X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Micia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję ;)
    Sikorka cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze :). A który to tydzień? Ja czekam do jutro chyba najgorsze to takie czekanie, gdyby nie zanik objawów to była bym spokojna a tak nie wiem czego się spodziewać. Dobrze, że tak mało zostało do jutra :).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia
    Mysle ze bedzie dobrze, czekanie jest najgorsze zwlaszcza jak jestes po przejsciach tak samo jak ja,a co do mnie to ja dopiero 5 tydz I 6 dni, jutro 7 tydz zaczynam. Kontrolne usg mam 26 maja tak tylko zeby sprawdzic I sie uspokoic.Mialam miec za 6 tyg ale po dwoch stratach bardzo sie boje I nie chce tyle czekac.
    Moja lekarka powedziala ze to norma ze objawy ustepuja bo fukncje hormonalna przejmuje lozysko. wiem ze latwo mowic ale trzymaj sie I badz dobrej mysli..ty zrobilas juz wszystko co moglas. Reszta w rekach Boga..
    Sciskam mocno

m3sxskjoe9kewgnp.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 19:20

Micia lubi tę wiadomość

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napiszę tylko, choć to marne pocieszenie, że nie jesteście same, ja też bardzo nerwowo znoszę czekanie na wizytę i na pierwsze usg. U mnie początek 6 tygodnia (5 tydz i 2 dni). Zastanawiam się czy naciskać gin żeby zrobiła 1sze usg już za tydzień, czyli na początku 7mego, czy może poczekać bliżej 8mego...? Tak bardzo chciałabym już zobaczyć serduszko :)))

Sikork@, a Ty dopiero 26 maja? to jeszcze b. długo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 19:01

"Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchideaa wrote:
    Dziewczyny, napiszę tylko, choć to marne pocieszenie, że nie jesteście same, ja też bardzo nerwowo znoszę czekanie na wizytę i na pierwsze usg. U mnie początek 6 tygodnia (5 tydz i 2 dni). Zastanawiam się czy naciskać gin żeby zrobiła 1sze usg już za tydzień, czyli na początku 7mego, czy może poczekać bliżej 8mego...? Tak bardzo chciałabym już zobaczyć serduszko :)))

Sikork@, a Ty dopiero 26 maja? to jeszcze b. długo!
    Dzis mialam pierwsze usg, przez pomylke bo mialam miec 6 tydz I 6 dni a jak jestem 5 tydz I 6 dni;)..wszystko ok bylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 19:23

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • alciak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia wrote:
    Alciak jak czytam Twój post to jakbym siebie czytała jakiś czas temu :). Jak zaczęliśmy się starać na nowo od lipca to się bardzo cieszyłam, że to już odliczałam dni. Żyłam od owulacji do owulacji z nadzieją, że tym razem i byłam spokojna :). Jak zobaczyłam 2 kreski na teście, to się ucieszyłam a zarazem wystraszyłam. Niestety ten strach co jakiś czas się przeplata z radością i nadzieją, że będzie dobrze. Jednak my kobiety "po przejściach" już tak będziemy mieć. Mimo wszystko trzeba walczyć o szczęście :). Ja jutro mam wizytę i się okaże, czy się na dobre udało ;). Jedyne czego się nauczyłam w tej ciąży cierpliwości. Im więcej człowiek przejdzie, tym większy dystans nabiera do różnych spraw. Każdej z nas musi się w końcu udać :))
    Jakbym czytała siebie :) cierpliwość to obecnie najczęściej powtarzane przeze mnie słowo :)

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • alciak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na Wasze dalsze relacje i nowe zdjęcia USG :)
    Trzymam mocno kciuki, pozdrawiam!

Micia lubi tę wiadomość

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchideaa wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Mam pytanie, czy Wasze ciąże po poronieniach były traktowane przez Waszych gin jako te obarczone większym ryzykiem? Czy miałyście/macie wyznaczone z tego powodu szybsze terminy usg?
    Trzymam za Was wszystkie kciuki! :)
    witaj Orchidea :)
    przykro mi z powodu Twojej straty, wiem co czułaś.

U mnie ginekolog obiecał częstsze usg, ale ostatnio marudził, żebym dziecka nie naświetlała. Uparłam się i zrobił - uważam, że moje nerwy zaszkodziłyby bardziej. dlatego nie krępuj się i poproś o to usg, w 7 już powinno być serce.

Teraz z niecierpliwością czekam na jutro.. Miałam niedawno sen, że jestem po badaniu i wszystko jest ok :) ciekawe czy to podświadomość próbuje mnie uspokoić?

Jak tam Alciak? robiłaś badanie drożności?

orchideaa lubi tę wiadomość

marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
    grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
    czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
    grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc

• Micia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :). Jak tylko będę po wizycie to zdam relacje i tylko dobre wiadomości ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 13:09

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Micia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :). Jak tylko będę po wizycie to zdam relacje i tylko dobre wiadomości ;).
    Mary84 jutro nasz dzień :D.
    Orchideaa jak nie możesz wytrzymać to umów się na wcześniejsze USG bardzo dobrze Ciebie rozumiem. Ja na pierwsze miałam iść ok 8 tygodnia. Nie wytrzymałam poszłam ok. 7 tyg. Dzidziuś już byl widoczny. Wszystko zależy kiedy doszło do zapłodnienia. U mnie dzidziuś był młodszy o 6 dni od terminu OM, więc był malutki ale był :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 21:37

sikorka@, mary84, orchideaa lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Micia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG :D. Dzidziuś skończył 11 tydzień i 5 dzień <3. Ma 5,2 cm :). Serduszko bije 169/min. :D. Przezierność 0,14 cm. Mamusia szczęśliwa :D :D. Czekam na wiadomość od mary84. I co najważniejsze zanik wszystkich objawów na ponad tydzień nic nie znaczy :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 15:18

APS, orchideaa, alciak lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Micia!!! Teraz tylko odpoczywaj

Micia lubi tę wiadomość

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywać i rosnąć, moja misja :).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, GRATULUJĘ :) Dobre wiadomości podbudowują.

Micia, Mary84, Sikork@, dzięki za porady, macie rację, nie ma co się stresować, na początku 7 tygodnia już powinno być widać dzidzię, więc przynajmniej będę wiedziała na czym stoję. Uprę się żeby zrobić to usg w przyszłym tygodniu.

Z pozytywnych, uspakajających mnie wiadomości robiłam bHCG przedwczoraj i dziś (odstęp 48 h) i przyrosła wzorowo z 2399,1 U/l do 5137,7 U/l - 1 i 3 dzień 6 tc. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 15:36

Micia lubi tę wiadomość

Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    Micia wspaniała wiadomość :)

u mnie okazało się, że dziś są dopiero zapisy na usg a nie samo badanie!! w rejestracji wprowadzili mnie w błąd :(( lekarz opitolił, że za późno, dał termin 14 maja. jak zapytałam czy mam szukać szybciej prywatnie powiedział, że nie. Nic nie rozumiem. 14 maja będę w 13 tyg. (ok 12 t i 5 dni).

Ahh dziewczyny, pomocy... właśnie ogarnęły mnie stare lęki i niepokoje :( chyba już byłam psychicznie nastawiona, że coś się wyjaśni a tu tydzień trzeba czekać :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 21:17

• orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary, jeju nie wiem jak pocieszać, może spróbuj dla własnego spokoju gdzieś prywatnie pójść? To chyba lepsze niż niepokój i stres, nad którym przecież po przejściach nie panujemy, mimo iż chcemy i wiemy, że tylko szkodzi... :( Jestem z Tobą i kibicuję, żebyś szybciej mogła odetchnąć z ulgą. Wiem co czujesz, bo też na to czekam...

A u mnie dziś malutka brązowo-żólta mała plamka i stres cały dzień. Mocniejsze niż w ostatnich dniach bóle jakby miesiączkowe. Mam czarne myśli, mimo że moja beta tak ładnie urosła :(

Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary84 ja bym poszla prywatnie, na pewno wszystko Bedzie ok. Trzymaj sie

Micia lubi tę wiadomość

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary84 kurczę nie fajnie u Ciebie wyszło :(.
    Ja tak jak dziewczyny proponuję Tobie udać się prywatnie na samo USG. Bo jednak jeszcze niecały tydzień stresu to dużo. Chyba, że masz objawy i czujesz, że wszystko tam dobrze, bo ja ostatnio nic nie czułam. Ja np. w swojej miejscowości mam prywatny szpital i tam można iść na samo USG za 100 zł, ostatnio też o tym myślałam.
    Orchideaa jak się bardzo przejmujesz to zadzwoń do swojego lekarza, albo jedź na IP ja tak zrobiłam w tej ciąży. Co do bólów jak na miesiączkę to spoko, rozciąga się macica albo na dobre zagnieżdża jajo płodowe, bo to dopiero początki u Ciebie. Lekarz mi wczoraj mówił na wizycie, że takie bóle są prawidłowe byleby nie było skurczów macicy. Weź sobie magnez jak masz i nospę.

orchideaa lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie na myśli zwykłe usg, czy to prenatalne prywatnie robić?
    Mogę iść do swojego gina w poniedziałek i mu o wszystkim powiedzieć i zapytać czy czwartek to już nie będzie za późno. mogę też naściemniać, że ze stresu mnie boli brzuch to może zrobi usg...

zastanawiam się czy 3-4 dni w tę czy w tę w prenatalnym teraz zrobi różnicę.

• Micia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne należy zrobić przed 14 tygodniem ciąży, więc spokojnie się zmieścisz w czasie, w takim razie poczekaj te parę dni. USG prenatalne robi Tobie inny lekarz niż prowadzący ciążę?. Bo ja mam jednego lekarza i on ma specjalizację, więc wszystkie USG on robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 15:32

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inny, bo na prenatalne mam skierowanie do kliniki - przysługuje mi za darmo z racji wcześniejszych doświadczeń.

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ