kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Edzia1993 wrote:Kajula cudowne wiesci.
Wlasnie mam zrobic ten test w 24tyg. gdzie to się w ogóle robi?Edzia1993 lubi tę wiadomość
-
Przyszłam się trochę pożalić. Dzisiaj miałam ostatnią wizytę i nastąpiła zmiana planów. W piątek idę na USG aby inny lekarz ocenił wagę dziecka i na tej podstawie zdecydują czy w najbliższy poniedziałek będzie CC czy indukcja. Dzidzia jest duża, szacowana waga 4200g. Jeśli w piątek oceni na 4500g, to CC a jak mniej to spróbujemy SN. Przysięgam, że zrobiło mi się słabo na te rewelacje. Julka na USG to pulpet, może jutro wrzucę foto jak trochę ochłonę. A co pozytywnego? Jak się uda urodzić w poniedziałek to załapie się na wózek z RMF FM
taka ja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOublier jest cudowna, trzymam kciuki za pozytywne i szybkie rozwiązanie.
mojej Julce już zdjęcia w ogóle nie wychodzą... cały czas się wierci i się nie da
byłyśmy właśnie wczoraj u Pani Doktor, mała waży już 1,5 kg
I chyba dociera do mnie, że koniec co raz bliżej zaczęłam się rozglądać za wyprawką i trochę niepokoić, że tyle jeszcze nie wiem i jak sobie z tym wszystkim poradzimy -
Oublier, toż to śliczny noworodek, gotowy do wyjścia na Świat.♥
Mam nadzieję, że będziesz nam zdawać relacje z porodówki.
Ja niedawno wróciłam z laboratorium,teraz czekam na wyniki.Zrobiłam też posiew moczu,chociaż lekarz nie zalecał,ale z tego co czytałam dziewczyny w ciąży robią to badania,więc i ja z ciekawości się skusiłam. A nóż wyjdą jakieś bakterie,które nie dają objawów..Czy któraś z Was robiła to badanie w Diagnostyce? Pani w rejestracji powiedziała,że wyniki za 5 dni roboczych,serio aż tak długo to trwa???
Większość drogi pokonałam pieszo,po drodze zrobiłam zakupy i serio bolą mnie nogi,kondycja coraz bardziej siada. Czuję, że szybciej męczę się pokonując ten sam dystans do sklepu chociażby,aż się boję co to będzie jak brzuch urośnie...
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
100krotka wrote:Oublier, toż to śliczny noworodek, gotowy do wyjścia na Świat.♥
Mam nadzieję, że będziesz nam zdawać relacje z porodówki.
Ja niedawno wróciłam z laboratorium,teraz czekam na wyniki.Zrobiłam też posiew moczu,chociaż lekarz nie zalecał,ale z tego co czytałam dziewczyny w ciąży robią to badania,więc i ja z ciekawości się skusiłam. A nóż wyjdą jakieś bakterie,które nie dają objawów..Czy któraś z Was robiła to badanie w Diagnostyce? Pani w rejestracji powiedziała,że wyniki za 5 dni roboczych,serio aż tak długo to trwa???
Większość drogi pokonałam pieszo,po drodze zrobiłam zakupy i serio bolą mnie nogi,kondycja coraz bardziej siada. Czuję, że szybciej męczę się pokonując ten sam dystans do sklepu chociażby,aż się boję co to będzie jak brzuch urośnie...
Ja w diagnostyce nie robiłam, ale tyle się czeka na wynik posiewu. Zanim im wyrośnie, zanim zrobią z tego antybiogram to trochę czasu mija. Wiem, bo mój mąż pracuje w laboratorium mikrobiologicznym i czasem patrzyłam jak wygląda jego praca. Ja też oddawałam dzisiaj mocz na posiew, ale mi wyszły bakterie w badaniu ogólnym. Posiew z antybiogramem to droga zabawa, badanie ogólne dużo tańsze. Rada na przyszłość: Jeśli nie wyszły bakterie w badaniu ogólnym, to nie rób posiewu. Szkoda kasy. Wyniki z badania ogólnego są zazwyczaj tego samego dnia i jeśli będzie potrzebny posiew, to będziesz miała tylko 1 dzień do tyłu.
Ja dzisiaj chciałam posprzątać, ale ze stresu koszmarnie się czuję. Boli brzuch i mi niedobrze.
-
Problem w tym,że w Diagnostyce na badaniu ogólnym moczu nie zaznaczają bakterii. Ilość bakterii jest wyszczególniona tylko w osadzie moczu. Odkąd jestem w ciąży za każdym razem zaznaczam, że chcę osad do badania ogólnego i jeszcze nigdy mi go nie zrobili...Na wynikach ogólnych opisane są tylko: barwa,przejrzystość, pH,glukoza,ketony,urobilinogen,bilirubina, białko, azotyny,krew i leukocyty.O tym czy mam bakterie w moczu nie wiem...stąd ten posiew.
100krotka wrote:Problem w tym,że w Diagnostyce na badaniu ogólnym moczu nie zaznaczają bakterii. Ilość bakterii jest wyszczególniona tylko w osadzie moczu. Odkąd jestem w ciąży za każdym razem zaznaczam, że chcę osad do badania ogólnego i jeszcze nigdy mi go nie zrobili...Na wynikach ogólnych opisane są tylko: barwa,przejrzystość, pH,glukoza,ketony,urobilinogen,bilirubina, białko, azotyny,krew i leukocyty.O tym czy mam bakterie w moczu nie wiem...stąd ten posiew.
Dziwne... u mnie zawsze jest. Ja robię w labie przyszpitalnym. Spróbuj zmienić punkt poboru. Badanie ogólne moczu nie jest drogie. U mnie kosztuje chyba 4zł -
Chyba będę musiała spróbować w jakimś nowym miejscu. W Diagnostyce za badanie ogólne moczu płacę 9,50...
A tym,że się stresujesz absolutnie się nie dziwię,sama na końcówce ciąży pewnie będę się stresować.Trzymam kciuki, żeby ten stan nie trwał długo.
hej
ja po wizycie Wszystko jest ok, dzidziuś ma się dobrze, nie ma ryzyka żadnych wad, ciąża w jak najlepszym porządku. Uff..... Jedyne co, to znowu mi wyszła cukrzyca ciażowa, jak w poprzedniej ciąży. No i znowu muszę się kłuć glukometrem i dbać o dietę. Ale wtedy się udało bez insuliny, więc teraz mam nadzieję też się uda Na szczęście mam notatki z poprzedniej ciąży, co jadłam, żeby cukier nie skakał.
Następna wizyta 30 stycznia.
Wszystkei badania robię albo w LuxMedzie albo w Alabie. Szybko, sprawnie i bezboleśnie.
Dobrego, spokojnego wieczoruAlphelia, andziaq, Edzia1993 lubią tę wiadomość
-
Oubiler - jakie Cudo!!! zakochałam się! Patrzac na Jej słodziutkie policzki to Ona spokojnie ma 4,5kg
Dzisiaj miałam termin porodu naszego drugiego Aniołka
Wczoraj Malenka pierwszy raz dala sie poczuc Tatusiowi, kopla tak mocno trzy razy ze brzuch mi podskoczyl. Łukasz - nie spodziewalam sie takiej reakcji, zaczął sie tak cieszyć i powtarzac w kółko "jak ja Ja Kocham, jak ja Ją Kocham" był w takim szoku, ze ja takiej ekscytacji to spodziewalam sie może jak Oliwka przyszłaby na świat. Nie umial przestać mówić jaka jest cudowna, i jak On Ja Kocha a gdybyście poznaly mojego Męża to naprawdę wydaje sie być baaaardzo malo wylewny
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Karen,to znaczy że już jesteś po prenatalnych? Super,że wszystko dobrze z Dzidzią.♥
Edzia, jak ja Ci zazdroszczę tych kopniaków, ja się nie mogę doczekać kiedy moje Maleństwo będzie dawało o sobie znać.
Mój termin porodu minął 24 grudnia,wiem co czujesz...
Witam się z Wami w 17 tygodniu, jeszcze trochę i półmetek.Edzia1993 lubi tę wiadomość
Cześć dziewczyny
Bardzo się cieszę ze wszystkich pozytywnych wieści!
Oublier, spora dziewczyna Wam się szykuje I jakie ma słodkie policzki Nie wiem czy wolisz SN czy CC ale tak czy inaczej życzę powodzenia na jutrzejszym USG. No i wiesz, wózek od RMF to bardzo poważny argument za CC
Karen, gratuluję dobrych wyników badań Teraz już pójdzie z górki!
A my byliśmy wczoraj u ginekologa i mała waży już 1,6 kg. Lekarz szacuje, że może być spora. W poniedziałek mam USG 3 trymestru w innym miejscu, na dokładniejszym sprzęcie. Wtedy dowiemy się dokładniej co tam słychać u Oli.
Niestety cukrzyca cały czas daje mi się we znaki, systematycznie zwiększam insulinę. Dowiedziałam się ostatnio, że z powodu insuliny będę musiała rodzić w szpitalu w innym mieście, bo "mój" nie jest przygotowany do odbioru takich porodów. No i diabetolog zaleca CC, ale ostateczną decyzję i tak podejmie lekarz w szpitalu.
06.2016 [*] Aniołek 6 tc