Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
przeoczylam Twoje pytanko...moglo peknac nawet jak ma 19mm, ale nie mierzysz tempki od 3 dni i nie wiadomo teraz nic za bardzo
-
Unlike wrote:Nie, nie idę już, bo ginek kazał brać od 17stego luteinę i powiedział przy lutce nie ma już sensu robić usg. Ja to widzę tak, że skoro przez dwa dni urosło 5mm, to na dzień 2.5 to 15stego by miał jakieś 19.5. Bo potem już w ogóle śluzu nie było, a tempka w sumie się tylko wtedy minimalnie podniosła
-
Weronika86: nie mierzę, bo podobno luteina podnosi tempke i nie ma sensu mierzyć przy jej braniu
Pytałam się go o to, ale powiedział, że powinnam mieć owulację lada dzień, a 1 lutka dziennie nie zablokuje mi owulki, chyba, że miałabym do niej jeszcze minimum tydzień -
Unlike wrote:Weronika86: nie mierzę, bo podobno luteina podnosi tempke i nie ma sensu mierzyć przy jej braniu
Pytałam się go o to, ale powiedział, że powinnam mieć owulację lada dzień, a 1 lutka dziennie nie zablokuje mi owulki, chyba, że miałabym do niej jeszcze minimum tydzień
Mi mala dawka luteiny nie podnosi temperatury, wieksza juz tak. Wydaje mi sie, ze az tak luteina nie podwyzsza. Popatrz na moje 4 wykresy do tylu, 4ty wstecz bralam luteine i temperatura nie szla powyzej 36.5 w nastepnym juz wyzej poszla...nie wiem moze zalezy yo od danej osoby, u mnie duzo temperatury nie zaburza, ale u niektorych moze. No nie wiem czy nie zablokuje...balabym sie ja brac przed owu tak czy inaczej bo teraz nawet nie mozesz stwierdzic czy owulacja byla bo bierzesz luteine...sama nie wiem.
-
weronika86 wrote:Mi mala dawka luteiny nie podnosi temperatury, wieksza juz tak. Wydaje mi sie, ze az tak luteina nie podwyzsza. Popatrz na moje 4 wykresy do tylu, 4ty wstecz bralam luteine i temperatura nie szla powyzej 36.5 w nastepnym juz wyzej poszla...nie wiem moze zalezy yo od danej osoby, u mnie duzo temperatury nie zaburza, ale u niektorych moze. No nie wiem czy nie zablokuje...balabym sie ja brac przed owu tak czy inaczej bo teraz nawet nie mozesz stwierdzic czy owulacja byla bo bierzesz luteine...sama nie wiem.
Hm, to w następnym cyklu muszę wrócić do mierzenia mimo brania lutki. -
dziewczyny, jak myslicie, mialam juz owulacje? jak tak to kiedy, bo chcialabym zbadac progesteron 7dni po owulACJI . poserduszkowac dzisiaj jeszcze dla spokoju?
https://ovufriend.pl/graph/de7e4432734f7c75b7f64c0f57ab513a
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Dziewczyny dzis zaobserwowałam biały rozciągliwy śluz. Czy patrzac na moj wykres tzn wtedy gdy ovu wyznaczyło owulke to cos mnie brało .. i nie moge tak brac mocno tego pod uwage chyba ale dzis jest znacznie lepiej a temp dalej troche wyzej. mozecie mi cos poradzic ... zrobie dzis test ovulacyjny wieczorem i sie okaze . choc wczoraj wieczorem tez robiłam i wynik był neg.
-
XxMoniaXx wrote:dziewczyny co oznacza śluz mleczny ale rozciągliwy. Dodam ze przed chwilka zrobiłam testy owulacyne i wynik negatywny !
Ja mam taki przed sama miesiaczka, jakies 1/2 dni przed odpowiada za to estrogen. Kolo polowy fazy lutealnej jest drugi wyrzut estrogenowy i moze sie pojawic taki sluz wlasnie.
Unlike lubi tę wiadomość
-
pysia wrote:dziewczyny, jak myslicie, mialam juz owulacje? jak tak to kiedy, bo chcialabym zbadac progesteron 7dni po owulACJI . poserduszkowac dzisiaj jeszcze dla spokoju?
https://ovufriend.pl/graph/de7e4432734f7c75b7f64c0f57ab513a
Pysia moim zdaniem byla 16dc! -
XxMoniaXx wrote:to u mnie wieksze prawdopodobienswo ze właśnie po owulce.. tylko nie byłam pewna czy była bo temp była wyższa ale tez mnie cos brało w tym czasie i nie byłam pewna czy to owulacja. Dzieki dziewczyny
Jakbys badala szyjke to mogloby dac ci to wiecej informacji...ja czasmi sluz mialam 3 inne rodzje w ciagu dnia, tempka zwichrowana ale zawsze szyjka prawde ci powie -
weronika86 wrote:Jakbys badala szyjke to mogloby dac ci to wiecej informacji...ja czasmi sluz mialam 3 inne rodzje w ciagu dnia, tempka zwichrowana ale zawsze szyjka prawde ci powie
A ja z tą szyjką zgłupiałam Dwa cykle potrafiłam ją pięknie wyczuć, a w tym jakby mi czucie odebrało, szukam, szukam i nic znaleźć nie mogęweronika86 lubi tę wiadomość