X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tylko chciała wiedzieć że wszystko w porządku :-( nie ma tego jak sprawdzić, a naczytałam się smutnych historii. Narzeczony po mnie krzyczy że mam już nie czytać i się nie nakręcać, bo się tylko niepotrzebnie denerwuję, ale.... No nie da się kurcze. Trzęsę się strasznie nad tą ciążą, to nasza pierwsza ale przynosi nam ogromnie dużo radości.

diana0501 lubi tę wiadomość

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w nocy wylądowałam na SOrze - kola nerkowa;/ tragedia jaki to ból.w pierwszej ciąży miałam dopiero w III trymestrze, a teraz od samego początku. Dali mi paracetamol i papawerynę i na szczęście puściło. Mam nadzieje że nie zaszkodziło dziecku;/;/

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta ja tez dzisiaj czuje sie dobrze :D ale piersi w nocy mnie bolały . Na szczęście jutro wizyta wiec zobaczę co i jak :D

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• anna123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia to ktory masz tydzien ciazy ze musisz do 12 tygodnia czekac ?

j36regz209hdv9cb.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 12.tygodniu mija ryzyko, o to mi chodziło a nie ze musze czekać tyle...

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia też tak miałam że czytałam dużo a później kazde kłucie w jajniku to stwierdzałam ze to na pewno cos nie tak :) ale poki co wszystko jest wporzadku i powiem Ci szczerze że przestałam te głupoty czytac bo po co ? tylko nakręcamy się nie potrzebnie :) ja dopiero pierwsze usg będę mieć 13 maja ale nie mam zamiaru się nakręcać, co ma być to będzie . Na tyle ile mogę to uważam i staram się żeby było wszystko ok :) reszta w rękach Boga i natury :)

Riri, diana0501 lubią tę wiadomość

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki!

Paolcia88 - kochana, odpuść sobie te wszystkie przypadki. Wyznaję zasadę, że nasze myśli w jakimś stopniu kreują rzeczywistość, zatem same pozytywne myśli. To zadanie na najbliższe trzy dni! :P Dla nas wszystkich...

Tysia:) - jak Twój brzuch? Mój boli tylko, jak za długo siedzę. Chyba ta pozycja jest wyjątkowo dla mnie dokuczliwa. Chwilami zastanawiam się czy to ciąża. :P

Za to mój mąż bardziej "wariuje", niż za pierwszym razem. :D Pewnie przez nasze przejścia, ale nie udziela mi się jego przeczulenie. To miłe, że się troszczy i tylko tak to interpretuje.

Pierwsze usg dopiero 10 maja, a mnie już ciekawość zjada, choć wiem, że lepiej poczekać. Więcej widać, można więcej się dowiedzieć.

Co macie dziś w planach? U mnie pada... :(

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam smaka na kebaba tylko gdzie ja go kupie.....

AgnOss lubi tę wiadomość

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Aga. Znajoma

Wysłany: 1 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Po półtora roku starań, po badaniach, leczeniach udało się wtedy kiedy najmniej się tego spodziewaliśmy :) wg OM mamy termin na 29.11 ale owu była bardzo późno więc wg usg dopiero 12 grudnia :) dzisiaj mamy 7+6, serduszko już pięknie bije :) od początku 7 tygodnia męczą mnie mdłości,straaaaszne uczucie!

cd9bvfxmflz35nej.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, moja fasolka też daje znać o sobie. Mdłości, potworna ochota na spanie wśaśnie ok 13.00 i caśy czas odbijabie... Jutro mam wizyte u nowego gina już nie z kliniki, tylko takiego na miejscu który będzie prowadził ciążę. Mam wszystkie wyniki badań więc idę przygotowana.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png

Wysłany: 1 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiociaJola wrote:
    Dzień dobry Mamuśki!

Paolcia88 - kochana, odpuść sobie te wszystkie przypadki. Wyznaję zasadę, że nasze myśli w jakimś stopniu kreują rzeczywistość, zatem same pozytywne myśli. To zadanie na najbliższe trzy dni! :P Dla nas wszystkich...

Tysia:) - jak Twój brzuch? Mój boli tylko, jak za długo siedzę. Chyba ta pozycja jest wyjątkowo dla mnie dokuczliwa. Chwilami zastanawiam się czy to ciąża. :P

Za to mój mąż bardziej "wariuje", niż za pierwszym razem. :D Pewnie przez nasze przejścia, ale nie udziela mi się jego przeczulenie. To miłe, że się troszczy i tylko tak to interpretuje.

Pierwsze usg dopiero 10 maja, a mnie już ciekawość zjada, choć wiem, że lepiej poczekać. Więcej widać, można więcej się dowiedzieć.

Co macie dziś w planach? U mnie pada... :(
    Kochana powiem Ci ze nawet bajka z brzuchem :) teraz najbardziej mi dokucza jak się zdenerwuje i jak się położe ale to mnie kłuje raz z jednej strony raz z drugiej :)
    A jak kicham to mało macicy mi nie wyrwie :D tak boli ale tylko chwilke i przechodzi :)
    bardziej mnie męczą teraz mdłości :/ jedna wielka okropność .. nie jem nic to źle a zjem to jeszcze gorzej :)
    ja mam usg pare dni po Tobie :) już nie długo :) wytrzymamy <3
    a jak Twój brzuch ?

• CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia - mój brzuch niby lepiej, jeszcze pełni szczęścia nie mam, ale przynajmniej jest progres co też działa na mnie kojąco. Trochę czuć mogę, przynajmniej człek ma bata nad pupą co by nie szaleć za dużo (czasem niestety mam tendencję).

Co do kichania, to też tak mam, śmieszne uczucie, choć w pierwszym momencie tchu brak.

Mdłości na razie brak i jakoś smutno mi z tego powodu nie jest. Za to co innego jest u mnie na "tapecie". Około północy dopada mnie wilczy głód. W pierwszej ciąży też tak miałam. Nie ma mocnych, muszę coś zjeść. Lekkiego, bo lekkiego, ale coś zjeść.

Wytrzymamy, wytrzymamy, twarde z nas baby.

Aga. gratuluję! Oby mdłości szybko odpuściły!

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia88 wrote:
    Po 12.tygodniu mija ryzyko, o to mi chodziło a nie ze musze czekać tyle...
    No tak. Do 12 tygodnia jest najwieksza obawa ale lepiej byc dobrej mysli

j36regz209hdv9cb.png
  • Aga. Znajoma

Wysłany: 1 maja 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra jest w 17 tygodniu i nadal ma mdłości, ale wolę nie uprawiać czarnowidztwa... :P

cd9bvfxmflz35nej.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ostatni ciążowy objaw zanika - dziś piersi prawie wcale nie bolą... Jak tu wytrzymać do sobotniej wizyty... :( bardzo mi smutno dziś...

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna czytałam że to normalne. Potem często objawy wracają.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś znów niedobrze, więc potwierdzam że wracają :-P

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnus wrote:
    Cześć nazywam się Agnieszka, chciałam dołączyć do tego forum, gdyż termin mam na 5grudnia i jest to moa pierwsza ciąża. Wcześniejszą poroniłam. Może dowiem się coś ciekawego. Wymiana doświadczeń, objawów, super sprawa.

uwo93e3k691p2vss.png
    Hej. Nazywam sie rowniez Agnieszka i mam termin na 5.12 :) hihi

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

Wysłany: 2 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się cieszyła gdyby takie nieprzyjemne objawy mi zniknęły :) chociaż na chwile .. w 1 ciąży nie miałam nic podobnego .. czułam się rewelacyjnie a teraz te mdłości mnie wykańczają :/ nawet w nocy je mam dosłownie 24/7 :)

• AgnOss Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chantel wrote:
    A ja w nocy wylądowałam na SOrze - kola nerkowa;/ tragedia jaki to ból.w pierwszej ciąży miałam dopiero w III trymestrze, a teraz od samego początku. Dali mi paracetamol i papawerynę i na szczęście puściło. Mam nadzieje że nie zaszkodziło dziecku;/;/

Tez to mialam w pierwszej ciazy ale w 6 miesiacu ... wspolczuje :*

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ