Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Campari dla mnie cycki z ktorych leci to juz norma raz z jednego raz z drugiego, czasem w nocy koszulke przebieram bo cala mokra, ale w staniku i w dodatku z wkladkami spac nie zamierzam, bo jest mi poprostu niewygodnie po porodzie to co innego bo wtedy moze leciec na maksa, ale teraz to moje cycki maja takie wyrzuty jednorazowe
Brzuch mnie nadal pobolewa mimo ze wstałam z łożka zazwyczaj jak sie podnioslam i pochodzilam to mijało hmm .. kąpiel konieczna a potem łykne nospe o. -
Framtid, jeszcze nie pora na Ciebie, odpoczywaj i wytrzymajcie jeszcze trochę
To nam się trafiły nauki - 3 dni i łącznie niecałe 3 godziny siedzenia W tym załatwiona poradnia, kobita powiedziała, że jak nie mamy ochoty słuchać o naturalnych metodach planowania rodziny, to nie będzie nikogo zmuszać i podpisze nam, że byliśmy, a jak ktoś chce porozmawiać, to serdecznie zaprasza na spotkanie Ksiądz też spoko - niecała godzina siedzenia i chyba z 5 kawałów opowiedział
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Izieth wiem ze jeszcze nie pora, ale o dziwo mimo wzięcia nospy wciąż czuje podbrzusze i ledwo sie ruszam w czwartek wizyta u gina, moze wytrzymamy chociaż te kilka dni, skurczów jakiś intensywnych póki co nie ma wiec moze to tak w ramach przygotowania
-
Framtid, to jeszcze nic nie musi znaczyć ja jestem jeszcze za Tobą a podbrzusze czuję, czasami nawet solidnie zaboli, ale młody jest u mnie głową bardzo nisko i mnie ciśnie, a lekarka jakoś w panikę nie wpada i nawet mam już wstawać, więc myślę że u Ciebie też się nic nie szykuje, może dziecko się obniżyło na co już jest jak najbardziej właściwy czas
-
Wiem wiem, ja wiem wszystko ale jednak czasem tydzień ciąży nie jest wyznacznikiem i moze sie zacząć wcześniej mimo naszej woli dlatego biorę wszystko pod uwagę zwłaszcza ze ja sie ostatnio nie oszczędzałam a w dodatku byłam chora. Oczywiście nie biegnę zaraz do szpitala bo nie widzę sensu, póki mnie nie zegnie w pół tak solidnie, ale biorę tez pod uwagę ze moge nie być z tych co urodzą w 40 tygodniu tylko wcześniej i ze właśnie zaczynam odczuwać konkretne przygotowania mojego organizmu do tej wielkiej chwili
Póki co leze bo cały czas odczuwam ból pleców i mam spięty brzuch -
No i szczerze to jestem trochę zła ze tak mnie poskładało dzisiaj bo miałam w planach wizytę w centrum handlowym i jakieś zakupy świąteczne. Nie mam żadnych prezentów dla bliskich a czasu zostało niewiele. Każdego dnia poziom energii spada mi o kilka kresek i nie wiem kiedy mam zrealizować te moje wszystkie plany zakupowe od czterech dni siedzę w domu a jedyny kontakt ze świeżym powietrzem mam jak otworze okno albo balkon yhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 13:12
-
Właśnie w sumie ja dość naiwnie założyłam, że wcześniej się nie zacznie, a w sumie wszystko może się stać. Ale powiem Wam, że mam jakiś dziwny spokój...żeby nie powiedzieć przerażający, zważając na mój panikarski charakter, a może po prostu jestem nieświadoma
Framtid Shantelle dobrze radzi-zakupy on line -
Jiji wrote:A u mnie chyba powtórka z rozrywki, mla od rana milczy jak zaklęta dwa ruchy do tej pory....Jak do wieczora nic idę na IP....
-
Framtid ja juz od tygodnia mam dość bolesne skurcze na które nie działa nospa ani prysznic tylko chodzę od ściany do ściany i nie wiem co robić byłam w szpitalu ale tak ma być mi powiedzieli . Póki nie mam krwawien, wody nie odchodzą i nie boli bardzo ze ledwo na nagach stoję to tak ma być .
Oczywiście lepiej to sprawdzić bo każda z nas ma inaczej i skurcze skurczom nierówneTysia -
Riri, u mnie też dzisiaj mała wyjątkowo spokojna. Niby wiem, że może tak się zdarzyć, że ma lenia, ale już zaczęłam sobie wkręcać. Na szczęście przed chwilą trochę się powypychała Chyba taki leniwy dzień dzisiaj
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
U mnie poza tym okropnym całodniowym bólem pleców i pobolewaniem w podbrzuszu, mały tez jakiś taki spokojny. Miał tylko jedna chwile w ciągu dnia co sie poprzeciagal, aż bolało ale cieszyłam sie ze sie 'odezwal' bo miałam oczywiście czarne wizje. Ale tak jak mówi Shantelle ciasno im sie robi, dużo śpią no i zbierają siły bo niedługo wyczerpująca podróż je czeka
-
Ja dziś miałam koszmar. Może mnie brzuch nie bolał ale mam jak Framtid... W nocy wszystko tak przeciążone, że już nie ma jak spać. A do tego chciałam z prawego boku na prawy się przekręcić i nie dość że krocze to skurcz jakby w okolicy prawego jajnika. Ale wcześniej już też mnie tak łapało. Dłonie to mam jak chłop haha. A po naukach miałam takie stopy... Kostki mi się zlewały z łydkami.... Mam nawet zdjęcie hehe bo to było nie do wiary..
-
Shantelle nogi do miski z ciepła woda i solą i wymoczyć a z tym spaniem to masakra .. ja juz jestem przerażona ze za kilka godzin musze sie znowu kłaść spać teraz w ogóle tez jest mi kiepsko, stałam w kuchni, robiłam ciasteczka kruche, potem zmywalam i jakoś było znośnie, a tylko sie położyłam i juz ból nie do zniesienia w dodatku pierwszy konkretny skurcz sie pojawił czuje sie okropnie, leze na lewym boku i nawet nie próbuje sie obrócić bo wiem ze nie dam rady a jak sie zmuszę to bede przy tym płakać i jak tu rodzic, jak nogi rozłożyć jak ja sie ledwo moge ruszyć o centymetr, porażka