X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blehhh cala noc mnie męczy;( PORAŻKA!!

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję
    Ja to się budzę co godzina, to na siku, to z ręką bolącą. Do dupy z tym :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane na wszelkie bóle żołądka i rowniez często towarzysząca zgagę polecam wypić siemię lniane . Ja profilaktycznie od tygodnia wmuszam w siebie rano i wieczorem wywar z 2 łyżeczek zalanych do połowy szklanki ciepła woda oczywiście zaparzam 20 minut i dopiero pije. Pomaga !!! Polecam ;)

• framtid Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spałam jak dziecko. No juz dawno nie miałam tak fajnej nocy, nie budziłam sie do toalety, nie bolało nic, spałam sobie smacznie, nawet mój był w szoku hehe :D chyba stresy wszystkie puściły i w końcu mogłam sobie odpocząć, bo ostatnio ciagle bieganie po urzędach lekarzach i inne. Teraz zarządziłam sobie tydzień odpoczynku w domu na kanapie i spokojnie sobie popakuje torbę i ogarnę łóżeczko żeby było juz gotowe :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż Ty się wyspałaś :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś oczywiście śnił się poród :D i byłam mądrzejsza od położnej i jak mówiła, że mam przeć to ja nie parłam, bo nie czułam ani bólu ani ucisku kiedy ona mówiła, żeby przeć :D poza tym było przepełnienie na porodówce i nie bardzo chcieli mnie przyjąć :/ długo czekałam. Aż z tego wszystkiego obudziłam się nad ranem i poszłam na dwojeczkę haha :D a mały tak kopał, że już sama nie wiedziałam czy jestem na jawie czy we śnie i czy to nie skurcz :D haha :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po Waszych opisach snów przedwczoraj śniło mi się, że Martynka się urodziła, była śliczna, ale chudziutka, bo jej nie karmiłam jeszcze, później okazało się, że jest malutkim czarnym kotkiem i biegałam za nią po trawie ;)

Dołączę też do płacących, wczoraj po całym dniu porządków poryczałam się, że nie zdążę wszystkiego posprzątać przed grudniem, im więcej sprzątam, tym więcej widzę do posprzątania ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zauważyłam że supchly mi palce bo nie mogłam zdjąć w żaden sposób obrączki dopiero 15 min ręki w górze pomogło... No niestety ubiore dopiero po porodzie a tak na łańcuszku ponosze...
    Ja niewiem czy siemię lniane pije tak często to dobry pomysł? Jeszcze dwa razy dziennie ale niewiem tylko spekuluje ;)
    Ja słuchajcie już od 3 dni czekam na kuriera nie wychodzę z domu a tego nie ma.... Wrrrrrrrrrr dziś znowu...

Jej

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, mam podobnie. Tylko ja od 24.10 czekam na kuriera z pocztexu, który miał byc po 48 godzinach. Tzn nie czekam osobiście bo ja w szpitalu ale monitoruje. Codziennie do nich dzwonię i codziennie mówią"paczka zalega u nas, nie ma kuriera, proszę złożyć reklamację". A jak zlozylam reklamacje to mi odpisali ze moge ja złożyć dopiero jak paczka do mnie dotrze.cyrk na kółkach!

• Campari Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Epidemia laski :-) ja czekam na przesyłkę z Zalando...od tygodnia. I na bank kurier przylezie dziś jak będę u lekarza :-/

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta co się dzieje ze w szpitalu jesteś? Coś przeoczylam?

Ja właśnie wychodzę. Mój gin powiedział że lepiej na poród czekać w domowym zaciszu i bez stresu a tak to będę tylko tu oglądać idące na poród albo po terminie. Także idę do domu. Odstawiamy wszystko i być może zdążę na wizytę za dwa tygodnie. Jeśli będą miejsca:) mój gin się uśmiechnął i mówił ze to orzepowiadajace były i nie potrzebnie się wystraszyłam. Tamten płyn co był ze było tak mokro to śluz i ma prawo być taki wodnisty teraz:) mówił że jak będę miała skurcze co 5 minut przez 2 h to od razu porodowka:) już żadnych badań nie robię. Koniec-finito:) wszystko gra i czekam na skurcze:)
    Agusza a Ty jak?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, ja już dobrze. Dużo odpoczywam i najważniejsze że w domu, więc samopoczucie od razu inne. Pobyt w szpitalu tzn konkretnie leki znowu rozwaliły mi cukry więc kombinuje jak koń pod górę. Narazie z marnym skutkiem ale się staram. Mieliśmy jechać jutro na sesję zdjęciową ale fotografowi coś wypadło i umówiliśmy się na piątek za tydzień. Ciekawe czy dotrzymamy w dwupaku :)
    Diana a Ty już dotarłaś do domu? Jak się czujesz?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze jesteście w domku, wszędzie dobrze ale w domu najlepiej...
    Jagooo i jak pomogło.. Pisz bo ja mam to samo co ty caaaaaaly dzień... Jak się kochana ratujesz?
    I co i kurier dupa.. Znowu nie przylazl...

Jej

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez dzien kiepsko. Niestety chyba jakiś wirus grypy zoladkowej panuje ;/ wypilam Coca cole , smecte i do tego rumianek i melisa przez cały dzień. Generalnie 2 posily w siebie wmusilam dzisiaj tylko. trochę lepiej się teraz czuję, ale szału nie ma.

Jago
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i do tego jeszcze priobiotyk.

Jago
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie bo odebrała mnie przyjaciółka , poszłyśmy do maca:) potem ciuch :) a ze mój wraca jutro to siedzę u niej i namówiła mnie na zdjęcie starych i nałożenie nowych rzęs plus henna i wosk:D powiedziała ze jak ja na porodówke pojadę bez rzęs:D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana Ty to jesteś agentka-prosto ze szpitala na szoping i żarcie, he he ;-) super, że już jesteś w takim momencie, że spokojnie możesz oczekiwać na malucha :-)
    A my dziś po usg mamy uwaga-ponad dwa kilo :-) nie spodziewałam się. Ciekawe czym ja młodego tak odkarmiłam ;-) pomidorami?? A wizyta koszmar po prostu, najgorsza z wszystkich czterech u tego palanta. Nigdy więcej, no tak antypatycznego lekarza to nie spotkałam.

r9bzabd.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, który TC?

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32t+4d

r9bzabd.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no teraz widzę suwaczek ;)
    Ładna waga, super.
    Szkoda że lakarz palant.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ