Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
AgataR dzięki:) Chętnie udostępniłabym wykres ale prowadzę go sama, w excel.
Temperatura utrzymuje się ok 0,2 stopnia nad linią pokrywającą ale moja linia pokrywająca (najwyższa z 6 temperatur przed skokiem) to 36,54, a po skoku wahania między 36,70-36,85 czyli w miarę. Pomiar robię w ustach.
Zastanowiło mnie tylko, że dziewczyny piszą o temperaturach powyżej 37,00! Stąd moje wątpliwości....
-
Hej dziewczyny. Ja narazie nie przystąpiłam do starań, ale zaczęłam sie obserwować. To dopiero mój drugi cykl. Mam takie pytanko: miałam skok temperatury z 35.8 na 36.2. Tego dnia zrobiłam też test owulacyjny- wynik pozytywny. Dzisiaj chce dodać temperaturę 36.4, a ovu przesuwa mi owulację z 18 na 20 dzień cyklu. Czy temperatura w drugiej fazie nie może być wyższa niż ta ze skoku? Ewidentnie czegoś nie rozumiem pomożecie?moje serduszko kochane, mój syneczek [*] 7 maja 2015 r. (30 tc)
-
To nie prawda, ze temp po owulacji jak i po zaplodnieniu musi byc 37.0 i wyzsza. Wszystko zalezy jakie masz temp w pierwszej fazie czyli jakie sa Twoje temp podstawowe jezeli nie spadnie ponizej 36.54 a @ nadal nie bedzie to no chyba sama wiesz kciuki
Kasóiulkaa mysle, ze system mogl dobrze wyznaczyc dzien owulacji wszystko jednak zalezy od Twoich obserwacji. To byl ostatni dzien sluzu a po nim faza juz wyzszych temperatur wiec mysle ze jak najbardziej wszystko jest ok ja nie wierze testom owu wiec sie nie wypowiem niestety w tym temacieMMM2016, kasiulkaa lubią tę wiadomość
lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
MMM2016 wrote:AgataR dzięki:) Chętnie udostępniłabym wykres ale prowadzę go sama, w excel.
Temperatura utrzymuje się ok 0,2 stopnia nad linią pokrywającą ale moja linia pokrywająca (najwyższa z 6 temperatur przed skokiem) to 36,54, a po skoku wahania między 36,70-36,85 czyli w miarę. Pomiar robię w ustach.
Zastanowiło mnie tylko, że dziewczyny piszą o temperaturach powyżej 37,00! Stąd moje wątpliwości....MMM2016, AgataR lubią tę wiadomość
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
arivle12 wrote:Wynik z krwi dostane ok 18 na maila Dam znac, natomiast wszystko wskazuje, ze bedzie dobrze. temperatura wysoko. brak @ plus inne objawy. Martwi mnie brak bolu piersi - w poprzedniej ciazy byl to bardzo zly objaw, aczkolwiek wiem, ze nie kazda ciezarna bola piersi.
-
Cześć dziewczyny,
Czy były byście tak dobre i spojrzały na mój wykres? To pierwszy jaki zrobiłam w życiu, po 6 latach brania tabletek bez przerw na "odpoczynek" organizmu. Nie wiem czy to są pozytywne temperatury czy negatywne. Takie początkowe huśtawki temp. sprawiają, że jest mi przykro bo nie wierzę w powodzenie w tym cyklu
Za pomoc i odpowiedź była bym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za owocne starania każdej z Was"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Ukija wrote:Cześć dziewczyny,
Czy były byście tak dobre i spojrzały na mój wykres? To pierwszy jaki zrobiłam w życiu, po 6 latach brania tabletek bez przerw na "odpoczynek" organizmu. Nie wiem czy to są pozytywne temperatury czy negatywne. Takie początkowe huśtawki temp. sprawiają, że jest mi przykro bo nie wierzę w powodzenie w tym cyklu
Za pomoc i odpowiedź była bym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za owocne starania każdej z WasNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
Maciejowa, biore biore już od października bo wtedy miałam odstawić ale życie inaczej się potoczyło. Właśnie nie wiem skąd te schodki, martwi mnie to. Ale może przyczyną jest odstawienie anty? Niby trzeba czekać 3-6 miesięcy, ale ilu lekarzy tyle opini. Osobiście moja Pani doktor powiedziała mi "odstawiać, brać kwas foliowy i się starać"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 22:12
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
To dajcie sobie te trzy miesiące starań na luzie i obserwacji cyklu:) niewiadomo tak naprawdę jak będzie ten pierwszy cykl wyglądał. A w tych Twoich schodkach nie widzę nic złego. Miłego!Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
nick nieaktualny