X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grisza wrote:
    Zaskoczyłaś mnie tym że przez endo mogę gorzej przechodzić ciążę a tego nie byłam świadoma. Może napiszesz i coś więcej o endo bo naczytałam się sporo ale od osoby doświadczonej dowiem się więcej. I jak to było u ciebie?
    Grisza, endometrioza jest po prostu bolesna, tworzą się zrosty i w ciąży dziecko robi sobie miejsce rozciągając co się da. Czy przechodzi się ciążę gorzej? Na pewno boleśnie ze względu na te zrosty, ale nic poza tym. Gdy zaszłam w ciążę mój lekarz od razu mi powiedział, że mam się zaopatrzyć w sporą ilość leków rozkurczowych. W żaden innych sposób endometrioza nie ma wpływu na przebieg ciąży, więc się nie martw. W trakcie ciąży i podczas karmienia na chwilę jest się chronionym, ta małpa zasypia, potem się znów budzi do życia i dalej robi spustoszenie. Jeśli udało Ci się szybko zajść w ciążę to może to jednak nie jest endometrioza? Bez laparoskopii lekarze nie są w stanie jej wykryć, chyba, że np. pojawi się gdzieś torbiel czekoladowa i widzą ją na USG. Żeby ją zdiagnozować u siebie musiałabyś zrobić laparoskopię, bez tego ani rusz. Na razie skup się na wyzdrowieniu i badaniach, jakie przepisała Ci pani doktor.

• foxylady Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenaa wrote:
    Hahahahaha, Foxy :D

Wiem wiem, każda z nas to indywidualny przypadek, tylko ja jestem w sytuacji, gdzie zostawił mnie mąż miesiąc temu i nie za bardzo mam się do kogo zwrócić, więc mam nadzieję, że będę mogła sama wszystko robić :)

A to bohater..

Dasz radę! Kobieta to taka istota dla której nie ma rzeczy niemożliwych. A już szczególnie sprawdzamy się w sytuacjach trudnych. Lekko nie będzie ale poradzisz sobie :) a resztę zrobią hormony :)

ayka lubi tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    A wiec pisze co u mnie na wizycie. Dziecko ladnie rośnie mamy dokladnie 11t2d. Probowala pani doktor zrobic badania prenatalne ale niestety maleństwo nie wspolpracowalo wiec za tydzień kolejna wizyta i znowu sie zobaczymy z fasolka:)
    Zmartwilam sie tylko tym krwiakiem czy co tam jest bo niby pani doktor twierdzi ze sie zmniejszylo a według mnie chyba uroslo ale oczywiście przez czylam to dopiero w domu wiec będę z nią rozmawiala jeszcze o tym. Ciekawa jestem czy to kiedykolwiek sie wchlonie czy juz do konca będzie ze mną:'(
    Antonówka, a to Ci się Ancymon trafił :-) Przed kolejnym badaniem z 10 minut przed zjedz coś słodkiego lub wypij zimny sok/wodę, dobrze też działa parę łyków Coli. Dzidzia się obudzi i zacznie się wiercić, zmieni położenie, może wtedy da się zbadać. Cudownie, że rośnie!
    Z tym krwiakiem to współczuję, może się niedługo wchłonie. A może warto zasięgnąć opinii jeszcze jakiegoś lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenaa wrote:
    Wiem wiem, każda z nas to indywidualny przypadek, tylko ja jestem w sytuacji, gdzie zostawił mnie mąż miesiąc temu i nie za bardzo mam się do kogo zwrócić, więc mam nadzieję, że będę mogła sama wszystko robić :)
    W takich momentach to odbiera mi mowę, współczuję ogromnie.

• antonówka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena no to sie chlop popisal taktem. Nie lubię takich:( dasz rade my kobitki to mega silny materiał. Trzymaj sie i będzie dobrze w razie czego masz nas tutaj.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa kciuki trzymane są mocno codziennie za kazda z nas a w dni jakiś badan to jeszcze mocniej

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka bylam na kontroli u innego lekarza i powiedzial to samo. Prowadzić sie oszczędnie i czekać. Innego lekarstwa nie ma na to. Fakt ze martwi mnie ta przypadłość ale wierze ze będzie dobrze.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba moja fasolka lubi chodzić na usg skoro masz ak często je funduje mamusi. Przynajmniej czesciej sie uspokajam ze jest ok.:)

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka, no Dzidzia ewidentnie lubi się witać z Mamusią :-)
    Odpoczywaj zatem dużo i miej nadzieję, że się krwiak wchłonie. Oby tylko nie rósł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się dzisiaj czują wszystkie Chorowitki?

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie, że facet może pomóc rozchulac laktacje. Ale rozumiem, że macie na myśli masaż piersi, bo chyba nie ssanie? :-P może głupie pytanie, ale jak piszecie, że Wasi faceci na to nie pójdą, to chyba nie chodzi o masaż :-P. No i do którego tc mniej więcej mogę dać swojemu mężowi bawić się zderzakami? Żeby go coś nie zaskoczyło :-P

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki nie mogę za wami nadarzyc tak produkujecie <3

Madzialena nawet nie będę tego dupka komentować bo facetem nie można Go nazwać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:36

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę mnie tutaj nie było :) Jutro mam drugie USG i się nieco stresuję czy tym razem pokaże się coś więcej niż tylko pęcherzyk. Trochę się martwię, bo wczoraj przestały boleć piersi, a za to boli delikatnie brzuch jak przy okresie, ale nie ma plamień. Trzymajcie mocno kciuki o 17:45, bo chyba do tej pory zejdę z nerwów.

ayka, 0202oliwcia, AgaSY lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier trzymam kciuki kochana <3 a powiedz mi który to tydzień u ciebie ??
    Jeszcze jedno nie spinaj się tak wrzuć na luzzzzzz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 18:40

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier, trzymam mocno kciuki za jutro, koniecznie daj znać po wizycie! A jak się czujesz? Wirusówka minęła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia, odratowałaś smartfona? :-) Dzieci to huragany...

0202oliwcia lubi tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qubiler kciuki mocno trzymane!!

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Dziewczyny piszecie, że facet może pomóc rozchulac laktacje. Ale rozumiem, że macie na myśli masaż piersi, bo chyba nie ssanie? :-P może głupie pytanie, ale jak piszecie, że Wasi faceci na to nie pójdą, to chyba nie chodzi o masaż :-P. No i do którego tc mniej więcej mogę dać swojemu mężowi bawić się zderzakami? Żeby go coś nie zaskoczyło :-P
    Masaż to można sobie zrobić samemu ;-)
    A mąż miałby coś przeciwko, gdyby coś się pojawiło w trakcie zabawy? Siara może pojawić się na różnym etapie ciąży, u niektórych kobiet wcześniej (nawet w 7 tygodniu) u niektórych później (pod koniec ciąży). Bardzo często pojawia się już od 18-20-tego tygodnia. U mnie pojawiła się dopiero po porodzie.

• antonówka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mojego w pierwszej ciąży zaskoczylo tak w 36 tygodniu choc juz wczesniej czasami mnie zaskakiwało na bluzkę i nosilam często to wkladki w staniku. A po porodzie przez 3 dni walka o pobudzenie laktacji po cesarce.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś 7-8tydz. Czuję się niepokojąco dobrze :P Wcale nie czuję tego, że jestem w ciąży. Choroba minęła i już normalnie chodzę do pracy.Mojego ukochanego męża już irytuję moim jojczeniem, że się martwię. Jutro chwila prawdy

0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ