kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam Chrześniaczkę, która razem ze swoją siostrą bliźniaczką 19.12 kończą 7 lat.Zawsze z tej okazji kupuję im coś większego. W tym roku padło na zestaw 2 gier z Krainy Lodu (https://www.humbi.pl/product-pol-5811-Hasbro-Kraina-Lodu-Gra-planszowa-Operacja-Balwan.html).Moja druga Chrześniaczka-Siostrzenica ma 4,5 roku-Ona ma fazę na klocki Lego Friends, więc kupiliśmy Jej jeden z tych zestawów. A Siostrzenicy i Bratankowi męża zamówiliśmy Szczeniaczka-Uczniaczka i siostrzyczkę Szczeniaczka-Uczniaczka z Fisher-Price'a(kończą w styczniu rok).Im było ciężko cokolwiek wybrać,bo większość zabawek,które wpadły nam w oko, już są w ich posiadaniu.
Część prezentów,zamówiliśmy za darmo,bo firma,w której pracuje K. korzysta z MyBenefit i każdy pracownik zbiera punkty,które potem może wymienić na pieniądze i zrobić zakupy w wybranych sklepach internetowych. Robimy tak już od kilku lat,że K. zbiera punkty cały rok i na prezenty świąteczne jest jak znalazł.
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Oublier polecialam do sklepu na szybkie zakupy, a obok klatki mam księgarnię przechodziłam obok patrzę a tam gra pędzące żółwie,jeże,ślimaki kupiłam żółwie i prezent mam z głowy już nie będę musiała czekać na kuriera. Trochę przeplacilam bo zapłaciłam 52 zł no ale przynajmniej już mam ten prezent.
Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r -
CHyba też zamówie te żółwie, ja zazwyczaj kupuje jakies wypasne ciuszki, ale osttanio nie chce chodzic mi sie po sklepach bo M nie ma czasu, a sama nie lubie. Chyba wynajme jakas kolezane
Przystroiłam sobie dzisiaj pokoik świątecznie na długo to nie bedzie bo zaraz sie wyprowadzamy, ale tydzien, dwa sie naciesze
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Edzia oglądałam na youtube fajnie się w to gra Dziewczyny trapi Mnie jeden temat. Mianowicie becikowe. 1000zł ok. Ale podobno można też dostać 2000zł. Ale komu należy się 2000zł ? Ja obecnie jestem na zasiłku chorobowym z zus. W październiku rozwiązali ze Mną umowę o pracę. A Marcin nie ma na dzień dzisiejszy umowy. A nie wiadomo czy ja wgl do porodu dostanie
Cieszę się, że mogłam pomóc Gra ma banalnie proste zasady, ale wygrać nie jest łatwo (mi się chyba nigdy nie udało). Autorem tej serii gier jest facet, który ma doktorat z matematyki
Wczoraj miałam ostatnie zajęcia w szkole rodzenia. Trochę smutno, bo to było miłe urozmaicenie dziennej rutyny.
Zaraz muszę zabrać się do roboty. Zakupy, gotowanie, pranie, sprzątanie... nie chce mi się Szkoda, że mąż się wczoraj źle czuł i nie zrobił chociaż zakupów. Miałabym godzinę zaoszczędzoną -
Kajula, a jaką miałaś umowę? Ja się zbytnio na tych kruczkach prawnych nie znam,ale z tego co wiem to jeśli w czasie ciąży kończy Ci się umowa to pracodawca musi ją przedłużyć, przynajmniej do czasu porodu,a Ty w październiku już byłaś w ciąży...
A co do becikowego, to ja słyszałam o 1000zł(na bliźniaki jest 2000zł). Jakiś czas temu wprowadzono progi dochodowe,ale ile dokładnie to nie wiem,trzeba by doczytać. Kiedyś becikowe było dla wszystkich.
Oubiler, mnie też czekają zakupy, gotowanie,pranie, czyli typowy dzień z życia kury domowej.
Jutro mam ambitny plan robienia pierników,więc muszę dziś kupić wszystkie składniki na ciasto. Dobrze, że mąż ma dzisiaj wolne,to namówię Go na podjechanie autem,żeby nie dźwigać tego wszystkiego.
nick nieaktualnyKajula, jeśli byłaś zatrudniona na umowę o pracę to pracodawca nie mógł Ci jej wypowiedzieć. Jeśli byłaś zatrudniona do października, to i tak to się przedłuża do dnia porodu i nie wiem czy też macierzyńskiego nie dostaniesz. Inna sprawa to umowa zlecenie, wtedy macierzyński nie przysługuje (chyba, że odprowadzana jest składka chorobowa i umowa jest co najmniej do dnia porodu).
Becikowe należy się, gdy dochód na osobę nie przekracza 1900 zł i wynosi 1000 zł.
A u mnie już 10 tydzień. W środę widzieliśmy dzidzię... Nie wyglądała już jak mały robaczek, ale jak człowiek. -
Cześć dziewczyny Pytałam Was o te becikowe bo na necie ciężko coś wyczytać a słyszałam,że właśnie chyba w zależności od zarobków można dostać 2000zł myślałam że może się coś orientujecie w tym temacie. Ale do porodu zdążę się dowiedzieć co i jak. Jeśli chodzi o moja umowę to wszystko zrobili zgodnie z prawem. Byłam przed końcem umowy w inspekcji pracy. Umowę miałam na okres próbny 3 miesiące. Nie mogą Mnie zwolnić ale maja prawo nie przedłużyć umowy jeśli z dniem wygaśnięcia umowy nie byłam w 12tc i tak było w moim przypadku. Macierzyński mi się nie należy ponieważ pieniądze dostaje z zusu i nie mam umowy o pracę. Jedynie po urodzeniu będę mogła starać się o kosiniakowe i 500+
Ja dzisiaj będę miała dzień pełen wrażeń. Zaraz biorę się za sprzątanie. Czekam aż rozmrozi się mięsko bo robię kurczaka z ananasem i ryżem Jak skończę to będę musiała wymyc płytki w kuchni bo dzisiaj będą skręcać szafki. A jak Marcin to zrobi to na wieczór wszystkie rzeczy będzie trzeba zapakować do tych szafek
U Was tez tyle sniegu? Jak tu jest pięknie! Moje psy kochaja snieg wiec sa uradowane turlaja sie jak szalone.
Nie chce sie wracac z dworu ale kopca, a nie chce tego wzdychać.
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Hej dziewczyny,
Przepraszam Was, że tak ucichłam przez ostatnie dni, ale przed wizytą u ginekologa bardzo się stresowałam i wolałam Wam nie dokładać swoich trudnych emocji...
Z dobrych wiadomości: badania cytologii wyszły dobrze, dostałam druga grupę. Groszek ma 0.68cm i pięknie bijące serduszko. Z nieco gorszych wiadomości: mam też krwiaczka. Co prawda lekarz kazała się absolutnie nie przejmować, bo jest w takim miejscu, że nie zagraża okruszkowi i wraz z rosnąca macica powinien się wchłonąć albo oczyścić, ale mimo wszystko się martwię, taka już moja natura. Bardzo się oszczędzam, a wszystkie obowiązki zwaliłam na drugą połówkę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 11:31
-
Monamis, gratuluję udanej wizyty. Krwiaki są bardzo często spotykane w 1 trymestrze,wystarczy poczytać fora. Musisz się oszczędzać i będzie dobrze.
Ja cytologię miałam robioną w poniedziałek na wizycie,wyniki pewnie zobaczę dopiero na kolejnym spotkaniu.
Edzia-w Poznaniu szaro, buro i ponuro. Śnieg popadał przez kilka minut na rano i szybko stopniał. Zazdroszczę, bo uwielbiam klimat świąteczny.
U mnie prenatalne wypadna pewnie jakoś na początku stycznia, ale odkąd zobaczyłam wczoraj serduszko na monitorze, jestem dziwnie spokojna, że wszystko będzie dobrze. No może tylko ten krwiaczek mnie martwi troszkę... Ale poczytalam w sieci, że naprawdę dużo ciężarnych to ma w pierwszych miesiącach i wszystko kończy się dobrze, poza tym jest oddalony nieco od dzidziusia także staram się nie panikować.
-
Kajula, przyjmij moje wyrazy współczucia.
Mnie od kilku dni rano i wieczorem bardzo swędzą wewnętrzne strony stóp i dłoni... zapytałam doktora googla (myślałam, ze to przez cukrzycę ciążową), ale on mi mówi, że to chyba cholestaza ciążowa. Trochę mnie to martwi. Wiem, ze mama tez to miała jak była ze mną w ciąży. W poniedziałek pójdę sobie zrobić chyba próby wątrobowe. -
Edzia dzięki za wsparcie :*
Kajula daj nam znać jak się krasnal miewa a z powodu prababci bardzo mi przykro przyjmij również ode mnie wyrazy współczucia
Oublier oby to jednak nie była cholestaza ciążowa oglądałam kiedyś o tym program i jest to strasznie uciążliwe jedyne co dobre, że znika od razu po porodzie...