Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agusza wrote:Wianna, dają wtedy profilaktycznie. Mi kobieta tłumaczyła to teraz jak trafiłam do szpitala, że jak nie ma wyniku z jakiegoś powodu to wtedy zawsze dają. Maluchowi nie zaszkodzi a w razie czego pomoże
To ja już wiem czemu ten mój mi nie zlecił tego badania, skoro takie praktyki w wojewódzkim.
Agusza bardzo tam nudno? Przypomnij mi Ty CC czy SN?Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Siwa, mega nudno a teraz weekend to już w ogóle nic się nie będzie działo pewnie. Chociaż ja się znowu dosyć mocno skurczam więc kto wie kto wie...
Mamy plan rodzić sn i narazie lekarze nie mają nic przeciwko a Ty? Chyba córcia, obróciła się? Bo nie wiem czy nie przegapiłam tej informacji..Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
U mnie na szkole rodzenia też położna mówiła że moczyć można ale dobrze wysuszyć. Nic się nie stanie jak się pomoczy jakoś mocno i nie doszuszy się pępuszka tylko najwyżej będzie dłużej trwało zanim odpadnieCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Ja znowu wiem od położnych ze nie wolno moczyć tylko ma być suchy cały czas . Z Alexem nie moczylam pępka, psikałam octaniseptem i przecierałam gazikami ze spirytusem ( leko się nazywają ) . Na brzuszku bym nie kładla zanim pępek nie odpadnie bo wystarczyło ze pampers zachaczyl o pępek i krewka się lała wiec co dopiero jak dziecko leży na tym pępkuTysia
-
Shantelle milej nauki
U nas tez mowili, ze jak sie zamoczy to nie panikowac tylko dobrze wytrzec.
Agusza to syn byl dupka, ale juz oboje glowa do dolu Takze szanse sa na SN, tylko moj lekarz, ktory kiedys pracowal w wojewódzkim mowi, ze pogada z kolegami, zeby mnie mocno nie namawiali na cc bo podobno z blizniakami wola cesarki. Takze nie wiem czy mi pozwala SN ale ja chce w kazdym razie. U mnie skurczy nie ma, tylko dziwnym trafem cukier mi sie poprawia, zmniejszam jednostki na 4j mialam 72, teraz na 3j mam 77/84 na czczo.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Siwa mi też się cukry jakby lekko poprawiły, diab mówiła że na finiszu może tak być
Jak tu przyjechałam w sobotę to akurat dziewczyna rodziła bliźniaki sn więc może Tobie też się uda
Diana, Ty jesteś chyba najbliżej rozpakowania więc do Ciebie pytanie: czy boli Cię brzuch tak jakby miesiączkowo? Z tym, że mocniej?Siwa1001 lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Agusza mnie brzuch najbardziej nocą boli, do tego twardy jak kamień, dzień rożnie bywa i to nie zależy czy jestem na chodzie czy nie. Powiem Ci , że ja nigdy nie miałam bóli miesiączkowych więc nie bardzo mam do czego porównać. W każdym razie czasami jak mega mocno złapię to wygina mnie. Do tego czuję po kilka razy w ciągu doby kłucie w pochwie i to kłucie potrafi też powyginać.
Jeśli chodzi o ruchy to dokłądnie wg mojego jest tak: ma być 10 w ciągu dnia. Ale jeśli dzisiaj będzie mniej i np 7 a jutro też nie będzie 10 tylko mniej to jechać do szpitala. Druga sytuacja jest taka: jeśli dzisiaj jest mniej niż 10 (np 7) a jutro dzieć da czadu i zrobi na dyskoteki w brzuszkach to znaczy że maluch nadrobił sobie bo dzień wcześniej był leniwy i nic mu złego się nie dzieje. I ja zrozumiałam że czkawka to nie jest liczony jako ruch. -
Dzięki Diana:) właśnie u mnie nocą też jest gorzej, dzisiaj to już w ogóle był jakiś koszmar.. Właśnie leżę z pyralginą w kroplówce i papaweryne dostałam domięśniowo żeby się rozkurczyć, bo szyjka miękka ale nic nie postepuje więc się poród nie zaczyna.
A ja mam jeszcze czasem oprócz kłucia w pochwie takie wrażenie jakby mnie maluch uderzał w szyjkę od środka i na nią napierał. Wtedy tylko stać i czekać aż przejdzie bo to takie dziwne uczucie...Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Widzę że z tymi ruchami to każdy ma inne zdanie i zgłupieć można.
A z tym napieraniem to też u mnie tak jest i czuć wtedy na prawdę nisko małego, jak się poruszy to tak jakby czuć go tu gdzie wzgórek łonowy. Też tak mazsz? Mówią Ci coś kiedy się zacznie? -
Agusza mi powiedziała to samo diabetolog, że na finiszu mogą się poprawić cukry, tylko zastanawiam się ile trwa taki finisz
Właśnie mówią Ci ile będziesz tam leżeć, czy będą wywoływać, czy będą czekać aż się samo zacznie?
Diana jak starania mąż dał się namówić, bo niedziela coraz bliżej?.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.