X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że lepiej jak pępek odpadnie, kłaść małego.
    I o antybiotyku też słyszałam że podają profilaktycznie.

Milmarta co słychać? Jak się czujecie :)?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Wianna, dają wtedy profilaktycznie. Mi kobieta tłumaczyła to teraz jak trafiłam do szpitala, że jak nie ma wyniku z jakiegoś powodu to wtedy zawsze dają. Maluchowi nie zaszkodzi a w razie czego pomoże :)

To ja już wiem czemu ten mój mi nie zlecił tego badania, skoro takie praktyki w wojewódzkim.
    Agusza bardzo tam nudno? Przypomnij mi Ty CC czy SN?

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja robiłam gbs w pon w 35 tc i już dziś wyniki miałam to 5 dni czekałam na szczęście spoko wszystko i tu i tu...

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak podchodzicie do zamaczania pepucha?

Jej

• wianna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szkole rodzenia mówili, że można moczyc a myć nawet trzeba, a najważniejsze, aby dobrze osuszać :) Ale w praktyce wyjdzie wszystko :P

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno myć, suszyć i psikac :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, mega nudno a teraz weekend to już w ogóle nic się nie będzie działo pewnie. Chociaż ja się znowu dosyć mocno skurczam więc kto wie kto wie... :P
    Mamy plan rodzić sn i narazie lekarze nie mają nic przeciwko :) a Ty? Chyba córcia, obróciła się? Bo nie wiem czy nie przegapiłam tej informacji..

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • agusza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szkole rodzenia też położna mówiła że moczyć można ale dobrze wysuszyć. Nic się nie stanie jak się pomoczy jakoś mocno i nie doszuszy się pępuszka tylko najwyżej będzie dłużej trwało zanim odpadnie :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu wiem od położnych ze nie wolno moczyć tylko ma być suchy cały czas . Z Alexem nie moczylam pępka, psikałam octaniseptem i przecierałam gazikami ze spirytusem ( leko się nazywają ) . Na brzuszku bym nie kładla zanim pępek nie odpadnie bo wystarczyło ze pampers zachaczyl o pępek i krewka się lała wiec co dopiero jak dziecko leży na tym pępku :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Jedziemy na nauki... Cały dzień przed nami. Obym dała radę. Mam już baletki na zmianę oraz poduszkę do siedzenia :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle milej nauki :)
    U nas tez mowili, ze jak sie zamoczy to nie panikowac tylko dobrze wytrzec.
    Agusza to syn byl dupka, ale juz oboje glowa do dolu :) Takze szanse sa na SN, tylko moj lekarz, ktory kiedys pracowal w wojewódzkim mowi, ze pogada z kolegami, zeby mnie mocno nie namawiali na cc bo podobno z blizniakami wola cesarki. Takze nie wiem czy mi pozwala SN ale ja chce w kazdym razie. U mnie skurczy nie ma, tylko dziwnym trafem cukier mi sie poprawia, zmniejszam jednostki na 4j mialam 72, teraz na 3j mam 77/84 na czczo.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się już nie chce, jestem tu 16 minut całe haha.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedź grzecznie i zgłębiaj tajniki udanego małżeństwa...ja miałam 10 spotkań po około 2 godziny, więc nie narzekaj. Weekend i z głowy :)

• agusza Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa mi też się cukry jakby lekko poprawiły, diab mówiła że na finiszu może tak być :)
    Jak tu przyjechałam w sobotę to akurat dziewczyna rodziła bliźniaki sn :) więc może Tobie też się uda :)

Diana, Ty jesteś chyba najbliżej rozpakowania więc do Ciebie pytanie: czy boli Cię brzuch tak jakby miesiączkowo? Z tym, że mocniej?

Siwa1001 lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza mnie brzuch najbardziej nocą boli, do tego twardy jak kamień, dzień rożnie bywa i to nie zależy czy jestem na chodzie czy nie. Powiem Ci , że ja nigdy nie miałam bóli miesiączkowych więc nie bardzo mam do czego porównać. W każdym razie czasami jak mega mocno złapię to wygina mnie. Do tego czuję po kilka razy w ciągu doby kłucie w pochwie i to kłucie potrafi też powyginać.

Jeśli chodzi o ruchy to dokłądnie wg mojego jest tak: ma być 10 w ciągu dnia. Ale jeśli dzisiaj będzie mniej i np 7 a jutro też nie będzie 10 tylko mniej to jechać do szpitala. Druga sytuacja jest taka: jeśli dzisiaj jest mniej niż 10 (np 7) a jutro dzieć da czadu i zrobi na dyskoteki w brzuszkach to znaczy że maluch nadrobił sobie bo dzień wcześniej był leniwy i nic mu złego się nie dzieje. I ja zrozumiałam że czkawka to nie jest liczony jako ruch.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle jak wrócisz z tych nauk koniecznie ze szczegółami powtórz co tam mówili. My mamy iść gdzieś w lutym więc jestem mega ciekawa o czym u Was mówią :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Diana:) właśnie u mnie nocą też jest gorzej, dzisiaj to już w ogóle był jakiś koszmar.. Właśnie leżę z pyralginą w kroplówce i papaweryne dostałam domięśniowo żeby się rozkurczyć, bo szyjka miękka ale nic nie postepuje więc się poród nie zaczyna.
    A ja mam jeszcze czasem oprócz kłucia w pochwie takie wrażenie jakby mnie maluch uderzał w szyjkę od środka i na nią napierał. Wtedy tylko stać i czekać aż przejdzie bo to takie dziwne uczucie...

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o ruchy to mi tu powiedzieli że jeśli w ciągu godziny będzie 5 ruchów lub mniej to od razu zgłaszać położnej.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że z tymi ruchami to każdy ma inne zdanie i zgłupieć można.

A z tym napieraniem to też u mnie tak jest i czuć wtedy na prawdę nisko małego, jak się poruszy to tak jakby czuć go tu gdzie wzgórek łonowy. Też tak mazsz? Mówią Ci coś kiedy się zacznie?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza mi powiedziała to samo diabetolog, że na finiszu mogą się poprawić cukry, tylko zastanawiam się ile trwa taki finisz :D
    Właśnie mówią Ci ile będziesz tam leżeć, czy będą wywoływać, czy będą czekać aż się samo zacznie?
    Diana jak starania mąż dał się namówić, bo niedziela coraz bliżej?.

‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ