I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Może kup sobie póki co w aptece , Alergo plus z Polfy.
https://lekosfera.pl/upfiles/products/calcium_alergo_plus_tab_mus_16szt_3.jpg
2 tabletki zawierają - 340 mg wapnia w postaci mleczanu wapnia, 120 mg kwercetyny, 10 mg cynku
Resztę musisz iść do lekarza i pogadać jeśli nie przejdzie.
Ja to brałam w ciąży do tej pory raz na parę dni biorę.
To zawiera wapń ,kwercetyna (którą również truskawki zawierają) i cynk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2013, 22:53
-
nick nieaktualny
-
Więcej w ciąży bez zaleceń lekarza. Tym bardziej że nie wiadomo z czego to masz nie można brać.
Ale to sobie kup. Może minimalnie złagodzi objawy alergii.
Na oczy możesz jedynie zaparzyć sobie rumianek z 2 saszetek. I okłady robić na każde oko. Zminimalizuje stan zapalny ,bo rumianek ma działanie ściągające.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2013, 23:01
-
Dziewczyny, powiedzcie mi czy na poczatku ciazy 5 tydzien miałyście bóle jak w trakcie miesiaczki, ale bóle takie naprawde mocne?? Byłam u lekarza kazal brac nospe. I duphaston z kwasem foliowym. Wiem ze takie bóle moga wystepować, lecz martwie sie ze są czasami az tak bolesne.
-
niunia wrote:miala ktoras z was migreny w ciazy ja mam straszne a tabletki kotre biore to mocne i w ciazy nie mozna wiec nie wiem co robic....
jak mnie głowa boli, to smaruje skronie i trochę czoła, tzw. maścią "kocią" lub "smoczą" (jak kto woli) w małym metalowym pudełeczku. i pomaga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2013, 11:28
niunia lubi tę wiadomość
-
Ja biore magnez 3 razy dziennie,a odnosnie migreny... Nie wiem czy to byla migrena, ale mialam bardzo silne bole glowy swego czasu w ciazy i nie zazylam nawet apap-u. Malo brakowalo i wyrywala bym sobie wlosy z glowy z tego , ale uznalam, ze nie wrato sie faszerowac tym bardziej ze to pomoc dorazna. Pomogly mi oklady z lodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2013, 12:26
-
Ja również przy silnych bólach głowy nie stosowałam nic. A pojawiały się dość często w pierwszym trymestrze. Mój sposób to leżenie, brak światła, zimy okład na czoło. Jeśli ból jest ciężki do zniesienia poradź się lekarza, może zadzwoń. Mój zawsze jest pod telefonem i służy pomocą, może z Twoim jest podobnie. Chyba dozwolony jest paracetamol, ale ja nic nie biorę bez konsultacji i innym też tak radzę, bo każda ciąża jest inna
-
Mirella wrote:Dziewczyny RATUNKU !!!!!!!!!!!!!!!!
Alergia chce mnie wykończyć
Mam straszny katar, psikam chyba ze 100 razy dziennie:( oczy strasznie mnie szczypią a od wczoraj dołączyły problemy skórne MASAKRA.
Wapno g.... pomaga
Do nosa psikam sól fizjologiczną to jest chwilowy efekt ale tylko chwilowy Kilka razy dziennie przemywam twarz to też trochę pomaga ale tak ogólnie to z każdym dniem jest gorzej
Może macie jakieś sprawdzone sposoby ???
Ja też męczyłam się z alergią swojego czasu, ale nic nie zażywałam. Lekarz dał mi prawo wyboru, ale mówił, że w pierwszym trymestrze nie powinno się brać leków jeśli nie jest to bardzo konieczne. Do oczu polecił mi krople Opatanol w dawce 3-4 razy dziennie po jednej kropli, ale ostatecznie bez nich również się obyłam. Do nosa zażywałam własnie sól fizjologiczną. Tak jak napisała Lalita okłady z rumianku też są ok Na alergie skórne polecił mi Calcium SandozWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2013, 12:59
-
Mirella wrote:Dziewczyny RATUNKU !!!!!!!!!!!!!!!!
Alergia chce mnie wykończyć
Mam straszny katar, psikam chyba ze 100 razy dziennie:( oczy strasznie mnie szczypią a od wczoraj dołączyły problemy skórne MASAKRA.
Wapno g.... pomaga
Do nosa psikam sól fizjologiczną to jest chwilowy efekt ale tylko chwilowy Kilka razy dziennie przemywam twarz to też trochę pomaga ale tak ogólnie to z każdym dniem jest gorzej
Może macie jakieś sprawdzone sposoby ???
Ja mam problem z katarem całorocznym (od zeszłego roku), czasem jest lżej, czasem gorzej, teraz ewidentnie gorzej, ale rozmawialam z lekarzem i mowil zeby sie nie meczyc, ze moge brac do nosa sterydy ktore bralam wczesniej, gdyz to dziala miejscowo i nei zaszkodzi dziecku. Więc przynajmniej dzidzia i ja bedziemy dotlenieni, bo inaczej to ciezko oddychac.ivetaa