X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walczę z bólem zęba cały dzień :P Decyzja podjęta, jutro dentysta, bo długo tak nie pociągnę. Burczy mi w brzuchu a ja boję się jeść. A jeszcze oglądam film "Julie and Julia", gdzie ciągle gadają o jedzeniu. Takie sado-maso sobie urządziłam. Czekam aż mąż wróci z pracy. Dzisiaj robię sznycle z indyka z mozzarellą i pomidorem. Tylko o żarciu myślę cały dzień :( Wieczorem idziemy do kina na "Coco"... jeśli tam będzie jeszcze jedzenie, to chyba zwariuję. Dzisiaj zjadłam tylko płatki z mlekiem i 2 plastry żółtego sera. Dzidzia przeze mnie głoduje :( Wyrodna matka ze mnie.
    Jeszcze się dowiedziałam, że kuzynka mojej mamy ma glejaka... czyli prawdopodobnie szykuje się pogrzeb w rodzinie jakoś niedługo, bo guz jest nieoperacyjny.
    Trzymajcie kciuki aby dentysta coś jutro zaradził, nawet prowizorycznie :( Inaczej to mój ostatni post, przed śmiercią głodową.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak mija Wam dzień ? Coś nam się cicho zrobiło w wątku. Oublier mam nadzieję,że uda się naprawić ząbka i się do Nas odezwiesz :) Miałam zacząć zbierać rzeczy dla maluszka od stycznia-lutego. Ale wczoraj trochę posiedzialam na fejsie i udało mi się kupić nianie elektroniczną za 50zł z wysyłką i kompletną pościel dla maleństwa 14 elementów za 80zł z przesyłką. Pani,która ma wysłać pościel powiedziała,że wyśle ją w poniedziałek bo chce jeszcze ja wyprać i dorzuci jedną dodatkową :) 75c56cca49600bd5med.png
    e82aa1af481f0085med.png

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,witam się z Wami w 11 tygodniu.
    Ja się ostatnio mniej udzielam,ale śledzę Was na bieżąco.;)
    Od kilku dni spędzam czas na szukaniu prezentów świątecznych. Większość już zamówiliśmy,został mi tylko podarek dla Rodziców, Teściów i męża. Co do Rodziców i męża to pomysł już mam,ale wciąż się głowię co sprawić Teściom. Zawsze był to dla mnie największy problem. Mój mąż mi nie pomaga, mówiąc że "Oni już wszystko mają"...Też macie ten sam problem?
    Kajula,zazdroszczę szykowania wyprawki,ja jeszcze nie myślę o zakupach dla Dziecka, pewnie odważę się na to jakoś na wiosnę.;)

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle ladnych i fajnych używanych rzeczy idzie kupic na necie, ale ja mam problem z moim M... nie chcr nic uzywanego. Znalazłam prześliczne lozeczko w smiesznej cenie a wlasnie takie chciałam - nie bo jakieś dziecko zostawili tam bakterie nie wiadomo jaki syf...
    Ubranka... absolutnie to dotyka skóry musza byc nowe. Wiec o innych rzeczach juz nie wspominam... nie wiem ile udamy na wyprawke w tym wypadku. Jedynie wozek powiedzialam ze bedzie uzywany i koniec kropka bo wchodzi w gre tylko quinny moodd a one sa dosc drogie i nie chce wydac 4kafli na wózek. To jedynie na co sie zgodził.

Kajula lubi tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z tesciem jest prosto cieszy sie najbardziej z flaszki... a tesciowa tu jest wiekszy problem, co jej cos dam to to chowa mamy inne poczucie estetyki ;)

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Męża chce kupić mega obciachowy sweter swiateczny, czerowny w rebiferyvi sobie taki samfajny. Wiem ze o takim marzył, wiec na swieta oboje sie w taki odstrzelimy. My w tym roku bardzo skromnie przez remont.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te szykowanie wyprawki to tak na prawdę czysty przypadek jest bo jak zobaczyłam ceny tych rzeczy to uznałam ze takiej okazji nie można przegapić. U Nas 16tc leci jak nie wiem. Edzia mój na szczęście nie ma problemu z tym,że kupuje używane rzeczy bo nowe kosztują fortunę a kupując używke mozna bardzo zaoszczędzić. Wózek dostaniemy od brata ojczyma po jednym dziecku ciuszki na pewno mieszane trochę po rodzinie trochę nowych w końcu je się pierze prasuje więc co za różnica czy inne dziecko je miało na sobie skoro i tak trzeba je wyprać :P a łóżeczko chcemy nowe z funkcją tapczanika,żeby było na dłużej. Zastanawiam się jeszcze nad laktatorem kiedy i jaki kupic w razie co no i nad podgrzewaczem butelek czy jest sens to kupić. My w rodzinie jeśli chodzi o prezenty mamy zasadę,że kupujemy tylko dziecia na szczęście :) I sobie na wzajem ale w tym roku uznaliśmy,że wydaliśmy tyle kasy na remont,że odpuszczamy prezenty :)

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak przemyce pare rzeczy ze szmateksu bo jak jest nowy towar to tam sa nowiutkie rzeczy czasem z metkami.
    Co do niani tez nie widzę sensu kupowania nowej.
    Nad laktatorem tez sie zastanawiam i wyparzaczem a bedziesz kupowala reczny laktator czy elektryczny?

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M zawsze miał wszystko nowe i stąd ten upór, nas bylo czworo i chodzilismy jeden po drugim, ja bylam w najgorszej sytuacji bo po 10 latach rzeczy mojego rodzenstwa byly jak zu zeszlej epoki xD
    Mama duzo kupowala odzieży uzywanej. Koniec koncow moi rodzice zyja sobie spokojnie dzisiaj i pomagaja nam finasowo z mieszkaniem tak ze nie wiem kiedy im sie odplacimy, bo kupili nam wszystko meble, płytki, podloge drewniana, kuchnie i splacili dlug z wesela, a rodzice Męża nie pomogli nam wcale. Niby to nie ich obowiazek ale strasznie mi glupio przed moimi ktorzy pomogli czwroce dzieci i moj tata remontuje nam mieszkanie w kazdy swoj wolny dzien, a do tesciow mam ogromny zal! Teraz mi glupio ze czasem mowilam zle na moja rodzine, bo teraz kazdy pomaga nam tak bardzo.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia pewnie,że musisz coś przemycić. To że ktoś ma używane rzeczy nie znaczy,że bd gorszym dzieckiem :) Myślę nad laktatorem elektrycznym bo nie sądzę,żeby chciało mi się męczyć ręczną pompką. Marcin ma specyficzne poczucie humoru i mówi po co Ci laktator ? Ja Ciebie "wydoje".. Mi moja mama z ojczymem wysłali kasę na remont,teściowa też dała kasę jak się dowiedział,że moja mama daję kasę to Ona też da nie bd gorsza. A teść nie może pomóc finansowo bo jest po wypadku i nie dostał renty nawet więc jest na utrzymaniu żony i pomaga remontować kiedy tylko może.

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jeszcze muszę się dowiedzieć jak to z tym wyparzaczem i podgrzewaczem czy jest sens kupowania czy zbędny gadżet ? Pamiętam że mojej mamie nagadali,że koniecznie musi mieć nawilżacz powietrza dla dziecka. No i kupili wydali ponad 300zł na nowy nigdy nie użyty bo w naszym mieszkaniu była taka wilgoć,że to nie było potrzebne.

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby mozna wyparzac w garnku, ale wydaje mi sie to wygodne.
    Moi tesciowie nie rozumiem dlaczego nam nir pomagają, nie chce mi sie wierzyc ze mogą. Tesc pracuje za granica, a jest problem zeby nam w koncu oddali kase za pokoj ktory tu zrobiliśmy i uzytkowalismy pare miesięcy, bo jednak tu sir nie da żyć.

Teściowa chodzi wszedzie prywatnie, chwaki sie ze na leki pare stow wydala, a nas spłacić kiedy na serii potrzebujemy teraz tej kasy najbardziej to problem.

Zaczelam w ogoke czytac o tych je dolegliwościach i wedlug mnie ona ma nerwicę, badania wszysykie sa ok, a ona ciagke mowi jak to serce jej nie kołacze.
    Dziewczyny ja tu mowie krople w morzu, a naorawde jestem w zlyn stanie psychicznym przez nia :( ja sie boje zejsc na dol jak ona jest. Jak ide do kibelka to słucham czy jej po drodze nie spotkam.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy rodzicom,teściom i dzieciom(i sobie nawzajem oczywiście). Rodzeństwo dostaje coś bardzo drobnego.

Co do używanych rzeczy,to u mnie wszystko zależy od płci, jeśli będzie córka,to sporo ciuszków będę miała od Siostry(mała dostawała dobre jakościowo ubrania). Łóżeczko po Siostrzenicy czeka na nas,od kiedy młoda z niego wyrosła. Całe wyposażenie do łóżeczka kupi nam moja mama(już od dawna się na to zdeklarowała,bo mojej Siostrze kupiła to samo,kiedy była w ciąży).
    Wózek pewnie kupimy sami,skłaniam się bardziej ku nowemu,ale jak coś używanego wpadnie w oko to się nie będę zastanawiać.
    Teściowie też na pewno będą się dorzucać,bo widzę ile teraz kupują wnukom,które są już na świecie.

dqpri09khpifqr72.png

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka podpowiedz co drobnego kupilas? Bo ja nie mam pomyslu na większość prezentow?

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarówno moja Siostra,jak i rodzeństwo K. dostaną po małej szklanej bombce z aniołkiem w środku(mam tu na myśli też zachowanie pamięci o moim Aniołku,który miał przyjść na Świat właśnie w Wigilię).

Edzia1993, Lyanna lubią tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

• Kajula Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsparcie rodziców i rodzeństwa to bardzo dużo :) dobrze jeśli chcą pomagać swoim dziecia. Edzia niestety wychodzi na to że twoi sa z innej planety. 100krotka super pomysł z tymi bombkami :) Ja mam problem co kupić mojej siostrze 6lat i chrzesnicy 4 latka. Dla siostry jakąś grę interaktywną ale jest ich tyle na rynku ze nie mam pojęcia jaką wybrać za to dla chrzesniaczki nie mam kompletnie pomysłu :(

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Nie uwierzycie, przestało boleć samo z siebie :P Pewnie to niemądre z mojej strony, ale na razie odwlekam dentystę w czasie.
    Aż mi głupio, bo ja wyprawki praktycznie nie zaczęłam :P Musze się ze szwagierką spotkać i poodhaczać co mamy a co trzeba dokupić.
    Jeśli chodzi o laktator, to położna laktacyjna ode mnie ze szpitala powiedziała, że lepiej się wstrzymać z zakupem po porodzie, bo nie wiadomo jakie będą potrzeby a w razie czego można wypożyczyć ze szpitala. Dowiedzcie się, czy u Was też jest taka możliwość.
    Jeśli chodzi o prezenty, to my robimy głównie dzieciom. Po stronie męża jest już pięcioro dzieci i każde coś dostanie. Po mojej stronie zrobimy prezent moim rodzicom. Widziałam, że w Lidlu mają być noże Gerlacha a niedawno sobie remontowali kuchnię, to chyba im sprezentujemy :) Tym bardziej, że baaaaaaaardzo dużo nam pomogli. Jeszcze wymyślimy jakiś drobiazg dla mojego brata. A dla całej reszty może jakiś ręcznie robiony lizak aby nie było, że ktoś jest pominięty.
    My z mężem kupujemy sobie fotel o którym już wspominałam i chyba pominiemy prezenty dla siebie.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula wrote:
    Wsparcie rodziców i rodzeństwa to bardzo dużo :) dobrze jeśli chcą pomagać swoim dziecia. Edzia niestety wychodzi na to że twoi sa z innej planety. 100krotka super pomysł z tymi bombkami :) Ja mam problem co kupić mojej siostrze 6lat i chrzesnicy 4 latka. Dla siostry jakąś grę interaktywną ale jest ich tyle na rynku ze nie mam pojęcia jaką wybrać za to dla chrzesniaczki nie mam kompletnie pomysłu :(

Ja mam fisia na punkcie gier planszowych :) Dla 4-latki jest super "Kot Stefan" Kot Stefan - klik. Dla 6-letniego dziecka proponuję "Pędzące żółwie" Klik albo "Pędzące ślimaki"Klik. Gry planszowę to świetny sposób na spędzenie czasu z rodziną :) W Pędzące żółwie, to nawet moi rodzice się wkręcili.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier cieszę się że ząb nie boli. Dziękuję za te linki uratowalas mi życie i portfel :) myślałam że na fajna grę Bd musiała wydać co najmniej 100zł a chce jeszcze młodej zamówić list i wideo od św.Mikołaja :)

34bw3e3kdxys4dma.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula nie googlowałam najtańszych ofert, więc możliwe, że gdzieś znajdziesz taniej. Ja dla dzieciaków robiłam założenie, że do 50zł i serio można zmieścić się w budżecie :) 14-latek dostał już od nas prezent, bo chciał coś bardzo z jakiejś promocję na grę, to mu kupiliśmy. Dla 5-latki kupiliśmy plecak z Twilight Sparkle. 19-letnia bratanica męża jest na pierwszym roku medycyny. Zdecydowaliśmy, że damy jej gotówkę, bo podręczniki akademickie są bardzo drogie. Mamy jeszcze do obdarowania 2-latkę i 4-latka. Dla nich się będziemy składać z bratem męża. Dzieciaki są hiperaktywne a rodzice raczej nie będą z nimi grali w gry, więc dla nich będzie raczej coś ruchowego.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ