X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na 6 grudnia ;) Cudny termin, ale niestety nierealny bo u mnie cc ze skazać medycznych więc pewnie dzieć szybciej będzie, o ile wszystko będzie dobrze

Riri ja też mam tak że jeden dzień mdli, a inny nie, także narazie spokojnie (choć wiem że łatwo się mówi)

Mnie też tak czasami ciągnie na środku brzucha, a po bokach to prawie non stop. biorę nospę, duphaston i luteinę.

Riri lubi tę wiadomość

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnus wrote:
    Cześć nazywam się Agnieszka, chciałam dołączyć do tego forum, gdyż termin mam na 5grudnia i jest to moa pierwsza ciąża. Wcześniejszą poroniłam. Może dowiem się coś ciekawego. Wymiana doświadczeń, objawów, super sprawa.
    Hej witam :) ja miałam miec też na 5 grudnia a z usg wyszedł 6 grudnia wiec prawie tak jak ja:D

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja leżę bom słaba jakaś, dramat

Od 9.05 idę na zwolnienie, nie czuję się najlepiej. Mdłości mam jakoś tak od 11h. Rano luz, za to potem masakra

Nic mi się nie chce a majówka przecież :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko nadzieje ze w pozniejszych tygodniach ciaza bedzie milsza bo narazie to ciezki kawalek chleba dla mnie

j36regz209hdv9cb.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny u mnie do tej pory było wszystko ok a teraz ? porażka strasznie mnie mdli .. jak jestem głodna i coś wmuszę w siebie to później cały dzień w gardle mi stoi :/ mam nadzieje ze przejdzie

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei mimo braku mdłości nie mam ochoty jeść , nawet nie mogę nic na siłę wcisnąć i chyba przez to waga spada w dół. Aż się martwię bo powinnam ważyć około 60-62 kg teraz a ważę ledwo 57 kg. Dwa tygodnie temu było 59 :( jestem załamana

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze? To by się mnie schudnięcie przydało hehe :)
    No ale ja mam dni raz takie, że nic nie mogę zjeść a dziś mam tak że siedzę głodna, ale się hamuje oczywiście aby nie jeść na non stopie..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    U mnie z kolei mimo braku mdłości nie mam ochoty jeść , nawet nie mogę nic na siłę wcisnąć i chyba przez to waga spada w dół. Aż się martwię bo powinnam ważyć około 60-62 kg teraz a ważę ledwo 57 kg. Dwa tygodnie temu było 59 :( jestem załamana
    Z tego co wyczytałam to dużo kobiet chudnie w pierwszym trymestrze wlasnie przez mdłośc, wymioty i brak apetytu :)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam wsys na maxa,
    dziś ćwiczyłam pierwszy raz od momentu dowiedzenia się o ciąży, lekarz powiedział że mogę biegać i ćwiczyć ale zakaz bicia rekordów.
    Smutno trochę iż nie pobiegnę w Cracovia Półmaraton, biegłam w dwóch edycjach, ominę trzecią, ale warto :)
    Znalazłam ćwiczenia na YT, laseczka w ciąży ćwiczy, bardzo delikatne, ale nie powiem, tętno przyśpieszyło , teraz czuję ręce i nogi. Fajnie. Chciałąm zobaczyć jak się ćwiczy..ach, zupełnie inne, spokojne ćwiczenia jak bieganie i Chodakowska :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Z tego co wyczytałam to dużo kobiet chudnie w pierwszym trymestrze wlasnie przez mdłośc, wymioty i brak apetytu :)[/QUOTE
    Masz rację, ale ja nie mam mdłości, jest mi jedynie niedobrze i wymiotuje podczas jazdy autem a teraz jeżdżę tylko raz w tygodniu więc nie wiem skąd te spadki wagi.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    To ja mam wsys na maxa,
    dziś ćwiczyłam pierwszy raz od momentu dowiedzenia się o ciąży, lekarz powiedział że mogę biegać i ćwiczyć ale zakaz bicia rekordów.
    Smutno trochę iż nie pobiegnę w Cracovia Półmaraton, biegłam w dwóch edycjach, ominę trzecią, ale warto :)
    Znalazłam ćwiczenia na YT, laseczka w ciąży ćwiczy, bardzo delikatne, ale nie powiem, tętno przyśpieszyło , teraz czuję ręce i nogi. Fajnie. Chciałąm zobaczyć jak się ćwiczy..ach, zupełnie inne, spokojne ćwiczenia jak bieganie i Chodakowska :D
    U mnie jest tylko jedna siłka,w której prowadzą fitness dla ciężarnych. Cwiczylam przed ciążą i teraz ale przenoszę się właśnie na ten fitness. Co do Chodakowskiej to nie wiem czy wiecie ale ćwiczenia z nią niszczą stawy. Na pewno nie wszystkim ale kiedy po wypadku chodziłam na rehabilitację, babeczka mówiła właśnie ile to pań ćwiczyło z Chodakowską i stawy poszły. Także dziewczyny uważajcie. Na YT jest masa ćwiczeń dla ciężarnych i lepiej je robić. Chodakowska ma ciężkie ćwiczenia. Wiem bo też z nią kiedyś cwiczylam ale przeraził mnie fakt niszczenia stawów a nie są moje w najlepszej formie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    U mnie jest tylko jedna siłka,w której prowadzą fitness dla ciężarnych. Cwiczylam przed ciążą i teraz ale przenoszę się właśnie na ten fitness. Co do Chodakowskiej to nie wiem czy wiecie ale ćwiczenia z nią niszczą stawy. Na pewno nie wszystkim ale kiedy po wypadku chodziłam na rehabilitację, babeczka mówiła właśnie ile to pań ćwiczyło z Chodakowską i stawy poszły. Także dziewczyny uważajcie. Na YT jest masa ćwiczeń dla ciężarnych i lepiej je robić. Chodakowska ma ciężkie ćwiczenia. Wiem bo też z nią kiedyś cwiczylam ale przeraził mnie fakt niszczenia stawów a nie są moje w najlepszej formie
    ja z Chodakowską ćwiczyłam bardzo długo :) ale stawy na szczęście mam wporządku, nic nie boli :) u mnie pół rodziny z nią cwiczy i nikomu nic się nie działo chociaż rzeczywiście zdarzyło się że jak ktoś miał mocną nadwagę i z nią cwiczył to kolana bolały :) różne opinie są na jej temat :)

ja na razie ćwiczenia odpuściłam bo mdłości nie daja mi spokoju :/

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię ćwiczyć z Chodakowską, powiem szczerze że dzięki niej zaczęłam ćwiczyć i się czułam rewelacyjnie.
    Dziś ćwiczyłam z babka która w ciąży ćwiczy. Śmieszne spokojnie ćwiczenia, ale trochę poczułam, no i wiadomo że teraz się swoją drogą szybciej męczę :)

Tysia :) lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem szczupłą osobą ale lata treningów zrobiły swoje ze stawami plus wypadek dał pozwolenie na ćwiczenia wzmacniające mięśnie kręgosłupa . Zresztą teraz nie ważne kto z kim ćwiczy i jak ruch jest wskazany i z umiarem :)

Tysia :) lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam ciężkie treningi i bieganie, no ale trzeba obrót zmniejszyć hehe :)

AgnOss lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja schizuje! Nic nie czuję ciążowego, poza jedynie pełnymi piersiami, ale wydaje mi się, że i one się zmniejszyły. Po prostu nic ani trochę ciazowo :( nie wiem czy to dobry znak... Jeszcze tydzień do wizyty...

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam w pełni sił. Aż mnie to przeraża... :-(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna i Palocia ja też dzisiaj czuje się świetnie jakby nigdy nic..

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie wytrzymam tych trzech tygodni to za 1,5 się umówię do kogoś żeby zobaczyć czy wszystko ok. Bo zejdę na zawał do tego 12.tygodnia....

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia mam tak samo:) jestem bardzo niecierpliwa i bym co tydzień oglądała maleństwo a wizytę mam 13.05:) cieszy się majówką:)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ