X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czykoty, współczuję przeżyć :-( Moja siostra też po znieczuleniu miała drgawki, dreszcze, spadki ciśnienia, czasem niedowłady nóg i rąk, do tego poród się znacznie wydłużył i spadało tętno dzieci. Dlatego ja chyba teraz się nie zdecyduję na znieczulenie. Mam problemy z kręgosłupem, mam rwę, do tego moje dzieci są malutkie, jak wcześniaki. Córka urodziła się sina, a poród przecież był szybki. Wolę przeżyć totalny ból niż zaryzykować zdrowiem dziecka. Ja traumę przeżyłam po pierwszym poronieniu, bo wtedy ratowano mi życie i staram się to wypierać z pamięci. Porodu się boję, ale nie był dla mnie aż taką traumą. Najważniejsze, że masz Michasia, który pięknie się rozwija i wszystko zakończyło się szczęśliwie. Uściskaj Bąbla od nas!

Czykoty, antonówka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Jestem spokojniejsza z tym całym arsenałem i mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko dobrze jakoś przetrwam te zastrzyki cala ciąża plus polug jeśli to ma tylko pomoc malenstwu
    Absolutnie, gdybym musiała tyle brać, też bym brała, byleby tylko donosić ciążę. Po prostu Ci współczuję, że tyle tego musi być. Dobrze, że te leki istnieją i dają nam szansę mieć dziecko. Kobiety to jednak się strasznie namęczą...

0202oliwcia lubi tę wiadomość

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Justa, czy Ty jutro zaczynasz II-gi trymestr? :-)
    Niestety...dopiero w niedziele,w czwartek prenatalne!trzymajcie kciuki:)

alciak, ayka, 0202oliwcia, AgaSY, Czykoty, Morgiana, Asiek2108 lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobietki. Moja mama mowi juz na mnie lekomanka a jak jej mowie ze to dla dobra dziecka. I tak cieszę sie ze juz biore tylko 2 razy na dobr duphaston.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • alciak Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy, Czykoty, Granat, zaprosiłam Was do znajomych, obawiam się, że w natłoku codzienności powoli przestaniemy tu zaglądać :) dzieciaki pochłaniają sporo czasu :) dziewczyny przed rozwiązaniem są bardzo aktywne, więc u nich jestem na bieżąco :) a z Wami nie chciałabym tracić kontaktu. Do Morgi mam już stały dostęp na fb :) więc nam nie zniknie ;) jak będziecie miały ochotę, możemy zrobić to samo :)

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ale mam migrene dzis koszmar. Ledwie obiad dalam rade zrobic.....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Kochane ale mam migrene dzis koszmar. Ledwie obiad dalam rade zrobic.....
    Ja wczoraj się strasznie męczyłam makabra współczuje kochana to chyba ta pogoda jest taka dobijająca połóż się trochę i postaraj się przespać może pomoże :-)

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alciak wrote:
    Foxy, Czykoty, Granat, zaprosiłam Was do znajomych, obawiam się, że w natłoku codzienności powoli przestaniemy tu zaglądać :) dzieciaki pochłaniają sporo czasu :) dziewczyny przed rozwiązaniem są bardzo aktywne, więc u nich jestem na bieżąco :) a z Wami nie chciałabym tracić kontaktu. Do Morgi mam już stały dostęp na fb :) więc nam nie zniknie ;) jak będziecie miały ochotę, możemy zrobić to samo :)

Omg co rusz odkrywam nowe możliwości tego forum ;D przyjęłam zaproszenia, teraz postaram się z Wami złapać kontakt na fb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 16:27

alciak, Morgiana lubią tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Niestety...dopiero w niedziele,w czwartek prenatalne!trzymajcie kciuki:)
    No to w czwartek na badanie idziesz w parze ze mną i Ciekawą :-) Kciuki mocno zaciśnięte! A do niedzieli to już rzut beretem ;-)

ciekawa87 lubi tę wiadomość

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie ze Wy w 12 tc tez byscie juz takie okrągłe jak ja bo ja jestem przerażona do końca to chyba będę sie toczyła jak lokomotywa

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86e1f1c7bafd.jpg

Juz nawet zaczelam sobie wmawiac ze moze jest cos nie tak i mam taki brzusio .... Przepraszam za jakość zdjecia robione na szybko i telefonem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 17:06

ayka, Asiek2108 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka, znowu migrena? Nie mija Ci ten ból głowy? Ja chyba najgorsze migreny miałam w I-ym i II-gim trymestrze, w III-cim nieco odpuściły. I Ty też Oliwcia? Musiało coś być z pogodą. Ja miałam totalny ból głowy wczoraj, ale u mnie od dwóch dni jest huragan i wieje tak, że wielkie kosze na śmieci wyrzuca na środek ogrodu :-/ Oby te wiatry do Was nie dotarły, bo nam wszystkim głowy rozsadzi ;-)

Miłego i spokojnego kolejnego tygodnia życzę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Powiedzcie ze Wy w 12 tc tez byscie juz takie okrągłe jak ja bo ja jestem przerażona do końca to chyba będę sie toczyła jak lokomotywa

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86e1f1c7bafd.jpg

Juz nawet zaczelam sobie wmawiac ze moze jest cos nie tak i mam taki brzusio .... Przepraszam za jakość zdjecia robione na szybko i telefonem
    Cudny brzuszek! Wyglądasz pięknie! Rośnij jak największa i niech Dzidzia ma dużo miejsca! Ja taki miałam w 9-tym miesiącu z Córką, ale to była anomalia ;-) Absolutnie Twój brzuszek jest normalny. W kolejnej ciąży szybciej wybija i szybciej jest widoczny. To bardzo dobra oznaka :-)

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka no nie wiem jestem przerazona tym co będzie później do dużego brzuszka dołączyć duży biust to morderstwo dla kręgosłupa :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 17:14

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No łatwo nie będzie, obciążenie dla kręgosłupa, bioder i kolan spore, ale może jak teraz Dzidzia zrobi sobie miejsce to jednak brzuszek w pewnym momencie przystopuje ze wzrostem, a Maluch będzie już tylko szedł w wagę i wzrost? :-) Może też jakoś leki wpływają na tempo wzrostu Twojego brzunia? Podpytaj może lekarza? W ostateczności zrzucimy się dla Ciebie na taczkę lub superowy wózek i będziesz pchała brzunio przed sobą ;-)

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    W ostateczności zrzucimy się dla Ciebie na taczkę lub superowy wózek i będziesz pchała brzunio przed sobą ;-)
    No to poszalałaś kochana aż się w głos zaśmiałam a córcia się mnie pyta mamuś z czego ty się tak śmiejesz :-) ta Taczka zajebista <3
    podpytam lekarza o te moje leki zobaczymy co mi powie w sobotę mam wizytę więc może coś się dowiem

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • buma Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia śliczny brzusio! :-) Nie moge się doczekać kiedy ja taki będę miała :-) :-P

p19uskjopp0zufrx.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Niestety bol glowy trzymal do nocy ale chyba dzis lepiej. Spalam jak troszke puszczal to zasypialam.
    Oliwcia ja mialam troszeczke mniejszy od ciebie w 12 tygodniu. Piekny masz ten brzuszek. Ciesz sie nim. W razie czego tez dorzuce sie do tej taczki:-) a tak na powaznie moj troszke przystopowal w rosnieciu teraz.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane Antonówka dobrze że dziś już lepiej się czujesz bardzo mnie to cieszy ...
    U mnie dziś załączyła się dzień schizy potrzebuje porządnego kopa w tyłek w sobotę wizyta u gina ostatnia była miesiąc temu a ja sama wyszukuje u siebie nie po kojących symptomów tego że coś jest nie tak :-( dziś dla przykładu moje piersi już tak nie bolą wcześniej były jedrne nabrzmiałe bolesne w dotyku a teraz ??? zrobiły się takie zwykłe bez życia jak ja to mówię ..... zgłupieje do soboty

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz bebzon :D w 12 tygodniu, nieźle :D :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ale masz bebzon :D w 12 tygodniu, nieźle :D :D
    No nie wiem czy niezle :-) mam nadzieje że przystopuje później bo jak nie to faktycznie te taczki mi się przydadzą :-)

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ