I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny właśnie od niedawna wiem że jestem w ciąży 4tydz i 5 dni ciężko mi uwierzyć w ten cud staraliśmy się o dzidzię od 8 miesięcy w maju tego roku już nam się udało ale niestety w 6 tyg poroniłam załamałam się ale szybko odtrząsnęłam i po trzech miesiącach znów się udało niezmiernie się boję za 6 dni skończę 35 lat i to jeszcze mnie trochę przeraża te wszystkie badania u lekarza jeszcze nie byłam wybietam się gdzieś około 7 tyg. Dobra dość już o mnie jeszcze raz Witam Was Dziewczyny
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Hej Monia, GRATULACJE! Jest tu nas więcej dziewczyn po stratach, więc może to Ci trochę doda otuchy
Ja straciłam 2 ciąże i też się bardzo boję, ale tygodnie ciąży, w których straciłam moje maleństwa mam już za sobą i jak na usg zobaczyłam jak dzidzia macha rączkami i nóżkami to zaczęłam wreszcie wierzyć, że tę ciążę donoszę i maluch zostanie z nami na zawszepasia27, MoniaT lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
A ją mam je przed sobą i to mnie martwi
Matylda36 wrote:Hej Monia, GRATULACJE! Jest tu nas więcej d
ziewczyn po stratach, więc może to Ci trochę doda otuchy
Ja straciłam 2 ciąże i też się bardzo boję, ale tygodnie ciąży, w których straciłam moje maleństwa mam już za sobą i jak na usg zobaczyłam jak dzidzia macha rączkami i nóżkami to zaczęłam wreszcie wierzyć, że tę ciążę donoszę i maluch zostanie z nami na zawsze -
Monia dobrej rady nie ma na to jak przetrwać "te" tygodnie, bo każda z nas jest inna i inaczej przeżywa i odczuwa pewne rzeczy. Ja trochę schizowałam, chociaż też miała kilka akcji, które nawet mojego lekarza zaniepokoiły. Płakałam, nie spałam, panikowałam.
Ale zrobiłam w tym czasie trochę porządku w swoim życiu, starałam się skupiać jedynie na pozytywnych stronach życia, przestałam kontaktować się z osobami, które wszystko czarno widzą i raczyły mnie negatywnymi historiami o swoich znajomych i znajomych znajomych, zaczęłam ćwiczyć oddech na chwile zdenerwowania.
I pewnego dnia udało mi się zacząć panować nad sobą na tyle, że jak zaczęło coś złego się dziać, to potrafiłam się uspokoić i skupić myśli na tym, że przecież tym razem się uda. Uświadomiłam sobie, że nic więcej niż robię dla tego dziecka nie mogę zrobić i nie mam wpływu na to co się wydarzy.
Ale oczywiście każda z nas musi znaleźć własny sposób.
Życzę Ci Monia, abyś przetrwała w miarę spokojnie te trudne dla Ciebie tygodnie i na dobre mogła zacząć cieszyć się swoją ciążą
MoniaT lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
dzięki dziewczyny ja od jutra wracam do pracy po urlopie i mam zamiar nie myśleć o niczym strasznym będę myśleć pozytywnie a i w pracy nie mogę nic na razie powiedzieć do póki nie pójdę do lekarza pracuję z klientami i już mnie przeraża praca w różnych zapachach a mam mdłości jak tylko coś poczuję szok już mi na samą myśl niedobrze. Ale jestem silna i wytrzymam z ostatnią córą pracowałam do 6 miesiąca i było ok tylko już siedzieć nie bardzo mogłam i dlatego poszłam na zwolnienie
Matylda36 lubi tę wiadomość
-
a na popękane naczynka to ja też słyszałam że rutinoscorbin jest najlepszy wzmacnia naczynka i nie pękają. Mój mą miał częste wylewy w oku i okulistka mu poleciła rutinoscorbin i po nim przeszło od tamtej pory nie miał żadnego wylewu także go mogę polecić jeśli można go brać w ciąży
-
Marysia0312 wrote:Masz rację Matylda36 - teraz tez do tej sprawy tak podchodzę! Co bedzie to bedzie - wszystko w rękach Boga! nie ma sensu się zamartwiać.
Marysia masz rację, ja też wychodzę z takiego założenia że wszystko w rękach Boga, co ma być to będzie ale trzeba być zawsze dobrej myśli bo psychika robi swoje.. -
Iwo123 wrote:Marysia masz rację, ja też wychodzę z takiego założenia że wszystko w rękach Boga, co ma być to będzie ale trzeba być zawsze dobrej myśli bo psychika robi swoje..
Dziewczyny czemu wszystkie kosmetyki na rozstepy sa od 4 miesiaca ciazy? kupiłam wczoraj i chcialabym juz uzywać aby zapobiegać....Iwo123 lubi tę wiadomość
-
Paula w rossmanie sa kosmetyki babydream i sa swietnie od pierwszych dni.swietnie nawilzaja i strasznie wydajne.jedna butelka starczyla mi na cale pierwsze 3miesiace 2razy dziennie.ale trzeba go sobie powachac bo ma pudrowy zapach i po prostu na poczatku moze odrzucac hehe..jest jeszcze oliwka z tej serii
aher lubi tę wiadomość
-
Kosmetyki są różne i opinie też.
Ja od 1 m-ce używam tak jak i Pasia babydrema kremu i płynu do kąpieli.
W połączeniu z oliwką bambino.
Od 4 m-ce używam na zmianę , Ziaja Mamma Mia (białe opakowanie ) 18zł w rossmanie chyba że promocja to około 15 zł... na zmianę z palmersem.
Ja mam tendencję do rozstępów... czas pokaże jak będzie... -
pasia27 wrote:Paula w rossmanie sa kosmetyki babydream i sa swietnie od pierwszych dni.swietnie nawilzaja i strasznie wydajne.jedna butelka starczyla mi na cale pierwsze 3miesiace 2razy dziennie.ale trzeba go sobie powachac bo ma pudrowy zapach i po prostu na poczatku moze odrzucac hehe..jest jeszcze oliwka z tej serii
-
ja rano stosuję balsam babydream, wieczorem olejek arganowy na zmianę z olejkiem babydream, i do mycia płynu do kąpieli babydream
do tego ostatnio kupiłam jakiś wynalazek tołpy - krem wzmacniający przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży, ale to od 4mca więc jeszcze czekam z jego stosowaniempasia27 lubi tę wiadomość