X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pojechałam jak Cygan- 2 torby, rogal, jasiek. Ale torba małego w samochodzie się buja. Ale weź to nieś z 3 piętra. Tak się spieszyłam zejść że z bratową się kłóciłam że wezmę chociaż malutką torbę

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszędzie liczą skończone tygodnie, tylko Belly liczy inaczej :D mam 36 tc skończony a Belly pisze ze mam 37tc hehe, co jest trochę bez sensu...
    Współczuję tych szpitali, jak ja nie lubię.. Serio :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana u mnie też w szpitalu tak liczyli. Ja mam teraz 34tc tzn 34 leci więc oni pisali że 33tc bo skończony.
    A ten lek to atosiban. Tez Ci podają w pompie w ciągłym wlewie? Ja to gowno miałam przypiete przez 48h i też jak chciałam siku to musiałam prosić pielegniarke żeby mnie odpiela.
    A ten lek ma jeszcze jedną nazwę ale nie pamiętam. Coś na T.
    Jak się czujesz Diana?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten lek to chyba na to żeby powstrzymać skurcze. Diana dobrze że pojechałaś.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jaja..Diana dobrze ze jesteś w szpitalu spoko tydzień jakby coś to nie ma takiego zagrożenia wiadome że lepiej dłużej ale nic się nie dzieje... Agusza ty też jakaś masakra.. Boże i tak jesteście spokojne ja bym chyba tam już nie wstała bo padlabym na ciśnienie ;)..
    Ja płacze nawet na reklamach tv więc was rozumiem...A dziś wlaczylam sobie Rubika Boże jak płakałam musiałam wyłączyć, i wogole szukałam dziś pracy..... Tak szukałam pracy bo mam obawy źr wypadne z rynku a nie mam co wracać do tej co jestem
    Że z.kim zostawię maleństwo, ale przecież to wydatki... Taki okres też płacze mąż dziś za mną cały dzień łazi że jestem smutna a ja poprostu tak mam....!!!!! wyobrażacie sobie nas wszystkie w pokoju, plakalybysmy non stop hehhehehehe
    Ja nawet płacze bo listonosz nie dostarczył mi jeszcze paczki... Mąż tylko uspokaja że mam czas a to wcale nie tak ze mam czas dziecko może się pojawić w każdej chwili.. Rany już przygotowują się do świąt Bożego Narodzenia jak to mi zleci.. I poród... Aaaaaaaaaaaaaaaa dziw o 5 oglądałam jak przestawiać dziecko do piersi bo nie potrafię ;(

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Diana u mnie też w szpitalu tak liczyli. Ja mam teraz 34tc tzn 34 leci więc oni pisali że 33tc bo skończony.
    A ten lek to atosiban. Tez Ci podają w pompie w ciągłym wlewie? Ja to gowno miałam przypiete przez 48h i też jak chciałam siku to musiałam prosić pielegniarke żeby mnie odpiela.
    A ten lek ma jeszcze jedną nazwę ale nie pamiętam. Coś na T.
    Jak się czujesz Diana?
    A to ja mam takie worki jak z kroplówką na stelażu.

Mnie boli dalej ale nie tak jak wczoraj że czuć było skurcze. dzisiaj to takie mocne zwykłe bóle. Najgorzej jest w lędźwiach i to promieniuje przez lewe biodro i do nogi.

A Ty?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się idę farbować, aby mieć piękne, białe włosy :) potem do porodu poprawię bo już makijaż mi mój nie pasuje.

Riri piątka w takim razie, bekso.. Ja mam tak samo :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    No ale jaja..Diana dobrze ze jesteś w szpitalu spoko tydzień jakby coś to nie ma takiego zagrożenia wiadome że lepiej dłużej ale nic się nie dzieje... Agusza ty też jakaś masakra.. Boże i tak jesteście spokojne ja bym chyba tam już nie wstała bo padlabym na ciśnienie ;)..
    Ja płacze nawet na reklamach tv więc was rozumiem...A dziś wlaczylam sobie Rubika Boże jak płakałam musiałam wyłączyć, i wogole szukałam dziś pracy..... Tak szukałam pracy bo mam obawy źr wypadne z rynku a nie mam co wracać do tej co jestem
    Że z.kim zostawię maleństwo, ale przecież to wydatki... Taki okres też płacze mąż dziś za mną cały dzień łazi że jestem smutna a ja poprostu tak mam....!!!!! wyobrażacie sobie nas wszystkie w pokoju, plakalybysmy non stop hehhehehehe
    Ja nawet płacze bo listonosz nie dostarczył mi jeszcze paczki... Mąż tylko uspokaja że mam czas a to wcale nie tak ze mam czas dziecko może się pojawić w każdej chwili.. Rany już przygotowują się do świąt Bożego Narodzenia jak to mi zleci.. I poród... Aaaaaaaaaaaaaaaa dziw o 5 oglądałam jak przestawiać dziecko do piersi bo nie potrafię ;(

Wrzuć na luz bo z nerwów też pójdziesz do szpitala i będziesz się gorzej czuć. Ja też byle co i ryczę. Ostatnio nad botkami ryczałam że nie mogę się schylić i oczywiście mojego obwiniałam o to :d

Co do świąt: w weekend na którymś programie leciała bajka o zajączku wielkanocnym (!) a na innym Kevin sam w Nowym Jorku :D Taki szał że nie wiedziałam co wolę : Wielkanoc czy Boże Narodzenie :d

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kevin to w ogóle leciał jakoś we wrześniu chyba hahaha.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie wiedziałam :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, zaraz będą puszczać bożonarodzeniowe reklamy to nam się totalnie rozkleicie ;-) jesteście słodkie wariatki ;-)

r9bzabd.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhahhahahahhahah;);) a wiecie że po porodzie to nie mija jeszcze trwa przez jakiś czas ;);)

Jej

• agusza Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ja skurcze mam cały czas ale już nieregularne i prawie bezbolesne. Jak coś będzie mnie niepokoiło to mam od razu jechać do szpitala. Ale narazie jesteśmy dobrej myśli :) a Ty wiesz coś więcej? Kiedy wyjdziesz itd?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradzcie proszę coś na ból żołądka..niby brak apetytu, a głodna jestem..ehh słabo się coś czuję :/

Jago
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoo jak ja cię rozumiem... Mam to samo.. Tylko że ja nawet głodna nie jestem...
    Ja pije imbir tre i zalewam wrzątkiem parze i pije.. Albo melise ale może cię coś brać więc proponuję imbir zabije bakterie jak coś... A melisa uspokoisz żołądek i też dobra na trawienie...

jagooo90 lubi tę wiadomość

Jej

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa już przetestowana ;( średnio pomaga. A co myślisz o rumianku?

Jago
  • framtid Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jago u mnie rumianek jest zbawienny na żołądek wiec polecam :)

Diana! Jak dobrze że sytuacja opanowana, ale w razie czego i tak juz jesteś przy końcu wiec jakby sie dzidzia pojawiła to by raczej nie miała żadnych problemów :) leż tam sobie, odpoczywaj i nie ma co sie martwić, ja tam Ci zazdroszczę bo juz niewiele Ci brakuje żeby utulić swojego maluszka :)

Ja dzis po wizycie, mój malutki wazy ponad 1900g, doktor powiedział ze waga jest dobra i ogólnie wszystko w porządku :) te bóle nóg i w pachwinach czy kroczu to ze przez intensywnie rosnąca macice i ze dopóki nie ma boli brzucha ani skurczy to nic sie nie dzieje złego. Ale trochę sie wkurzyłam bo wtyknął paluchy żeby zbadać szyjkę i tak mocno mi tam pokręcił ze teraz plamie ;/ ale nic na temat szyjki nie mówił wiec musi być zamknięta ale nie wiem ile ma cm czy cos

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jago, mięta na żołądek!!
    Framtid dobrze że z maluszkiem dobrze... A te plamienia pewnie ustaną.
    Mój lekarz na bank stara się być delikatny, ale jak mi palce wkłada do mam koniec. Aaaaaaaaa ciasno tam tak, masakra..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 21:46

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chodzą i pytają czy boli. No boli przecież to nie glaszcze. Mój gin jest jutro a ze to on mnie prowadzi to mi więcej powie i z ordynatorem będą decydować o moim losie. Leży ze mną babka po terminie i próbują jej wywowalac ale ze jej córce się nie spieszy. Ona mnie pogorszyła:" czym ty się przejmujesz? Wpisza ci ciążą donoszona jak urodzisz i bierzesz dziecko do domu. Ja mam się czym martwić bo moja ma za dobrze i nie chce wyjść". Jak do rana nie zadzialaja to cc jej zrobią i gada do córki żeby wyszła bo mama nie chce być cięta

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w pokoju miałam jedna taka dwa razy ja traktowali oksycotyna i nic twarda sztuka a po 4 porodach coś zaczęło się dziać jak wychodziłam ale też groziła jej cesarka... A ty Diana nie denerwuj się będzie dobrze... A masz jakieś rozwarcie? Czy nic nie mówia
    Jagooo spróbowała bym rumianek w sumie ja zapomniałam nawet.. Ja też się napije;)

Jej

‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ