Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym tylko chciała wiedzieć że wszystko w porządku
nie ma tego jak sprawdzić, a naczytałam się smutnych historii. Narzeczony po mnie krzyczy że mam już nie czytać i się nie nakręcać, bo się tylko niepotrzebnie denerwuję, ale.... No nie da się kurcze. Trzęsę się strasznie nad tą ciążą, to nasza pierwsza ale przynosi nam ogromnie dużo radości.
diana0501 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja w nocy wylądowałam na SOrze - kola nerkowa;/ tragedia jaki to ból.w pierwszej ciąży miałam dopiero w III trymestrze, a teraz od samego początku. Dali mi paracetamol i papawerynę i na szczęście puściło. Mam nadzieje że nie zaszkodziło dziecku;/;/
-
paolcia też tak miałam że czytałam dużo a później kazde kłucie w jajniku to stwierdzałam ze to na pewno cos nie tak
ale poki co wszystko jest wporzadku i powiem Ci szczerze że przestałam te głupoty czytac bo po co ? tylko nakręcamy się nie potrzebnie
ja dopiero pierwsze usg będę mieć 13 maja ale nie mam zamiaru się nakręcać, co ma być to będzie . Na tyle ile mogę to uważam i staram się żeby było wszystko ok
reszta w rękach Boga i natury
Riri, diana0501 lubią tę wiadomość
Tysia -
Dzień dobry Mamuśki!
Paolcia88 - kochana, odpuść sobie te wszystkie przypadki. Wyznaję zasadę, że nasze myśli w jakimś stopniu kreują rzeczywistość, zatem same pozytywne myśli. To zadanie na najbliższe trzy dni!Dla nas wszystkich...
Tysia:) - jak Twój brzuch? Mój boli tylko, jak za długo siedzę. Chyba ta pozycja jest wyjątkowo dla mnie dokuczliwa. Chwilami zastanawiam się czy to ciąża.
Za to mój mąż bardziej "wariuje", niż za pierwszym razem.Pewnie przez nasze przejścia, ale nie udziela mi się jego przeczulenie. To miłe, że się troszczy i tylko tak to interpretuje.
Pierwsze usg dopiero 10 maja, a mnie już ciekawość zjada, choć wiem, że lepiej poczekać. Więcej widać, można więcej się dowiedzieć.
Co macie dziś w planach? U mnie pada...Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Cześć Dziewczyny! Po półtora roku starań, po badaniach, leczeniach udało się wtedy kiedy najmniej się tego spodziewaliśmy
wg OM mamy termin na 29.11 ale owu była bardzo późno więc wg usg dopiero 12 grudnia
dzisiaj mamy 7+6, serduszko już pięknie bije
od początku 7 tygodnia męczą mnie mdłości,straaaaszne uczucie!
-
Hej dziewczynki, moja fasolka też daje znać o sobie. Mdłości, potworna ochota na spanie wśaśnie ok 13.00 i caśy czas odbijabie... Jutro mam wizyte u nowego gina już nie z kliniki, tylko takiego na miejscu który będzie prowadził ciążę. Mam wszystkie wyniki badań więc idę przygotowana.
-
CiociaJola wrote:Dzień dobry Mamuśki!
Paolcia88 - kochana, odpuść sobie te wszystkie przypadki. Wyznaję zasadę, że nasze myśli w jakimś stopniu kreują rzeczywistość, zatem same pozytywne myśli. To zadanie na najbliższe trzy dni!Dla nas wszystkich...
Tysia:) - jak Twój brzuch? Mój boli tylko, jak za długo siedzę. Chyba ta pozycja jest wyjątkowo dla mnie dokuczliwa. Chwilami zastanawiam się czy to ciąża.
Za to mój mąż bardziej "wariuje", niż za pierwszym razem.Pewnie przez nasze przejścia, ale nie udziela mi się jego przeczulenie. To miłe, że się troszczy i tylko tak to interpretuje.
Pierwsze usg dopiero 10 maja, a mnie już ciekawość zjada, choć wiem, że lepiej poczekać. Więcej widać, można więcej się dowiedzieć.
Co macie dziś w planach? U mnie pada...teraz najbardziej mi dokucza jak się zdenerwuje i jak się położe ale to mnie kłuje raz z jednej strony raz z drugiej
A jak kicham to mało macicy mi nie wyrwietak boli ale tylko chwilke i przechodzi
bardziej mnie męczą teraz mdłościjedna wielka okropność .. nie jem nic to źle a zjem to jeszcze gorzej
ja mam usg pare dni po Tobiejuż nie długo
wytrzymamy
a jak Twój brzuch ?
Tysia -
Tysia - mój brzuch niby lepiej, jeszcze pełni szczęścia nie mam, ale przynajmniej jest progres co też działa na mnie kojąco. Trochę czuć mogę, przynajmniej człek ma bata nad pupą co by nie szaleć za dużo (czasem niestety mam tendencję).
Co do kichania, to też tak mam, śmieszne uczucie, choć w pierwszym momencie tchu brak.
Mdłości na razie brak i jakoś smutno mi z tego powodu nie jest. Za to co innego jest u mnie na "tapecie". Około północy dopada mnie wilczy głód. W pierwszej ciąży też tak miałam. Nie ma mocnych, muszę coś zjeść. Lekkiego, bo lekkiego, ale coś zjeść.
Wytrzymamy, wytrzymamy, twarde z nas baby.
Aga. gratuluję! Oby mdłości szybko odpuściły!Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Agnus wrote:Cześć nazywam się Agnieszka, chciałam dołączyć do tego forum, gdyż termin mam na 5grudnia i jest to moa pierwsza ciąża. Wcześniejszą poroniłam. Może dowiem się coś ciekawego. Wymiana doświadczeń, objawów, super sprawa.
hihi
-
chantel wrote:A ja w nocy wylądowałam na SOrze - kola nerkowa;/ tragedia jaki to ból.w pierwszej ciąży miałam dopiero w III trymestrze, a teraz od samego początku. Dali mi paracetamol i papawerynę i na szczęście puściło. Mam nadzieje że nie zaszkodziło dziecku;/;/
Tez to mialam w pierwszej ciazy ale w 6 miesiacu ... wspolczuje :*