X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Ci bardzo za informacje. Ja juz po pierwszym zrobiłam szereg badań ale tych podstawowych. Czekamy na termin badań genetycznych i wstrzymujemy na razie próby. Strasznie to przeżyliśmy :( trombofilia (nadkrzepliwość) czy daje jakieś objawy w życiu codZiennym?

2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
    Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko a w jakim tygodniu Twoje Aniołki odchodziły? Bo u nas na wczesnym etapie ok 6 tyg.

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    Justynko a w jakim tygodniu Twoje Aniołki odchodziły? Bo u nas na wczesnym etapie ok 6 tyg.
    Pierwszy ok 6 tydz przestal się rozwijać, drugi 5 tydz puste jajo płodowe, trzeci 11 tydz przestało bić serce ( już z clexane ale mniejsza dawka). W moim przypadku trombo nic nie wskazywało, nawet w rodzinie nie mam przypadków zatorów i zakrzepów( nie licząc babci która miała udar ale po 70 rż.)Moja siostra tez ma v leiden a nic jej nie jest.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Pierwszy ok 6 tydz przestal się rozwijać, drugi 5 tydz puste jajo płodowe, trzeci 11 tydz przestało bić serce ( już z clexane ale mniejsza dawka). W moim przypadku trombo nic nie wskazywało, nawet w rodzinie nie mam przypadków zatorów i zakrzepów( nie licząc babci która miała udar ale po 70 rż.)Moja siostra tez ma v leiden a nic jej nie jest.

To jeszcze ostatnie pytanie: w jaki sposob ją diagnozowałaś? Czy to w ramach już badań genetycznych?

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia trombo bada się tak samo jak kariotypy czy mutacje (wszystko badania genetyczne ) albo krew albo wymaz z policzka
    Trzymam kciuki zebyscie mieli badania jak najszybciej i zebyscie mogli jak najszybciej wrócić do staranek no ale niestety z własnego doświadczenia wiem ze termin badanie i czekanie na wyniki sporo trwa takze wytrwałości dla was

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia ma racje, ale jest jeszcze nie genetyczna trombo tzn zespól antyfosfolipidowy.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Antygen tocznia ( lupus antykoagulant) we krwi
    2. Przeciwciała antykardiolipinowe IgG, IgM
    3. Przeciwciała przeciw beta-2 glikoproteinie 1 IgG, IgM
    4. Przeciwciała przeciw fosfatydyloinozytolowi IgG, IgM
    5. Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie IgG, IgM
    6. Przeciwciała przeciw protrombinie IgG, IgM - PIERWSZE 6 BADAŃ TO PEŁNE ROZPOZNANIE ZESPOŁU ANTYFOSFOLIPIDOWEGO, JEŚLI WSZYSTKIE BADANIA NIE BYŁY ROBIONE NIE MOŻNA GO WYKLUCZYĆ Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ.- to z listy badan z innego watku

Emisia lubi tę wiadomość

CORCIA 06.09.17r.
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Emisia trombo bada się tak samo jak kariotypy czy mutacje (wszystko badania genetyczne ) albo krew albo wymaz z policzka
    Trzymam kciuki zebyscie mieli badania jak najszybciej i zebyscie mogli jak najszybciej wrócić do staranek no ale niestety z własnego doświadczenia wiem ze termin badanie i czekanie na wyniki sporo trwa takze wytrwałości dla was
    Dziekuje Oliwcia za wsparcie. Badania mamy z NFZ juz umówione na poczatek przyszłego roku w poradni genetycznej wiec cierpliwie czekamy. Akurat bedziemy mieć czas zeby troche sie zresetować po tym wszystkim.

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    1. Antygen tocznia ( lupus antykoagulant) we krwi
    2. Przeciwciała antykardiolipinowe IgG, IgM
    3. Przeciwciała przeciw beta-2 glikoproteinie 1 IgG, IgM
    4. Przeciwciała przeciw fosfatydyloinozytolowi IgG, IgM
    5. Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie IgG, IgM
    6. Przeciwciała przeciw protrombinie IgG, IgM - PIERWSZE 6 BADAŃ TO PEŁNE ROZPOZNANIE ZESPOŁU ANTYFOSFOLIPIDOWEGO, JEŚLI WSZYSTKIE BADANIA NIE BYŁY ROBIONE NIE MOŻNA GO WYKLUCZYĆ Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ.- to z listy badan z innego watku
    Dziekuje Justyś za powyższy wykaz. Badania z krwi w sumie mogę sobie zaczac juz robic. A Tobie wyszła ta trobofilia tez na genetyce?

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja antyfosfolipidowe tez sobie zaliczamy pod genetyke :-)
    Masa jest tych badan wiem bo sama przez nie przechodziłam .... Nie jestem tylko pewna 4/5 czy miałam robione musiała bym w wyniki zajrzeć :-)
    A tak poza tematem jak sie czujecie słonko ???

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • buma Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 3 trymestrze :) jak Wam kochane minął weekend?

0202oliwcia, ayka, Justa87, Asiek2108 lubią tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia trzymam kciuki za to żeby badania wskazaly przyczynę aby móc ją wyeliminować i zacząć stranka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 09:25

p19uskjopp0zufrx.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buma wrote:
    Emisia trzymam kciuki za to żeby badania wskazaly przyczynę aby móc ją wyeliminować i zacząć stranka :*

Dziekuje Buma! A dla Ciebie gratulacji z okazji 3

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że moja przyjaciółka jest w ciąży! Cieszę się ogromnie, ale już się martwię czy wszystko będzie dobrze... Tak jej zazdroszcze tej beztroskiej radości! :-)

Asiek2108, ayka, buma lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dzis znowu mialam badania jutro wyniki. Zobaczymy co bedzie ale chyba jedt gorzej bo od 2 dni boli mnie wstroba i niby maja mi robić usg jamy brzusznej ale oczywiscie nie wiadomo kiedy bo na termin musza mnie umowic paranoja.....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka wspolczuje kochanie mam nadzieje ze nie będzie az tak źle trzymam kciuki ...❤❤

Aga super wieści kochana nie stresuj sie tak nie każda ciąża oznacza komplikacje wiem ze my jesteśmy juz mega przewrazliwione na tym punkcie ale trzymam kciuki aby było ok :-) <3

Cisza tu ostatnio jak nie wiem ...... A szkoda :-( u mnie każda noc jest tragedia po prostu makabra młoda się tak rozpycha że aż mi się nie kiedy chce wyć dzis w nocy czulam sie mega kiepsko z 40 minut spędziłam nad porcelaną w toalecie bo było mi tak nie dobrze ze myslalam ze zaraz zwymiotuje ale nie miałam serca się przymusic i jakos mnie puscilo .... Dziś jestem mega nerwowa mąż mnie juz wkurzyl przez tel .... Siedzi w delegacji i tylko wymogi ma ciągle cos zalate cos zrób gdzieś jedź a co ja mam motorek w tylku ???

Ayka jak tam u ciebie słonko ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 14:28

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Justa ja antyfosfolipidowe tez sobie zaliczamy pod genetyke :-)
    Masa jest tych badan wiem bo sama przez nie przechodziłam .... Nie jestem tylko pewna 4/5 czy miałam robione musiała bym w wyniki zajrzeć :-)
    A tak poza tematem jak sie czujecie słonko ???
    Oiwcia ja mam tak ze zespol do genetycznych nie wliczam ale co tam;)
    U nas pelna para zamawianie:)dzis gemini przyszlo.

CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka to wtedy cc jak gorsze wyniki?paranoja ze w szpitalu umawiac trzeba.na badanie trwajace 5min!do tego nie.kosztujace nic!wrrr

CORCIA 06.09.17r.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze nie wiem co oni planuja i jak planuja rozwiązać i kiedy ta ciaze. Paranoja ze w szpitalu musza mnie umówić na usg....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka, trzymam mocno kciuki, by wyniki były dobre i byś się lepiej poczuła i fizycznie i psychicznie.

Oublier i Mafalda, gratulacje, rośnijcie zdrowo :-)

Witaj Emisia, mam nadzieję, że wszystkie badania będą w normie, szybko wrócicie do starań o upragnionego Maluszka i że niedługo dołączysz do szczęśliwych, oczekujących Mam :-)

Oliwcia, jeszcze parę tygodni i udręki nocne zmienią formę ;-)
    U mnie jeszcze jest siostra, więc staram się nią nacieszyć :-)

AgaSY, 0202oliwcia lubią tę wiadomość

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ