X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oreore wrote:
    Czyli nadzieji sobie nie będę robić:) moze w walentynki sie uda ❤
    Jesli chcesz sie przekonac czy plamienie implatacyjne zrob test pojutrze :) powinna wyjsc bardzo blada kreska. Ale plamienia takie nie zawsze swiadcza o implatacji i nie u wszystkich kobiet one wystepuja. Niestety nikt nie jest w stanie Ci powiedziec, ze to to :) ale powodzenia zycze abys ujrzala dwie kreseczki :)

Oreore lubi tę wiadomość

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlueBerry23062015 wrote:
    jak tylko moj luby udostepni mi komputer to udostepnie wykres bo na telefonie mi to nie wychodzi :/
    dziekuje..malymi krokami psychicznie dochodze do siebie :(
    jak dla mnie twoj wykres to zagadka.proponuje zrobic test ciążowy albo bete które mogą stwierdzic czy ci sie udało w tym cyklu.jeśli wykażą że niestety nie A @ nadal nie będzie to dalsze postępowanie może lekarz jedynie ci doradzic.chyba że miałas też opóżnioną owulacje a ta na wykresie np.żle wyznaczona

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Oreore Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Jesli chcesz sie przekonac czy plamienie implatacyjne zrob test pojutrze :) powinna wyjsc bardzo blada kreska. Ale plamienia takie nie zawsze swiadcza o implatacji i nie u wszystkich kobiet one wystepuja. Niestety nikt nie jest w stanie Ci powiedziec, ze to to :) ale powodzenia zycze abys ujrzala dwie kreseczki :)
    Oki :) ja wszystko rozumiem. Tylko te plamienia to nowość dla mnie. Pozostało mi czekać. Dzięki:)

07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
    18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
    *problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
    30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
    05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
  • BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w trakcie cyklu pojawila sie choroba..goraczka kaszel katar..dlatego czesc wykresu wyglada dziwnie..i teraz tez zglupialam bo juz chora nie jestem a nie mam bladego pojecia co jest :/ mija 30 dznien cyklu a tu ani sladu plamienia co juz powinno byc ani @..ani zadnych oznak..czyli jutro albo bede testowac albo na szpital oznaczac bete :)

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlueBerry23062015 wrote:
    w trakcie cyklu pojawila sie choroba..goraczka kaszel katar..dlatego czesc wykresu wyglada dziwnie..i teraz tez zglupialam bo juz chora nie jestem a nie mam bladego pojecia co jest :/ mija 30 dznien cyklu a tu ani sladu plamienia co juz powinno byc ani @..ani zadnych oznak..czyli jutro albo bede testowac albo na szpital oznaczac bete :)
    Nie zawsze da sie prowadzic wykresy tak jak bysmy tego chcialy... nie ma sensu spinac sie kiedy z nie naszych przyczyn cos nam wyskakuje :) zycze Ci z calego serca abys zobaczyla to co tak bardzo pragniesz ujrzec :) <3

A jesli chodzi o plamienia to maja one wiele przyczyn jak i zadnych :) czasem sie poprostu zdazaja a czasem sygnalizuja, ze cos sie dzieje z naszym organizmem :)

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oreore wrote:
    Oki :) ja wszystko rozumiem. Tylko te plamienia to nowość dla mnie. Pozostało mi czekać. Dzięki:)
    Ostatnio cykl mi się wydłużył do 39dni i miałam owu w 26dc a teraz po raz pierwszy w życiu w 23dc miałam plamienie. Przez godzinę molestowałam męża myśląc, że to plamienie okoloowulacyjne a tu klops! @ się pojawiła. Jakieś totalne rozregulowanie.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy w podczas nieregularnych cykli warto robić testy owulacyjne w trakcie miesiączki? Różnica między @ jest spora 21-30 dni.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Hej, czy w podczas nieregularnych cykli warto robić testy owulacyjne w trakcie miesiączki? Różnica między @ jest spora 21-30 dni.
    A miewasz 10-16 dniowe cykle?

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oreore wrote:
    Czyli nadzieji sobie nie będę robić:) moze w walentynki sie uda ❤
    Jakby co to to nie była ironia :-) po prostu ciężko tak naprawdę stwierdzić. Trzymamy kciuki :-)

Oreore lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miewam nieregularne wiec wszystkiego mogę się spodziewać...

• AgataR Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to testow owulacyjnych to moim zdaniem sprawdzaja sie one u kobiet, ktore maja regularne cykle i nie maja problemow hormonalnych poniewaz one prawie zawsze moga wycodzic pozytywne ze wzgledu na rosnacy poziom LH a do owulacji czesto nie dochodzi. Na pewno nie sa one doskonalym potwierdzeniem, ze owulacja bedzie. Ale wiadomo, kazdy orgaznim jest inny wiec najlepiej poprostu samemu sie przekonac i obserwowac przez kilka cykli jak sie zachowuja :)

• Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój wykres zwariował. .. proszę niech ktoś do mnie zajrzy i powie co myśli:/

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) ciężko cokolwiek powiedzieć na temat Twojego wykresu, ponieważ temperaturę mierzylas tylko kilka dni i w dodatku w środku cyklu:( żeby zinterpretować wykres temperatura musi być mierzona conajmniej od początku cyklu lub po @.

Szyszka1, Ladybird:) lubią tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Miewam nieregularne wiec wszystkiego mogę się spodziewać...
    To spróbuj jeden cały cykl z testami i sama się przekonasz co i jak :) rób po południu o tej samej godzinie i nie pij za dużo płynów na dwie godziny przed testowaniem:-)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zakupiłam 20 sztuk i czekają i zaczekaja aż się @ skończy

• BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie..powiedzcie mi jak wyglada sprawa z kwasem foliowym? własnie koncze 4 miesiac brania i nie wiem czy zrobic miesieczną przerwe czy jednak brac cały czas? co radzicie?

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • arivle12 Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie wszystkie Panie, obserwuję od pewnego czasu to forum, a dziś postanowiłam do niego dołączyć. W lipcu ubiegłego roku straciłam pierwszą ciążę, wciąż z mężem się staramy. Z tego powodu w tym cyklu po raz pierwszy zaczęłam mierzyć temp. i nie do konca wiem jak interpretować wyniki wykresu. Czy ktoś zechce się wypowiedziec?

8e82815c88ae50a924ec080cb42e2fd6.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 15:30

Arivle12
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arivle temperatura jest piękna, wysoko się utrzymuje :) kiedy powinnaś dostać @?

Jagna <3

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem możesz jutro zrobić test :)powodzenia

Jagna <3

• arivle12 Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ prawdopodobnie dzis wieczorem, od 4 dni kreci mnie w brzuchu jak na @ i ciagle uczucie wilgoci, jakbym dostala @...

Arivle12
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ