X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα widzę,ze i u Was będzie Tymuś ;). U nas miał być Miłoszek,ale męża brata zona urodzila teraz w lipcu chłopca i nadali mu imie Miłosz. Byłam zła niesamowicie,ale teraz będziemy mieć Tymka ;)

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny właśnie od niedawna wiem że jestem w ciąży 4tydz i 5 dni ciężko mi uwierzyć w ten cud staraliśmy się o dzidzię od 8 miesięcy w maju tego roku już nam się udało ale niestety w 6 tyg poroniłam załamałam się ale szybko odtrząsnęłam i po trzech miesiącach znów się udało niezmiernie się boję za 6 dni skończę 35 lat i to jeszcze mnie trochę przeraża te wszystkie badania u lekarza jeszcze nie byłam wybietam się gdzieś około 7 tyg. Dobra dość już o mnie jeszcze raz Witam Was Dziewczyny

pasia27 lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj monia w naszym gronie i przede wszystkim mysl pozytywnie bo na pewno wszystko bedzie dobrze :-) trzymam kciuki

MoniaT lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia ale super .... Ja dzis testowalam i negatyw niestety - strasznie ciagna mnie jajniki jak na @ ale zastanawiam sie czemu tempka nie spada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2013, 12:23

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Monia, GRATULACJE! Jest tu nas więcej dziewczyn po stratach, więc może to Ci trochę doda otuchy :-)
    Ja straciłam 2 ciąże i też się bardzo boję, ale tygodnie ciąży, w których straciłam moje maleństwa mam już za sobą i jak na usg zobaczyłam jak dzidzia macha rączkami i nóżkami to zaczęłam wreszcie wierzyć, że tę ciążę donoszę i maluch zostanie z nami na zawsze :-)

pasia27, MoniaT lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zauważyłam, że zaczynają mi pękać naczynka i takie malutkie żyłki - spytam lekarza przy najbliższej wizycie czy coś mogę na to łykać

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno rutinoscorbin na naczynka

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją mam je przed sobą i to mnie martwi
    Matylda36 wrote:
    Hej Monia, GRATULACJE! Jest tu nas więcej d
    ziewczyn po stratach, więc może to Ci trochę doda otuchy :-)
    Ja straciłam 2 ciąże i też się bardzo boję, ale tygodnie ciąży, w których straciłam moje maleństwa mam już za sobą i jak na usg zobaczyłam jak dzidzia macha rączkami i nóżkami to zaczęłam wreszcie wierzyć, że tę ciążę donoszę i maluch zostanie z nami na zawsze :-)

klz9cwa175lwe78n.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dobrej rady nie ma na to jak przetrwać "te" tygodnie, bo każda z nas jest inna i inaczej przeżywa i odczuwa pewne rzeczy. Ja trochę schizowałam, chociaż też miała kilka akcji, które nawet mojego lekarza zaniepokoiły. Płakałam, nie spałam, panikowałam.
    Ale zrobiłam w tym czasie trochę porządku w swoim życiu, starałam się skupiać jedynie na pozytywnych stronach życia, przestałam kontaktować się z osobami, które wszystko czarno widzą i raczyły mnie negatywnymi historiami o swoich znajomych i znajomych znajomych, zaczęłam ćwiczyć oddech na chwile zdenerwowania.
    I pewnego dnia udało mi się zacząć panować nad sobą na tyle, że jak zaczęło coś złego się dziać, to potrafiłam się uspokoić i skupić myśli na tym, że przecież tym razem się uda. Uświadomiłam sobie, że nic więcej niż robię dla tego dziecka nie mogę zrobić i nie mam wpływu na to co się wydarzy.
    Ale oczywiście każda z nas musi znaleźć własny sposób.
    Życzę Ci Monia, abyś przetrwała w miarę spokojnie te trudne dla Ciebie tygodnie i na dobre mogła zacząć cieszyć się swoją ciążą :-)

MoniaT lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Matylda36 - teraz tez do tej sprawy tak podchodzę! Co bedzie to bedzie - wszystko w rękach Boga! nie ma sensu się zamartwiać.

MoniaT, Iwo123 lubią tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny ja od jutra wracam do pracy po urlopie i mam zamiar nie myśleć o niczym strasznym będę myśleć pozytywnie a i w pracy nie mogę nic na razie powiedzieć do póki nie pójdę do lekarza pracuję z klientami i już mnie przeraża praca w różnych zapachach a mam mdłości jak tylko coś poczuję szok już mi na samą myśl niedobrze. Ale jestem silna i wytrzymam z ostatnią córą pracowałam do 6 miesiąca i było ok tylko już siedzieć nie bardzo mogłam i dlatego poszłam na zwolnienie

Matylda36 lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na popękane naczynka to ja też słyszałam że rutinoscorbin jest najlepszy wzmacnia naczynka i nie pękają. Mój mą miał częste wylewy w oku i okulistka mu poleciła rutinoscorbin i po nim przeszło od tamtej pory nie miał żadnego wylewu także go mogę polecić jeśli można go brać w ciąży

klz9cwa175lwe78n.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Masz rację Matylda36 - teraz tez do tej sprawy tak podchodzę! Co bedzie to bedzie - wszystko w rękach Boga! nie ma sensu się zamartwiać.

Marysia masz rację, ja też wychodzę z takiego założenia że wszystko w rękach Boga, co ma być to będzie ale trzeba być zawsze dobrej myśli bo psychika robi swoje..

relg3e5ejn8hl19k.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    Marysia masz rację, ja też wychodzę z takiego założenia że wszystko w rękach Boga, co ma być to będzie ale trzeba być zawsze dobrej myśli bo psychika robi swoje..
    musimy wszystkie wierzyć, że będzie dobrze;) urodzimy zdrowe śliczne dzieci i tak trzeba myslec;)

Dziewczyny czemu wszystkie kosmetyki na rozstepy sa od 4 miesiaca ciazy? kupiłam wczoraj i chcialabym juz uzywać aby zapobiegać....

Iwo123 lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula w rossmanie sa kosmetyki babydream i sa swietnie od pierwszych dni.swietnie nawilzaja i strasznie wydajne.jedna butelka starczyla mi na cale pierwsze 3miesiace 2razy dziennie.ale trzeba go sobie powachac bo ma pudrowy zapach i po prostu na poczatku moze odrzucac hehe..jest jeszcze oliwka z tej serii ;-)

aher lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i cena jest fajna ok.12-13zl..jest caly temat o kosmetykach w ciazy i mozesz sobie poczytac wiecej opinii ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używam mustelli ona też jest od początku ciąży tylko cena dosyć wysoka.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmetyki są różne i opinie też.

Ja od 1 m-ce używam tak jak i Pasia babydrema kremu i płynu do kąpieli.
    W połączeniu z oliwką bambino.
    Od 4 m-ce używam na zmianę , Ziaja Mamma Mia (białe opakowanie ) 18zł w rossmanie chyba że promocja to około 15 zł... na zmianę z palmersem.

Ja mam tendencję do rozstępów... czas pokaże jak będzie...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Paula w rossmanie sa kosmetyki babydream i sa swietnie od pierwszych dni.swietnie nawilzaja i strasznie wydajne.jedna butelka starczyla mi na cale pierwsze 3miesiace 2razy dziennie.ale trzeba go sobie powachac bo ma pudrowy zapach i po prostu na poczatku moze odrzucac hehe..jest jeszcze oliwka z tej serii ;-)
    mam właśnie oliwkę z tej serii ale zapach mnie odrzuca...stosuję ją na noc... rano smaruje się lotionem z niebieskiej serii dla dzieci ale zapach także mnie drażni bardzo... typowy dla ciężarnych balsam każdy jest własnie od 4 miesiąca...

lprktv73nye615w2.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rano stosuję balsam babydream, wieczorem olejek arganowy na zmianę z olejkiem babydream, i do mycia płynu do kąpieli babydream :)
    do tego ostatnio kupiłam jakiś wynalazek tołpy - krem wzmacniający przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży, ale to od 4mca więc jeszcze czekam z jego stosowaniem

pasia27 lubi tę wiadomość

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ