X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Micia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję ;)
    Sikorka cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze :). A który to tydzień? Ja czekam do jutro chyba najgorsze to takie czekanie, gdyby nie zanik objawów to była bym spokojna a tak nie wiem czego się spodziewać. Dobrze, że tak mało zostało do jutra :).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia
    Mysle ze bedzie dobrze, czekanie jest najgorsze zwlaszcza jak jestes po przejsciach tak samo jak ja,a co do mnie to ja dopiero 5 tydz I 6 dni, jutro 7 tydz zaczynam. Kontrolne usg mam 26 maja tak tylko zeby sprawdzic I sie uspokoic.Mialam miec za 6 tyg ale po dwoch stratach bardzo sie boje I nie chce tyle czekac.
    Moja lekarka powedziala ze to norma ze objawy ustepuja bo fukncje hormonalna przejmuje lozysko. wiem ze latwo mowic ale trzymaj sie I badz dobrej mysli..ty zrobilas juz wszystko co moglas. Reszta w rekach Boga..
    Sciskam mocno

m3sxskjoe9kewgnp.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 19:20

Micia lubi tę wiadomość

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napiszę tylko, choć to marne pocieszenie, że nie jesteście same, ja też bardzo nerwowo znoszę czekanie na wizytę i na pierwsze usg. U mnie początek 6 tygodnia (5 tydz i 2 dni). Zastanawiam się czy naciskać gin żeby zrobiła 1sze usg już za tydzień, czyli na początku 7mego, czy może poczekać bliżej 8mego...? Tak bardzo chciałabym już zobaczyć serduszko :)))

Sikork@, a Ty dopiero 26 maja? to jeszcze b. długo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 19:01

"Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchideaa wrote:
    Dziewczyny, napiszę tylko, choć to marne pocieszenie, że nie jesteście same, ja też bardzo nerwowo znoszę czekanie na wizytę i na pierwsze usg. U mnie początek 6 tygodnia (5 tydz i 2 dni). Zastanawiam się czy naciskać gin żeby zrobiła 1sze usg już za tydzień, czyli na początku 7mego, czy może poczekać bliżej 8mego...? Tak bardzo chciałabym już zobaczyć serduszko :)))

Sikork@, a Ty dopiero 26 maja? to jeszcze b. długo!
    Dzis mialam pierwsze usg, przez pomylke bo mialam miec 6 tydz I 6 dni a jak jestem 5 tydz I 6 dni;)..wszystko ok bylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 19:23

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • alciak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia wrote:
    Alciak jak czytam Twój post to jakbym siebie czytała jakiś czas temu :). Jak zaczęliśmy się starać na nowo od lipca to się bardzo cieszyłam, że to już odliczałam dni. Żyłam od owulacji do owulacji z nadzieją, że tym razem i byłam spokojna :). Jak zobaczyłam 2 kreski na teście, to się ucieszyłam a zarazem wystraszyłam. Niestety ten strach co jakiś czas się przeplata z radością i nadzieją, że będzie dobrze. Jednak my kobiety "po przejściach" już tak będziemy mieć. Mimo wszystko trzeba walczyć o szczęście :). Ja jutro mam wizytę i się okaże, czy się na dobre udało ;). Jedyne czego się nauczyłam w tej ciąży cierpliwości. Im więcej człowiek przejdzie, tym większy dystans nabiera do różnych spraw. Każdej z nas musi się w końcu udać :))
    Jakbym czytała siebie :) cierpliwość to obecnie najczęściej powtarzane przeze mnie słowo :)

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • alciak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na Wasze dalsze relacje i nowe zdjęcia USG :)
    Trzymam mocno kciuki, pozdrawiam!

Micia lubi tę wiadomość

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchideaa wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Mam pytanie, czy Wasze ciąże po poronieniach były traktowane przez Waszych gin jako te obarczone większym ryzykiem? Czy miałyście/macie wyznaczone z tego powodu szybsze terminy usg?
    Trzymam za Was wszystkie kciuki! :)
    witaj Orchidea :)
    przykro mi z powodu Twojej straty, wiem co czułaś.

U mnie ginekolog obiecał częstsze usg, ale ostatnio marudził, żebym dziecka nie naświetlała. Uparłam się i zrobił - uważam, że moje nerwy zaszkodziłyby bardziej. dlatego nie krępuj się i poproś o to usg, w 7 już powinno być serce.

Teraz z niecierpliwością czekam na jutro.. Miałam niedawno sen, że jestem po badaniu i wszystko jest ok :) ciekawe czy to podświadomość próbuje mnie uspokoić?

Jak tam Alciak? robiłaś badanie drożności?

orchideaa lubi tę wiadomość

marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
    grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
    czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
    grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc

• Micia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :). Jak tylko będę po wizycie to zdam relacje i tylko dobre wiadomości ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 13:09

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Micia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :). Jak tylko będę po wizycie to zdam relacje i tylko dobre wiadomości ;).
    Mary84 jutro nasz dzień :D.
    Orchideaa jak nie możesz wytrzymać to umów się na wcześniejsze USG bardzo dobrze Ciebie rozumiem. Ja na pierwsze miałam iść ok 8 tygodnia. Nie wytrzymałam poszłam ok. 7 tyg. Dzidziuś już byl widoczny. Wszystko zależy kiedy doszło do zapłodnienia. U mnie dzidziuś był młodszy o 6 dni od terminu OM, więc był malutki ale był :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 21:37

sikorka@, mary84, orchideaa lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Micia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG :D. Dzidziuś skończył 11 tydzień i 5 dzień <3. Ma 5,2 cm :). Serduszko bije 169/min. :D. Przezierność 0,14 cm. Mamusia szczęśliwa :D :D. Czekam na wiadomość od mary84. I co najważniejsze zanik wszystkich objawów na ponad tydzień nic nie znaczy :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 15:18

APS, orchideaa, alciak lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Micia!!! Teraz tylko odpoczywaj

Micia lubi tę wiadomość

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywać i rosnąć, moja misja :).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, GRATULUJĘ :) Dobre wiadomości podbudowują.

Micia, Mary84, Sikork@, dzięki za porady, macie rację, nie ma co się stresować, na początku 7 tygodnia już powinno być widać dzidzię, więc przynajmniej będę wiedziała na czym stoję. Uprę się żeby zrobić to usg w przyszłym tygodniu.

Z pozytywnych, uspakajających mnie wiadomości robiłam bHCG przedwczoraj i dziś (odstęp 48 h) i przyrosła wzorowo z 2399,1 U/l do 5137,7 U/l - 1 i 3 dzień 6 tc. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 15:36

Micia lubi tę wiadomość

Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    Micia wspaniała wiadomość :)

u mnie okazało się, że dziś są dopiero zapisy na usg a nie samo badanie!! w rejestracji wprowadzili mnie w błąd :(( lekarz opitolił, że za późno, dał termin 14 maja. jak zapytałam czy mam szukać szybciej prywatnie powiedział, że nie. Nic nie rozumiem. 14 maja będę w 13 tyg. (ok 12 t i 5 dni).

Ahh dziewczyny, pomocy... właśnie ogarnęły mnie stare lęki i niepokoje :( chyba już byłam psychicznie nastawiona, że coś się wyjaśni a tu tydzień trzeba czekać :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 21:17

• orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary, jeju nie wiem jak pocieszać, może spróbuj dla własnego spokoju gdzieś prywatnie pójść? To chyba lepsze niż niepokój i stres, nad którym przecież po przejściach nie panujemy, mimo iż chcemy i wiemy, że tylko szkodzi... :( Jestem z Tobą i kibicuję, żebyś szybciej mogła odetchnąć z ulgą. Wiem co czujesz, bo też na to czekam...

A u mnie dziś malutka brązowo-żólta mała plamka i stres cały dzień. Mocniejsze niż w ostatnich dniach bóle jakby miesiączkowe. Mam czarne myśli, mimo że moja beta tak ładnie urosła :(

Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary84 ja bym poszla prywatnie, na pewno wszystko Bedzie ok. Trzymaj sie

Micia lubi tę wiadomość

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary84 kurczę nie fajnie u Ciebie wyszło :(.
    Ja tak jak dziewczyny proponuję Tobie udać się prywatnie na samo USG. Bo jednak jeszcze niecały tydzień stresu to dużo. Chyba, że masz objawy i czujesz, że wszystko tam dobrze, bo ja ostatnio nic nie czułam. Ja np. w swojej miejscowości mam prywatny szpital i tam można iść na samo USG za 100 zł, ostatnio też o tym myślałam.
    Orchideaa jak się bardzo przejmujesz to zadzwoń do swojego lekarza, albo jedź na IP ja tak zrobiłam w tej ciąży. Co do bólów jak na miesiączkę to spoko, rozciąga się macica albo na dobre zagnieżdża jajo płodowe, bo to dopiero początki u Ciebie. Lekarz mi wczoraj mówił na wizycie, że takie bóle są prawidłowe byleby nie było skurczów macicy. Weź sobie magnez jak masz i nospę.

orchideaa lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie na myśli zwykłe usg, czy to prenatalne prywatnie robić?
    Mogę iść do swojego gina w poniedziałek i mu o wszystkim powiedzieć i zapytać czy czwartek to już nie będzie za późno. mogę też naściemniać, że ze stresu mnie boli brzuch to może zrobi usg...

zastanawiam się czy 3-4 dni w tę czy w tę w prenatalnym teraz zrobi różnicę.

• Micia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne należy zrobić przed 14 tygodniem ciąży, więc spokojnie się zmieścisz w czasie, w takim razie poczekaj te parę dni. USG prenatalne robi Tobie inny lekarz niż prowadzący ciążę?. Bo ja mam jednego lekarza i on ma specjalizację, więc wszystkie USG on robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 15:32

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inny, bo na prenatalne mam skierowanie do kliniki - przysługuje mi za darmo z racji wcześniejszych doświadczeń.

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ