X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Ciekawa. Spokojnie nic malemu nie powinno sie stac. Ale juz urosl ponad 2 miesiace juz ma.... super.

ciekawa87 lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, Mirabelcia, witajcie! Bardzo mi przykro z powodu Waszych strat, gratuluję kolejnych ciąż i trzymam za nie mocno kciuki. Lęk, obawy, niepewność, wyolbrzymianie objawów lub zamartwianie się z powodu ich braku, towarzyszą każdej mamie, ale my odczuwamy to mocniej. Musicie wierzyć, że tym razem się uda i wszystko będzie dobrze. Dawajcie znać po wizytach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa, grzechotka to nic ;-) Niedawno moja Córcia podrzuciła sporą i ciężką piłkę kauczukową, która spadając całą siła rozpędu wylądowała na czole Synka, który właśnie leżał na podłodze na macie. Ryk był potężny (nie dziwię się :-(), ale nic się nie stało. Miał jedynie guza. Wbrew pozorom dzieci to wytrwałe bestie. Zimny okład starczy :-)

• Oublier Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam kolejną wizytę :) Nie mogę się doczekać. Jesteśmy w trakcie 18tyg i może zobaczymy co tam ciekawego siedzi :) Wg ludowych przesądów powinien być syn, ale zobaczymy jak to się ma do rzeczywistości ;)

AgaSY, Asiek2108, Justa87, ayka lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, Mirabelcia, cześć! Szkoda, że po takich doświadczeniach, ale teraz już musi być dobrze, nie ma innej opcji :*

Ciekawa spokojnie, wszystko będzie ok, ja co chwilę modlę się żeby młodsza nie oberwała od starszej przez przypadek :D Dziecka tak łatwo nie zepsujesz jak mi to powiedział neonatolog po porodzie :D

Oublier, kciuki trzymam :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 20:23

ciekawa87, ayka lubią tę wiadomość

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Ja jutro mam kolejną wizytę :) Nie mogę się doczekać. Jesteśmy w trakcie 18tyg i może zobaczymy co tam ciekawego siedzi :) Wg ludowych przesądów powinien być syn, ale zobaczymy jak to się ma do rzeczywistości ;)
    Kochana nie patrz na ludowe przesądy bo się zdziwisz :-)i z ręką w nocniku zostaniesz :-) u Mnie też powinien być Syn na będzie Córka <3

Doris, Mirabelcia Witajcie słonka trzymam za was kciuki będzie dobrze bo musi być :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 21:03

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia, spokojnie ;) Nie nakupowałam samochodzików i takich tam gadżetów ;) zobaczymy co jutro powiedzą

0202oliwcia lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do Was pytanie, mało przyjemne ale niestety zdarza się i tak.

Ciąża przestała się rozwijać ok 6 tyg, jestem teraz w 8t5d, dopiero wczoraj się dowiedziałam że to nie jest prawidłowy obraz ciąży i że się nie rozwija. Czy jest szansa że poroni się samoistnie? mam czekać jeszcze max 10 dni.

Jak wiele z Was musiało iść na zabieg?

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    30.12.2024 wizyta

preg.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to malutka ciaza wiec jest szansa, najlepiej gdybyś dostała tabletkę przyspieszającą ...ale to chyba tylko w szpitalu. Choc ja dostałam dwie do domu i poroniłam sama. Na trzy 3ciaze miała jeden zabieg.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąża zatrzymała się na etapie 6 tc, zabieg miałam w 9 tc. Nic się samoistnie nie zaczęło niestety. Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 08:56

• antonówka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochana współczuję Ci ze masz czekac az samo sie poroni..... u mnie stwuerdzono w 9 tygodniu poronienie zatrzymane i w sumie mialam wybor czy czekamy az samo sie poroni albo zabieg. Ja wybralam zabieg ze wzgledu na to ze nie chcialam tego widzieć....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama zaczęłam ronic, ale w szpitalu powiedzieli mi, że lepiej oczyścić, wtedy nie będzie żadnych powikłań przy kolejnej ciąży.

Ciekawa, jeszcze mi się przypomniało, że ja kilka tygodni temu spuściłam Leonowi telefon na głowę podczas karmienia :-P. Całe szczęście z niskiej wysokości :-)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama chce żeby było samoistne, ciąża się zatrzymała na ciałku żółtym, wiec liczę na to ze dam rade. A potem odrazu będę mogła się zacząć starać.

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    30.12.2024 wizyta

preg.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie beta z 08.08.była 54, z 17.08- 3021, wg.kalkulatora przyrost jest bardzo okej, ale ja wcale nie umiem myslec pozytywnie :( skoro te wstretne plecy pobolewaja od 3 tygodni, ale beta rosnie to chyba nie powinnam sie martwic? Chyba poronienie nie mogloby sie rozwijac tyle czasu?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia, trzeba być dobrej myśli, chociaż sama wiem, że nie jest to łatwe, każde niepokojące symptomy od razu analizuje, czytam i co mi to daje? nic. Teraz mam straszny katar i kicham niemiłosiernie martwi mnie to, ale co mogę zrobić? nic.
    Zamartwianie się tym bardziej nie pomoże, pozostaje wierzyć i mieć nadzieję, że wszystko się ułoży - to jedyne chyba rozsądne wyjście, powtarzać, że tym razem i nam się uda.

Mirabelcia lubi tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widze ze nie czytalyscie naszej zlotej zasady nie czytamy za wiele w necie a jak was poniesie to sluzymy specjalna patelnia tak dla oczyszczenie glowy:-)

AgaSY, Mirabelcia lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogolnie to wierze ze bedzie dobrze. Tyle maluszkow tu juz nam sie urodzilo ibtyle szczescia przesylamy ze musi sie udac

zi13dqk3oxil4saa.png
  • mafalda Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wszystkie nowo zaciazone zaciskam kciuki :)

Marta - u mnie w 8-9 tyg samoistne bylo i szybko poszlo, tylko bardzo bolalo i troche traumatyczne bylo "urodzenie" pecherzyka w calosci. Ale i tak wole to niz zabieg i dluzsze dochodzenie do siebie. Sciskam cie mocno i obys szybko to miala za soba, bo to nic przyjemnego.

• Oublier Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta- mi moje 2 pierwsze ciąże zatrzymały się mniej więcej na tym samym etapie co Twoja. Na szczęście udało się wszystko samoistnie, moi znajomi lekarze mówili, że tak jest najlepiej. Organizm szybciej dochodzi do siebie.

A tak zmieniając temat na trochę bardziej pozytywny :) Dzisiaj miałam wizytę i zdaniem mojej lekarki będzie to dziewczynka (nie jest jednak pewna na 100%). Czyli jednak mój mąż ma lepszą intuicję ode mnie ;)

ayka lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po szczepieniu. Maly polubił jedna stronę i ma odleżaną główkę jak myślicie jest szansa ze ta glowka sie zaokrągli?

‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ