X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 1.12 i zobaczymy SN czy cc. Właśnie wracam od dermatologa i mam koniec. Nie mogę chodzić. W sensie chodzę ale bez sensu. Koleżanka u której właśnie byłam, mówi że miała cc tak samo przez spojenie więc powiedziała że nie wróży mi SN heh. I tak samo, miała to przy chłopaku.
    No i mam też już zalecenie odstawiania magnezu.
    Wezmę poduszkę do auta abym tam na niej siadła w razie czego...
    Muszę jeszcze znowu do apteki. Byłam wczoraj po rzeczy dla Małego i zapomniałam o recepcie na euthyrox... Aaaaaaaaa aa buuuu.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framtid, no dokładnie jak Ty myślę :-) my jesteśmy z młodym na 15go umówieni ;-) też na święta już chciałabym byc w domu w komplecie, ale teraz jeszcze pochodzić szczególnie że mam pozwolenie od poniedziałku na pionizację, juhu :-)
    A wiecie, jestem teraz u mojej siostry i mój chrześniak 14letni chodzi za mną jak zahipnotyzowany, głaszcze brzuch, wita się z nim i mówi dobranoc he he i jest tak zafascynowany, że to aż niesamowite i mega wzruszające :-)

diana0501, Siwa1001 lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Kochany :)

Ja chce dotrwać do grudnia, bo tak szczerze to nienawidzę listopada :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety a ja znowu mam zagwozdke
    Jak to jest jak ja mam umowę do 1 czerwca 2017 a rodze w grudniu 2016...czy automatycznie przechodzę na ZUS na rok czy tylko do czerwca jestem na zasiłku.... Jak to jest... Pracuje w małej firmie więc cały czas je st em na Zusie...

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Ból mojego krocza jest nie do opisania. Leżę i boli. Jakby mnie ktoś skopał. Nie mogę chodzić. A jak wstaję, chodzę przykurczona i muszę się rozchodzić. Każde podniesie nogi to ból bardzo silny, nawet jak mi lekarz głowicą badał krocze, myślałam że zejdę z bólu.

Wianna, super wieść. Grupa krwi się na bank nie zmienia hehe. Ale te inne powtarzałam,
    Ja zwolnienie mam już ostatnie do 22.12 :)

A posiew dramat. Z dupki ok, kazał tylko przeć jak na stolec hehe ale z pipki gorzej, bo to z cewki idzie... Aaaaaaaa
    Miałam dziś bolesną wizytę.. Plus paseczek z pH też okropne to było, ble.
    Ja mam to samo z tym że u mnie nie da się rozchodzić. Trzeba nam laski zakupić :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Ja nie miałam z dupy strony... I z cewki też nie, tylko patyczek do pochwy mi wkładał, chwila moment... Hmmm.. Skąd ta rozbieżność?? Kto już miał?? Diana wypowiedz się :P
    Ja z pupki nic nie miałam. Tylko z pochwy, chwilę niekomfortowo i tak dziwnie ale potem luz

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    No wiecie boli mnie krocze jakby mnie ktoś kopnął przy ruchach nogi czy przekrecaniu też.....A ja w nocy pobudka bóle straszne podbrzusza jak na okres.. Zjadłam nospe i spokój... Narazie mała mało aktywna wasze też już tak nie dokazuja?
    Mój Szymek robi mi psikusy, raz prawie w ogóle się nie rusza a nastepnego dnia cyrki. Dzisiaj na wizycie gin tłumaczył że jeśli np dzisiaj mam tylko 7 ruchów a jutro mi nadrobi to gra wszystko. Ale jeśli np dziś będzie 7 i jutro też mniej niż 10 to od razu szpital

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja nadal nie wiem chyba jak liczyc te ruchy :/ w sumie nie robie tego bo jak moj mały zaczyna wariacje to tak przez chwile brzuch faluje, czuje jak sie przeciaga, prostuje nózki, ale nie da sie tego 'policzyc' :P teraz tez np mam taniec brzucha plus czkawka do tego :D

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie nie znam z tymi ruchami, mi powiedzieli ze liczyc ale nie oszalec ..a widze ze Diana pisze ze siedem ruchow i szpital....o czkawke mam czesto i to wieczorem kiedy zasypiam i nie moge bo pulsuje....posiew tez mialam z dwoch stron ale mozna bylo z jednej ...czekam na wyniki
    Mam taki ucisk na szyjke ze jak czasem ide to musze przystanac ..
    Wiecie jak bym chciala urodzic np 17 grudnia ...ale nie po 20 bo wtedy na bank w wigilie bede lezec w szpitalu..a i kazdy chce spedzic sweita z rodzina ..a tu taka rodzaca sie trafi i moga byc nie przyjemni...juz jedna polozna taka super chruper odmowila bo ma urlop boje sie ze zostana tylko te najgorsze...

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co sie dowiedziałam wczoraj od poloznej ze szkoly rodzenia ....ze w lozeczku koldrka i podusia noralnie moze byc..chodz ja jstem taka daleka od tego....i ze dziecko mozna klasc na brzuszku i moze nawet tak spac...niewiem skad ona takie info miala..ja tam bym sie bala ...ale powiem wam ze byla mega nie przyjemna..obym na nia nietrafila....

Jej

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć 5 ruchów na godzinę, jak cisza to zjeść coś słodkiego i liczyć następną godzinę, jak dalej brak ruchów to szpital. A liczyć mam 3 razy dziennie. Póki co jest spoko.
    Trochę się martwię bo odebrałam wyniki z laboratorium i spadają mi płytki krwi od września:264-231-208-196, a teraz 169. Norma jest od 150. Niby jeszcze się mieszczę, ale boję się.
    Riri masz rok płacone przez ZUS.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Ja mam to samo z tym że u mnie nie da się rozchodzić. Trzeba nam laski zakupić :D
    U mnie też nie ma czego rozchodzić ale w sensie miałam na myśli że się wyprostować mogę. Skoro Ty masz takie bóle jak ja a masz spojenie ok to dziwne ale oczywiście z plusem dla Ciebie :D

Dziś w skrzynce znalazłam w kopercie lizaka z ulotka o prośbę aby wspomóc niepełnosprawną dziewczynkę. Proszą o 19,90 zł bo tyle kosztuje godzina z rehabilitantem. Oczywiście zobaczyłam że w necie jest ta fundacja, popłakałam się również i jak się uspokoiłam wysłałam troszkę więcej kaski. Ja nie zbiednieję, a może coś pomoże bąblowi :(

Wysłałam też moje ostatnie zwolnienie do zus...teraz mszę wykonać telefon do księgowego i dopytać jak to robimy i czego będzie potrzebował. Wiem że akt urodzenia i podanie, ale wolę się upewnić....

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri kładzenie noworodka na brzuch jest ok, jeśli jesteś w stanie kontrolowac, czyli najlepiej leżeć obok niego i patrzeć, bez kontroli wzrokowej i możliwości szybkiej reakcji nie ryzykowalabym... A pozycja leżenie na brzuchu jest bardzo wskazana, żeby mógł Maluszek regulować napięcie mięśni, więc nie bójmy się tak ich Układać :) z pościelą bym dała spokój, chyba że polozna na myśli miała jakiś mniejszy rozmiar, bo np.komplety wozkowe są jak kocyk podobnych rozmiarów :) więc dużo mniejsze od zwykłej pościeli :)

Ile mniej więcej na wymaz GBS się czeka? Bo zapomniałam spytać :P

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba po iluś tygodniach można kłaść na brzuszku, nie? Bo nie pamiętam.

Wymazy są do tygodnia mnie się wydaje moja kochana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 16:36

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, moje płytki też lecą w dół, ostatni wynik 107, Twój jest całkiem spoko :) Już ostatnio byłam poniżej normy, ale w ciąży to się może zdarzyć. Czytałam dzisiaj, że trzeba się martwić, jak są poniżej 70, a od 100 jest jeszcze ok. Zobaczę co lekarz na to.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na brzuszku można klasc jak pępek odpadnie, niektórzy nawet z pępkiem klada na brzuszku. Generalnie im szybkie tym lepiej, niech maluch ćwiczy miesnie

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tyg mi kazali czekać... Ja dziś spuaca cały dzień.

Jej

• wianna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pepkiem ponoć też można, kwestia czy nie będzie dyskomfort dla Dzidzi ta spinka od pępka, że będzie się w brzuch wbijać :)

A jak nie zdążę zrobić GBS a zacznę rodzic czy jak wczesniaki się po prostu rodzą to wtedy profilaktycznie antybiotyk podają?

• wianna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta co tam u Was???

• agusza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, dają wtedy profilaktycznie. Mi kobieta tłumaczyła to teraz jak trafiłam do szpitala, że jak nie ma wyniku z jakiegoś powodu to wtedy zawsze dają. Maluchowi nie zaszkodzi a w razie czego pomoże :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ