kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje Ci bardzo za informacje. Ja juz po pierwszym zrobiłam szereg badań ale tych podstawowych. Czekamy na termin badań genetycznych i wstrzymujemy na razie próby. Strasznie to przeżyliśmy trombofilia (nadkrzepliwość) czy daje jakieś objawy w życiu codZiennym?2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Emisia wrote:Justynko a w jakim tygodniu Twoje Aniołki odchodziły? Bo u nas na wczesnym etapie ok 6 tyg.Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:Pierwszy ok 6 tydz przestal się rozwijać, drugi 5 tydz puste jajo płodowe, trzeci 11 tydz przestało bić serce ( już z clexane ale mniejsza dawka). W moim przypadku trombo nic nie wskazywało, nawet w rodzinie nie mam przypadków zatorów i zakrzepów( nie licząc babci która miała udar ale po 70 rż.)Moja siostra tez ma v leiden a nic jej nie jest.
To jeszcze ostatnie pytanie: w jaki sposob ją diagnozowałaś? Czy to w ramach już badań genetycznych?2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Emisia trombo bada się tak samo jak kariotypy czy mutacje (wszystko badania genetyczne ) albo krew albo wymaz z policzka
Trzymam kciuki zebyscie mieli badania jak najszybciej i zebyscie mogli jak najszybciej wrócić do staranek no ale niestety z własnego doświadczenia wiem ze termin badanie i czekanie na wyniki sporo trwa takze wytrwałości dla was
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
1. Antygen tocznia ( lupus antykoagulant) we krwi
2. Przeciwciała antykardiolipinowe IgG, IgM
3. Przeciwciała przeciw beta-2 glikoproteinie 1 IgG, IgM
4. Przeciwciała przeciw fosfatydyloinozytolowi IgG, IgM
5. Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie IgG, IgM
6. Przeciwciała przeciw protrombinie IgG, IgM - PIERWSZE 6 BADAŃ TO PEŁNE ROZPOZNANIE ZESPOŁU ANTYFOSFOLIPIDOWEGO, JEŚLI WSZYSTKIE BADANIA NIE BYŁY ROBIONE NIE MOŻNA GO WYKLUCZYĆ Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ.- to z listy badan z innego watkuEmisia lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
0202oliwcia wrote:Emisia trombo bada się tak samo jak kariotypy czy mutacje (wszystko badania genetyczne ) albo krew albo wymaz z policzka
Trzymam kciuki zebyscie mieli badania jak najszybciej i zebyscie mogli jak najszybciej wrócić do staranek no ale niestety z własnego doświadczenia wiem ze termin badanie i czekanie na wyniki sporo trwa takze wytrwałości dla was
2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Justa87 wrote:1. Antygen tocznia ( lupus antykoagulant) we krwi
2. Przeciwciała antykardiolipinowe IgG, IgM
3. Przeciwciała przeciw beta-2 glikoproteinie 1 IgG, IgM
4. Przeciwciała przeciw fosfatydyloinozytolowi IgG, IgM
5. Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie IgG, IgM
6. Przeciwciała przeciw protrombinie IgG, IgM - PIERWSZE 6 BADAŃ TO PEŁNE ROZPOZNANIE ZESPOŁU ANTYFOSFOLIPIDOWEGO, JEŚLI WSZYSTKIE BADANIA NIE BYŁY ROBIONE NIE MOŻNA GO WYKLUCZYĆ Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ.- to z listy badan z innego watku2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Justa ja antyfosfolipidowe tez sobie zaliczamy pod genetyke
Masa jest tych badan wiem bo sama przez nie przechodziłam .... Nie jestem tylko pewna 4/5 czy miałam robione musiała bym w wyniki zajrzeć
A tak poza tematem jak sie czujecie słonko ???
Aniołki
Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że moja przyjaciółka jest w ciąży! Cieszę się ogromnie, ale już się martwię czy wszystko będzie dobrze... Tak jej zazdroszcze tej beztroskiej radości!
Asiek2108, ayka, buma lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Antonowka wspolczuje kochanie mam nadzieje ze nie będzie az tak źle trzymam kciuki ...❤❤
Aga super wieści kochana nie stresuj sie tak nie każda ciąża oznacza komplikacje wiem ze my jesteśmy juz mega przewrazliwione na tym punkcie ale trzymam kciuki aby było ok
Cisza tu ostatnio jak nie wiem ...... A szkoda u mnie każda noc jest tragedia po prostu makabra młoda się tak rozpycha że aż mi się nie kiedy chce wyć dzis w nocy czulam sie mega kiepsko z 40 minut spędziłam nad porcelaną w toalecie bo było mi tak nie dobrze ze myslalam ze zaraz zwymiotuje ale nie miałam serca się przymusic i jakos mnie puscilo .... Dziś jestem mega nerwowa mąż mnie juz wkurzyl przez tel .... Siedzi w delegacji i tylko wymogi ma ciągle cos zalate cos zrób gdzieś jedź a co ja mam motorek w tylku ???
Ayka jak tam u ciebie słonko ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 14:28
ayka lubi tę wiadomość
Aniołki
0202oliwcia wrote:Justa ja antyfosfolipidowe tez sobie zaliczamy pod genetyke
Masa jest tych badan wiem bo sama przez nie przechodziłam .... Nie jestem tylko pewna 4/5 czy miałam robione musiała bym w wyniki zajrzeć
A tak poza tematem jak sie czujecie słonko ???
U nas pelna para zamawianie:)dzis gemini przyszlo.Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Antonowka to wtedy cc jak gorsze wyniki?paranoja ze w szpitalu umawiac trzeba.na badanie trwajace 5min!do tego nie.kosztujace nic!wrrrNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nick nieaktualnyAntonówka, trzymam mocno kciuki, by wyniki były dobre i byś się lepiej poczuła i fizycznie i psychicznie.
Oublier i Mafalda, gratulacje, rośnijcie zdrowo
Witaj Emisia, mam nadzieję, że wszystkie badania będą w normie, szybko wrócicie do starań o upragnionego Maluszka i że niedługo dołączysz do szczęśliwych, oczekujących Mam
Oliwcia, jeszcze parę tygodni i udręki nocne zmienią formę
U mnie jeszcze jest siostra, więc staram się nią nacieszyć
AgaSY, 0202oliwcia lubią tę wiadomość