Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja mam na 6 grudnia Cudny termin, ale niestety nierealny bo u mnie cc ze skazać medycznych więc pewnie dzieć szybciej będzie, o ile wszystko będzie dobrze
Riri ja też mam tak że jeden dzień mdli, a inny nie, także narazie spokojnie (choć wiem że łatwo się mówi)
Mnie też tak czasami ciągnie na środku brzucha, a po bokach to prawie non stop. biorę nospę, duphaston i luteinę.Riri lubi tę wiadomość
-
Agnus wrote:Cześć nazywam się Agnieszka, chciałam dołączyć do tego forum, gdyż termin mam na 5grudnia i jest to moa pierwsza ciąża. Wcześniejszą poroniłam. Może dowiem się coś ciekawego. Wymiana doświadczeń, objawów, super sprawa.
-
diana0501 wrote:U mnie z kolei mimo braku mdłości nie mam ochoty jeść , nawet nie mogę nic na siłę wcisnąć i chyba przez to waga spada w dół. Aż się martwię bo powinnam ważyć około 60-62 kg teraz a ważę ledwo 57 kg. Dwa tygodnie temu było 59 jestem załamanaTysia
-
To ja mam wsys na maxa,
dziś ćwiczyłam pierwszy raz od momentu dowiedzenia się o ciąży, lekarz powiedział że mogę biegać i ćwiczyć ale zakaz bicia rekordów.
Smutno trochę iż nie pobiegnę w Cracovia Półmaraton, biegłam w dwóch edycjach, ominę trzecią, ale warto
Znalazłam ćwiczenia na YT, laseczka w ciąży ćwiczy, bardzo delikatne, ale nie powiem, tętno przyśpieszyło , teraz czuję ręce i nogi. Fajnie. Chciałąm zobaczyć jak się ćwiczy..ach, zupełnie inne, spokojne ćwiczenia jak bieganie i Chodakowska
-
Tysia :) wrote:Z tego co wyczytałam to dużo kobiet chudnie w pierwszym trymestrze wlasnie przez mdłośc, wymioty i brak apetytu [/QUOTE
Masz rację, ale ja nie mam mdłości, jest mi jedynie niedobrze i wymiotuje podczas jazdy autem a teraz jeżdżę tylko raz w tygodniu więc nie wiem skąd te spadki wagi. -
Shantelle wrote:To ja mam wsys na maxa,
dziś ćwiczyłam pierwszy raz od momentu dowiedzenia się o ciąży, lekarz powiedział że mogę biegać i ćwiczyć ale zakaz bicia rekordów.
Smutno trochę iż nie pobiegnę w Cracovia Półmaraton, biegłam w dwóch edycjach, ominę trzecią, ale warto
Znalazłam ćwiczenia na YT, laseczka w ciąży ćwiczy, bardzo delikatne, ale nie powiem, tętno przyśpieszyło , teraz czuję ręce i nogi. Fajnie. Chciałąm zobaczyć jak się ćwiczy..ach, zupełnie inne, spokojne ćwiczenia jak bieganie i Chodakowska -
diana0501 wrote:U mnie jest tylko jedna siłka,w której prowadzą fitness dla ciężarnych. Cwiczylam przed ciążą i teraz ale przenoszę się właśnie na ten fitness. Co do Chodakowskiej to nie wiem czy wiecie ale ćwiczenia z nią niszczą stawy. Na pewno nie wszystkim ale kiedy po wypadku chodziłam na rehabilitację, babeczka mówiła właśnie ile to pań ćwiczyło z Chodakowską i stawy poszły. Także dziewczyny uważajcie. Na YT jest masa ćwiczeń dla ciężarnych i lepiej je robić. Chodakowska ma ciężkie ćwiczenia. Wiem bo też z nią kiedyś cwiczylam ale przeraził mnie fakt niszczenia stawów a nie są moje w najlepszej formie
ja na razie ćwiczenia odpuściłam bo mdłości nie daja mi spokojuTysia -
Ja też lubię ćwiczyć z Chodakowską, powiem szczerze że dzięki niej zaczęłam ćwiczyć i się czułam rewelacyjnie.
Dziś ćwiczyłam z babka która w ciąży ćwiczy. Śmieszne spokojnie ćwiczenia, ale trochę poczułam, no i wiadomo że teraz się swoją drogą szybciej męczęTysia :) lubi tę wiadomość
-
Ja jestem szczupłą osobą ale lata treningów zrobiły swoje ze stawami plus wypadek dał pozwolenie na ćwiczenia wzmacniające mięśnie kręgosłupa . Zresztą teraz nie ważne kto z kim ćwiczy i jak ruch jest wskazany i z umiarem
Tysia :) lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja schizuje! Nic nie czuję ciążowego, poza jedynie pełnymi piersiami, ale wydaje mi się, że i one się zmniejszyły. Po prostu nic ani trochę ciazowo nie wiem czy to dobry znak... Jeszcze tydzień do wizyty...Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm