Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja odkładam leczenie zębów na II trymestr. Wiadomo, że bez znieczulenia trzeba, a mnie tak zawsze mocno stresuje dentysta (jeszcze nigdy nie robiłam bez znieczulenia) że boję się, że mogłabym zaszkodzić tymi nerwami maluchowi. Mam tylko dwa mikro-ubytki, więc spokojnie poczekają.
Gorszą informacją jest dla mnie, że nie wolno wybielać zębów w ciąży, a bardzo chciałam sobie zapodać Białą Perłę przed ślubem...
No nic, poproszę fotografa, żeby mi w Photoshopie wybielił zęby na fotkach -
Ja właśnie mam zamiar iść do dentysty hak będę w Polsce bo mi plomba wypadła a raczej częsc plomby wiec musze to zrobić póki jeszcze nic nie boli ja przed ciążą cały czas jak robiłam zęby to bez znieczulenia bo moja dentystka nie robi znieczulenTysia
-
Kochane nie ma się co stresowac. Ja jak byłam na usg w 6tyg i 3dniu nie było zarodka tylko pęcherzyk ciazowy 18mm i żółtkowy.Tydzień później już był zarodek z sercem ale za to zanim Miałam wizytę to 3 noce koszmary i spac potem nie mogłam. Więc nie potrzebnie się denerwujecie
-
Ja się dziś nie miałam siły udzielac na forum. Dziś był koszmarny dzień raczej popołudnie. Takie mdłości i wymioty później tylko rwalo bo rzoladek pusty. Teraz zjadłam kromke z serem i inke wypilam. A tak To masakra.
Ja nie będę musiała czekać do 20maja ide na wizytę 2 maja prywatnie tak sie ciesze. Potem do 20. Jakoś wytrzymam.
-
Riri wrote:Ojjj skąd ja to znam.... Ja właśnie gogluje że jak na wiek usg 5t6d 2,8 mm na zarodek to za mało... I panika znowu... Ehhhhh oszalejemy.
Moja fasolka w 6t +4d miala 0,62 cm. A myslalam ze to malo. Tyle ze to zalezy od wielu czynnikow wiec nie ma co sie nakrecac -
Riri wrote:A ja dziś zaliczyłam pierwszego pawika ;(
Ja mam od prawie 5 tyg takie mdlosci ze zastanawiam sie czy pawik nie byl by lepszy , moze by mi sie polepszylo Weszlam na wage i minus 2 kg bo nic mi nie smakuje ... -
To moze warto , bo ja tak czy siak nie moge patrzec na jedzenie a codzienne mdlosci od ponad miesiaca mnie wykanczaja... mdli mnie juz na wszystko nawet czytac i patrzec na jedzenie nie moge bo mi sie cofa ...
-
Riri wrote:Dziewczyny co jecie jak nie ma się ochoty na nic?? .....
Mi niestety ale wchodza tylko smieciowe jedzenia .. Slone ostre etc.. czyli najlepiej chips czy kebab. Ale nie kupuje i nie jem probuje czyms zastapic. Ale odrzucilo mnie doslownie od wszystkiego co wczesniej jadlam i lubialam.