X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam w spodniach od gajerka do pracy przeszyc guzik tak jest moje Panie nie moge dopiac spodni :)

pasia27 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was ma problemy z oddychaniem , ja ani w nocy ani w dzień będąc na dworze na świeżym powietrzu ciężko mi oddychać złapać taki porządny oddech;/. Czytałam trochę i to normalne na początku ciąży.: ,,http://www.edziecko.pl/edziecko/1,105020,8411972,Ciazowe_dolegliwosci___co_warto_zglosic_lekarzowi_.html?as=2 "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2013, 19:37

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam żadnych objawów - tylko bolące piersi i zmęczenie. A z brzuchem mam tak samo jak polska_dziewczyna z rana płaski a po jedzeniu mi wywala :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    darijka wrote:
    dziewczyny dziękuje wam serdecznie za gratulacje powoli wszystko do mnie dochodzi. ja będe miała badania genetyczne jutro muszę się umowić na wizytę. powiem wam, że myslałam że moje stresy mina po tej wizycie u gin, a tu wychodzi, że do końca ciązy będe w mega stresie.

darijka musisz sobie zmienić opis w suwaczku :P
    na nasze kochane serduszka :D

właśnie kochana juz zmieniłam :)

polska_dziewczyna, pasia27 lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • darijka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój brzuch od tygodnia rośnie i to z dnia na dzień wydaje mi się, ze jest większy. ja to za kilka miechów jak wieloryb będe wyglądała i będe się toczyć :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mówię o swoich piersiach dopiero początek a już napuchły tak że szok że nie mieszczę się w stanikach jeden jest taki na styk. Muszę nowe zakupić.
    A co dopiero będzie z brzuszkiem... :D wielorybi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2013, 20:21

dqprepoku4out2uw.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    apropo brzuszków i ich rozmiarów, to wklejam linka może się komuś przyda:
    http://brzuszek.net/11-tydzien-ciazy/

na dole jet zarys ciała kobiety jak się zmienia w danym tygodniu ciąży :)

oj kochana to ja jestem na prawde do tyłu z brzuszkiem.mi odstaje troszeczke...ten 3 miesiąc na rysunku to dla mnie jakiś piąty 6...hihi

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Musialam w spodniach od gajerka do pracy przeszyc guzik tak jest moje Panie nie moge dopiac spodni :)

to ja tez nie moge dopiąć i nie zapinam tylko pasek zakładam i zapinam na pierwsza dziurkę...:]

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    apropo brzuszków i ich rozmiarów, to wklejam linka może się komuś przyda:
    http://brzuszek.net/11-tydzien-ciazy/

na dole jet zarys ciała kobiety jak się zmienia w danym tygodniu ciąży :)

dzieki.no wiedze ze jak na 5ty miesiac to moj jest dokladnie taki sam jak na zdjeciu w necie hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do piersi
    macie tak że was bolą ciągle?
    bo u mnie jest różnie...jeden dzień nic nie bolą brodawek nie mam aż tak wrażliwych jak nie którzy piszą ze dotknąć sie nie mogą...
    ja mam tak, ze czuje nie raz takie ciągnięcia w całej piersi nie raz tylko w brodawce takie ciągnięcia, a nie raz jak by mnie piekły nawet
    ale mówie że to nie zawsze ...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska dziewczyno z wlasnego przejscia przez 1trymestr wiem ze z piersiami jest roznie.raz piekly gorace czerwone nie daly sie dotknac a w inny dzien wrazliwe ale tak zupelnie normalnie..pojawiajace sie zylki podskorne na nich,brodawki sie troszke zmienily i pojawily sie takie grudki(Montgomerego o ile wiem)
    do tej pory mam dzien gdzie rano sa miekkie,niewyczuwalne a wieczorem to prawdziwe cycorki :-)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do brzuszkow to pamietam jak na samym poczatku mialam tak wydety jak w 3-4miesiacu..pozniej w 3 w ogole nie mialam a w 5tym dalam czadu i juz jest konkretny ciazowy hehe.zakupilam sobie getry ciazowe z pasem na brzuszek bo nagle przestalam sie miescic w spodnie...

polska_dziewczyna, darijka lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    a co do piersi
    macie tak że was bolą ciągle?
    bo u mnie jest różnie...jeden dzień nic nie bolą brodawek nie mam aż tak wrażliwych jak nie którzy piszą ze dotknąć sie nie mogą...
    ja mam tak, ze czuje nie raz takie ciągnięcia w całej piersi nie raz tylko w brodawce takie ciągnięcia, a nie raz jak by mnie piekły nawet
    ale mówie że to nie zawsze ...

właśnie (.)(.).
    Miałam bóle po bokach i od spodu. W nocy z reguły ból był silny i bolały mocniej. Dziś znowu świruję, bo nocne bóle zniknęły zupełnie :(.
    Są miękki raczej, ale od początku nie były też jakoś specjalnie twarde czy napięte. Teraz przeczytałam w kalendarzu ciążowym na pewnej str. internetowej, że w 11tc powinny zarówno ustępować mdłości , a jeżeli męczyły nas bóle piesi to powinno się odczuwać ulgę.
    A sutki to mam wrażliwe tylko jak je specjalnie podrażnię sama rękami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 09:05

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    Lilka wrote:

to ja tez nie moge dopiąć i nie zapinam tylko pasek zakładam i zapinam na pierwsza dziurkę...:]

rozumiem, że nie dopinasz się w spodniach które nosiłaś przed ciążą?
    Ja już dawno się nie mieszczę w ubrania sprzed ciąży.Zanim jeszcze wnią zaszłam. Podejrzewam, że przez duphaston. Kiedyś kupiłam w h&m bawełnianą szerszą sukienkę i teraz tylko w niej chodzę.
    Na problem z dopinaniem spodni jest rada - weź kawałek takiej grubszej gumki, możesz ją wypruć ze starych spodni, spódnicy.Można zrobić w niej uszko - dziurkę, żeby nałożyć na guzik od spodni a koniec gumki wiązać na szlufkę spodni po drugiej stronie. Ja na razie nie praktykuję bo staram się chodzić w kieckach. Będę raczej zaopatrywać się w kiecki , może bliżej października kupię sobie jedną parę spodni i na lato lniane spodnie ciążowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 09:11

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie na lato to fajnie wygodna kiecka i fru hehe.ale zeby jeszcze sie chcialo w upaly tak latac...nie wiadomo jak u mnie bedzie hehe

Lalita2710 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    polska_dziewczyna wrote:
    Lilka wrote:

Ja już dawno się nie mieszczę w ubrania sprzed ciąży.Zanim jeszcze wnią zaszłam. Podejrzewam, że przez duphaston. Kiedyś kupiłam w h&m bawełnianą szerszą sukienkę i teraz tylko w niej chodzę.
    Na problem z dopinaniem spodni jest rada - weź kawałek takiej grubszej gumki, możesz ją wypruć ze starych spodni, spódnicy.Można zrobić w niej uszko - dziurkę, żeby nałożyć na guzik od spodni a koniec gumki wiązać na szlufkę spodni po drugiej stronie. Ja na razie nie praktykuję bo staram się chodzić w kieckach. Będę raczej zaopatrywać się w kiecki , może bliżej października kupię sobie jedną parę spodni i na lato lniane spodnie ciążowe :)

z ta gumka to swietny sposób, mozna odwlec zakup nowych spodni ;) Ja w 1szej ciazy to praktykowalam, teraz jeszcze sie dopinam, pewnie juz niedlugo znowu wróce do tego sposobu ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na początku więc się dopinam , ale fakt faktem brałam przez dłuższy czas od września do grudnia duphaston i strasznie przytyłam bardziej rzekłabym napuchłam bo on zwiększa retencję wody w tkance;/
    Mam nadzieje że lato jakoś przetrwam w sukienkach które mam , jeśli wszystko będzie ok z ciążą to okres letni to 3-5 miesiąc więc mam nadzieję że aż tak nie urośnie mi brzusio:P się w ciuchy pomieszczę.
    Poszłam dziś na zakupy golarka i ziemniaczki były celem. Wróciłam z butami i szamponem... hmmm mam straszną sklerrozę.... Wróciwszy do domu skapłam się czego nie kupiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 10:36

dqprepoku4out2uw.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!ja jestem w 5 tyg ciazy i jeszcze boje sie udzielac u Was na forum...dzis odebralam wnik progesteronu z poniedzialku i wynosi 14,20 ng\ml i mam pytanie:bo niby wynik miesci sie w normie dla 1 trymestru,ale czy to troszke nie za malo?moze ktoras z Was robila progesteron na poczatku??i moze mi cos napisac o swoich wynikach?Biore 1 tab dupka dziennie,moze to za malo?jutro ide do gina,to pewnie mnie uspokoi:-)

vivien, pasia27, иιєиσямαℓиα, maja2024, darijka lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie odpowiem bo nie badałam progesteronu ,a do lekarza dopiero mam na 23 kwietnia. Gratulacje;)))) Nina

dqprepoku4out2uw.png

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    polska_dziewczyna wrote:
    Lilka wrote:

wiesz na siłe bym sie dopieła ale z wciągniętym brzuchem a to nie zdrowy taki ucisk...i choc na prawdę nie mam dużego brzuszka jescze to po spodniach własnie widze że mogły by sie zapinac 2 guziki dalej...
    wiec dziękuje ci pięknie za rade na pewno skorzystam...:*:*:*
    a co do sukienek nie jestem ich zwolenniczka w sumie to nigdy nie byłam ale wyobrażam sobie ze w nich i teraz i w późniejszych etapach ciąży będzie bardzo wygodnie...:)...może sie przekonam:P:P:P

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ