Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Siwa ja się jeszcze łudzę, że może może jakimś cudem uda mi się wrócić do domu chociaż powiem Ci, że zdrowy rozsądek podpowiada że chyba lepiej byłoby już tu zostać do końca. Mało komfortowo ale bezpiecznie się tu czuję mimo wszystko. Z tym lekiem może jutro coś uda się załatwić bo jakiś specjalny kwit lekarz musi wypisać ale niewiadomo czemu nie zrobił tego rano.
A jeszcze Siwa ważna rzecz - jak dasz radę być jeszcze u diabetologa to zaopatrz się w paski do glu przed szpitalem. Bo ja dzisiaj miałam mieć wizytę w poradni ale wiadomo, odwołałam. I słuchaj mam problem bo nikt mi nie może wypisać recepty na paski podczas pobytu w szpitalu. Mam do dyspozycji ich glu ale zawyza wyobraź sobie o około 40mg ! No i wiesz, w moim przypadku to lipa bo mój glu pokazuje 102 po posiłku a ich 149 więc zgłupiałam czy dawać korektę czy nie..Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Hej laski. U mnie ostatnio ponure nastroje. 11 listopada zmarł mój teść, dzisiaj był pogrzeb. Ja od 10 listopada jestem w szpitalu. Cesarke na 90% bede miec za tydzien. Takze juz ostatnia prosta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 14:53
-
Izieth mam te same mysli jesli chodzi o wicie gniazda. No chyba że ostatnie przymusowe latanie ze ścierą można pod to podciągnąć myślałam, że na tej ostatniej prostej wpadne w szał prania, prasowania, układania .. a ja chora jestem na samą myśl, że jeszcze kombinezon trzeba wyprać i pieluchy wyprasować ogólnie ciąże mogłabym podsumować dwoma słowami: ISTNE ZMĘCZENIE.
Izieth lubi tę wiadomość
-
Agusza dzięki za radę, pasków mi wystarczy do porodu, nawet mam jedno opakowanie w zapasie nie wiem jakim cudem Jak masz Accu Chek Performa to mogę zabrać dla Ciebie jak będę szła do szpitala, albo podrzucić jak będę w jego okolicy. Diabetolog powiedziała mi że po porodzie mam odstawić insulinę i nie muszę już mierzyć cukrów, tylko po 8 tygodniach test obciążenia glukozą.
Ja bym dawała korektę, może się im zużył ten glukometr, po co masz sobie psuć statystyki.
Maja moje wyrazy współczucia, widocznie tak mu było pisane. Przytulam Cię wirtualnie. Już za tydzień ojej to już niedługo,a ile już ważą chłopaki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 15:49
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
A to dla Was Framtid i Izieth:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34124d13d0d0.jpg
Także dziewczyny trzeci poziom przed Nami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 15:54
framtid, Izieth lubią tę wiadomość
Maja, moje wyrazy współczucia.
Smutne wieści.
Ale Maluchów doczekać się nie mogę aż je zobaczę!!! Jeszcze tydzień i następna z nas rozpakowana!
Mi się też nic nie chce. Jedynie ułożyłam ostatecznie ubranka, tak że jak pokaże mojemu to aby wiedział gdzie co jest.
-
Agusza nie no ja liczyłam na Ciebie, że coś u Ciebie się rozkręci po tym jak U Diany ustał, a tu proszę Maja się nam chyba pierwsza rozpakuje i od razu z dwójka
Maja bardzo mi przykro, kolejne stresy niepotrzebne. Ehhh i to jeszcze w takim czasie... Przytulam :*
U mnie wróżą mi, że szybko urodze, że się zmieniłam na twarzy i chyba to będzie już dziś rozkładamy łóżeczko i się zastanawiam czy już prześcieradło też zakładać hahaIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Siwa, dzięki wielkie ale ja mam contour link sprzężony z pompą a korekty właśnie chyba nie będę dawać bo jednak lepiej jak cukier będzie ciut za wysoki niż miałabym się dorobić niedocukrzenia przez zbyt dużo insuliny. Będę kombinować
Majekmeg, przykro mi. Niemiłe wieści, ale widocznie tak miało być.. Skupcie się na tym że już niedługo będziecie mieli swoje szkraby po tej stronie brzucha
Wianna, ja też myślałam że to już i nawet się ucieszyłam ze przywitamy Emusia ale patrz, jednak znowu zatrzymali mi go w środkuSiwa1001 lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Wróciłam z KTG wszystko dobrze się rysuje, ruchów mnóstwo i ani jednego skurczu, także maluchom się chyba podoba w brzuchu...
Wianna ja już mam położone prześcieradła
Znajomi przysłali nam paczkę z Anglii z rzeczami dla dzieciaczków, jak zobaczyłam kuriera i tą paczkę to mało nie padłam: metr wysoka, pół metra szeroka. Rozczulili mnie... siedzę i oglądam, jest tyle tego że trzecie dziecko bym ubrała Mało tego wszystko już wyprane...do tego projektor na sufit, podgrzewacze do butelek nie ogarniam jeszcze wszystkiego...jagooo90 lubi tę wiadomość
Kochane, to był traumatyczny dzień. Po 16 przyszła położna jak co 2 godziny mierzyć tętno dzieci. Niestety moim tętno spadło poniżej 80. Szybko ktg a tam zero, tętna brak. Na usg i szybka decyzja o cc. Moi chłopcy utodzili się o 16.30 z wagą 2200 i 2400. Dostali po 10 pkt. Mają na imię Wojtuś i Czarek. Ryczałam jadąc na salę operacyjną i błagałam wszystkich żeby ich ratowali. Obecnie leżę na sali a maluszki się grzeją. Mają się bardzo dobrze. Dostali troszke mojego mleczka. U nas jest w szpitalu bank mleka kobiecego i z niego korzystamy. Także mam moje słodziaki już poza brzuszkiem. Dzień pełen skrajnych uczuć. Tu od rana pogrzeb i później dwa nowe życia.
Izieth, diana0501, Tysia :), Irmelin, Nasca, Campari lubią tę wiadomość
-
Majekmeg, gratulacje Super, że z chłopakami już dobrze
Przykro mi z powodu teścia, niektórzy mówią, że starsi ustępują miejsca młodszym, choć pewnie Twój teść do starszych ludzi się jeszcze nie zaliczał.
Trzymajcie się ciepło i dawaj znać co u Was
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Ale wieści! O rety! Gratulacje Maja, dzielnych masz chłopaków, jak to dobrze, że byłaś w tym szpitalu profilaktycznie.. zbieraj szybciutko siły po Cc, wracaj do chłopaków no i do nas ze zdjęciami i opowieściami jak to jest być MamaIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm