Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Rczej watpie, zeby byl bezowulacyjny, za wysoko tempka poszla do gory. Jesli jutro podskoczy to bedzie dobrze, przy bezowulacyjnych, przy probach owulacyjnych tempka sie utrzyma tylko 3 dni wyzej i 4ego zleci w dol. U ciebie wyglada ladnie. czasami przy zagniezdzeniu kobiety wylapuja dwudniowy spadek. Nie denerwuj sie i poczekaj spokojnie do jutra ilu dniowe masz cykle normalnie ?
-
ostatnio miałom 50 dni cykl bo koniec sierpnia odstawiłam tebsy i to dlatego mi tak skacza te cykle. kiedys miałam ok 30 dniowe cykle... Dzięki Weronika86... nawet nie wiesz ile mi dajesz nadziei zebym tego cyklu jeszcze nie spisywała na straty
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Monia po tabsach też chwile dochodziłam do siebie...to jednak powazna ingerencja w naturę więc organizm musi dojsc do ładu. Ale ponoć po odstawieniu płodność przez jakis czas o wiele wzrasta, coś takiego słyszałam, ciekawe czy to prawda ?
-
Młoda brałam tabsy rok, zaszłam od razu po odstawieniu z córą. Teraz leczyłam torbiel 2 mies lekami i to mój drugi cykl starań po torbieli. Więc reguły nie ma. Każdy organizm jest inny, za każdym razem działa inaczej.
-
no właśnie też znam takie przypadki ,koleżanki odstawiły tabsy i pyk od razu w ciąży bo im sie tak cykl rozlegulowal ,że nie wiedziały kiedy co i jak.
Aga ja miałam torbiel 2 razy i gin doradzila mi tabsy więc tez dlatego zaczęłam brać. Teraz się boję ,że torbiel znowu mnie dopadnie ale nie chcę juz brac antykoncepcyjnych, TY czym się leczyłas? -
No nie jest niestety...ale obserwujac co niektore ladacznice to raz i bum ciaza z nieznajmoym z tylu pod dyskoteka...az dziw bierze, ze my sie staramy, wyliczamy i dupa Moj maz stwierdzil, ze mnie upije, zabierze na dyskoteke i wyrypie za dyskoteka wtedy na pewno zajde hahaha ( tylko my nie pijemy ani nie dyskotekujemy
aga.just lubi tę wiadomość
-
witam proszę was o interpretacje mojego wykresu, ponieważ dopiero od 1,5miesiaca prowadzę wykresy i na razie mało wiem, a interesuje mnie ten cykl ponieważ w 16dc mój pęcherzyk wyniósł 18mm i jestem ciekawa czy była owulacja? dodam,że mam pco za mna juz 4cs dopiero w ostatnim cyklu pęcherzyk pękł
-
Witam Was w ten wigilijny poranek:) W tym forum jeszcze sięnigdy nie udzielałam, ale mam do Was prośbę. Mogłybyście zinterpretować mój wykres? Chodzi mi dokładniej o spadek poniżej linii podstawowej w fazie lutealnej. Czy jest możliwość, że był to spadek implantacyjny? aż tab bardzo wielki? Z góry dzięki wielkie za odpowiedź
-
https://ovufriend.pl/graph/644ce120f272a446e10105fe8c08188d
-
wanilia wrote:
-
akuszerka89 wrote:Witam Was w ten wigilijny poranek:) W tym forum jeszcze sięnigdy nie udzielałam, ale mam do Was prośbę. Mogłybyście zinterpretować mój wykres? Chodzi mi dokładniej o spadek poniżej linii podstawowej w fazie lutealnej. Czy jest możliwość, że był to spadek implantacyjny? aż tab bardzo wielki? Z góry dzięki wielkie za odpowiedź
Wydaje sie za wzcesnie na implantacje zarodka, srednio dzieje sie to 6-12 dpo, chociaz znam wiele przypadkow, ze bylo to faktycznie 3/4dpo...rowniez ogladajac wykresy na FF bardzo czesto sa spadki w 3/4dpo w ciazowych i nie ciazowych wykresach. Jest kilka mozliwosci:
1) faktycznie implantacja w 3dcpo i spadek moze byc tak duzy
2)implanatcja, ale jest 7dpo- owulka wystapila duzo szybciej.
3) trzecia mozliwosc, ze skok tempki w 12 dniu cyklu byl tylko skokiem spowodowanym przez progesteron wypuszczany w niewielkich ilosciach do pekniecia pecherzyka, natomiast prawdziwa owulacja wystapila dopiero w 14dc
ten spadek faktycznie wyglada na implantacje, spadek wileki i powrot na drugi dzien...ale implantacja w 3dpo zdarza sie choc jest bardzo rzadka...chyba ze owulka byla wczesniej powodzenia!
-
dzięki za odpowiedź,ponieważ nie byłam pewna owulacji bo mój gin ma urlop kazał się zgłosić jeśli w ciągu 7dni po odstawieniu luteiny nie dostane @, pierwszy raz w tym cyklu mi się zdarzają ale są niewielkie ponieważ widać tylko brązowe na wkładce. Ja od razu zaczęłam reagować na clo przy 1 tabletce ale zawsze w lewym jajniku, jeśli mi się w ciągu kolejnych 2 cyklów nie uda to idę na laparoskopie, zawsze po owulacji mam wodnisty śluz ale to chyba od luteiny, w 25dc zauważyłam pierwszy raz aż tak rozciągliwy śluz.
Wesołych Świąt:) -
dzięki za interpretacje:) Owulka na pewno była tego dnia co ovu zaznaczyło, ew. dzień wcześniej. Owulka potwierdzona usg także nie mogła być wczesniej. No zobaczymy, poczekam do poniedziałku i zogbacze co się z tego wykluje
atak bardzo chciałabym z pozytywnym hukiem zakończyć ten rok, zobaczymy czy się uda. Dzieki jeszcze raz, pozdrawiam ciepło na święta -
Cześć dziewczyny, to mój pierwszy cykl z ovi, nie wiem jak to interpretować? Na początku powiem, że moje cykle są nieregularne, dzisiaj miałam wskok temp, który powinien wskazywać na owulacje jednak coś nie poszło po mojej myśli , Pomóżcie odczytać mój wykres...