X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czujecie czasem zadyszke takie zatkaanie że trudno oddech złapać....

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż wstyd zjadłam ogromnego nalesnika..... Zgaga w nocy mnie zabija ;););)

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja mam często tak, że nawet jak siedzę, mam zadyszkę.

jagooo90 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mówię, to mam zadyszkę haha :D a że dużo gadam, to zadyszka non stop :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dokładnie :)

Siemka :)!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle Ty ranny ptaszku ;-)

r9bzabd.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta. Jakoś przez ostatnie 2 dni czas ucieka mi szybciej niż zazwyczaj, nie miałam chwili żeby coś napisać. Po piątkowej wizycie u gin jakoś się spięłam. Kazała mi koniecznie chodzić do tej poradni patologii ciąży (z której mnie odsyłali codziennie) bo sam diabetolog nie wystarczy, muszę mieć teraz częściej wizyty, usg żeby przepływy sprawdzać, wydolność łożyska i takie tam. W ogóle powiedziała mi że już nie mogę kontynuować prowadzenia ciąży w luxmedzie bo oni zajmują się tylko ciążami fizjologicznymi a z cukrzycą to już jest ciąża powikłana. A ja po to abonament wykupiłam żeby przyoszczędzić na lekarzach prywatnych. Widać nie obejdzie się.
    Jeszcze 10 października mam tam USG trzeciego trymestru a potem to nie wiem czy jeszcze tam będę mogła wrócić. I weź tu kobieto zmieniaj lekarza w 30 tygodniu, no cyrk jakiś.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem dlaczego cukrzycowa nie będą prowadzić? Ciąża to ciąża.

Mój synek od wczoraj upodobał sobie prawy bok brzucha. W nocy musiałam go lekko przesunąć na środek żeby zmienić bok bo biodra bolą .

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No generalnie dziwne, że odsyłają Cię z prywatnej przychodni... rozumiem, że czy chodzisz czy nie, mają za Ciebie zapłacone.

r9bzabd.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    otóż to, mają zapłacone bo abonament mam przez rok. Jakaś taka durna polityka firmy. Okazuje się że wcale nie jest tak jak mówi diana "ciąża to ciąża" a lekarz to lekarz, tylko co przychodnia to inne obyczaje. W luxmedzie ciąża bezproblemowa to faktycznie ciąża a ciąża z koplikacjami to już nie jest ciąża dla nich. Nie wiem, asekurują się czy co?

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może chodzi o to że jak ciąża ma powikłania i potrzebne są częstsze wizyty to oni na tym tracą finansowo - bo to już nie będzie wizyta raz na 4 tygodnie tylko raz na 2 tygodnie. Tak mnie olśniło, że to się może o kasę rozchodzić.

• Campari Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta-jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o kasę...przykre to, szczególnie, że wiele kobiet ma jakieś powikłania. A zdrowa na 200% ciąża prowadzi się jakby ,,sama". No mega wygodne dla nich.

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie coś w tym jest że o kasę chodzi.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Milmarta, ja bym odezwała się do osoby która ogarniała Ci abonament. Przecież w lux medzie muszą mieć diabetologa lub muszą kierować do placówki współpracującej.
    Ja pracowałam w Medicover i nigdy się nie spotkałam z tym, że lekarz rezygnował bo cukrzyca.
    Teraz już nie pracuje i też kupiłam abonament w Medicover przy czym pytałam czy nie ma karencji na ciążę, aby mi nie wymyślili... Fakt, cukrzycy nie mam ale na pewno, płacąc ciężką kasę bym nie dała się pogonić. Zapytaj osoby od umów. Jeżeli Cie nie chcą leczyć, niech rozwiążą umowę bez szkody dla Ciebie. Pokaż im tam, bo Ci na głowę wejdą a to Twoja kasa.

Ja padam. Mój biegł w biegu górskim na 13km i ja raz na start pod górę wchodziłam, schodzilam, potem autem szybko z teściami na metę... I znowu góry... I nie zdążyłam jak wbiegł na metę :( jeżeli kojarzycie program Azja Express, to czułam się w tym wyścigu jak oni :) zawsze to ja biegłam w tym biegu, ale aby medal był w rodzinie, Tata poleciał :)

Izieth lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    A co tu taka cisza :)!?
    Wstawiłam do prania białe rzeczy małego, ogarniam jego szafę aby powoli było wszystko zrobione.
    I dziś strajkuje. Nie mogę nie iść do pracy więc nie ma obiadu :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam intensywny dzień: właśnie gotuję zupkę, wstawiłam już pranie i ogarnęłam kuchnię, teraz biorę się za uzupełnienie kart pomiarów cukru, i spisu posiłków z ostatnich 3 dni, muszę jeszcze skoczyć do krawcowej, do piekarni, a na 15.45 mam diabetologa, a na 18 szkoła rodzenia-pierwsze zajęcia :) Chciałam jeszcze skoczyć na basen, ale chyba nie da rady przy moim tempie chodzenia i połączyć to jeszcze z godzinami posiłków...

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, ale grafik :)
    Ja mam dziś luzy. Ale że mam wizytę u dr 8.10 to będę musiała jechać na krew ale to czwartek, piątek. Ale we środę muszę jechać do alergologa, gdyż mnie się skończył lek. Tzn kończy się.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Siwa, ja też mam dziś diabetologa i wczoraj uzupełniałam dzienniczek z posiłkami ;P.8.10 mam wizyte u ginekologa na oddziale w szpitalu. Mam dziś troszke załatwiania i musze do kumpeli podjechac bo załatwiła mi jakieś rzeczy dla chłopców. Dziś przyszła nagroda za artykuł w gazecie (laktator, wkładki laktacyjne i pojemniczki na pokarm).

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja gratuluję fajnej i bardzo przydatnej nagrody. Mnie już krew zalewa jak myślę, że mam tam iść.
    Widzę obie z Shantelle macie wizyty u gina w tym samych dniu :) Ja to dopiero 18.10, chociaż wczoraj córka mnie nastraszyła, bo cały dzień cisza była, nawet po czekoladce, a syn szalał i już myślałam o IP, ale wieczorem chyba wnerwiła się na brata i to ona zaczęła sie rozpychać i robić pierwszy raz takie górki jak brat, aż mój mąż bił jej brawo i stwierdził, że skończyła się jej cierpliwość i tym razem to ona skopała brata.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie użytkownik tymi bliźniakami, aż się człowiek uśmiecha na to co one robią :)
    Majekmeg, graty za wygraną :)

Ja uprałam dziś małego bety białe. Potem kolory i wezmę się za pościele itd. W końcu zaraz 31 ta czas zleci, ja to wiem.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ