X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na NFZ, więc nic nie tracę

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia biedak u kochany moj nie denerwuj sie tak slonce wiem ze latwo sie mowi sama nerwowa chodze. Nawrzeszcz na tego swojego M raz a porzadnie to moze wlejesz mu ttoszke oliwy do glowy zeby cie nie wkurzal bo tak nie mozna. A jak cos to pisz do nas zawsze ulzy

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosiu, nie martw się, mój mąż do tej pory nie czai procedury wystąpienia o paszport polski dla dzieci :-) Próbowałam też to wytłumaczyć rodzinie i jedynie wiedzą, że jest skomplikowane :-) U mnie w domu formalnościami zawsze zajmuję się ja :-)

Oublier, z takimi ludźmi się nie dyskutuje i nie tłumaczy, robi się swoje i już. Każdy ma prawo wyboru, a Ty masz prawo zrobić badania prenatalne, bo TAK, bo CHCESZ. Tak jak napisałaś, nie robi się ich jako pretekst do aborcji. Mając te badania można odpowiednio wcześniej pomóc dziecku. Na pewno sama zdajesz sobie sprawę jak głupie teksty zafundowali Ci znajomi. Każdy ma prawo do odmiennego zdania, ale nie ma prawa narzucać go innym. Idziesz, robisz, nikomu nic do tego. Ja też nie cierpię wszystko wiedzących znajomych...

Mraugosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    A tam właśnie mnie tak wkurzył przez tel że się rozłączyłam w pół słowa i poryczałam nie mam ochoty z nim gadać
    Oj, jak ja bym chętnie się wydarła na męża, ale cholera dzieci patrzą i nie wypada ;-)

0202oliwcia lubi tę wiadomość

• Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze prawi, polać jej... soczku ;)

ayka lubi tę wiadomość

x8qc98p.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qubiler nie sluchaj glupich ludzi z Azjii jak ja to nazywam takich przemadrzalych glupkow ktorzy nie wiedza przez co przeszlas i jak wazne sa te badania. Mozna tak wiele sie dowiedziec na temat dziecka. Ja jak robilam prenatalne to kolezanka ktora byka w ciazy tez strasznie sie dziwila ze je robie bo przeciez i tak nie usune ciazy jakby tylko po to robiło sie badania prenatalne zeby usunac..... szczegolnie ze masz je na nfz wiec idz i zrob.

ayka, Mraugosia lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka czasami nawet przy dzieciach warto chociaz dobitnie i z usmiechem na ywarzy wbic szpile mezusiowi

0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie dzis taka szpile wbilam mojemu M i to nawet przy mojej mamie bo bylismy na imieninach u mojego taty. Niby nic takiego nie powiedzialam ale on wiedzial ze slowa skierowane sa do niego.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka makabra z tymi formalnosciami jak tak można Człowiekowi życie utrudniac porazka toz na sama myśl ile zalatwiania juz sie wszystkiego odechciewa ....

Qubiler olej kochana a jak nie to powiedz żeby sie poszli walić :-) (uwaga mam bojowe nastawienie _)_ :-) to twoja sprawa jakie robisz badania i kiedy je robisz a im nic do tego rob swoje i sie nie przejmuj

Ja ostatnio od kuzyna uslyszalam tekst ze jestem w ciąży bo polecialam na swiadczenie 500+ ręce mi opadly i sie wscieklam ( na początku było mi mega przykro po takich słowach ale po chwili mi sie zalaczyl agresor )

Antonowka no i dobrze mu zrobilas ..... Jak zasłużył z moim niestety nie jest tak łatwo ..... :-( i jest mi bardzo przykro tylko ze do niego jak zawsze nie dociera dlaczego
    Mam ochotę wyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 23:04

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia bo oni to sa z jakiejś innej gliny zrobieni i raczej zabrakło tam miejsca na mozg...:-);-)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka dziekuje Mordko nawet nie wiesz jak mi sie gęba ucieszyła jak przeczytałam to co napisałaś :-) zawsze staram sie być pogodna osoba no ale zwłaszcza ostatnie dwa dni są dla mnie jak meczarnia nie ogarniam sama siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 23:22

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qubiler robisz prenatalne bo chcesz. Mnie np bardzo uspokajaly jak leksrz nowil ze jest wszystko ok. Robilam tylko usg tetsow z krwi nierobilam bo lekarz powiedzial ze jego zdaniem niema sensu bo z usg jest niskie prawdopodobienstwo. A nikomu nic do tego na jakie badania sie decydujesz.

Ale Dziewczyny patrzac jak skomplikowane procedury sa w irl to u Nas to mocno usprawnili. Maz pojechal zarejestrowal Malego (jeszcze zmienialam termin bonwypadal w kolejnym tyg kiedy niemial juz urlopu) i pptrzebowal tylko 2 dowodow osobistych. Odrazu dostal pesel i mimo ze rejestrowal Mikusia w miescie to odrazu zostal zameldowany pod Naszym adresem i wszystkie formalnosci trwqly 10 min. Az w szoku bylismy.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus u nas faktycznie nie jest zle z rejestracja dziecka i z peselem ja zawsze rodze w innym miescie i gminie ale problemu z tymi dokumentami tez nie ma wszystko jest przesylane do mojej gminy i nnawet akt urodzenia moge juz odebrac w urzedzie stanu cywilnego u siebie a nie jak kiedys ze trzeba bylo jechac taam gdzie sie dziecko rejstrowalo. Z tego co pamietam to pesel przyslali nam do domu po okolo 2 rygodniach.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia sloneczko hormony buzują wiec nic dzienego ze czasami ma sie gorszy dzien. A ze gliniaki nie rozumieja tego i jeszcze bardziej nas nakrecaja no coz to tylko glina ile mozna od niej wymagac;-):-)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się w III Trymestrze mamciu jak to już poważnie brzmi makabra ❤❤ ale kocham To
    Miłego dzionka dla was Słonka

Asiek2108, ayka, 1kaktus, buma lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia super.:-);-)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej slonca ja z takim pytaniem czy wasze dzieci w brzuszkach tez tak często maja czkawke bo moja to nawet kilka razy dziennie az czasami mnie to martwi

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jeszcze nie zczaiłam czy moja ma czkawke czy nie ogólnie jest mega aktywna wiec dostaje solidna porcje kopniaków Codziennie ..... W sobotę juz wizyta nie mogę się doczekac

ayka, buma lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Przepraszam, że nie dorzucam swoich 3 groszy do każdego tematu, ale czytam Was na bieżąco i kibicuje :-). U nas do problemow z buzia doszły problemy z brzuszkiem... Bardzo często Mały zanosi się płaczem, mocno wierzga nóżkami i jest wściekle czerwony na buzi. Ewidentnie nie może zrobić kupki :-(. Dziś pierwszy dzień zostaliśmy sami i takie jazdy od rana... Od 5 już 4 razy się karmilismy, spalismy tylko 15 min, zrobiliśmy tysiąc kilometrów na rączkach i walczymy z brzuszkiem wszelkimi znanymi mi sposobami: albo go kładę na brzuszku albo masuje, ogrzewam, albo kładę go bez pieluchy... Już sama nie wiem co robić, a gdzie tam do 15 :-(.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Hej slonca ja z takim pytaniem czy wasze dzieci w brzuszkach tez tak często maja czkawke bo moja to nawet kilka razy dziennie az czasami mnie to martwi
    Moje obie córki miewały po 4-5 razy dziennie :D

Aga trzymam kciuki, najgorszy pierwszy dzień :* A myślałaś żeby spróbować z kropelkami? Ja od czasu do czasu daję Małej espumisan jak widzę, że ją pobolewa, albo ma wzdęcia.

Oliwicia, ale zleciało! 3 trymestr to nie przelewki! :*

Oubiler w ogóle się nie przejmuj, ja prenatalne robiłam w obu ciążach, nie wyobrażam sobie nie zrobić, a nikomu nic do tego co nawet (odpukać) z taką wiedzą człowiek zrobi. Poza tym bardzo dużo wad można operować jeszcze w brzuchu, albo wybrać dobry szpital do porodu :*

Ayka Bidulko :* I tak jesteś bardzo dzielna, że sama dajesz sobie radę, niejedna by wymiękła :* Ale dbaj o siebie, zdrówko masz jedno Kochana :*

ayka lubi tę wiadomość

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ