Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie póki co okresu brak szyjka wczoraj wieczorem się otworzyła, dzisiaj zamknieta uniesiona twardaj , test robiłam wczoraj wieczorem negatywny , sikam co chwilę plecy bolą , brzuch też od kilku dni , nigdy nie miałam takich objawów zapowiadających okres no ale cóż pozostaje mi tylko czekać09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
Co dziwniejsze zawsze kilka dni przed okresem mialam plamienia , bylam bardzo nerwowa a teraz nic daj Boże żeby sie wreszcie udało ...09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
*Czarnaa* wrote:Jeśli masz cykle 24-25 dniowe to owulacja powinna być w 10-11dc a u Ciebie jej nie widać. Cykl bezowulacyjny to na pewno nie będzie bo z tego co widzę bierzez Castagnus a on może opóźnić bądź przyśpieszyć owulację. Trzeba czekać Nie ma skoku, nie ma owulacji
Jedna na innym forum napisała mi,że miałam skok w 8dc, że mogła być owulka,bo był skok.
No ale czy nie za wcześnie na tą owulkę? Bo mógłby być za kilka dni większy wzrost, który by wykazał owu?
Pytam się, bo od niedawna zaczęłam mierzyć... dzięki wielkie za radysynek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Pamiętaj, że po owulce tempka powinna sie utrzymywac w fazie wyższych temperatur.
OF potrzebuje 6nizszych i conajmniej 3 wyzszych zeby wyznaczyc owulke. Czyli jesli masz spadek a pozniej wzrosttempek była owulka
Pozostaje tylko mierzyc temp i obeserwowac swój organizm.missy83 lubi tę wiadomość
-
black.devile wrote:a Owieczka Ty co powiesz na moj przypadek ?
Hahah a co ja ekspertka
Ja bym powiedziała, że owulka była w 18dc i idzie w góre oby jutrzejsza byla wyzsza:)
Bierzesz "Kaktusa" wiec twój cykl jest piękniejszy niż ten poprzedni tasiemiec:) -
Widze ze tani nie jest, tzn. dla mnie, bo musialabym brac 2 tabletki. No ale, czego sie nie robi dla dziecka... W ulotce napisali ze w razie ciazy trzeba zaprzestac stosowania.
Jak kupie to mąż mnie przechrzci, tran, wit C, witaminy prenatalne, clo, castagnus... cala aptekaKocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
Witajcie,
To jest mój pierwszy cykl z Clomidem, monitoringiem i Pregnylem. Moje cykle są zazwyczaj długie (31 dni, a były jeszcze dłuższe), owulacja (powiedzmy, że ma miejsce) ok. 18 dc.
Dlatego tym razem owulacja w 15 czy 16 dc (powinna być 15 dc, dostałam Pregnyl 14 dc rano), jest pewnie niezłym szokiem dla mojego organizmu. Niestety, nie byłam na monitoringu po Pregnylu, żeby zobaczyć, czy pęcherzyk rzeczywiście pękł. Następnym razem będę na to nalegać.
Zastanawiają mnie moje temperatury w tym cyklu. Zazwyczaj rosną stopniowo, tworząc łagodny łuk i nie opadają, nie skaczą - dopiero pod koniec cyklu, jak zbliżał się okres było widać małą aktywność przed ostatecznym spadkiem.
Moje pytanie: czy dziewczyny, które brały Clomid (i Pregnyl) też zauważyły inne tendencje swoich temperatur?
Łudzę się oczywiście, że to ciąża, i że organizm "wypluwa" z dnia na dzień różne dawki hormonów na podtrzymanie jej. Jak sądzicie? -
OwieczkaaaJo wrote:Pamiętaj, że po owulce tempka powinna sie utrzymywac w fazie wyższych temperatur.
OF potrzebuje 6nizszych i conajmniej 3 wyzszych zeby wyznaczyc owulke. Czyli jesli masz spadek a pozniej wzrosttempek była owulka
Pozostaje tylko mierzyc temp i obeserwowac swój organizm.
Jednak...dziś już brak śluzu rozciągliwego...,był przez ostatnie 3 dni, to może aż tak wczesna owu? no to chyba pies pogrzebany... ale ale, dalej będę obserwować temp. i śluz, robić test lh, a nuż jutro coś nowego się okaże.synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
missy83 wrote:Owieczka ok dziękuję
Jednak...dziś już brak śluzu rozciągliwego...,był przez ostatnie 3 dni, to może aż tak wczesna owu? no to chyba pies pogrzebany... ale ale, dalej będę obserwować temp. i śluz, robić test lh, a nuż jutro coś nowego się okaże.
Niestety nie mam pojecia bo wspomagasz sie "kaktusem" czytaj Castagnus i ActiFolin a nie wiem jak to wplywa a castangus wiem ze moze opoznic lub przyspieszyc owulke. Moze dziewczyny obeznane sie wypowiedza bo nie chce wprowadzac w blad.missy83 lubi tę wiadomość
-
Witam, czy może któraś z Was jest w stanie powiedzieć coś na temat mojej sytuacji, bo ja nie mam pojęcia co o tym myśleć?? Chodzi mi o mój cykle jest jakiś zwariowany, co prawda w pewnym momencie olałam sprawę i nie brałam luteiny ( do momentu wystąpienia plamień) oraz nie mierzyłam temp . Myślałam, że może stał się cud i udało się, ale test sprowadził mnie na ziemie. Notabene nadal do dnia dzisiejszego nie doczekałam się miesiączki, po za nerwowością i zgryźliwością nie mam żadnych objawów. Nie wiem może już powinnam udać się do Ginekologa czy czekać dajcie proszę znać, może któraś z Was miała podobna sytuację. |G góry dziękuję i pozdrawiam.olka