X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ann2224 wrote:
    To nie jest tak że ja sie nie ciesze na mysl o usg bo bardzo na nie czekam chciała bym juz zobaczyc ta fasoleczke tylko ostatnie przeżycia w moim otoczeniu przywołuja wemnie strach mam pcos i trudno mi było zajśc w ciąże leczenie sprawiało mi wiele wysiłku ciągłe złe samopoczucie wymiotyb itd do tego 3 tyg temu moja bratowa poroniła w 10 tygodniu koleżanka wylądowała w szpitalu z zagrozeniem ciąży to wszystko powoduje to ze sie stresuje :( oczywiscie staram sie myślec pozytywnie ale strach jest silniejszy:( mam nadzieje ze jutro zniknie:)

znam to z autopsji....Współczuję Twojej bratowej i tobie z powodu stresu.
    mojego męża żona była w tym samym czasie w ciąży co ja.... ja poroniłam w 8 tc. Ona donosiła, urodziła 7.02, ja miałam termin na 6.02... Strasznie to jest bolesne...
    Postarajmy się rozwiać złe chmury :) i czarne myśli :). A kysz :)!!

Dziewczyny w którym tygodniu mniej więcej odeszły wam mdłości?Ja jak mam jeden dzień bez nich to się już stresuję :/.

kurcze ja mam dzisiaj mdłości lżejsze,niz przez ostatnie 3 dni i tez zaczynam głupio myslec.....tak to my baby już mamy- mdłości-źle, ich brak-źle...

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Ulala Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzielec wrote:
    HEJ HEJ :) i ja dołączam :) wczoraj beta wyszła mi 24 jutro idę powtarzać żeby sprawdzić przyrost (w labie kobiety w ciąży powyżej 5,7) jednak to był 12 dpo :) więc jeszcze wcześnie ale pokazało słabą kreseczkę na teście i nie wytrzymałam musiałam zrobić betę, 1,5 roku czekaliśmy i mam nadzieję że będzie teraz super :) nawet piekielnie bolące piersi mi nie przeszkadzają tak się cieszę :)

no to niech beta pieknie rośnie!!!

rudzielec lubi tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ann2224 wrote:
    To nie jest tak że ja sie nie ciesze na mysl o usg bo bardzo na nie czekam chciała bym juz zobaczyc ta fasoleczke tylko ostatnie przeżycia w moim otoczeniu przywołuja wemnie strach mam pcos i trudno mi było zajśc w ciąże leczenie sprawiało mi wiele wysiłku ciągłe złe samopoczucie wymiotyb itd do tego 3 tyg temu moja bratowa poroniła w 10 tygodniu koleżanka wylądowała w szpitalu z zagrozeniem ciąży to wszystko powoduje to ze sie stresuje :( oczywiscie staram sie myślec pozytywnie ale strach jest silniejszy:( mam nadzieje ze jutro zniknie:)

mojego męża żona była w tym samym czasie w ciąży co ja.... ja poroniłam w 8 tc. Ona donosiła, urodziła 7.02, ja miałam termin na 6.02... Strasznie to jest bolesne...

Dziewczyny w którym tygodniu mniej więcej odeszły wam mdłości?Ja jak mam jeden dzień bez nich to się już stresuję :/.

kurcze ja mam dzisiaj mdłości lżejsze,niz przez ostatnie 3 dni i tez zaczynam głupio myslec.....tak to my baby już mamy- mdłości-źle, ich brak-źle...

no właśnie jak je mam to narzekam, jak nie mam to jeszcze gorzej :P

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki. muszę się z wami podzielić moimi newsami, jeszcze do teraz nie mogę w to uwierzyć. a więc zacznę od poczatku:
    15 luty monitoring jeden pęcherzyk owulacyjny 21 mm
    4 marzec test ciążowy dodatni
    5 marzec ciąza potwierdzona usg jeden pęcherzyk ciążowy 4,5 mm
    26 marzec zarodek 16 mm
    i dzisiejsza wizyta 15 kwiecień ku zdziwieniu gina nie jeden zarodek tylko dwie małe kruszynki jedna 43 mm, druga 38 mm :)
    szok i płacz podczas usg i myśli w głowie - jak to na usg jeden pęcherzyk a tu nagle dwa dzidziusie i to dwujajowe skąd te dwa jajeczka :)
    teraz wielkie szczęście i nadal niedowierzanie noszę w sobie dwa życia :) jestem szczęśliwa i pełna obaw.

KaRa, Lalita2710, xcarolinex, Kropka, Nina, anilorak, Suzy Lee, Stokrotka84, mauysia, MADZIULA13, kokomonka, Tinka85, Ulala lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    hej kobietki. muszę się z wami podzielić moimi newsami, jeszcze do teraz nie mogę w to uwierzyć. a więc zacznę od poczatku:
    26 marzec zarodek 16 mm
    i dzisiejsza wizyta 15 kwiecień ku zdziwieniu gina nie jeden zarodek tylko dwie małe kruszynki jedna 43 mm, druga 38 mm :)
    szok i płacz podczas usg i myśli w głowie - jak to na usg jeden pęcherzyk a tu nagle dwa dzidziusie i to dwujajowe skąd te dwa jajeczka :)
    teraz wielkie szczęście i nadal niedowierzanie noszę w sobie dwa życia :) jestem szczęśliwa i pełna obaw.

10000% SERDECZNE GRATULACJE :)) 2 szczęścia pod sercem ,hihi pewnie dziwne uczucie że 2 a nie jedno:P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow darijka :)))) super gratulacje :))))

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    26 marzec zarodek 16 mm

Wooooow! Darijka, haha, swietna wiadomosc, kolejne blizniaki!! :)
    Swietnie, gratuluje x 2 i jeszcze wiecej zdrówka !
    Swoja droga ciekawe, ze dopiero teraz drugi Maluszek sie pokazal, haha :D

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójne szczęście :) Gratulacje!!! dbaj o siebie jeszcze bardziej :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka szok ;) Gratulacje!

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale numer!! Extra informacja przed pójściem spać!!

• yennefer Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    26 marzec zarodek 16 mm

o kurcze ale niespodzianka :) Gratulacje podwójne :)

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Ulala wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ann2224 wrote:

no właśnie jak je mam to narzekam, jak nie mam to jeszcze gorzej :P

no racja, my baby tak szukamy dziury w całym :)
    jak mnie wcześniej pobolewał brzuch to się zastawiałam czy dobrze, jak teraz przestał to też się zastanawiam czy wszystko ok.
    A prawda jest taka, że każda kobieta przechodzi ciąże inaczej. Mam koleżanki, które całą ciąży wymiotowały i miały inne dolegliwości, a inne znowu przechodziły całość bezobjawowo. I żadnej nie dogodzisz :)

82do20mm8gkktux6.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Stokrotka84 wrote:
    A mi o dziwo mdlosci powoli mijaja, od kilku dni jem normalnie. Troszke mi z rana niedobrze, ale o 10 juz przechodzi:) nawet jakies slodycze ostatnio podjadlam:) szok! Lilka moj maz jest instruktorem nauki jazdy:) i z autopsji wiem, ze te testy sa bardzo latwe, takze nie masz sie czym przejmowac:) dzis zaczelam 12 tydzien hurra!!! 11 tyg za mna :)))

mi właśnie też coś powoli odpuszczają. W sumie jesteśmy na podobnym etapie :). Tzn. Ty jesteś troszkę do przodu :). Słyszałam , że tak optymalnie utrzymują się do 16 tc albo trwają do końca. To sprawa indywidualna. Ale pytam z czystej ciekawości jak to w waszym przypadku jest :)

To mamy podobnie:) ja w sumie sie ciesze, ze mdlosci odpuszczaja, z drugiej jednak strony, dzis pomyslalam, ze moze lepiej jak sa... Widzicie kobietki, tak zle i tak nie dobrze:)

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka ale super wiadomosc na zakonczenie dnia!!! Mamy kolejne blizniaki ndziewczyny:) alez to musial byc dla Ciebie szok:) czy atwoj maz byl z Toba na usg? Chcialabym zobaczyc jego mine...

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam takie dni gdzie mdlosci odpuscily i od razu sie martwilam :) teraz sa ciagle i mam juz dosc.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • welurka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane cięzarówki :)
    darijka podwójne gratulacje :)
    ja już po pierwszej wizycie u lekarza, miała zrobione usg i mamy pierwsze zdjęcie fasolinki która aktualnie jest mała kropeczką :) za dwa tygodnie mamy kolejną wizyte i może wtedy uda nam sie posłuchać serducha. Lekarka przepisała mi luteine dopochwowo ze względu na te bóle brzucha i no-spe, ale no-spe kazała brac tylko przy bradzo silnych bólach.

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha mam jeszcze pytanko, do lekarza chodze prywatnie wczoraj dostałam liste badań, które muszę zrobić poiedziecie czy jesli pójde do przychodni to dostane skierowanie na te badanie na fundusz ??

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że jeżeli wypisze Ci skierowanie ginekolog państ. to tak. w innym razie musisz zapłacić i z tego co wyczytałam na poczekalni w przychodni to sporo. ale jesli Cię stać to nie masz się czym martwić;)

• welurka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie chce isc z ta lista badań do panstwowego lekarza i poprosić o skierowanie na nie, żebym nie musiała płacic przecież na coś te moje składki wkońcu idą ;P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ