Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane
Robiłam drugą betę, od piątku 8.04 wzrosła od 92,09 do 970,90 - to chyba dobrze wygląda?
nie wolno żadnych suplementów? :o od początku przyjmuję femibion, D3 (mam spore braki) i lek na tarczycę + jod (ale to od endo, więc wiadomo...). Dziś też wypilam Calcium - nie sądzę by miało zaszkodzić raczej... -
Ja mam spore niedobory stwierdzone jeszcze przed ciążą (na granicy DZIECIĘCEJ...), więc brałam 4000 j. a teraz zmniejszone mam do 2000 j.
Jestem w stałym kontakcie z moją endo, a w pon. się jej pokażę.
Ale w sumie jutro sobie zrobię też poziom D3 w sumie.
Ja mam każde możliwe niedobory, więc nie ma mowy o "za dużo" niestety.
Myślicie że to dobry przyrost? -
Na Belly jest kalkulator. Tam sobie policz, wszystko pięknie pokaże Ci na wykresie
mi lekarz mówił po biochemicznej, że mogę suplementowac się zamiast samym kwasem witaminami MAMA DHA, a tam jest kilka innych witamin. Więc nie wiem. W sumie przepisał też mi zelazo, które jadłam przed ciąża ze względu na anemie i dał mi zapas opakowań, że jakby się udało, to żebym miała, bo w ciazy to mówił, że na pewno krew poleci. Także w sumie bez dalszej konsultacji przyjmuje to zelazo z kwasem foliowym, witamin tych których on zalecił nie kupiłam, bo mam zapas jeszcze folika.Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Surowego nie wolno w ciąży.
Ja z kolei nie jem mięsa.. Ryby, jajka, itd. Ale muszę zapytać gina jak to widzi.
Jednak mam problem, bo jak każe zjeść mięso to się chyba porzygam.. Nie lubię mięsa, od zawsze mi śmierdzi, obrzydza oraz szkoda mi zwyczajnie zwierząt...
No nic, wsuwam kwas, szpinak, ryby, jajka, soczewice, kiszonki i mam nadzieję że będzie ok.
-
Ja dzisiaj byłam znowu na badaniach - tym razem IgM i IgA z toxo. Żeby zobaczyć czy nie daj Boże nie mam infekcji teraz. Obie ręce pokłute, bo z prawej nie leciało (a z lewej miałam już brane wczoraj).
Śpiąca jestem dziś jak jasna cholercia. Bóle podbrzusza na szczęście trochę ustają. Piersi w rozmiarze XL nadal -
Hej dziewczyny z obliczeń to mój 4 tc też nie przechodziłam toxo a mam kota;) ale niewychodzacego, martwi mnie ze..... Dobrze się czuje nie myli mnie, piersi bolą minimalnie, ale podbrzusze mocniej daje po kościach, na usg jeszcze nic c nie widać... Jestem po dwóch poronieniach więc bardzo się denerwuje jak to wszystko będzie... Lekarz na te bóle poleca leżenie jem witaminę E, uno prenatal,duphaston, acifolin...gratuluję wam wogole!!!!!30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
A kiedy zlapalo was mdłości bo ja się martwię że nie mam nic a nic a wręcz apetyt,tamte ciaze były obarczone starszymi mdlosciami wymiotami...A tu nagle taka zmiana30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Ja mam mdłości od końca 4 tyg., w 5 było bardziej a dziś to jak tylko żołądek przetrawi poprzednie jedzenie to jest dramat. Dziś to jest już na granicy wymiotów.
Jednocześnie tak bardzo zachciało mi się rollsów ze szpinakiem z Pizza Hut, że musimy iść po pracy z narzeczonym bo umrę
-
Ja mdłości nie mam wcale z czego bardzo się cieszę. Za to piersi bardzo bolą.
Dzisiaj i odstawiłam nospe i narazie, tfu tfu odpukać,jest ekstra. Nawet pozwoliłam sobie na krótki spacer do sklepu i jest super. Nawet cukry w normieCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości