X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blehhh cala noc mnie męczy;( PORAŻKA!!

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję
    Ja to się budzę co godzina, to na siku, to z ręką bolącą. Do dupy z tym :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane na wszelkie bóle żołądka i rowniez często towarzysząca zgagę polecam wypić siemię lniane . Ja profilaktycznie od tygodnia wmuszam w siebie rano i wieczorem wywar z 2 łyżeczek zalanych do połowy szklanki ciepła woda oczywiście zaparzam 20 minut i dopiero pije. Pomaga !!! Polecam ;)

• framtid Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spałam jak dziecko. No juz dawno nie miałam tak fajnej nocy, nie budziłam sie do toalety, nie bolało nic, spałam sobie smacznie, nawet mój był w szoku hehe :D chyba stresy wszystkie puściły i w końcu mogłam sobie odpocząć, bo ostatnio ciagle bieganie po urzędach lekarzach i inne. Teraz zarządziłam sobie tydzień odpoczynku w domu na kanapie i spokojnie sobie popakuje torbę i ogarnę łóżeczko żeby było juz gotowe :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż Ty się wyspałaś :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś oczywiście śnił się poród :D i byłam mądrzejsza od położnej i jak mówiła, że mam przeć to ja nie parłam, bo nie czułam ani bólu ani ucisku kiedy ona mówiła, żeby przeć :D poza tym było przepełnienie na porodówce i nie bardzo chcieli mnie przyjąć :/ długo czekałam. Aż z tego wszystkiego obudziłam się nad ranem i poszłam na dwojeczkę haha :D a mały tak kopał, że już sama nie wiedziałam czy jestem na jawie czy we śnie i czy to nie skurcz :D haha :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po Waszych opisach snów przedwczoraj śniło mi się, że Martynka się urodziła, była śliczna, ale chudziutka, bo jej nie karmiłam jeszcze, później okazało się, że jest malutkim czarnym kotkiem i biegałam za nią po trawie ;)

Dołączę też do płacących, wczoraj po całym dniu porządków poryczałam się, że nie zdążę wszystkiego posprzątać przed grudniem, im więcej sprzątam, tym więcej widzę do posprzątania ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zauważyłam że supchly mi palce bo nie mogłam zdjąć w żaden sposób obrączki dopiero 15 min ręki w górze pomogło... No niestety ubiore dopiero po porodzie a tak na łańcuszku ponosze...
    Ja niewiem czy siemię lniane pije tak często to dobry pomysł? Jeszcze dwa razy dziennie ale niewiem tylko spekuluje ;)
    Ja słuchajcie już od 3 dni czekam na kuriera nie wychodzę z domu a tego nie ma.... Wrrrrrrrrrr dziś znowu...

Jej

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, mam podobnie. Tylko ja od 24.10 czekam na kuriera z pocztexu, który miał byc po 48 godzinach. Tzn nie czekam osobiście bo ja w szpitalu ale monitoruje. Codziennie do nich dzwonię i codziennie mówią"paczka zalega u nas, nie ma kuriera, proszę złożyć reklamację". A jak zlozylam reklamacje to mi odpisali ze moge ja złożyć dopiero jak paczka do mnie dotrze.cyrk na kółkach!

• Campari Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Epidemia laski :-) ja czekam na przesyłkę z Zalando...od tygodnia. I na bank kurier przylezie dziś jak będę u lekarza :-/

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta co się dzieje ze w szpitalu jesteś? Coś przeoczylam?

Ja właśnie wychodzę. Mój gin powiedział że lepiej na poród czekać w domowym zaciszu i bez stresu a tak to będę tylko tu oglądać idące na poród albo po terminie. Także idę do domu. Odstawiamy wszystko i być może zdążę na wizytę za dwa tygodnie. Jeśli będą miejsca:) mój gin się uśmiechnął i mówił ze to orzepowiadajace były i nie potrzebnie się wystraszyłam. Tamten płyn co był ze było tak mokro to śluz i ma prawo być taki wodnisty teraz:) mówił że jak będę miała skurcze co 5 minut przez 2 h to od razu porodowka:) już żadnych badań nie robię. Koniec-finito:) wszystko gra i czekam na skurcze:)
    Agusza a Ty jak?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, ja już dobrze. Dużo odpoczywam i najważniejsze że w domu, więc samopoczucie od razu inne. Pobyt w szpitalu tzn konkretnie leki znowu rozwaliły mi cukry więc kombinuje jak koń pod górę. Narazie z marnym skutkiem ale się staram. Mieliśmy jechać jutro na sesję zdjęciową ale fotografowi coś wypadło i umówiliśmy się na piątek za tydzień. Ciekawe czy dotrzymamy w dwupaku :)
    Diana a Ty już dotarłaś do domu? Jak się czujesz?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze jesteście w domku, wszędzie dobrze ale w domu najlepiej...
    Jagooo i jak pomogło.. Pisz bo ja mam to samo co ty caaaaaaly dzień... Jak się kochana ratujesz?
    I co i kurier dupa.. Znowu nie przylazl...

Jej

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez dzien kiepsko. Niestety chyba jakiś wirus grypy zoladkowej panuje ;/ wypilam Coca cole , smecte i do tego rumianek i melisa przez cały dzień. Generalnie 2 posily w siebie wmusilam dzisiaj tylko. trochę lepiej się teraz czuję, ale szału nie ma.

Jago
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i do tego jeszcze priobiotyk.

Jago
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie bo odebrała mnie przyjaciółka , poszłyśmy do maca:) potem ciuch :) a ze mój wraca jutro to siedzę u niej i namówiła mnie na zdjęcie starych i nałożenie nowych rzęs plus henna i wosk:D powiedziała ze jak ja na porodówke pojadę bez rzęs:D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana Ty to jesteś agentka-prosto ze szpitala na szoping i żarcie, he he ;-) super, że już jesteś w takim momencie, że spokojnie możesz oczekiwać na malucha :-)
    A my dziś po usg mamy uwaga-ponad dwa kilo :-) nie spodziewałam się. Ciekawe czym ja młodego tak odkarmiłam ;-) pomidorami?? A wizyta koszmar po prostu, najgorsza z wszystkich czterech u tego palanta. Nigdy więcej, no tak antypatycznego lekarza to nie spotkałam.

r9bzabd.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, który TC?

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32t+4d

r9bzabd.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no teraz widzę suwaczek ;)
    Ładna waga, super.
    Szkoda że lakarz palant.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ