X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słusznie, jeśli masz w porządku gina to nie powinno być problemu:)

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    macie jeszcze mdłości? Kiedy wam minęły?

hej ja jeszcze mam ale z przerwami..tzn dwa dni mam jeden nie mam itd.:)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    macie jeszcze mdłości? Kiedy wam minęły?

hej ja jeszcze mam ale z przerwami..tzn dwa dni mam jeden nie mam itd.:)

ja dziś znowu nie mam :( i do tego jakoś dopatruję się nieprawidłowościach w moich piersiach.....eh...a wizyta dopiero za 9 dni - nie wytrzymam.
    A tu http://www.dzidziol.pl/ciaza/11-tydzien-ciazy.php
    przeczytałam, że od 11 tc mdłości powinny zacząć powoli ustępować, dzięki coraz większej pracy łożyska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2013, 08:18

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    hej kobietki. muszę się z wami podzielić moimi newsami, jeszcze do teraz nie mogę w to uwierzyć. a więc zacznę od poczatku:
    15 luty monitoring jeden pęcherzyk owulacyjny 21 mm
    4 marzec test ciążowy dodatni
    5 marzec ciąza potwierdzona usg jeden pęcherzyk ciążowy 4,5 mm
    26 marzec zarodek 16 mm
    i dzisiejsza wizyta 15 kwiecień ku zdziwieniu gina nie jeden zarodek tylko dwie małe kruszynki jedna 43 mm, druga 38 mm :)
    szok i płacz podczas usg i myśli w głowie - jak to na usg jeden pęcherzyk a tu nagle dwa dzidziusie i to dwujajowe skąd te dwa jajeczka :)
    teraz wielkie szczęście i nadal niedowierzanie noszę w sobie dwa życia :) jestem szczęśliwa i pełna obaw.

Brawo! <3
    Widzę, że masz serduszkowy bonus :D!! <3 <3
    Taki dzidziusiowy dwupak :P

qb3ctgf6zex9o3p8.png

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    hej kobietki. muszę się z wami podzielić moimi newsami, jeszcze do teraz nie mogę w to uwierzyć. a więc zacznę od poczatku:
    26 marzec zarodek 16 mm
    i dzisiejsza wizyta 15 kwiecień ku zdziwieniu gina nie jeden zarodek tylko dwie małe kruszynki jedna 43 mm, druga 38 mm :)
    szok i płacz podczas usg i myśli w głowie - jak to na usg jeden pęcherzyk a tu nagle dwa dzidziusie i to dwujajowe skąd te dwa jajeczka :)
    teraz wielkie szczęście i nadal niedowierzanie noszę w sobie dwa życia :) jestem szczęśliwa i pełna obaw.

darijka
    ale to cudowna wiadomość
    strasznie ci gratuluje..:)
    bardzo sie ciesze ...huuraaaa:):):)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to jest z tym łożyskiem? Kiedy się wykształca? od kiedy podejmuje pracę?
    Ostatnio jak byłam w sobotę w szpitalu na usg, to oglądała bardzo dokładnie i mówiła, że z łożyskiem nic niepokojącego się nie dzieje. Czyżby już było łożysko?? Możliwe to jest??

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    darijka wrote:
    26 marzec zarodek 16 mm

Brawo! <3
    Widzę, że masz serduszkowy bonus :D!! <3 <3
    Taki dzidziusiowy dwupak :P

darijka gratulacje!!! super wieści, masz mega niespodziankę, życzę aby obie kruszynki sobie zdrowo rosły :D

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny jak to jest z tym łożyskiem? Kiedy się wykształca? od kiedy podejmuje pracę?
    Ostatnio jak byłam w sobotę w szpitalu na usg, to oglądała bardzo dokładnie i mówiła, że z łożyskiem nic niepokojącego się nie dzieje. Czyżby już było łożysko?? Możliwe to jest??

w 14 tyg. tak slyszałam ...
    co do mdłości
    to tez tak mam ze jak nie ma to sie stresuje:(...moje piersi wydawaja mi się nie raz bez napięcia takie wiotkie..no ale jak narazie jest dobrze,..ty masz wizyte za 9 dni a ja za 3 tyg.. 7 maja...to ja sie mam co stresowac...:]....jescze bardziej sie denereuje bo w tedy mam badania prenatalne...mam nadzieje ze bedzie wszystko w porządku :):)
    ps. nie martw sie bedzie dobrze:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:

co do mdłości
    to tez tak mam ze jak nie ma to sie stresuje:(...moje piersi wydawaja mi się nie raz bez napięcia takie wiotkie..no ale jak narazie jest dobrze,..ty masz wizyte za 9 dni a ja za 3 tyg.. 7 maja...to ja sie mam co stresowac...:]....jescze bardziej sie denereuje bo w tedy mam badania prenatalne...mam nadzieje ze bedzie wszystko w porządku :):)

no ja właśnie mam 25.04 te badania prenatalne więc stres podwójny.
    Trzymam kciuki :). Będzie dobrze!

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:

co do mdłości

a to widzę że ty robisz te badania w 13 tc. Mi kazała w 12 tc więc 26.04 będzie 12 tc myślę, że nie będzie za wcześnie.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to też nie moge sie uspokoić, wogóle od poczatku nie czuje jakbym była w ciąży. Jedyny mój objaw to były bolące piersi, ale juz nie bolą wiec dzień dnia się panicznie boje że to juz koniec.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Dziewczyny ja to też nie moge sie uspokoić, wogóle od poczatku nie czuje jakbym była w ciąży. Jedyny mój objaw to były bolące piersi, ale juz nie bolą wiec dzień dnia się panicznie boje że to juz koniec.

Nie martw się!Znam ten strach. I za chiny ludowe nie wiem jak z tym strachem walczyć.
    Jeżeli masz taką możliwość to podejdź do lekarza na usg lub pojedź na SOR ginekologiczny powiedz, że masz takie obawy i zrobią ci usg, będziesz spokojniejsza.
    Poza tym jeśli nie miałaś mdłości od początku ciąży to spokojnie , czasami ich po prostu nie ma.
    Będzie dobrze <3

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam wizyte u gina wiec juz wytrzymam jakoś, ale na prawde zamiast się cieszyc to ja sie strasznie boje, śnią mi sie juz najgorsze scenariusze, nie wiem co zrobić. Mój mąz każe mi iść do psychologa i powiem wam że jesli po wizycie okaże się że moje zmartwienia były tylko urojone (mam nadzieję) to się wybiorę bo ja nie wytrzymam tych miesięcy

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o mdłości, to wcale ich nie chce, ale na początku czułam takie lekkie rozciaganie w dole brzucha a teraz od 2 tych nic. Ja na prawde czuje sie jak bym nie była w ciąży. I czasem zazdroszczę tych objawów.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    W piątek mam wizyte u gina wiec juz wytrzymam jakoś, ale na prawde zamiast się cieszyc to ja sie strasznie boje, śnią mi sie juz najgorsze scenariusze, nie wiem co zrobić. Mój mąz każe mi iść do psychologa i powiem wam że jesli po wizycie okaże się że moje zmartwienia były tylko urojone (mam nadzieję) to się wybiorę bo ja nie wytrzymam tych miesięcy

też zastanawiam się nad opcją psychologa.
    A masz już jakieś przykre doświadczenia na koncie? Skąd ten strach u ciebie?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koszmary senne w nocy to normalne u ciężarnych:) ja mam cały czas jakies porąbane sny;)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś pół roku temu moja koleżanka była w ciąży, chodziła do ginekologa i było wszystko w porządku, raptem wieczorem zaczął boleć ja brzuch i znalazła się w szpitalu i niestety było już po wszystkim, druga koleżanka jakiś rok temu też poroniła i strasznie zapadło mi to w pamięci. A moja ciąża wydaje mi się dziwna bo ja nie mam objawów typowych. Jedynie co to zostały mi żyłki na piersiach, a na poczatku była senność i ból brzucha i piersi.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    koszmary senne w nocy to normalne u ciężarnych:) ja mam cały czas jakies porąbane sny;)

No moje sny też sa okropne, dlatego od rana sie stresuje po takiej nocy.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też słyszałam niedawno temu o kilku przypadkach poronień itp., ale to nie powód, żebym na siebie ściągała złe myśli. ja to ja , a nie tam jakaś inna koleżanka. teraz o tym więcej słyszysz, bo sama jesteś w ciązy.owszem, wszystko może się zdarzyć, ale nie martwmy się na zapas:)

a jeśli chodzi o objawy, to tez żadnych spektakularnych nie było. ot bolące piersi i głowa. teraz mam katar, czasem kłuje tam na dole i brzucho rośnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2013, 09:46

Lilka lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam koszmary..dobrze wiedziec ze tak sie zdarza.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ