X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα widzę,ze i u Was będzie Tymuś ;). U nas miał być Miłoszek,ale męża brata zona urodzila teraz w lipcu chłopca i nadali mu imie Miłosz. Byłam zła niesamowicie,ale teraz będziemy mieć Tymka ;)

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny właśnie od niedawna wiem że jestem w ciąży 4tydz i 5 dni ciężko mi uwierzyć w ten cud staraliśmy się o dzidzię od 8 miesięcy w maju tego roku już nam się udało ale niestety w 6 tyg poroniłam załamałam się ale szybko odtrząsnęłam i po trzech miesiącach znów się udało niezmiernie się boję za 6 dni skończę 35 lat i to jeszcze mnie trochę przeraża te wszystkie badania u lekarza jeszcze nie byłam wybietam się gdzieś około 7 tyg. Dobra dość już o mnie jeszcze raz Witam Was Dziewczyny

pasia27 lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj monia w naszym gronie i przede wszystkim mysl pozytywnie bo na pewno wszystko bedzie dobrze :-) trzymam kciuki

MoniaT lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia ale super .... Ja dzis testowalam i negatyw niestety - strasznie ciagna mnie jajniki jak na @ ale zastanawiam sie czemu tempka nie spada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2013, 12:23

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Monia, GRATULACJE! Jest tu nas więcej dziewczyn po stratach, więc może to Ci trochę doda otuchy :-)
    Ja straciłam 2 ciąże i też się bardzo boję, ale tygodnie ciąży, w których straciłam moje maleństwa mam już za sobą i jak na usg zobaczyłam jak dzidzia macha rączkami i nóżkami to zaczęłam wreszcie wierzyć, że tę ciążę donoszę i maluch zostanie z nami na zawsze :-)

pasia27, MoniaT lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zauważyłam, że zaczynają mi pękać naczynka i takie malutkie żyłki - spytam lekarza przy najbliższej wizycie czy coś mogę na to łykać

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno rutinoscorbin na naczynka

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją mam je przed sobą i to mnie martwi
    Matylda36 wrote:
    Hej Monia, GRATULACJE! Jest tu nas więcej d
    ziewczyn po stratach, więc może to Ci trochę doda otuchy :-)
    Ja straciłam 2 ciąże i też się bardzo boję, ale tygodnie ciąży, w których straciłam moje maleństwa mam już za sobą i jak na usg zobaczyłam jak dzidzia macha rączkami i nóżkami to zaczęłam wreszcie wierzyć, że tę ciążę donoszę i maluch zostanie z nami na zawsze :-)

klz9cwa175lwe78n.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dobrej rady nie ma na to jak przetrwać "te" tygodnie, bo każda z nas jest inna i inaczej przeżywa i odczuwa pewne rzeczy. Ja trochę schizowałam, chociaż też miała kilka akcji, które nawet mojego lekarza zaniepokoiły. Płakałam, nie spałam, panikowałam.
    Ale zrobiłam w tym czasie trochę porządku w swoim życiu, starałam się skupiać jedynie na pozytywnych stronach życia, przestałam kontaktować się z osobami, które wszystko czarno widzą i raczyły mnie negatywnymi historiami o swoich znajomych i znajomych znajomych, zaczęłam ćwiczyć oddech na chwile zdenerwowania.
    I pewnego dnia udało mi się zacząć panować nad sobą na tyle, że jak zaczęło coś złego się dziać, to potrafiłam się uspokoić i skupić myśli na tym, że przecież tym razem się uda. Uświadomiłam sobie, że nic więcej niż robię dla tego dziecka nie mogę zrobić i nie mam wpływu na to co się wydarzy.
    Ale oczywiście każda z nas musi znaleźć własny sposób.
    Życzę Ci Monia, abyś przetrwała w miarę spokojnie te trudne dla Ciebie tygodnie i na dobre mogła zacząć cieszyć się swoją ciążą :-)

MoniaT lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Matylda36 - teraz tez do tej sprawy tak podchodzę! Co bedzie to bedzie - wszystko w rękach Boga! nie ma sensu się zamartwiać.

MoniaT, Iwo123 lubią tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny ja od jutra wracam do pracy po urlopie i mam zamiar nie myśleć o niczym strasznym będę myśleć pozytywnie a i w pracy nie mogę nic na razie powiedzieć do póki nie pójdę do lekarza pracuję z klientami i już mnie przeraża praca w różnych zapachach a mam mdłości jak tylko coś poczuję szok już mi na samą myśl niedobrze. Ale jestem silna i wytrzymam z ostatnią córą pracowałam do 6 miesiąca i było ok tylko już siedzieć nie bardzo mogłam i dlatego poszłam na zwolnienie

Matylda36 lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na popękane naczynka to ja też słyszałam że rutinoscorbin jest najlepszy wzmacnia naczynka i nie pękają. Mój mą miał częste wylewy w oku i okulistka mu poleciła rutinoscorbin i po nim przeszło od tamtej pory nie miał żadnego wylewu także go mogę polecić jeśli można go brać w ciąży

klz9cwa175lwe78n.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Masz rację Matylda36 - teraz tez do tej sprawy tak podchodzę! Co bedzie to bedzie - wszystko w rękach Boga! nie ma sensu się zamartwiać.

Marysia masz rację, ja też wychodzę z takiego założenia że wszystko w rękach Boga, co ma być to będzie ale trzeba być zawsze dobrej myśli bo psychika robi swoje..

relg3e5ejn8hl19k.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    Marysia masz rację, ja też wychodzę z takiego założenia że wszystko w rękach Boga, co ma być to będzie ale trzeba być zawsze dobrej myśli bo psychika robi swoje..
    musimy wszystkie wierzyć, że będzie dobrze;) urodzimy zdrowe śliczne dzieci i tak trzeba myslec;)

Dziewczyny czemu wszystkie kosmetyki na rozstepy sa od 4 miesiaca ciazy? kupiłam wczoraj i chcialabym juz uzywać aby zapobiegać....

Iwo123 lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula w rossmanie sa kosmetyki babydream i sa swietnie od pierwszych dni.swietnie nawilzaja i strasznie wydajne.jedna butelka starczyla mi na cale pierwsze 3miesiace 2razy dziennie.ale trzeba go sobie powachac bo ma pudrowy zapach i po prostu na poczatku moze odrzucac hehe..jest jeszcze oliwka z tej serii ;-)

aher lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i cena jest fajna ok.12-13zl..jest caly temat o kosmetykach w ciazy i mozesz sobie poczytac wiecej opinii ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używam mustelli ona też jest od początku ciąży tylko cena dosyć wysoka.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmetyki są różne i opinie też.

Ja od 1 m-ce używam tak jak i Pasia babydrema kremu i płynu do kąpieli.
    W połączeniu z oliwką bambino.
    Od 4 m-ce używam na zmianę , Ziaja Mamma Mia (białe opakowanie ) 18zł w rossmanie chyba że promocja to około 15 zł... na zmianę z palmersem.

Ja mam tendencję do rozstępów... czas pokaże jak będzie...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Paula w rossmanie sa kosmetyki babydream i sa swietnie od pierwszych dni.swietnie nawilzaja i strasznie wydajne.jedna butelka starczyla mi na cale pierwsze 3miesiace 2razy dziennie.ale trzeba go sobie powachac bo ma pudrowy zapach i po prostu na poczatku moze odrzucac hehe..jest jeszcze oliwka z tej serii ;-)
    mam właśnie oliwkę z tej serii ale zapach mnie odrzuca...stosuję ją na noc... rano smaruje się lotionem z niebieskiej serii dla dzieci ale zapach także mnie drażni bardzo... typowy dla ciężarnych balsam każdy jest własnie od 4 miesiąca...

lprktv73nye615w2.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rano stosuję balsam babydream, wieczorem olejek arganowy na zmianę z olejkiem babydream, i do mycia płynu do kąpieli babydream :)
    do tego ostatnio kupiłam jakiś wynalazek tołpy - krem wzmacniający przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży, ale to od 4mca więc jeszcze czekam z jego stosowaniem

pasia27 lubi tę wiadomość

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ