X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Mysz85, ja też walczę z przeziębieniem ;/ Najważniejsze to nie doprowadzić do gorączki, to najbardziej szkodzi groszkom.

U mnie na szczęście wszystko ok, wczoraj widziałam dzidzię po raz drugi, jak to ujął żartobliwie lekarz, wyhodowałam 2 cm zdrowego dziecka! :D Przesyłam Wam wszystkim pozytywne myśli, będzie dobrze! :)))

Micia, mary84, Gosia-WK, ayka lubią tę wiadomość

"Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, co u was?

u mnie 22 tydzień, wg usg wszystko w porządku, zdrowy chłopiec :)

Gosia-WK, Micia, Foto_Anna, ayka lubią tę wiadomość

marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
    grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
    czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
    grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc

• Gosia-WK Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie 5 tydzień i zaziebilam się w pracy od klimatyzacji :( od poniedziałku kicham i smarkam - jedyne leki to czosnek, wodą z cytryną i inhalacji ciepłym powietrzem. Staram się być dobrych myśli choć po ostatnim przeżyciu trochę się martwie :( wtedy nie chorowała wogole ale cwiczylam, biegalam i poza codziennymi dojazdami do pracy 1,5h w jedna strone) pracowałam w domu też więc teraz Gin zabronił mi się przemeczac, do pracy staram się nie jeździć tylko pracować z domu kiedy mogę, w domu już prawie nic nie robie i (co najbardziej mi doskwiera) do 12 tyg wogole mam nie cwiczyc...
    Trzynaście kciuki.

dddodiii lubi tę wiadomość

• mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki :) będzie dobrze. Ja przeszłam okropną anginę na początku, 39* gorączki i na razie wygląda na to, że jest ok :)

Micia lubi tę wiadomość

marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
    grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
    czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
    grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia-WK wrote:
    Hej, u mnie 5 tydzień i zaziebilam się w pracy od klimatyzacji :( od poniedziałku kicham i smarkam - jedyne leki to czosnek, wodą z cytryną i inhalacji ciepłym powietrzem. Staram się być dobrych myśli choć po ostatnim przeżyciu trochę się martwie :( wtedy nie chorowała wogole ale cwiczylam, biegalam i poza codziennymi dojazdami do pracy 1,5h w jedna strone) pracowałam w domu też więc teraz Gin zabronił mi się przemeczac, do pracy staram się nie jeździć tylko pracować z domu kiedy mogę, w domu już prawie nic nie robie i (co najbardziej mi doskwiera) do 12 tyg wogole mam nie cwiczyc...
    Trzynaście kciuki.
    No ... Radze uważać na siebie..
    Sama to przeszłam i jak w nast.miesiacu znów bylam w ciazy,to zlapalo mnie przeziębienie i olalam wszystko-poszłam na zwolnienie i jestem do tego czasu:-) i ani przez chwile nie zalowalam:-)
    Teznie cwiczylam w tych pierwszych tygodniach-leżałam i odpoczywalam,za to od drugiego trymestru cwiczylam i warto bylo wszystko przeczekać,żeby ciążą sie utrzymała :-)

• Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, Czy ktoras z Was orientuje sie kiedy nastepuje poronienie po tym jak zarodek we wczesnej ciazy przestanie sie rozwijac? Mowie tu o 5-6 tyg..

• paola87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka to zależy od organizmu. U mnie na przykład wystąpiło poronienie zatrzymane, nie wystąpiło krwawienie i musiałam iść do szpitala na wywołanie i na zabieg. To był 9 tc.

• Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 36dc miałam bete 604, w 39dc 930 i wtedy już wiedziałam, że coś nie tak. Poronienie nastąpiło w 43dc. Słyszałam że teoretycznie w ciągu dwóch tygodni powinno nastąpić. Jeśli masz taką możliwość to dobrze by było być w domu w miarę możliwości przez ten czas oczekiwania. Ja akurat miałam wychodzić do pracy i całe szczęście, że nie zdążyłam, bo ostatecznie karetką wyjechałam-ale nie martw się u mnie była jakaś patologiczna sytuacja. Z tego co wiem to jeśli nie masz ciąży pozamacicznej to poronienie przechodzi się na tym etapie jak normalną miesiączkę ewentualnie troszkę bardziej boli.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • alciak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta, czy któraś z Was doświadczyła badania hsg? Możecie się podzielić swoimi odczuciami? Właśnie czekam na wyniki wymazu, jeśli będze ok to miesiączka i hsg będzie na dniach...

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • Madoks Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udalo nam się zajść w ciąże po obumarciu ciąży ... martwi mnie jednak to ze wg kalendarza wiek ciązy wczoraj to 6w6d a wg usg 4w4d ... możliwa jest aż taka różnica ??

8p3orjjg3p2zojz4.png
    07.01.2015 [*] 12TC
    21.07.2015 [*] 6 TC
    29.06.2016 - Michaś
  • Micia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary_84 u mnie 23 tydzień, też chłopiec - Przemcio <3
    Madoks hm dosyć duża różnica, u mnie wg USG ciąża była młodsza o tydzień. Ale na tym etapie to ciężko dobrze, cokolwiek określić. Różnie bywa może późna owulacja, zapłodnienie coś się poprzesuwało. Nigdy nic nie wiadomo.

mary84 lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza.serduszko jest bije 160 razy a poprzednio było 100.lekarz mówił że to dobrze. Wg badania ciąża młodsza o tydzień i to się chyba zgadza bo w dniu spodziewanej miesiączki robiłam test i była leeeddwo widoczna druga kreska.w poprzedniej ciąży w dniu miesiączki test extra dwie krechy więc owulacja późniejsza...

Micia lubi tę wiadomość

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Końcówką roku - w połowie listopada dowiedziałam się że jestem w ciąży. Byłam tym bardziej zdumiona bo stwierdzono u mnie bezpłodność wtórną Podobno nie jajeczkowałam. Niestety kiedy trafiłam do szpitala - okazało się że co ma być to będzie. Leżąc na fotelu ginekologicznym lekarz przy mnie mówił do drugiego że po co lek na podtrzymanie. Co ma być to będzie. W końcowym efekcie podejrzewano ciążę pozamaciczną choć pęcherzyk było widać w macicy i zmuszano mnie do łyżeczkowania. Upierałam się że jak mam stracić to bardzo chcę naturalnie o ile się da. Lepiej dla organizmu i szybciej wraca się do zdrowia.
    :( Jednak cały czas miałam nadzieję. 25 listopada na stałe odbije się w mojej psychice. Wtedy w 7 tygodniu straciliśmy naszego Gniewoszka.

Od tamtej pory nie mogłam zajść w ciążę. Odpuściliśmy. Bardzo bałam się kolejnej porażki.
    Wczoraj i dzisiaj potwierdziła się moja ciąża. Teraz czekam do piątku na pierwszą wizytę Modlę się by było tak jak marzymy :D a więc tylko dobrze :Dd

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkA83 będzie dobrze :) trzeba mocno w to wierzyć.ja tez straciłam swojego synka w 14 tc.27 lutego.i udało mi się zajść w pierwszym cyklu starań.choć nie ukrywam ze bardzo sie boje .a do lekarza wybieram się 3 sierpnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 08:27

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a pierwszy cykl staran to jest ten miesiac po krwawieniu poronnym czy po tym krwawieniu jeszcze normalna @ i dopiero liczycie 1 cykl?
    Bo ja wlasnie skońcZyłam krwawic i nie qiem czy jestem w 1 czy w jakims zerowym :-)

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 27.02 poronilam.@ dostałam jakoś po 36 dniach.i dopiero teraz w lipcu sie zaczęliśmy starać bo wcześniej męża nie było.a jak to się liczy to nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 09:27

iv098rib495v7vlg.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej jest odczekać te 3 miesiące

iv098rib495v7vlg.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w maju straciłam moje maleństwo. Tzw ciąża biochemiczna. Beta doszła do 100 i zaczęła spadać. 07.05. zaczęło się krwawienie/poronienie i w tym samym cyklu zaszłam w następną ciążę. Dziś zaczęłyśmy 11 tc. I wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze.

Alciak: Ja miałam hsg w zeszłym roku. Było nas wtedy w szpitalu 3 na to badanie. Przed dostałyśmy tabletkę przeciwbólową. Dziewczyny przede mną mówiły, że badanie do przyjemnych nie należy ale nie bolało. Ja niestety nie miałam tyle szczęścia bo po laparoskopi miałam zator w prawym jajowodzie, który od razu usunięto dzięki badaniu. Ból był silny ale krótki i zaraz przeszło. Także nawet jeśli coś byłoby nie tak to jest to do wytrzymania. Samo badanie trwało ok 5 min.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie wszystko zagoilo.nie ma śladu po ciąży. Lekarz powiedzial zeby odczekac. 3 miesiace ale jal sie zdarzy wcześniej to płakać nie bedziemy.

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• Nulka06 Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madoks - ja też tak mam, 9 tydz ciązy a usg wskazuje 6 i kilka dni, lekarz mówi że to za duża różnica, dziś idę do innego na usg. A jedną ciąże już też poroniłam w lutym.

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ