkkwhisky wrote:
    A wiecie moze w ktorym dniu cyklu robic progesteron ? Bo chce na własną rękę zrobic , leczą mnie na niedoczynność tarczycy , usg tarczycy go noewykazuje , podobno zanizony progesteron daje takie same objawy jak tarczyca bo zaburza jej pracę

Progesteron bada się 7, 8dpo. Jakie masz tsh?

Ja też mam chyba cykl bez owu, żadnych objawów nie miałam pozatym akurat w dni plodne naabawilam się grzybicy:-( skok tempki zanotowalam ale czytałam że skok nie jest potwierdzeniem przebytej owulacji.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba przestane cokolwiek czytac, w jednym artykule jest napisane ze tylko temperatura jest wiarygodna, w innym ze testy owulacyjne... jeden zaprzecza drugiemu, jeden wyklucza drugie.

Kocham Cię córeczko ❤
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne nigdy nie są wiarygodne bo lh może rosnąć a pecherzyk nie pękać. Tempka podobno rośnie po peknieciu

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

Wysłany: 24 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh przed braniem leków miał am kolo 7 a po braniu leków mam 1

14.10.2020 CB
    29.03 są 2 kreski
    29.04 szok! 2 ❤️
  • OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Testy owulacyjne nigdy nie są wiarygodne bo lh może rosnąć a pecherzyk nie pękać. Tempka podobno rośnie po peknieciu

Najbardziej wiarygodny jest monitoring.
    co do testów to ja miałam w poprzednim cyklu na poczatku miałam dodatni (juz nie pamietam w którym dniu cyklu ) 2dni pod rzad ale tempka nie skoczyła tak jak powinna a pożniej ok 40dc miałam "wlasciwa owulke" ale testu owul. nie robilam bo stracilam do nich zaufanie :P ale znów w tym cyklu dobrze mi pokazał wiec to zalezy.

Ja tez nie czytam zadnych artukulow prócz kursu NPR Bilingsa i Rötzera. no i staram sie zrozumiec ale troche to skomplikowane dla mnie :P ze wzgledu, że mam tylko kilka godzin wieczorem jako czas dla siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana to zależy. Każda kobieta ma inny organizm. Jedne wiedzą, że mogą polegać na temperaturze a inne na własnych odczuciach. Ja miałam pagórki i nie było widać żadnego sensownego spadku a owulacja była co wykazał test owulacyjny no i moje własne odczucia ;) Pamiętaj, że of to też tylko komputer i wyznacza owulację na podstawie 6 niższych i 3 wyższych temperatur co nie zawsze się sprawdza jak np u mnie ;) Najlepiej jest się monitorować jak już wspomniała Owieczka. To będzie dla Ciebie 100% pewność co do owulacji ;) A co do testów to one naprawdę są bardzo mylne ;)

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego czekam na @, bo w nastepnym cyklu mam miec monitoring, ale jak jej nie bylo tak nie ma, dzis po prostu mnie dół zlapal i jakos nie chce puscic...

Kocham Cię córeczko ❤
  • OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    ana to zależy. Każda kobieta ma inny organizm. Jedne wiedzą, że mogą polegać na temperaturze a inne na własnych odczuciach. Ja miałam pagórki i nie było widać żadnego sensownego spadku a owulacja była co wykazał test owulacyjny no i moje własne odczucia ;) Pamiętaj, że of to też tylko komputer i wyznacza owulację na podstawie 6 niższych i 3 wyższych temperatur co nie zawsze się sprawdza jak np u mnie ;) Najlepiej jest się monitorować jak już wspomniała Owieczka. To będzie dla Ciebie 100% pewność co do owulacji ;) A co do testów to one naprawdę są bardzo mylne ;)

Czarna ty moja skarbnico wiedzy :) :) super ze tu jestes :)
    jak tam mdłosci ? dalej "pawikujesz" :)

Ana głowa do góry. Bedzie dobrze :) i wczuwaj sie w swój organizm tak jak czarna pisała:)
    Ja np myslałam ze nie miałam bólu owulacyjnego no i ciekawostka. mój ból owulacyjny zawsze brałam za uwaga zazapalenie pęcherza lub kamice nerkowa a to juz drugi cykl z tym bólem wiec juz rozkminiłam :P

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tempka wzrasta, bole jajnikow sa, a test owu jest prawie pozytywny ( druga kreska jest dosc mocna ale nie tak mocna jak kontrolna. Wczesniej i po juz tej kreski nie ma

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczka kochanie już nie rzygam ale mdłości są cały czas. Raz doskwierają mniej raz więcej ale to już na szczęście 8 tydzień, więc do tego 12 tygodnia jakoś się jeszcze przemęczę. A tak ogólnie to nawet o tej ciąży nie myślę i często w ogóle zapominam, że w niej jestem ale to może i dobrze bo nie zamartwiam się niepotrzebnie jak to z synem było, że ja do 6 miesiąca bałam się, że poronię a potem zaczęłam się zamartwiać czy aby na pewno będzie w pełni sprawny fizycznie jak i psychicznie. A syn to istne tornado, więc przy nim nie ma czasu na rozczulanie się nad brzuszkiem ;) A Ty jak się kochana czujesz? ... Całkiem ładny ten twój wykres ;) Ja tam kiedyś czytałam coś pisałaś w tamtym cyklu o szpitalu. Ja się wtedy źle czułam i po prostu nie ogarnęłam tematu. Ciąża biochemiczna ? Czy co się stało ?

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, wczoraj po prostu złapał mnie jakiś dół, już nastawiłam się na późniejsza @ i nadzieje w nowym cyklu a tu nagle, że ja chce juz i nie wytrzymam dłużej... No cóż, to chyba ze zmęczenia i samotności, bo męża nie ma. Przyznam tez szczerze ze ciąża wiąże się ze zwolnieniem w pracy a mnie moja juz wykańcza, kiedy myślałam pracować jak najdłużej ale wiem ze tu w takich warunkach nie wytrzymam długo.

Kocham Cię córeczko ❤
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Mam pytanie:
    czy mogłam przegapić owu, bo mam cykle 24-25 dniowe? czy jeszcze jest szansa na wzrost tempki , bo mogę być przed owulką jeszcze?
    Powiem,że staraliśmy sie tak wcześniej z mężem, że serduszkowaliśmy zaraz po @ i się nie udawało... Dlatego,chciałam teraz poczekać, ale boję się,że mogłam przegapić owu...? Jak myślicie ? Zerkniecie na wykres? :-) dzieki wielkie :-***

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz cykle 24-25 dniowe to owulacja powinna być w 10-11dc a u Ciebie jej nie widać. Cykl bezowulacyjny to na pewno nie będzie bo z tego co widzę bierzez Castagnus a on może opóźnić bądź przyśpieszyć owulację. Trzeba czekać ;) Nie ma skoku, nie ma owulacji ;)

Martynka30 lubi tę wiadomość

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ