X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laski zaszlały :)
    Milmarta jak tam?
    Agusza też cisza..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 30 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to przy niedzieli nic. Pewnie jutro znowu jakies badania zlecą

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Faktycznie, niedziela to wiadomo.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żelazka szukałam dzisiaj, zakupy z mężem, a że się wolno ruszam to jakoś dzień zleciał :).

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 30 października 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super niespodzianka.. Ja też dziś zakupy... Obiad u rodziny, i potem zakupy internetowe i jakoś zeszło.. Ale monitor oddechu zakupiony, pościel, materacyk też cieszę się mega ;););)

Jej

• wianna Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekendy z reguły tu mijają we wzglednej ciszy ;)

Słuchajcie dziś moja znajoma urodziła, co prawda drugie dziecko no ale o 15:20 zadzwoniła do męża, bo byl w kinie z córką, to się zwineli szybko i pojechali po nią i do szpitala prosto i o 16:50 Antek już na świecie! Po prostu błyskawicznie! Ja też tak chceeeeeee :P idę do niej na szkole rodzenia haha :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szybko. A ile mial maluszek?
    Mnie dzis obudzil koszmarny świeżb skory brzucha(bo to juz nie był świąd, bo swędzi to mnie cały czas). Juz w nocy nawet sie dwa razy smaruje tak mi wysycha i sie rozciaga skora na brzuchu. Zwariuje do porodu, albo beda mi musieli wiazac rece bo nie dam juz rady sie powstrzymac przed drapaniem. Macie jakies sprawdzone bezpieczne sposoby na swędzenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 07:56

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa podobno dużo pić trzeba to na pewno i smarować się... Smarować ile wlezie.
    Może olej kokosowy spróbuj? Nierfainowany. Tak aby kokosem pachniał. Naturalny tłuszcz.

A wapno wypić? Może coś pomoże?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 07:33

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się dużo pić, ale ja akurat z tych mało wymagających w tej kwestii. Smaruję się jak tylko zaczyna mnie swędzieć bardziej niż normalnie - kilka razy dziennie. Dziś po nocy wszystkie rozstępy czerwone na nowo, czyli poszerzone i trochę nowych - nawet Indianie mieli mniej malunków na ciele niż ja... :( Idę dziś po wapno i ten olej, bo oszaleje.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna. Olej kokosowy nierfainowany. Pamiętaj. On jest najzdrowszy. I tłusty. Ja go używam na maskę do włosów, balsam do ciała, do smażenia :) mam plan nim Maksa smarować. Naprawdę poczytaj jakie on ma właściwości. Kozak.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    54 cm i 3330 g więc az taki drobny nie był chłopak ;) żeby tak łatwo mogło jej pójść ;)

Olej kokosowy trzeba sprawdzić na własnej skórze, mi osobiście on kompletnie nie podchodzi, ani na wlosy ani na ciało.
    Siwa, ktoś chyba już tu pisal, że rozstępy są to kreski miłości ;) także zobacz ile masz w sobie tej miłości :))) główka do góry, bliźniaki to nie lada wyczyn i każda z nas chyli czoła przed Tobą :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej macie jakiś dobry przepis na tarte ale na wytrawnie nie słodko ;)

Jej

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalna idealna waga, akurat do rodzenia :)
    Coś takiego znalazłam Shantelle, znasz ten bo myślę czy iść do tego sklepu czy popytać w aptece o coś innego: http://www.wegetarianin.pl/olej-kokosowy-virgin-bio-200-ml-bio-planete-p-1713.html
    Wianna jak to kreski miłości to ja już jestem ubóstwiana nie tylko kochana tyle tego mam, zaczynam wątpić, że kiedykolwiek i czymkolwiek uda mi się to doprowadzić do stanu oglądalności. Dzięki dziewczyny.

• Campari Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, trafiło Ci się mega szczęście, choć ma swoją cenę niestety :-) w końcu taka piękna dwójeczka to nie lada wyczyn dla Twojego ciała, ale medycyna kosmetyczna idzie tak na przód, że na pewno da się naprawić, a przynajmniej zmniejszyć powstałe szkody :-) Ja pisałam wcześniej, kupiłam masło Nacomi-mi bardzo pasuje, tyle, że ja mam piłeczkę nie brzuch ciążowy no ale nic nie swędzi.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri, ja mam kilka pomysłów, przetestowanych w ,,lepszych czasach" :-) wszystkie można na kruchym albo na francuskim spodzie robić- 1)ze szpinakiem i posypana żółtym serem 2) z kurczakiem, porem, brokułami i mozzarellą-podaję z sosem czosnkowym i 3) z camembertem, orzechami włoskimi i kinfiturą żurawinową.
    Jakby coś Ci się spodobało to przybliżę

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa tak, może być ten lub każdy inny. Oby w składzie był olej kokosowy i tłoczony na zimno.
    Ten super wygląda :)
    Ja Ciebie rozumiem. Wiadomo dwójka dzieci to naprawdę wyznanie, cukrzyca, ciąża mnoga łatwa nie jest jest, ale człowiek chciałaby przy tym wszystkim jakoś wyglądać.
    Ja nie mam rozstępów, ale mam dodatkowe kg. Mam nadzieję że uda mi się je zgubić. Czuję się jak wieloryb. Moje koleżanki wszystkie takie na tym spotkaniu chude, w obsislych ciuchach a ja legginsy haha. Czułam się beznadziejna :P jak ciotka klotka.
    Campari ale pyszności, mmmmomomom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 10:01

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama sobie smaka narobilam, a o żarciu mogę godzinami, ciągle mi coś po głowie chodzi, ostatnio sałatka z melona i szynki serrano na rukoli :-) o jejuniu.
    Shantelle, kilogramy zrzucisz raz dwa karmiąc i lulając:-)

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby oby :) taka byłam chuda laska... Ale to moja wina, bo folgowałam sobie więc mam karę....
    Za mną chodzi sałatka jarzynowa, lubię.
    Ale mam w planach krupnik, to na pewno :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, a ja mam odwrotnie :-) jakkolwek to brzmi-w życiu nie miałam tak szczupłej figury jak w ciąży :-) i cały wysiłek pójdzie na marne ;-) jak się dorwę do słoja majonezu ;-)
    Oczywiście, żeby nie było, że całkiem walnięta jestem-trochę mi ta waga stojąca w miejscu stracha napędziła.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli każdej z nas widzi się wszystko inaczej :)
    No nic, ktoś tu kiedyś ładnie napisał. Matka natura wie, co robi :) mam taką nadzieję haha :) ja to zawsze duża tendencja do tycia.... Od liścia sałaty nawet, jak to mówią :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ