Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od ostatniej wizyty jestem wyjęta z życia, mdłości cały dzień, mam problem z wchodzeniem do kuchni, nie mówiąc o otwieraniu lodówki... Niedobrze mi się robi na widok reklam z produktami na grilla, masakra. Mocno się zmuszam do jedzenia czegokolwiek, a przecież teraz powinnam dbać o zdrowe posiłki i odpowiednią ilość składników odżywczych, jest ciężko.
Jest mi niedobrze i źle się czuję, ale nie chcę, żeby to przeszło, bo to pozwala mi myśleć, że jest ok
Ja też najchętniej przeprowadziłabym się do lekarza, żeby codziennie rano mieć USG i dopiero później zaczynać dzień.
Nie mam ani sił ani ochoty na czytanie informacji w Internecie i szczerze mówiąc jestem spokojniejsza i nie stresuję się tak bardzo. Teraz i tak nie mam wpływu na to, co się dzieje...
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Izieth wrote:Ja od ostatniej wizyty jestem wyjęta z życia, mdłości cały dzień, mam problem z wchodzeniem do kuchni, nie mówiąc o otwieraniu lodówki... Niedobrze mi się robi na widok reklam z produktami na grilla, masakra. Mocno się zmuszam do jedzenia czegokolwiek, a przecież teraz powinnam dbać o zdrowe posiłki i odpowiednią ilość składników odżywczych, jest ciężko.
Jest mi niedobrze i źle się czuję, ale nie chcę, żeby to przeszło, bo to pozwala mi myśleć, że jest ok
Ja też najchętniej przeprowadziłabym się do lekarza, żeby codziennie rano mieć USG i dopiero później zaczynać dzień.
Nie mam ani sił ani ochoty na czytanie informacji w Internecie i szczerze mówiąc jestem spokojniejsza i nie stresuję się tak bardzo. Teraz i tak nie mam wpływu na to, co się dzieje... -
Dzięki dziewczyny, podnosicie mnie na duchu. Mam nadzieję, że u mnie brak objawow oznacza po prostu, że tak łagodnie przechodzę ciążę... Dam radę do soboty! I nie będę się specjalnie zamartwiać... Póki nie ma czym!Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm
-
Mnie tez przestały jakoś mocno bolec piersi, tylko czasem jak próbuje położyć sie na brzuchu to zabolą, ale nie martwię sie bo w zamian za to od tygodnia mam mdłości i mimo ze jestem głodna to nie moge nic przełknąć. Mam nadzieje ze jednak nie bedzie to trwało aż do końca pierwszego trymestru bo chyba sie wykończę hehe
-
Hej
Ja wczoraj wisiałam nad kiblem a dziś luz.
Raz mi gorzej a raz źle
Czasami mnie bolą piersi, czasami nie.
Nie wiem po co czytacie te złe rzeczy, zamiast czytać te pozytywnie
Trzeba cieszyć się tym co jest, a nie posiłkować się tragediami innych ludzi...
Ja też mam objawy i też najchętniej bym co tydzień była u lekarza, ale kazał mi przyjść 14.05 czy nawet 24.05 i cóż, słucham mądrzejszego
Dlatego kochane głowa do góry, jest super
Nie martwcie się na zapas nooo
-
nick nieaktualny
-
0majekmeg0 wrote:A ja mam wizyte już dzisiaj, ale o 19.30 i czekam jak na szpilkach... Mam nadzieje że wszystko ok.
Dlatego zawsze ustawiam sobie z rana , aby nie myslec caly dzien -
Dziewczyny wiecie może jak to jest z braniem duphastonu ? Ja jako że mieszkam w Irlandii i lece samolotem 12 maja to dostałam zapobiegawczo od mojego gina z Polski wlasnie duphaston 2x1 ale przepisal mi 20 tabletek czyli braknie mi do wizyty a słyszałam rozne opinie że niby nie wolno tak duphastonu odstawiać ?Tysia
-
Nie odstawialabym bo organizm się przyzwyczaja jeszcze w dawce 2x1...
Dziewczyny ratujcie jak sobie radzicie z mdlosciami dziś caaaaaly dzień.. Leżę i się Noe ruszam... Wymioty też były... Dziś
dość konkretnie mnie wzięło... Mineralna z cytryna nie pomaga banany nie pomagają jestem głodna a Noe jestem w stanie nic zjeść... Jak sobie radzicie załamana jestem30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Ale wlansie on mi tyle zapisal moja mama była u niego i zapisal mi tylko 20 tabletek czyli na 10 dni czyli do 12 maja rano mi wystarczy jak wezme dzisiaj wieczorem a wizyte mam 13 maja o 16 dopiero a nie mam więcej tabletek ..
Riri ja mam podobnie z mdłościami ale nie wymiotowałam chociaż pare razy do kibelka latałam i tez nic nie pomaga komleptnie . Wiec się poddalam , jem mało bo od wszystkiego mnie odrzuciło i schudłam 1,5 kgRiri lubi tę wiadomość
Tysia -
Tysia :) wrote:Ale wlansie on mi tyle zapisal moja mama była u niego i zapisal mi tylko 20 tabletek czyli na 10 dni czyli do 12 maja rano mi wystarczy jak wezme dzisiaj wieczorem a wizyte mam 13 maja o 16 dopiero a nie mam więcej tabletek ..
Riri ja mam podobnie z mdłościami ale nie wymiotowałam chociaż pare razy do kibelka latałam i tez nic nie pomaga komleptnie . Wiec się poddalam , jem mało bo od wszystkiego mnie odrzuciło i schudłam 1,5 kg
i zauważyłam, że nudności są gorsze, jak leżę
dobrze mi też robi kilka łyków wody mocno gazowanej - odbija mi się wtedy jak krowie po liściach, ale jest trochę ulgiRiri lubi tę wiadomość
-
a ja po wizycie - pobiegłam bo do 17-go bym nie wytrzymała
dzidzia rośnie jak na drożdżach, 19mm i wg USG 6t3d, serduszko 140/min - dał posłuchać bajka
wydruk zdjęć bardzo niewyraźny - na żywo dużo lepiej było widać główkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1ebc45ee3d0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52b9df53793e.jpgdiana0501, Izieth, Pampcia lubią tę wiadomość
-
Basia cudowny Tysia spokojnie, jak to tylko tyle czasu to nic nie powinno się stać przecież to też zostaje we krwi naszej, poproś lekarza na wizycie i łyknij od razu w domku jeśli Ci zaleci ja usg w środę padne do tego czasu chyba.. Tak się boję a jeszcze gdzieś przeczytałam wpis dziewczyny na forum o takim samym biciu serduszka 100, wymiarach zarodka i potem już nie widziałam jej wpisów.. Panikuje jak wariatka30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
mi dziś lekarz powiedział, żeby wyluzować, bo najgorsze co możemy sobie same zrobić to wywoływać stres, który jest naprawdę szkodliwy dla dziecka
Nie czytaj żadnych negatywnych wpisów, tylko te pozytywne, szerokim łukiem omijaj fora, z tragediami, bo się tylko hormony stresu uwalniają
ja dla polepszenia nastroju oglądam łóżeczka i wózki w sklepach internetowychRiri, diana0501 lubią tę wiadomość